Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Palatino Linotype]Do schroniska w Tychach trafił całkiem niedawno piękny pies - HUSKY. Dotychczas nie znalazł się jego właściciel. Pies jest dorosły i ma charakterek, dlatego poszukujemy dla niego człowieka znającego się na rasie, odpowiedzialnego, cierpliwego, który będzie w stanie poświęcić mu wiele czasu, zapewnić mnóstwo ruchu. Kto pokocha tego pięknego, błękitnookiego HASZCZAKA?[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Pies jest zaszczepiony, odrobaczony, zachipowany. Jego numerek to 2768 i należy go zapamiętać kontaktując się z Miejskim Schroniskiem dla Zwierząt w Tychach w celu adopcji:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Adres: Tychy, ul. Przejazdowa 101
Tel: 605 897 607[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Nr. konta: 12 1050 1399 1000 0022 8708 1000[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Czynne w godzinach: [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]10.00 - 17.00 od poniedziałku do piątku
12.00 - 16.00 w soboty, niedziele i święta
[/FONT]

Posted

A ja nie robię bezimiennych bannerków, moje drogie, co to za porządki, że nasz haszczak nie ma imienia?...
No to już ma robocze imię :lol:

Oryginalne, nieprawdaż? :cool3:

Posted

A dlaczego rasowe pieski nie mają mieć imion? :(
Jesteś rasistką?... :mad: W czym taki haszczak jest gorszy?
Gdyby każdy owczarek w schronisku był ONem to jaki byłby bałagan?

Aleksandro, pięknie! Magdaleno, zmieniaj tytuł! :eviltong:

Posted

Gdzież tam pięknie, mi się nie podoba :eviltong: Tak mi do głowy przyszło i nie chciało sobie pójść ;)
I zgadzam się z przedmówczynią! Mówimy "nie" dyskryminacji schroniskowych rasowców. Imię każdy mieć powinien, nawet mimo że to, co zwiemy różą, słodko pachniałoby pod każdym innym imieniem :mad:

Posted

Tak, tak, robienie na złość to typowa reakcja w takich sytuacjach, tyle że siedmiolatków :mad: Cicho już i Norbiego reklamować, a nie swoje feretete :evil_lol:

Posted

czy ten husky jest nadal w schronisku?
Czy jest możliwość dowiezienia?
miałam do dziś u siebie Husky - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117878
i znalazł dom - a ludzie ciągle dzwonią- proszę odezwijcie sie telefonicznie bo nie jestem stale przy komputerze, bo jeśli sprawa aktualna to mogę przekazywać kontakt zainteresowanym.
nasz tel. 696 641 906 i 692 340 317
(Jesteśmy w Polsce do 15.08.08 )

Posted

Może udałoby się znaleźć jakiś transport, gdyby byli odpowiedni chętni na Norbiego? Trzeba pamiętać, że to pies "z charakterkiem", potrzebuje kogoś, kto będzie znał się choć nieco na psiej psychice.

• 2 weeks later...
Posted

Haski jest nadal w schronisku , ale adopcja nie jest taka prosta. Pies w tej chwili jest leczony, ale to nie jest najgorsze. Pies ma nagłe napady agresji. Prawdopodobnie jego charakter został wypatrzony przez poprzednią, nieodpowiedzialną właścicielkę. Kiedy psu wszczepiany był chip, musiał dostać narkozę. Jeżeli zdarzył by się cud i ktoś chciałby go socjalizować, to wcześniej musiał by zadzwonić do schroniska porozmawiać i umówić się z panią kierownik na odebranie go. Niestety w jego przypadku nie podejmę się transportu, ponieważ nie mam odpowiednich warunków do przewiezienia psiaka.

• 3 weeks later...
Posted

Czy on jest agresywny sam z siebie czy tylko np. przy zabiegach?
W jakim mniej wiecej wieku? Jak do psow/kotow/dzieci? Nadawal by sie do mieszkania w bloku? Wyje, chodzi na smyczy,ciagnie? nadawal by sie do biegania? Jak dlugo w schronisku? Da rade go wykastrowac?
Zeby go oglaszac to wiecej konkretow potrzebne. Tutaj http://forum.stake-out.org/portal.php mozna zalozyc watek

Posted

masienka napisał(a):
Czy on jest agresywny sam z siebie czy tylko np. przy zabiegach?
W jakim mniej wiecej wieku? Jak do psow/kotow/dzieci? Nadawal by sie do mieszkania w bloku? Wyje, chodzi na smyczy,ciagnie? nadawal by sie do biegania? Jak dlugo w schronisku? Da rade go wykastrowac?
Zeby go oglaszac to wiecej konkretow potrzebne. Tutaj http://forum.stake-out.org/portal.php mozna zalozyc watek

Masienka dziękuję, że się odezwałaś.
Pies jest agresywny sam z siebie.
Czasami wchodzi się do boksu i jest wszystko ok. a czasami pokazuje na co go stać. Pies jest "zwichrowany" co może być efektem złego traktowania w poprzednim domu. Czy nadaje się do dzieci, kotów i innych psów?
W boksie siedzi sam, stosunku do kotów nie można sprawdzić, a do dzieci na pewno się nie nadaje.
W schronisku nie spotkałam się, żeby wył, nie wiem czy chodzi na smyczy, dopytam się. Niestety jeżeli chodzi o kastrację to w tyskim schronisku nie kastruje się psów. Suczki są sterylizowane, ale psiaki nie są kastrowane.

Psiak jest piękny i młody gdyby był łagodnym psem to na pewno miał by już dom, niestety jest agresywny i ciężko go wydać "pierwszej lepszej osobie". Ktoś kto by go chciał przygarnąć musiał by mieć spore doświadczenie z takiego typu psiakami.

• 3 weeks later...
Posted

Nie wiem czy byli zainteresowani, ze mną chyba nikt nie rozmawiał na ten temat.
Natomiast jeżeli chodzi o haszczaka to mam złe wieści.
Na wątku tyskich psiaków już informowałam, ale chyba nikt nie chce być wieszczem złych informacji i nie przekleił tego na wątek. PRZEPRASZAM.
Zacytują tylko to co napisałam na tyskim wątku:

grazyna9915 napisał(a):
Mam też jedną złą wiadomość. Został uśpiony haski nr 2768, który w schronisku był od połowy czerwca. Powód uśpienia to: zaburzenia psychiczne, psychoza natręctw i agresja. Szkoda, to był piękny psiak, który gdyby nie choroba psychiczna to szybko by znalazł dom. Niestety z powodu agresywnego zachowania i nieprzewidywalności, pies musiał być uśpiony.:shake:

Dodam tylko jeszcze, że na chorobę haskiego miał zapewne duży wpływ jego poprzedniej właścicielki. Zniszczyła psa.