Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochana jestes Iwonko, ze go przygarnelas... :loveu:

A co do Hawanczykow z hodowli Biale Bursztynki, to powiem wam ze sa najlepsze! Bylam osobiscie w hodowli BB. Psiaki sa tam zadbane, zdrowe i szczesliwe! :loveu: Mam dwie Hawanki - jedna jest z hodowli BB, a druga nie. Kocham je obydwie tak samo, ale patrzac obiektywnie to Daisy (sunia z BB) jest dorodniejsza, ma lepszy wlos, jest bardziej inteligentna i posluszna. My ja nazywamy "Chodzaca Perfekcja"! Wyglada jak sklepowy pluszak! :loveu: I jest niesamowicie lagodna i madra! Ta druga sunia natomiast jest drobniejsza, ma gorszy rodzaj wlosa (szybko sie robia koltuny) i ma problem z lzawiacymi oczami co powoduje brzydkie plamy (a probowalam wszystkiego zeby sie ich pozbyc, wlacznie z wizytami u specjalisty), no i ciezko jej sie uczy komend :oops:...

Kocham obydwa moje sloneczka baaardzo, ale Hawanki z hodowli Biale Bursztynki to najlepszy wybor! :multi:

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bursztynki']:crazyeye: normalnie szok jedynie Markosik jest jeszcze ":loveu:wolny"[/quote]

[FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Ja to dzisiaj przeczytałam to doznałam wstrząsu....:crazyeye:Mój markosik kochany :loveu:A co do hodowli zgodze sie w 100% najlepsza hodowla w Polsce!!Mój fafuś tak samo niby hawańczyk ale tak samo musze naprawde włożyć dużo pracy żeby ta śierć była śliczna...Oczka tak samo łzawią...Vetka mówi że to jest genetyczne...tak samo powiekszone serduszko z tym fafciu urodził sie :placz: Pytałam sie kilka krotnie tych ludzi co mieli fafcia ale nie chcą powiedzieć z kad był kupiony...Mówią że z Gdańska ale nie chce mi sie wierzyć...:shake: Dlatego najlepiej kupić psiaka z hodowli :loveu: Teraz tak sobie pomyślałam co to bedzie jak fafciu odejdzie za Teczowy Most...Nie wiem nie wyobrażam sobie tego.Jestem tak zżyta z fafem że szoook :razz: Ja sobie czasem odmówie kupna czegoś żeby fafciu miał wszystko co najlepsze :loveu:Heh...[/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Hawanka'][FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Ja to dzisiaj przeczytałam to doznałam wstrząsu....:crazyeye:Mój markosik kochany :loveu:A co do hodowli zgodze sie w 100% najlepsza hodowla w Polsce!!Mój fafuś tak samo niby hawańczyk ale tak samo musze naprawde włożyć dużo pracy żeby ta śierć była śliczna...Oczka tak samo łzawią...Vetka mówi że to jest genetyczne...tak samo powiekszone serduszko z tym fafciu urodził sie :placz: Pytałam sie kilka krotnie tych ludzi co mieli fafcia ale nie chcą powiedzieć z kad był kupiony...Mówią że z Gdańska ale nie chce mi sie wierzyć...:shake: Dlatego najlepiej kupić psiaka z hodowli :loveu: Teraz tak sobie pomyślałam co to bedzie jak fafciu odejdzie za Teczowy Most...Nie wiem nie wyobrażam sobie tego.Jestem tak zżyta z fafem że szoook :razz: Ja sobie czasem odmówie kupna czegoś żeby fafciu miał wszystko co najlepsze :loveu:Heh...[/COLOR][/FONT][/quote]

A ile Fafciu ma lat ze sie juz martwisz jego odejsciem za TM?

