Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

Przegladalam sobie wlasnie allegro i o zgrozo odkrylam ogloszenie dotyczace sprzadzazy jackow - bez metryk, ale po championie. Nie jest to popularna rasa i podejrzewam, ze championow niewiele, wiec niech wstydzi sie ten, kto dopuszcza sie zdrady rasy i pozwala by piekne jacki staly sie jackami niepieknymi :evil: .
OJCIEC PSIACZKÓW JEST CHAMPIONEM POLSKI I JEST UWAŻANY ZA JEDNEGO Z NAJLEPSZYCH PRZEDSTAWICIELI TEJ RASY W NASZYM KRAJU (ZDJ. NR 8). POZA TYM OJCIEC JEST AKTYWNYM "MYŚLIWYM" I CZĘSTO TOWARZYSZY SWOJEMU PANU NA POLOWANIACH

MAMA JEST BEZ RODOWODU ALE JEST 100% RUSSELKĄ !!! DO ZOBACZENIA U NAS W DOMKU

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No nie, to skandal!!!!!!!!! Już zgłosiłam w Allegro że ktoś bezczelnie użył zdjęcia i co niektórych informacji z mojej strony!!!!! i podał mojego psa jako ojca jego kundli!!!!! Doraźdcie co w takiej sprawie możemy zrobić (po sądach raczej włóczyć się nie chcemy) ale coś w tej sprawie musimy zrobić. Poza tym ogłoszeniodawca nie wiedział, że Charly akurat nie jest psem polującym, nigdy nie chodził na polowania!!!

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Doraźdcie co w takiej sprawie możemy zrobić (po sądach raczej włóczyć się nie chcemy) ale coś w tej sprawie musimy zrobić. [/quote]Ja nie bardzo widzę, co w takich sprawach można legalnie zrobić nie "włócząc się po sądach"... Bo chyba nie chcesz zatrudnić gangstera, żeby mu nogi połamał :wink: .

Bardzo Ci współczuję... :(

Posted

Jestem tak tym wzburzona, że sama nie wiem, czy w tym wypadku nie byłoby to najlepszym rozwiązaniem!!!!! A że nie po sądach? Przecież to tylko same koszty a na końcu "mała szkodliwość społeczna" Wiemy coś o tym, po doświadczeniach z kłusownikami.

Posted

Też podejrzewam, że niewiele można z tym zrobić. :evil:

Zamieść może aukcję informującą o oszustwie, coś na wzór tej
[url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52428954[/url]

[quote name='Cytat z allegro']informuję że na tym zdjęciu jest suczka która jest moja własnością sfotografowana przez profesjonalnego fotografa ludzie którz ukradli moje zdjęcie twierdzą że jest ona matką ich szczeniąt potwierdzają to w meilach do osób zainteresowanych te szczenięta są niewiadomego pochodzenia niewiadomo czy wyrosną z nich YORKI skoro właściciele nie mogą pokazać ich zdjęć ja sprzedaje swoje szczenięta po 1600 zł. mój login gab_mys pozdrawiam i prosze nie dać sie naciągnąc prosze nie licytować to tylko informacja po moich prośbach o wycofanie zdjęcia z aukcji państwo ci zapadli sie pod ziemie i nie odpowiadają na meile więc uznałam za stosowne poinformowanie o tym fakcie innych użytkowników ALLEGRO[/quote]

Jeśli ktoś będzie zainteresowany russelkiem, to na pewno na nią zajrzy.

Posted

Niestety takich historii jest więcej..
O nieuczciwym wykorzystaniu zdjęcia psa można przeczytać np. [url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=20904&postdays=0&postorder=asc&start=0]TUTAJ[/url]

Posted

Rety, ja nawet nie patrzylam na zdjecia co to za pies, nie smialabym podejrzewac nikogo z dogomaniakow :oops: .
A swoja droga ludzka bezczelnosc nie zna granic :evil:

Posted

Milo na agility robi postępy dużo szybciej niż ja :lol:. W sobotę biegał z Mokką i świetnie im szło :D . Poniżej dowód zrobiony przez Sajko.

[img]http://www.cavano.pl/fotki/trening/2105/milo01.jpg[/img]

Posted

[quote name='Ludek']Milo na agility robi postępy dużo szybciej niż ja :lol:. W sobotę biegał z Mokką i świetnie im szło :D . Poniżej dowód zrobiony przez Sajko.

[/quote]

Super zdjęcia :P

Posted

Zobacz sunię - Furię :P
[img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&photo_id=1450854&srt=1[/img]
Trochę zdjęć małego też wlepię :D

Posted

Siuper zdjęcia z konikiem. :megagrin: [url]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&photo_id=1451394&srt=1[/url]
Musicie zobaczyć na stronce, bo mi się nie udaje nic wlepić :evil:

Posted

[quote name='Ludek']Milo na agility robi postępy dużo szybciej niż ja :lol:. W sobotę biegał z Mokką i świetnie im szło :D . Poniżej dowód zrobiony przez Sajko.
[/quote]
Ale on taki trochę kosmaty na tym zdjęciu :lol: albo mi się wydaje :hmmmm:

Posted

[quote name='PARSONRK'][quote name='Ludek']Milo na agility robi postępy dużo szybciej niż ja :lol:. W sobotę biegał z Mokką i świetnie im szło :D . Poniżej dowód zrobiony przez Sajko.
[/quote]
Ale on taki trochę kosmaty na tym zdjęciu :lol: albo mi się wydaje :hmmmm:[/quote]

Nie wydaje Ci się. On taki nie wiadomo jaki :-?. Zresztą zobaczysz w Czaplinku. Nie robię nic z sierścią poza przeczesaniem więc będziesz mieć trochę pracy, żeby był podobny do psa :lol:.

