Jump to content
Dogomania

PILNIE DT!!Przerażony Sprocket ze schroniska w Kruszewie. MA DOM :)

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt sie nie odzywa, ale bo tez nie ma chlopak jeszcze ogloszen porzadnych.
Ja sie kompletnie jednak nie nadaje do pisania tekstow..
Szukam chetnego do krotkiej historyjki - i tak niewiele o nim wiemy, ponad to, ze jest zgodny do innych psow, proszacy bardzo o glaskanie i zmarnieje w boksie :-(

Posted

Historyjki historyjkami - ale kto moze powiedziec, do jakiej rasy choc psiak podobny? Bo mi cos po glowie chodzi jakis terrier, ale pojecia nie mam jaki..

Posted

Klaudysiaczek napisał(a):
Mi tak jakoś waha się między terierem walijskim a airedale terierem. Może poszperam jeszcze gdzieś w mojej książce o rasach...

tez mi sie tak zdaje, ale TZ na mnie burka, ze to bardziej husky jest :diabloti:
ale terriera ma w genach na pewno - ksztalt pyska chocby..

musimy dostac lepsze fotki - jutro poprosze..

Posted

Uwaga! W krótkim czasie zmieniły się fakty. O to proponowane przeze mnie rasy:
- Foksterier szorstkowłosy
- Terier irlandzki
- Lakeland terier
- Terier walijski
- Airedale terier

Gdy będą fotki troszkę lepszej jakości porównamy pysk, tułów itp. pomiędzy rasami. Mam nadzieję, że coś wygrzebiemy.
P.S. u niektórych nie występuje czarne podpalanie, ale skoro to może być mieszaniec...

Posted

Kobitki prosze wasz bo ze smiechu umre ;), moze jego prababcia widziala walijczyka po drugiej strony ulicy kiedys, w bardzo dawnych czasach :D, no dobra, jest wzrostu t. walijskiego, no i troche umaszczenie ma podobne... :)

Posted

Gemsi, my rozważamy każdą opcję :lol:.
Bez dokładniejszych zdjęć nic nie zrobimy...

Obiecuje zrobic mu sesje przy najblizszej wizycie, ale nie bede mowil ze go od waliskiego wyzywacie zeby sie nie obrazil :D

Posted

Hmm... A można wiedzieć ile piesio ma centymetrów w kłębie? Tak około... Napisałam airedale, bo w końcu to mieszaniec, no ale wyszedłby znacznie większy...

tak mniej wiecej to tyle co walijski, jak juz sie tak kurczowo trzymamy tych terierow :/

Posted

Airedale jako największy z grupy terierów ma 56-61 cm w kłębie, a terierek walijski zaledwie do 39 cm...

no, noo.. wlasnie dokladnie tyle ma ten on :)

Posted

Wciąż czekamy na fotki, ale razem z gemsi zdecydowałyśmy się chyba na walijskiego [?]. Chyba 39 cm spokojnie mieści się w granicach psiaka?
Edit: Gdzieś widziałam wątek związany z rozpoznawaniem psów, tj. szukali podobnych ras. Może ktoś wie w jakim jest dziale?