Posted

[quote name='Sabina02']A ile Fafciu ma lat ze sie juz martwisz jego odejsciem za TM?[/quote]
[FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][B][I]Fafciu ma 9 lat :-( vetka mówiła że pożyje mi jeszcze z 1 góra 1,5 roku...Pomimo że jestem u weterynarza co tydzień pilnuje jak serce pracuje (co 2 miesiące badania krwi EEG)i dostaje karme specjalną leki i bardzo dużo miłości...Oj Sabinko bardzo sie martwie ...Chciałabym żeby fafciu miał jeszcze kolege młodszego od siebie...[/I][/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Hawanka'][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][B][I]Fafciu ma 9 lat :-( vetka mówiła że pożyje mi jeszcze z 1 góra 1,5 roku...Pomimo że jestem u weterynarza co tydzień pilnuje jak serce pracuje (co 2 miesiące badania krwi EEG)i dostaje karme specjalną leki i bardzo dużo miłości...Oj Sabinko bardzo sie martwie ...Chciałabym żeby fafciu miał jeszcze kolege młodszego od siebie...[/I][/B][/COLOR][/FONT][/quote]

O kurcze! :-( A czy powodem takiego wczesnego odejscia jest jego powiekszone serducho?

Posted

[quote name='Sabina02']O kurcze! :-( A czy powodem takiego wczesnego odejscia jest jego powiekszone serducho?[/quote]
[B][I][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080]Tak Sabinko powodem jest powiekszone seruszko :placz: Robie wszystko żeby fafciu dobrze sie czuł... Jeżeli zobacze że nie ma siły być już wsród nas to pomoge mu odejść za TM:placz:Narazie czuje sie dobrze nie widać że jest chory, a czasami sa momenty że nie ma siły wyjść z swojego łużeczka :-( No i nie wyobrażam sobie że któregoś dnia nie bedzie przy mnie fafcia:placz:Kurcze....Markosik jest taki sam jak mój faficzek jak był mały mam zdjecie bo nie widziałam go jak był mały...I żałuje bo u tamtej rodziny nie miał dobrze:mad:Ja dowiedziałam sie o faficzku jak miał 3 lataka ... Jak pomyśle co chcieli zrobić to mam łzy w oczach...Chcieli psiaka uśpić albo oddać do schroniska bo nie mieli kasy żeby go leczyć i dodatkowo urodziło sie u nich dziecko i ponoć miało alergie :-( :shake:[/COLOR][/FONT][/I][/B]

Posted

[FONT=Arial Black][FONT=Times New Roman][SIZE=2][COLOR=navy][B][I]Próbowałam wleić zdjecia fafcia ale jednak nie potrafie :???:[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT]

Posted

Ja z umieszczaniem zdjęć też mam problemy:evil_lol:Jestem ciekawa z kąt jest Fafcio??? Jest kobieta w Gdansku która sprzedawała przez wiele lat Maltanczyko-hawanczyki:mad:Długo z nią walczyłam .Może właśnie to od niej kupili Fafcia.Biedny psiaczek,ale ma kochającą właścicielkę wiec jest szcześciażem!!!!:multi:Ja sobie nie wyobrazam jak któryś z moich kudłaczy odejdzie za TM,ale wiadomo ze to kiedyś nadejdzie.:placz:W czerwcu 2008 odeszła za TM moje kochana 9 letnia rotweilerka Meisi, nagle zasneła ,prawdopodobnie zawał,i do dzisiaj ja widzę biegającą po podwórku,a przez jakiś czas zanosiłam jej jedzenie:placz:I zawsze zostanie w moim sercu.Więc cieszmy się towarzystwem swoich pupili , i dbajmy o nich .:multi:

Posted

[quote name='bursztynki']Ja z umieszczaniem zdjęć też mam problemy:evil_lol:Jestem ciekawa z kąt jest Fafcio??? Jest kobieta w Gdansku która sprzedawała przez wiele lat Maltanczyko-hawanczyki:mad:Długo z nią walczyłam .Może właśnie to od niej kupili Fafcia.Biedny psiaczek,ale ma kochającą właścicielkę wiec jest szcześciażem!!!!:multi:Ja sobie nie wyobrazam jak któryś z moich kudłaczy odejdzie za TM,ale wiadomo ze to kiedyś nadejdzie.:placz:W czerwcu 2008 odeszła za TM moje kochana 9 letnia rotweilerka Meisi, nagle zasneła ,prawdopodobnie zawał,i do dzisiaj ja widzę biegającą po podwórku,a przez jakiś czas zanosiłam jej jedzenie:placz:I zawsze zostanie w moim sercu.Więc cieszmy się towarzystwem swoich pupili , i dbajmy o nich .:multi:[/quote]
[FONT=Times New Roman][COLOR=navy][B]Bursztynki nie wiem z kąd jest Fafciu tak jak pisałam że ponoć z Gdańska ale dokładnie nie wiem :shake: Fafciu ma dobrze staram sie :roll: Dzisiaj sie na mnie obraził bo skończyły mu sie kosteczki (nie zauważyłam że jest tak mało i nie starczy do poniedziałku):oops: Taki jest Faficzek za dobrze ma i grymasi...I coś od rana mi kaszle nie wiem czy to od serca czy sie przeziembił jutro ide do veterynarza :sad: Ja wcale nie myśle o tym że go zabraknie :-( Dzisiaj czeka mnie rozmowa z rodziną a jutro z veterynarzem :placz:Dziś czuje bede miała noc z głowy fafuś tak mocno zaczoł kaszleć tak sie boje... :-([/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[B][I][FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Tak sobie tez pomyślałam nad tym czy jeżeli przybył by do mnie szczeniak to czy pod wpływem stresu fafciu szybciej nie odszedł by za TM:placz: a nie chciałabym tego...Nie wiem czy sie nie wstrzymać z kupnem szczeniaczka ja bardzo bym chciała ale faficzka zdrowie i kondycja też jest dla mnie ważna:roll:A bursztynki jeszcze nie raz bedą mieli szczeniaczki:loveu:...[/COLOR][/FONT][/I][/B]

Posted

[quote name='rodzice']Ja mam suczke 9,5 roku która uwielbia obecnośc szczeniat , zaczyna z nimi dokazywac i widać jak wstepuje w nia nowy duch .[/quote]
[B][I][FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Tylko że każdy pies raguje inaczej na przybycie szczeniaka...:lol: Ja nie wiem jak by zaragował fafciu...A markosik jest taki śliczny :-([/COLOR][/FONT][/I][/B]

Posted

[B][I][FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Właśnie wróciłam od weterynarza...Fafuś ma zapalenie tchawicy i krtani :placz:Dostał zaszczyki i ma antybiotyk :-( Mam nadzieje że mu przejdzie .[/COLOR][/FONT][/I][/B]

Posted

strasznie mnie wzruszyła historia twojego Fafcia ,aż trudno uwierzyc że ludzie moga kochać tylko przez 3 lata a jak pies chory to uśpić lub oddac, ciekawe czy jak im małe dziecko zachoruje czy tez będą chcieli je oddac :mad:
a o obecność nowego szczeniaka w domku to bez obaw Hawańczyki to taki typ psiaka że chba niema psa któryby chciałgo zjeść . większośc osób które znam i które do domu wprowadzały nowe zwierze ( małego szczenirka) to bardzo sobie chwaliły zachowanie domownikó . Z reguły te staruszki które sa ospałe i nie mają chęci na zabawy dostja młodzieńczego kopa i nagle przypominają sobie młodość . fakt ,że w pewnym momencie może zacząć się delikana "walka" o miejsce i ważność w domku ale o tym czy będzie się tak działo czy nie decytujesz Ty . bo trzba zawsze pamiętać o pewnych zasadach ,że ten psiak który jest piewszy mus czuc sie że ciągle jest super ważny itp....
trzymam kciukasy za Fafcia niech żyje chłopak dłłłłuuuuggggooo , bo ma wspaniałą Panią !!!!!
Cmokusie i zdrówka zdrówka zdrówka dla psinki:loveu:

Posted

[FONT=Times New Roman][COLOR=navy][B][I]Dziekuje wam za takie miłe słowa :Cool!: Taka jest historia Fafcia :-(Żałuje że nie mam go od szczeniaczka ale cóż... Ale najlepsze jest że oni maja psa wiekszego od fafcia od 1,5 roku i jakoś dziecko alergi nie ma :shake: Dziwne ...[/I][/B][/COLOR][/FONT]
[B][I][FONT=Times New Roman][COLOR=#000080]Ale fafciu to niezła zadziora miałam owczarka chwilowo to była tragednia tak sie fafik żucał na niego że szook nie myślałam że ta moja fafula taka jest :crazyeye: Tak samo mam jeszcze kota rudego (znalazłam go u mnie na działce był w worku na śmieci był jeszcze jeden ale niestety nie wytrzymał udusiła sie :-( ) Wykarmiałam go sama butelką :oops: fafik jak go zobaczy że idzie w jego kierunku odrazy leci do miseczki i je karme żeby tylko kot sie nie poczestował :evil_lol:A o chomika to aż zieje jak coś przy nim robie...Zazdrosny jest strasznie...[/COLOR][/FONT][/I][/B]

Posted

[FONT=Times New Roman][COLOR=navy][B][I]To jest mój malutki kochany faficzek ... :loveu:Coprawda nie przypomina on 100% hawańczyka(nie ma rodowodu ),ale i tak bardzo go kocham ;) Ale charakter na 1000% ma hawańczyka... :cool3: [/I][/B][/COLOR][/FONT]

[URL="http://img292.imageshack.us/my.php?image=faficzekrm4.jpg"]ImageShack - Image Hosting :: faficzekrm4.jpg[/URL]
[URL="http://img292.imageshack.us/my.php?image=zwierzaki31cd5.jpg"]ImageShack - Image Hosting :: zwierzaki31cd5.jpg[/URL]

Posted

[quote name='Hawanka'][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/C:%5CDocuments%20and%20Settings%5Chawanka%5CPulpit%5CFoteczki%20moich%20zwierzak%C3%B3w%5Cfaficzek%20%5B%5D%20%5B%5D.JPG[/IMG]

[FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Nie wiem chyba nie naucze sie wklejać tych zdjęć :shake: ...[/COLOR][/FONT][/quote]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/8359596-post26.html[/URL]

Posted

[quote name='misiaczek'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/8359596-post26.html[/URL][/quote]

[B][I][FONT=Arial Black][COLOR=navy]Dziękuje ci :multi:[/COLOR][/FONT][/I][/B]

Posted

Właśnie jeśli ktoś decyduje sie na kupno czy adopcje psa powinien to przemyśleć bardzo poważnie ,bo to decyzje na wiele lat.A nie po roku ,czy po 5 latach gdy sie znudzi oddać ,wyrzucić czy uśpić:mad: Psiak pokocha Nas bezgranicznie i nagle , zostaje odtrącony , nigdy tego nie zrozumię.........:shake:

Posted

[quote name='rodzice']Byłam w niedzielę na wystawie w Glogowie - ani jednego hawańczyka .[/quote]
[B][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=navy]I to jest to mało Hawańczyków w Polsce :-( Albo bez rodowodu...[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=#000080]Polacy nie chcą kupywać psów za 2,500 lepiej kupić innego psa tańszego :-( Natomias Niemcy,Węgry,Litwa,Szwecja tam jest najwięcej hodowli i psów tak pięknej rasy jaką jest Hawańczyk:loveu:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=#000080]Takie są realia :placz:Zastanawiałam sie czy jest jakaś rasa tańcza która przypomina hawańczyka???[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=#000080]Ja sama też nie wiem czy bede miała szanse kupić psa z rodowodem :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='bursztynki']Śliczna ta bursztynkowa hawaneczka ,pozdrawiamy gorą:loveu:co!!!![/quote]

Bursztynkowe hawanki sa cuuuudne!!!!!!!!!!!!! :loveu: :loveu: :loveu:

A moja Daisy to chyba do tatusia jest bardziej podobna, nie? ;)