Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Koperek']Tylko, że cioteczka Invictus już się wypowiadała... Nie wiem, czy coś z tego wyjdzie.
To co robimy? Jedziemy i łapiemy???
Żeby choć pewność była że jest:cool1:

Posted

[quote name='Edi100']To co robimy? Jedziemy i łapiemy???
Żeby choć pewność była że jest:cool1:
Tyle, że ja na dniach nie mogę- nie wyjaśniona sprawa z Majkelem, a kupa spraw do załatwienia. Na necie jestem z doskoku- NIE POJADĘ JEJ ŁAPAĆ!:shake:

Może ktoś przetrzyma kilka dni???

Posted

[quote name='Koperek']Tyle, że ja na dniach nie mogę- nie wyjaśniona sprawa z Majkelem, a kupa spraw do załatwienia. Na necie jestem z doskoku- NIE POJADĘ JEJ ŁAPAĆ!:shake:

Może ktoś przetrzyma kilka dni???
U mnie z czasem tez tak sobie a i dostepność auta ograniczona...:cool1:
Mam nadzieję, że na miejscu ciotki coś wymyśliły:roll:

Posted

Trzeba ja koniecznie zlapac i chocby do schroniska..
Moze Magdina....hmm ona jest wolontariuszem u Pani Wandy Jez to przyjazne schronisko

zaraz poszukam w mapie Pomocy!
z mapy Pomocy dogo - przypominam ze jest!!!!!!
wpisujcie sie i korzystajcie do woli!

Pomoc - wojewodztwo lubuskie

transport- auto- miejski, pkp, pks- towarzystwo w podrozy- transporter- zagraniczny
interwencje- klatka-lapka- klatka-kennel- pomoc fizyczna- pomoc prawna, pisma urzedowe
dom tymczasowy- kojec- dom- hotel- inne zwierzeta
dom tymczasowy awaryjny- dom tymczasowy awaryjny
wizytacja domow- wizytacja domow
foto- foto
weterynaria- lekarz weterynarii- doradca weterynaryjny- kontakty weterynaryjne- pomoc weterynaryjna- pies dawca krwi
ogloszenia- aukcje- ogloszenia w internecie- ogloszenia w mediach, prasa, radio, telewizja- plakaty, ulotki- ksero- teksty ogloszen, aukcji
pielegnacja- petsitter, opieka, spacery- fryzjer profesjonalny- kapiel- strzyzenie amatorskie- behawior, szkolenie- doradztwo i kontakty
nocleg- nocleg
internet- strony www- bannery- abc internetu
pomoc na forum- wklejanie zdjec- opiekun watkow- abc forum
uslugi- krawiectwo- szycie- robotki reczne- zlota raczka- abc techniczne
inne- wolontariat- toz- straz dla zwierzat- zwiazek kynologiczny- stowarzyszenia i fundacje- kontakty zagraniczne- jezyki obce- kontakty z mediami- inne

a to

Pomoc - wojewodztwo dolnoslaskie

transport- auto- miejski, pkp, pks- towarzystwo w podrozy- transporter- zagraniczny
interwencje- klatka-lapka- klatka-kennel- pomoc fizyczna- pomoc prawna, pisma urzedowe
dom tymczasowy- kojec- dom- hotel- inne zwierzeta
dom tymczasowy awaryjny- dom tymczasowy awaryjny
wizytacja domow- wizytacja domow
foto- foto
weterynaria- lekarz weterynarii- doradca weterynaryjny- kontakty weterynaryjne- pomoc weterynaryjna- pies dawca krwi
ogloszenia- aukcje- ogloszenia w internecie- ogloszenia w mediach, prasa, radio, telewizja- plakaty, ulotki- ksero- teksty ogloszen, aukcji
pielegnacja- petsitter, opieka, spacery- fryzjer profesjonalny- kapiel- strzyzenie amatorskie- behawior, szkolenie- doradztwo i kontakty
nocleg- nocleg
internet- strony www- bannery- abc internetu
pomoc na forum- wklejanie zdjec- opiekun watkow- abc forum
uslugi- krawiectwo- szycie- robotki reczne- zlota raczka- abc techniczne
inne- wolontariat- toz- straz dla zwierzat- zwiazek kynologiczny- stowarzyszenia i fundacje- kontakty zagraniczne- jezyki obce- kontakty z mediami- inne

napisalam do czia czador magdinychoc zdaje sie ze Lubin to dolnoslaskie a nie lubuskie
ale moze choc zajrza i rzuca nowy pomysl na uratowanie suni

wyslijcie pw ale najlepiej gg do osob ktore moglby pomoc z Waszego regionu
jest mnostwo wpisow
GG lepsz/ o ile maja/ bo od razu sie odezwa jesli sa w necie a pw no to tylko wtedy gdy sa na dogo...

cy ktos moze do Magdiny wyslac GG moje jest nieaktywne...
oto jej numer - na dogo byla w czerwcu 1743950
powinien byc gdzies w mapie jej telefon na pewno w starej mapie - jesli nic innego sie nie znajdzie dla suni

Posted

mozesz inaczej pomoc

szukajac w mapie osob kto moze oferowac domek tymczasowy dla suni w woj dolnoslaskim najblizej miasta Lubin

z mapa Polski w reku / necie i mapa pomocy dogo z wklejonych do postu ofert pomocy!

