Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możesz zajrzeć do mnie na www ;)

Pudla się nie pudruje , ewentualnie możesz kupić olejek lanolinowy (użytkowanie w małych ilościach) aby psiaka łatwiej rozczesać.

Posted

[QUOTE]
Co robić żeby nie skakał na mnie?Krzyk nie pomaga,łapanie za kark jak suka też nie.Ale to męczy....
[/QUOTE]
Hej krzykiem nic nie nauczysz łapaniem za kark też raczej nie. Czy on skacze jak przychodzisz do domu? jak chce się bawić czy też jak chce cię"zgwałcić":razz:?

No cóż miałam kiedyś dużą sunię ze schroniska która strasznie skakała przy witaniu ,to było strasznie uciążliwe (ważyła 30 kg, pazuruy niczego sobie)więc się wzięłam na sposób. Ubrana w spodnie (takie do "zniszczenia") wychodziłam z domu na krótko i jak wracałam a ona na mnie skakała to ja ją olewałam. W ogóle nie zwracałam na nią uwagi. Odwracałam się plecami. Pies nie znosi takiego zachowania (jak się go ignoruje) więc w końcu przestawała skakać wtedy ja do niej przysiadałam i ją pieściłam, jak od razu zaczynała wariować ze skakaniem i drapaniem momentanie zaczynałam ją ignorować. W końcu sięskapnęła że, żeby się przywitać wolno jej machać ogonem (ba machała całą sobą:lol:) ale skakanie do niczego nie doprowadzi.
Spróbuj

Posted

Hej
przeczytałam cały ten wątek i galerię od dechy do dechy!:multi:Byłam z Wami jak rodziły się szczeniaczki Velvii i jak Frosch czekała na Rafę i .... Pozdrawiam wszystkich najserdeczniej

Powiedzcie czy pudel może się bawić takim "supełkiem" do zabawy? Jedna osoba powiedziała mi że to niebezpieczne bo może stracić zęba! I na fotkach widziałam, że Wasze psy mają taką piłkę ze sznurkiem - to bezpieczniejsze???

Posted

o jakim supelku mówisz ?? ja maja pudlice nie kupowałam jej innych zabawek niz pilki bo tata uwazal ze jak je zje to jej cos bedzie a ja bylma wtedy mala wiec nie upieralam sie, teraz majac grzywka sam mu kupilam sznurek bo ten to mial zapedy niszczycielskie a przy duzej ilosci zabawek zajmowal sie nimi a nie naszymi rzeczami :) i puki co nic mu nie jest choc uwielkie rozwiazywac supły ktore sie na koncach sznurke ale zebow puki co nie stracil :D

Posted

Mówię otakim kupnym "kawałku skręconego kolorowego sznurka, który z dwóch stron zakończony jest supłami. Belka uwielbia się ze mną siłować tym supełkiem, a piłkę oddaje. Ma taki podział:lol: piłka do rzucania a supełek do rzucania i siłowania się

Posted

Acha
Może ktoś mi powie jak sprawdzić jakie psy (pudle głównie;)) są zgłoszone do Poznania? Strona związku z ponania mi się od dłuższego czasu nie otwiera, a podobno jest coś takiego jak katalog przedwystawowy:lol:

Posted

Puki co nie ma zadnych infortmacji po za obsada sedziowska i moze tak byc ze nie bedzie katalogu przedwystawowego na poznan.... a jesli sie ukaze to jedynie tydzien przed wystawa, ja licze ze bedzie chociaz plan sedziowania....

Posted

hehe mój zjade te nitki :) i nic mu nie jest.. Ja o takiej piłce myślałam może jedna by dużej wytrzymała, ale jak widze ceny tych piłek u mnie to zrezygnowałam na giełdzie sie miały pojawić bo zamówiłam :) a te ze sznurka to jak kazda piłka tylko ze sie nie odbija :) ale jest cicha i nie ciężka :)

Posted

Ho hop Tak tu śpiąco na pudlach:sleep2: Nic się nie dzieje:placz:żadnych nowych pudlomaniaków, którzy być może ożywiliby nieco forum:lol:

A ja mam pytanie , choc pewnie bardziej na galerię by się przydało - wiele z Was nie tylko posiada pudle, ale też je samemu strzyże. Czy eksperymentowliście z "innymi" fryzurami na pudlu i macie zdjęcia. Ot np jak wyglądałby pudel obstrzyżony na sznaucera:evil_lol:.

Ja niestety nie mam zdjęć, ale kiedyś przy moim pierwszym pudlu zawsze go sama strzygłam (nieartystycznie - na krótko). Zwykle po zimie przy baardzo długiej sierści na lato strzygłam do zera. Zaczynałam jednak od "żartu" raz obcięłam jej wszystko oprócz uszu kasku na łbie i 10cm paska sierści wzdłuż kręgosłupa:evil_lol::bigcool:ot pochodziła tak trochę po domu, my śmieliśmy się jak by to było gdyby TAK miała wyglądać fryzura wystawowa po c zym strzygłam resztę do zera. Innym razem Tułów był cały na łyso a ja zostawiłam na chwilę "kulki" na dupce, łopatkach i jedną na środku grzbietu - ot pies w kropki. Niestety nie mam zdjęć, bo nie miałam wtedy aparatu.
Na osiedlu była pani która miała skundlonego pudlo sznaucerka- wyglądał bardziej na pudla ale pani upierała się strzyc go na sznaucia. I w sumie:hmmmm: nie wyglądał najgorzej ...

Posted

Jak to jest z tą pudlową sierścią jeśli chodzi o jej fakturę? Podobno najlepsza jest czarna? a najgorsza morelowa. A brązy mają fakturę jak czarne? A srebrne? i białe - takie same jak czarne? Czy gęstość też jest związana z kolorem?

Posted

Moje apricoty miały niesamowitą ilość włosa,brązowa miała włoś cienki,ale bardzo gęsty,z czarnymi różnie bywa..mają gruby włos i cienki ,w zależności co tam odziedziczą po przodkach,bardzo ważna jest pielęgnacja oraz żywienie.
Istotne jest nie dopuszczenie do kołtunow,bo wtedy z własnej winy mamy u psa marny włos. ;)
.

Posted

U nas jest tak:
biały Diamond ma lepszą sierść do czesania ( bo sztywniejszą) i mniej się kołtuni, za to Cheri ma sierść bardzo mięką ale za to strasznie dużo i więcej się filcuje niż sieść u białego i niestety gorzej się rozczesuje po kąpieli.