Posted

[quote name='PARSONRK']Zobacz sunię - Furię :P
[img]http://photos.heremy.com/russele/index.php?goto=showphoto&photo_id=1450854&srt=1[/img]
Trochę zdjęć małego też wlepię :D[/quote]

To siostra Małego, przecież ona szorsta była :o.

W ogóle super zdjęcia.

Posted

[quote name='Ludek']

W ogóle super zdjęcia.[/quote]

Bo ona jest wytrymowana, wtedy pies ma dość krótką sierść tak około 2-3 cm
Do czaplinka już tylko 2 tygodnie :P

Posted

[quote name='PARSONRK'][quote name='Ludek']

Do czaplinka już tylko 2 tygodnie :P[/quote]

Czy ja mam mu coś teraz robic w domu? Kupiłam taki trymer jak mi pokazywałaś, ale ja go tym czeszę, czeszę, czeszę i na grzbiecie ciągle mu włosy sterczą do góry.

Posted

[quote name='"Ludek"'][quote name='PARSONRK'][quote name='Ludek']

Do czaplinka już tylko 2 tygodnie :P[/quote]

Czy ja mam mu coś teraz robić w domu, czy wystarczy jak zrobić to już w Czaplinku? Kupiłam taki trymer jak mi pokazywałaś, ale ja go tym czeszę, czeszę, czeszę i na grzbiecie ciągle mu włosy sterczą do góry. Niestety nie mam żadnego fryzjera do którego miałabym zaufanie.

Ciekawa jestem czy zgłoszenie do Czaplinka doszło, bo na razie potwierdzenia nie mam.

Posted

[quote name='Ludek']
Czy ja mam mu coś teraz robić w domu, czy wystarczy jak zrobić to już w Czaplinku? Kupiłam taki trymer jak mi pokazywałaś, ale ja go tym czeszę, czeszę, czeszę i na grzbiecie ciągle mu włosy sterczą do góry. Niestety nie mam żadnego fryzjera do którego miałabym zaufanie.

Ciekawa jestem czy zgłoszenie do Czaplinka doszło, bo na razie potwierdzenia nie mam.[/quote]
ja tez nic nie dostałam jeszcze, pewno w przyszłym tyg dojdą, bo zwykle u nas tak jest :P
Co do trymowania poradzimy sobie w sobotę :evilbat:
Tylko go wykąp, a co do reszty zobaczysz na miejscu :P

Posted

Witam serdecznie wszystkich russellomaniaków.

Od kilku dni opiekuję się jack russell terrierem. Ma 2 lata. Jestem nim oczarowana i strasznie go pokochałam. Jest bardzo dobrze ułożonym pieskiem i jest baaaardzo grzeczny. Na razie nie miałam możliwości sprawdzenia jego zachowania w różnych sytuacjach, ale w parku, gdzie wychodzę na spacery zachowuje się wspaniale.

Czytałam tyle niepochlebnych opinii na temat terrierów, że nawet nie śmiałam myśleć, by bliżej poznać choć jednego przedstawiciela tej grupy psów.

Los jednak spłatał mi miłego figla. Teraz staram się dowiedzieć jak najwięcej na temat tej rasy. Mam nadzieję, że dzięki Wam tak się stanie.

Pozdrawiam

Posted

Witamy w gronie "russellowo zakręconych". Faktycznie, tyle słyszy się złych opinii o terrierach że można książki pisać. Ostatnio na wystawie w Lesznie, jak czekałam na wybór gr. III, pani siedząca obok z jamnikami spytała mnie czy mam jeszcze w całości moje mieszkanie? Zdziwiłam się tym pytaniem a ona na to, że słyszała że te psy zjadają wszystko w mieszkaniu łącznie ze ścianami!!! Jak jej powiedziałam, że w domu mam jeszcze 7 szt. to powinnam już być zeżarta przez nie z całą rodziną :evilbat: Skąd biorą się takie bzdury? Być może wymyślają je właściciele innych ras tzw. kanapowców, bo nie mogą sobie wyobrazić psa z charakterem i temperamentem.

Posted

[quote name='tongue']

Od kilku dni opiekuję się jack russell terrierem. Ma 2 lata.

[/quote]

A skąd on się wziął u Ciebie? Czy na stałe? Napisz coś o nim więcej.

Posted

Właścicielką pieska jest hodowczyni z hodowli Gang-Staff.
Piesek nazywa się Confident Conor of Jack's Paradise i pochodzi z hodowli holenderskiej.

Do mnie trafił, ponieważ szukałam odpowiedniego pieska do dogoterapii.
Będę także kontynouwać jego karierę wystawową.

Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...