jayo Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 hankag napisał(a):Jayo skontaktuj sie z Iwoną ;) Jasne, jutro z rana :-) Quote
jayo Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Nikt sie nie odzywa, ale bo tez nie ma chlopak jeszcze ogloszen porzadnych. Ja sie kompletnie jednak nie nadaje do pisania tekstow.. Szukam chetnego do krotkiej historyjki - i tak niewiele o nim wiemy, ponad to, ze jest zgodny do innych psow, proszacy bardzo o glaskanie i zmarnieje w boksie :-( Quote
Klaudysiaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Coś dziś cichutko tutaj... Niestety ja także nie mam talentu do pisania historyjek... Szukamy chętnego... :-( Quote
jayo Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Historyjki historyjkami - ale kto moze powiedziec, do jakiej rasy choc psiak podobny? Bo mi cos po glowie chodzi jakis terrier, ale pojecia nie mam jaki.. Quote
jayo Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 joaaa napisał(a):Jagterier :p Chyba Jakterrier :-) Quote
Klaudysiaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Mi tak jakoś waha się między terierem walijskim a airedale terierem. Może poszperam jeszcze gdzieś w mojej książce o rasach... Quote
jayo Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Klaudysiaczek napisał(a):Mi tak jakoś waha się między terierem walijskim a airedale terierem. Może poszperam jeszcze gdzieś w mojej książce o rasach... tez mi sie tak zdaje, ale TZ na mnie burka, ze to bardziej husky jest :diabloti: ale terriera ma w genach na pewno - ksztalt pyska chocby.. musimy dostac lepsze fotki - jutro poprosze.. Quote
Klaudysiaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 No to czekamy na zdjęcia. Jak na razie nic podobniejszego nie wyszukałam... Quote
Klaudysiaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Uwaga! W krótkim czasie zmieniły się fakty. O to proponowane przeze mnie rasy: - Foksterier szorstkowłosy - Terier irlandzki - Lakeland terier - Terier walijski - Airedale terier Gdy będą fotki troszkę lepszej jakości porównamy pysk, tułów itp. pomiędzy rasami. Mam nadzieję, że coś wygrzebiemy. P.S. u niektórych nie występuje czarne podpalanie, ale skoro to może być mieszaniec... Quote
gemsi Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Kobitki prosze wasz bo ze smiechu umre ;), moze jego prababcia widziala walijczyka po drugiej strony ulicy kiedys, w bardzo dawnych czasach :D, no dobra, jest wzrostu t. walijskiego, no i troche umaszczenie ma podobne... :) Quote
Klaudysiaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Gemsi, my rozważamy każdą opcję :lol:. Bez dokładniejszych zdjęć nic nie zrobimy... Quote
gemsi Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Klaudysiaczek napisał(a):Gemsi, my rozważamy każdą opcję :lol:. Bez dokładniejszych zdjęć nic nie zrobimy... Obiecuje zrobic mu sesje przy najblizszej wizycie, ale nie bede mowil ze go od waliskiego wyzywacie zeby sie nie obrazil :D Quote
Klaudysiaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Dzięki, jeszcze by się obraził, bo to z nazwy też nieładnie brzmi. Ale sam terier Walijski to piękny pies... Zresztą jak każdy :loveu:! Quote
rita60 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Airedale zdecydowanie odpada:shake:przyjmijmy jako mix teriera walijskiego i jagdteriera;) Quote
Klaudysiaczek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Hmm... A można wiedzieć ile piesio ma centymetrów w kłębie? Tak około... Napisałam airedale, bo w końcu to mieszaniec, no ale wyszedłby znacznie większy... Quote
gemsi Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Klaudysiaczek napisał(a):Hmm... A można wiedzieć ile piesio ma centymetrów w kłębie? Tak około... Napisałam airedale, bo w końcu to mieszaniec, no ale wyszedłby znacznie większy... tak mniej wiecej to tyle co walijski, jak juz sie tak kurczowo trzymamy tych terierow :/ Quote
Klaudysiaczek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Airedale jako największy z grupy terierów ma 56-61 cm w kłębie, a terierek walijski zaledwie do 39 cm... Quote
gemsi Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Klaudysiaczek napisał(a):Airedale jako największy z grupy terierów ma 56-61 cm w kłębie, a terierek walijski zaledwie do 39 cm... no, noo.. wlasnie dokladnie tyle ma ten on :) Quote
rita60 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Cioteczki zdecydowały sie na jakas rase:cool3: Quote
Klaudysiaczek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Wciąż czekamy na fotki, ale razem z gemsi zdecydowałyśmy się chyba na walijskiego [?]. Chyba 39 cm spokojnie mieści się w granicach psiaka? Edit: Gdzieś widziałam wątek związany z rozpoznawaniem psów, tj. szukali podobnych ras. Może ktoś wie w jakim jest dziale? Quote
rita60 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Wujku sorry:oops:a ja w siodmym poscie napisałam,ze to mix teriera walijskiego:cool3::evil_lol: Quote
Klaudysiaczek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Oczywiście nie zapominamy :cool3:. Chwała Tobie :cool3:. Quote
Recommended Posts