Posted

super! moze jeszcze ktos? kochani ona nie moze tak zostac na przystanku , ona za chwile nie da sie zlapac, bo moze miec cieczka i stanie sie powabna....potem sfora psow za nia a potem no to juz
KATASTROFA!

Posted

ojej nic sie nie dzieje!!!:cool1:

dolny slask...pomozcie psiemu dziecku, nim zostanie Mamą z przymusu i ludzkiej obojetnosci!:placz:
dopoki daje podejsc do siebie mozna ja zlapac!

ilez daliby ludzie w warszawie z watku o Rudej gdyby udalo sie ja zlapac..a tu psiak koczuje czeka na czlowieka i co?

no tak co dalej z nia? chocby schronisko...lepsze niz ulica i rozmnozenie

Posted

A ja jestem ze Szczecina...
Nie chce mi się wierzyć, że nikt dotąd nie zainterweniował... Ja jakbym spotkała taką sunie i by nie była agresywna, od razu wzięłabym ją do domu, a potem... Cóż, jeśli nikt by się nie zgłosił w sprawie adopcji, to najprawdopodobniej oddałabym ją do schroniska... Chyba, że mama by się zgodziła, to bym ją z chęcią przygarnęła, ale w to wątpię. Mieszkanko mało i w ogóle...
Czekam na dalsze info.
Klaudia.

Posted

wzruszacie mnie kochane..dziekuje Wam z calego serca, ja stara dogomaniaczka!

zaraz wysylam do wroclawian pw - troche dlugo mnie nie bylo na dogo wiec i troche to potrwa nim dotre do mapy pomocy dogo / kiedys to wszystko w glowie bylo, teraz w mapie pomocy dogo duzo nowych wpisow / a propos zapraszam wpiszcie sie../w moim podpisie jest link/

w takich wlasnie przypadkach jest bardzo wazne miec do kogo napisac z danego miasta

nie chce mi sie wierzyc by mozna bylo ja tak zostawic na pastwe losu zlych psow i samochodow nastepna noc i dzien i noc i dzien........

Edi100 chyb bylas zapisana o ile mnie pamiec nie myli? twoj nick pamietam jeszcze ze slynnych akcji z ulv etc
napisz do tych z wrocka ktorych znasz ja zalatwie reszte nawet jesli sie zdublujemy
trzeba pomoc malutkiej...

Klaudysiaczku masz moze dla niej jakies imie?
ja mysle o Króweczce Dzieweczce...
hmmm moze jakies lepsze? pomysl

Posted

a nie można zgłosić Straży Miejskiej z Lubina skoro nikt się nie zgłasza z dogomaniaków z tamtych okolic?
a okoliczne schronisko jest jakie? nie można jej tam wziąć zawieźć?

Posted

to jest Lubin a nie Lublin

ja mogę go wziąć z Lubina i zawieźć do wro albo gdzieś ale pksem lub pociągiem.. może ktoś z Polski nei koniecznie z dolnośląskiego ją weźmie:placz:

Posted

Z Lublinem mają coś wspólnego 2 ogranizacje- Felis ( kocia, ale moze warto spróbować) i Hipotkrates- coś z psami - sprawdzcie i dzwoncie o pomoc!Jezeli się nie uda....Straż miejska i dalej szukanie domu..a sunia w schronie...:roll:

Posted

[quote name='xmartix']napisałam maila do
NaamahsChild i

Milutki

z mapy dogo

napisalas do nich poprzez gg?
czy sprawdzilas kiedy ostatnio byli na dogo? ja przed chwila patrzylam na alispo1 ale byla ostatnio wg profilu uzytkownika w czerwcu wiec moze pojechala na urlop
to swiezo upieczona lek weterynarii:loveu::loveu::loveu: i dogomaniaczka o duzym sercu
tak mialam nadzieje ze bedzie i poniewaz ma tez DT w propozycji pomocy to moze akurat bedzie wolny

sprobuj przez gg sie z nimi skontaktowac , choc jesli nie maja twojego numeru moze odrzucac...tak sie to porobilo teraz z ta technika i ochrona prywatnosci...hmmm

Posted

pixie napisał(a):

Klaudysiaczku masz moze dla niej jakies imie?
ja mysle o Króweczce Dzieweczce...
hmmm moze jakies lepsze? pomysl

Imię dobre, tylko trochę długie... Ale lepszego jak narazie nie da się wymyślić :p.
Ta ''Dziewicza znajda'' (przynajmniej mam nadzieję, że dziewicza...) nadal tam jest?? :-( Niech ktoś zobaczy, może... Eh, lepiej nie będę pisać jaki czarny scenariusz sobie wyobraziłam...

Posted

Klaudysiaczek napisał(a):
Imię dobre, tylko trochę długie... Ale lepszego jak narazie nie da się wymyślić :p.
Ta ''Dziewicza znajda'' (przynajmniej mam nadzieję, że dziewicza...) nadal tam jest?? :-( Niech ktoś zobaczy, może... Eh, lepiej nie będę pisać jaki czarny scenariusz sobie wyobraziłam...

no to moze Kruffka? lepiej?
no wlasnie Ghia nie ma Invictus tez sie nie pojawia na dogo

czy Kruffka tam jest nadal zwinieta w klebuszek...na suchych lisciach
bidulka...
my troche za daleko by dojrzec nawet przez satelite nie zobaczymy:angryy: