Olka_Olga Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Zmierzam ku końcowi ;) Książka przeplatana jest z faktami dotyczącymi badań nad zachowaniem zwierząt, zawiera wiele faktów, ciekawostek, szczegółowo opisanych, ale gdy autor wraca do opowieści o Merle'u czasami nie wiem, na czym wcześniej skonczyłam i muszę wracać do momentu, w którym Merle był głównym wątkiem.;) ciekawi mnie jeszcze inteligencja psa, rozumie wiele słów, nawet całe zdania, jego reakcje są takie ludzkie, aż niewiarygodnie czasami okazuje zroumienie znaczenie słów właściciela ... Może to jeden z psów o "większym mózgu" lub po prostu pies! Quote
silver_shira Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='Rottie']Ja od wczoraj mam tę książkę. Jestem na 80 str i bardzo miło się czyta, świetnie pisana, wciąga. Przy okazji sporo ciekawostek (zaczęłam się zastanawiać czy to aby książka o przygodach psa i człowieka czy poradnik, a może to zostało specjalnie "wplecione" w treść żeby również ludzie nieczytający bardziej "fachowej" literaury o psach się o nich czegoś dowiedzieli).[/quote] [quote name='Olka_Olga']Zmierzam ku końcowi ;) Książka przeplatana jest z faktami dotyczącymi badań nad zachowaniem zwierząt, zawiera wiele faktów, ciekawostek, szczegółowo opisanych,[...][/quote] I to sprawia że ta książka jest jeszcze bardziej wyjątkowa :p czyta się fantastycznie + można się dowiedzieć kilka ciekawych faktów :razz: ZDECYDOWANIE POLECAM (kupiłam i jestem zachwycona) Quote
Olka_Olga Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Owszem;) Osobiście gorąco polecam tym, którzy lubią czytać o NATURALNEJ więzi pies+człowiem najbardziej wstrząsnął mną fragment : " brak białych krwinek" ... Quote
Dariette. Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Czyli mówicie dziewczyny, że warto kupić tę książeczkę? :) bo jak tak czytam to chyba wybiorę się do księgarni powiększyć mój psi zbiorek :cool3: Quote
sonikowa Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Skończyłam czytanie w zeszłym tygodniu, czytalo sie rzeczywiście świetnie, bardzo ciekawe te dygresje naukowe. To co mi się nie podobalo to metody szkoleniowe w postaci obrozy elektrycznej, stosowanej by pies nie łaził po wsi i nie żebrał.. Szczerze mówiąc, to ja wolałabym go pilnować niż narażać na wielokrotne wstrząsy.. Ale to inny temat, czyta sie w każdym razie bardzo fajnie ;-) Quote
OlaandSolo Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 jestem w trakcie czytania i gorąco polecam. Nie jest sztuczna, a Ted nie udaje , ze jest jakimś znawcą psów;) Quote
LadyMusic Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 To jest jedna z najlepszych książek o psach jakie czytałam! Zdecydowanie polecam.Bardzo wciągające i ciekawe... Już prawie kończę ją czytać :( Quote
Recommended Posts