Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak miło zobaczyć Tosieńkę:loveu: Tak się cieszę, że trafiła na Was..
Jest teraz taka zadbana, nabrała ciałka, i ma kogo kochać..
Wspaniałe zakończenie tej smutnej historii :multi:

Posted

To prawda, że Tosia pięknieje, ale tak dzieje się dokładnie z każdym psiakiem, który dostaje swoją szansę. Wszystkie zamieszczone na Dogo wątki, krórych bohaterowie zaczęli nowe życie, obfitują w cudowne metamorfozy! To takie budujące i motywujące do dalszego działania, pokazujące, że warto zdobyć się na konkretne czyny i trochę poświęcenia a efekt bywa niewspółmierny! Normalnie trudno opanować łzy wzruszenia, kiedy czyta się, jak te znękane i zmaltretowane zwierzaki odzyskują chęci do życia i wiarę w człowieka! Myślę, że marzeniem każdego, komu zależy na dobru zwierząt jest, by każda z traumatycznych historii skończyła się happy and-em. Wy wszyscy, którzy się do tego przyczyniacie, godni jesteście najwyższego szacunku :modla: :Rose:! W czasie, gdy panuje wszechogarniająca znieczulica, jesteście jak drogocenne perełki! Swoim zaangażowaniem zawstydzacie pasywnych i pobudzacie tych, którzy zachowali jeszcze resztki sumienia. Pozostałym już chyba nic nie pomoże... :lookarou:. Obyście nigdy nie zwalniali tempa!

Posted

eee faktycznie Tosienka nabrala cialka i wcale juz taka chudzienka nie jest;):evil_lol:
naprawde piekny czarny,dostojny wegielek z niej:-)))

i wyobrazam sobie jej smiech....:evil_lol::evil_lol:
Monika czekamy na kolejne fotki Tosienki ksiezniczki:loveu:

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Uff! Ale tempo... Tyle się ostatni u nas dzieje, że naprawdę nie mam kiedy wkleić kolejnych fotek Tośki... Zresztą, takich nadających się do publikacji udalo mi się zrobić tylko kilka...:roll: - przesłałam je na maila do Donvito. Jeśli będzie taka możliwość, to proszę o wklejenie tych zdjęć (dziękuję za pomoc!)
Tosia nadal ma lęki - bardzo bałam się wiosny, kiedy to dzieci, rowery, matki z wózkami w dużych ilościach pojawią się w okolicy i Tosia może mieć wtedy problemy ze spacerami (tego boi się najbardziej...).
U nas jest w tej chwili trzecia sunia "na tymczas"(pierwasza, to był szczenior - już w DS, druga - podobna trochę do sznaucera min. ale nieco większa - też ma DS, trzecia, obecna, to mix kaukaza :lol:) .Dzięki towarzystwu drugiego psa, szczególnie tej obecnej suczki, Tośka przełamuje swoje fobie i zaczyna sobie lepiej z nimi radzić (choć niektóre nadal są bardzo silne :shake:). Ale jest zdecydowana poprawa!

Posted

Monika to Ty masz istne,wspaniale zoo w domku;);)

masz widze niezle duzo pracy z taka gromadka!!;);)

ja mysle,ze towarzystwo pomoze Tosi przelamac leki...u nas w domku byla na tymczasie sunka,ktora byla calym klebkiem lekowym:shake::shake:nawet nie mzna jej bylo wciagnac na specerki..kazdy najmniejszy dzwiek-dramat:shake:

teraz jest w hoteliku dla zwierzat,gdzie przebywa w towarzystwie innych psiulek i w mig przeszla metamorfoze!!;);)
przypuszczam wiec,ze moze byc podobnie zTosia..z calego serca trzymam kciuki za ta wegielkowa ksiezniczke!!!;):loveu:

i wstawcie zdjecia(DONVITO) nowe...az pekam z ciekawosci jak teraz wyglada
?????????:-);););):loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Oj, tak, jest tego trochę...: pięć kotów i ostatnimi czasy jakiś psiulek na "tymczas"...:cool3::lol:. Pracy nie jest aż tak strasznie dużo: koty są praktycznie bezobsługowe - żarcie rano, żarcie wieczorem, w międzyczasie sprzątanie kuwety i, najprzyjemniejsza część: zabawy, głaskanki i przytulanki :loveu:! Przy jednym psie, czy przy dwóch, jest praktycznie tyle samo pracy: karmienie, spacery, zabawa tak samo, tylko razy dwa :lol:. Ale za to radochy jest bez porównania :loveu:! No i Tośka normalnieje! Mój syn nazywa ją "śmiechowy piesek", bo praktycznie cały czas się cieszy, merda ogonem i ... śpiewa :lol:! Wydaje z siebie takie dźwięki jakby jodłowała :lol:. Obecnie od trzech dni siedzi z mężem, synem i teściem na działce nad Wkrą i stała się psem nie do poznania! Broni posesji, obszczekuje przechodzących i "dyskutuje" z miejscowymi burkami :lol::lol::lol:. To dopiero metamorfoza!
A propos: mix kaukaza ma już DS, a ja mam kolejnego pieska na "tymczas"... ;)
Helga & Ares: proszę, wklej zdjęcia Tośki od Donvitow - przesłałam mu kilka na maila...
Pozdrawiam wszystkich, ktorzy pamiętają Tośkę :lol:!

• 4 weeks later...
Posted

Witam.
Wątek został zmoderowany na prośbę GoniaP.
Usunęłam ostatnie 11 postów.
Ponieważ ja teraz chwilowo mam net tylko teoretycznie i to teoretycznie mobilny to w sprawie wyjaśnień "co i dlaczego" proszę porozumiewac sie z GoniąP tylko i wyłącznie na/przez PW.

Pozdrawiam.