Kasia M. Posted July 19, 2002 Posted July 19, 2002 Ile czasopism o tematyce psiej czytujesz (w miarę regularnie)? Jak się nazywają? Jak je oceniasz w skali od 1 do 10? Czego szukasz w takich czasopismach? Odpowiem pierwsza :angel: żeby było widomo, jak to zrobić. Czytam w miarę regularnie 4 czasopisma. Są to: 1. Mój Pies - moja ocena: 6 (dużo ogłoszeń i dobre zdjęcia; za dużo kur i ptaków) 2. Przyjaciel Pies - 7,5 (dobre opisy, ciekawe art na "wyższym" poziomie; za dużo przedruków z francuskiego "Atout Chien", niektóre inf błędne, czasem marne zdjęcia - też z "ACh") 3. ASko - 8 (odważne, fachowe art. nt. hodowli i rozmnażania, dobre opisy ras; marny druk, drogie i czasem stronnicze) 4. PIES - 8,5 (super: zdjęcia, opisy ras, sprawozdania z wystaw, tanie, dużo ogłoszeń, ciekawe unikalne artykuły, np. o genetyce; czasem rasistowskie) W takich gazetach szukam: wywiadów z hod., relacji z wystaw, historii pochodzenia ras psów + ogólne inf o rasach psów, porady szkoleniowe, sprawozdania z zawodów agility i sportów obronnych. "Poluję" teraz na dwie polskie gazetki. A jakie Wy czytacie??? Quote
Margo Posted July 19, 2002 Posted July 19, 2002 A jakie Wy czytacie??? Oczywiscie wszystkie cztery opisane przez Ciebie. Do tego dochodzi jeszcze cos z czeskiego i cos z niemieckiego (ale juz bez prenumeraty). Z polskich, jak wpadnie mi w rece, kupuje jeszcze Husky (pod wzgledem dopracowania chyba najbardziej profesjonalny magazyn dotyczacy psow). Wsrod jego wspolpracownikow jest m.in. p. Kaźmierczak i p.Szeremete-Szeliga. Mniej regularnie, ale takze chetnie, rzucam okiem na czasopisma klubowe: ON, Terrier, Dog niemiecki, itd. To nie moja dzialka, ale czesto trafiaja sie tam bardzo ciekawe artykuly..... Quote
Max Posted July 26, 2002 Posted July 26, 2002 A ja z przykrością musze stwierdzić, że nie pojmuje za bardzo gazet o psach, albo opisują jakieś przygody, które na dobrą sprawę ani nie wnoszą nic nowego, ani żadnego morału, ani pouczenia, połowa stron to reklamy, cena zdecydowanie zbyt wygórowana, a na dodatek spotykam artykuł o... kotach w gazecie o psach, no tego już za wiele... Jestem typem człowieka, który za 5 złotych, lubi dostać coś wartego minimum 5 złotych, a tymczasem w chwili obecnej gazety o psach (pewnie nie wszystkie) są na poziomie darmowych gazetek rozdawanych w pewnych miejscach, nie wspomne już nawet o jakości papieru, nakładzie i wogóle. Powiem wprost, kupiłem chyba w sumie z 9 gazetek, 3 różne tytuły, ani jedna nie zainteresowała mnie nawet na 5 minut. Już wole 10 razy to forum. Wstyd! Moim zdaniem daleko poza normą wydawniczą. Quote
Presea Posted July 29, 2002 Posted July 29, 2002 a ja czytam 3 : 1.Pies 2.Przyjaciel Pies 3.Mój Pies Chociaż to trzecie trochę mniej lubię. Quote
popek Posted August 1, 2002 Posted August 1, 2002 ja tylko jedno rególarnie pies przyjaciel ale czytam żeby czytać bo artykuły mnie nie urzekają poziomem i zgadzam się z przedmówcą że za piąaka oczekuje czegoś więcej niż tylko trzech opisów ras i może jednego tematu który mnie zaciekawi :cry: Quote
Margo Posted August 15, 2002 Posted August 15, 2002 Chciałabym dowiedzieć się czegoś nt. gazety "psy i my" Tu sa podstawowe informacje: http://www.dogomania.pl/czasopisma/psyimy.php Quote
Nitka Posted October 19, 2002 Posted October 19, 2002 czyzby wydawanie pisma "Psy i my" bylo wznowione??? Quote
Margo Posted October 24, 2002 Posted October 24, 2002 Niestety :((( Moze kiedys, gdy jego autorki beda mialy wiecej czasu, no i dobrego sponsora... :) Quote
Linksa Posted November 22, 2002 Posted November 22, 2002 Nie cyztam żadnego... Musze zajmować sie psem a nie czytać pisma :) Quote
Lilyeth Posted November 29, 2002 Posted November 29, 2002 Ja również nie czytam żadego. Powód ? Cena (za to moja sunia mogłaby kilka koszeczek dostać), jakość i... reklamy. Jestem na nie wręcz uczulona... Ale bez nich znów psie czasopisma nieprzetwałyby... ...błędne koło Quote
