Jump to content
Dogomania

Czy byl ktos moze na zawodach w uciagu w Dziergowicach?

Recommended Posts

Posted

Czy byl ktos moze na zawodach w uciagu w Dziergowicach 24.05.2003 ? Ogladalem zdjecia z tych zawodow na stronie lodowego jeziora www.lodowejezioro.poznan.pl i chcialem sie spytac czy mi sie wydaje czy tez nie ktore psy ciagnely ciezar na obrozy ? Kto to widzial zeby pies ciagnal w kagancu :evil:

Posted

żaden pies nie startował w obrozy, chociaż rzeczywiście na stronie Darka, w ogóle tego nie widać. Wszystkie psy, nawet burki miały szorki. Co do fotoreportażu na sotrnie, to jest on tylko (mam nadzieję, że na razie) z pierwszej godziny imprezy, która trwała prawie do północy. (psy ciągnęły do 22).

Piszę, że mam nadzieję, bo z fotoreportażu wynika, że na zawodach były tylko kundle i to ciągnące do 300 kg. A zgłoszonych psów było ponad 30 z czeską i polską czołówką SH i AM, której na zdjęciach w ogóle nie ma. Nie piszę o moich psiakach ;-), ale choćby o malamucich gigantach jak Alf, Norton, Bambulka czy Efra.

Posted

w kagańcu rzeczywiście był psiak, niejaki wilczur Azor, ale właścicelka obawiała się, że pise może pogryźć kogoś z boku widowni. CZy to jest zgodne z regulaminem, nie wiem... :oops: :oops: :oops:

Posted

Ewaka, na fotoreportazu widziałam takiego slicznego białego futrzaka...

Czy to jakiś Husky w typie mojego Manu, czy Samojed, czy jeszcze jakiś inny ?

Posted

MOnika ten biały futrzak, to samojed pewnej Natalki de Country, co chyba na kazdych zawodach w tym roku śpiewa swoje piosenki ;-) (pay, Jola co wy na to? ;/)

co do szelek na uciagi, to najczęściej psiaki wystepują w tradycyjnych typu siwash, ale profesjonalne sa takie typu siwvash z przedłużką o o kilkanaście, kilkadziesiat centrymetrów zakoczone małą drewniana poprzeczka, tak żeby lina sie nie plątała.

(Burki wystepowały głownie w szelkach takich jak do jazdy przy rowerze, stąd może tak to wyglada na fotkach u Darka P.)

Posted

Pay, mój DoOminik o północy wyskoczył na scenę gdy Natalka śpiewała "hymn maszerów" i zaczął robić chórki, bo już nie mogliśmy wytrzymać. Oczywiście sfotografowałam to, także wszystkim fanów Natalii roześlę jej zdjęcie jeśli zajdzie taka potrzeba :-)