skubi Posted December 13, 2002 Posted December 13, 2002 Ja czytam 'Psa' i 'Przyjaciela psa'. Kedyś czytałam 'Mojego psa' ale ostatnio nie ma tam nic ciekawego (za mało psów a za dużo ludzi i kotów) Quote
anutka Posted December 18, 2002 Posted December 18, 2002 1 Przyjaciel pies 2 Mój pies 3 Pies 4 Asko Quote
ZEMAT Posted December 18, 2002 Posted December 18, 2002 Czy ktoś może dać mi namiary na gazetkę Asko :) Quote
Mami Posted December 18, 2002 Posted December 18, 2002 Niom...ja też kilka gazet czytuje, ale nie wszystkie uważam za najlepsze.Choc często bywam na forum gazet Mój Psy nie mogę uznać ją za najlepszą. Do zdjęć nie mam zastrzeżeń, do ceny...także, choć wzrasta co roku...ale do tekstów. Czasem wypisują bzdury, popełniają gafy, że nic tylko śmiać się. Podam przykład dla świętego spokoju (już widzę na sobie wzrok wszystkich czytających tę gazetkę), artykuł o bokserze bohaterki z Klanu :...mieszka z nimi PODPALANY bokser (imię).... ja nigdy nie widziałam podpalanego boksa, może jest tylko się nie znam... CZasem dziwie się że ogłoszenia zajmują więcej miejsca niż artykuły, albo są działy Ptaki, Koty - one mnie kompletnie nie interesują i w ten sposób gazetka traci na wartości Wracając jednak do wyliczania, to bardzo podoba mi się PIES, wszystko złożone do kupy, elegancko, zdjęcia, cena umiarkowana. Asko przyznam się nie czytam, PP (przyjaciel Pies) bardzo przyjemna gazeta, żadnych błędów nie wykryłam;) poza tym zdjęcia są nie złe. Gazeta ma nie zbyt interesującą cene, i nie samo pisemko nie jest zbyt treściwe. To są te trzy gazetki, które kupuje, jestem w trakcie poszukiwania pisma ABS. Na razie bez skutku ale zobaczymy... Pozdrawiam p.s. Zapomniałam o Planecie, z ogłoszeniami. Typowe czasopismo dla osób chcących uronić kilka łez ze śmiechu. Warto kupić chyba tylko dla tego...:) Quote
Terzia Posted December 22, 2002 Posted December 22, 2002 Bedac w Polsce kupuje polskie miesieczniki jak i Asko & Pies (ktore niestety wychodza nie regularnie!) albo mi je przysylaja znajomi... a i tutaj kupuje 4 miesieczniki..... jest tylko jeden problem: gdzie ten cholerny papier trzymac? :wink: Quote
Alimka Posted December 22, 2002 Posted December 22, 2002 Czytam 3 gazety: "Pies", "Przyjaciel Pies" i "Mój Pies" z czego najlepsza jest ta pierwsza. A z trzymaniem "tej makulatury" :wink: tez mam problemy :wink: Quote
gap Posted December 22, 2002 Posted December 22, 2002 Ja nie czytam żadnej "psiej" gazetki... natomiast Maksio już kilka razy próbował "czytać" moje ... :evil: :bad-word: Te na "kredowym" papierze mniej mu się podobały... :wink: Quote
lila Posted December 23, 2002 Posted December 23, 2002 czytam "Pies", "Przyjaciel pies" i "Psy rasy mysliwskie " Quote
Klara Posted December 23, 2002 Posted December 23, 2002 Ja czytuje te ,które wymienialiście w miarę regularnie- bo lubię Nie są może najwyższych lotow , ale stanowią dla mnie lekką lekturę po czytaniu codziennych dzienników na tematy ogólne Quote
ZEMAT Posted December 23, 2002 Posted December 23, 2002 Czy ktoś ma namiary na prenumeratę ASKO?? Quote
Klara Posted December 23, 2002 Posted December 23, 2002 Asko : adres redakcji : ul.Kozielska 120A, 47-411 Racibórz , tel. 032,4157932 e-mail : [email protected] wydawca : [email protected] Quote
myzia Posted December 23, 2002 Posted December 23, 2002 Co to za gazeta ABS ?? i o czym traktuje?? Szukam ciekawej gazety, rzadko ktora do mnie przemawia. Quote
Alimka Posted December 23, 2002 Posted December 23, 2002 ABS jest jak się nie mylę o terrierach typy bull. Pewna pani dostała pierwszy nr prenumeraty po pół roku czekania, więc jak ktos by chciał zaprenumerować i przez dłuższy czas by nie przychodziło to trzeba sie uzbroić w cierpliwość :wink: Quote
Terzia Posted December 23, 2002 Posted December 23, 2002 @ Myzia ABS? To cos o technice samochodowej :drinking: Quote
Recommended Posts