Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam wszyskich

my widzielismy tego pregowanego japonczyka w glogowie
wtedy przegral z fujimaru palis i amai bakira

urajiro to on ma ale... choc jest z japonii jest nieco amerykan. i dlatego przegrywa
widac to np. na zdj, na stronie tej czeszki
zobaczcie te fotki tam i wyobrazcie go sobie z czarna maska ...
on jest niski i troszke masywny i dlatego sedzia sie mniej podoba i mi osobiscie tak samo
jego uszka tez sa takie mniej japon. troszke wieksze i na boki

lecz nie uwazam ze jest to brzydki piesek - ma piekny kolor i dobre pochodzenie sam myslalem o kryciu nim ale .... bo jako szczeniak byl przepiekny

[url]www.palis.prv.pl[/url]

[img]http://www.palisakitas.republika.pl/GRAFIKA/naszeakity/chikaka/chikaka1.JPG[/img][/url]

Posted

yuka palis - nie bylo takiej

jedynie dyuka palis i chyba jest w warszawie lecz nie ma zdj. ani kontaktu

byl to miot po p'koshu i kleodike

tak tez byla piekna suczka ktora miala zostac DIKAKA Palis lecz sprzedalismy i jest wystawiana byla 1 w wroclawiu i 2 na 8 w poznaniu

Posted

[quote name='adda'][b]Matagi[/b], a Ty tak wszystkie akity znasz? :o[/quote]

Ojjjjjjjjj,Adda! :D Nie wszystkie znam :wink: ale konkurencję warto poznać ciut wcześniej :wink: :wink: :wink:
[b]Cleo 2000[/b] no powiedz,albo pokaż fotkę :wink: :wink: :wink:

Posted

[quote name='cleo2000']a jedzie jeszcze ktos do berlina

bo jedzie bos i my i jeszcze ktos ... wiecie cos ?[/url][/quote]

Jedzie też Krzysiek z BU Yamamoto,Christoph też sie wybiera o ile mnie pamięć nie myli :D

Posted

[quote name='cleo2000']
lecz nie uwazam ze jest to brzydki piesek - ma piekny kolor i dobre pochodzenie sam myslalem o kryciu nim ale .... bo jako szczeniak byl przepiekny[/quote]

Pamietaj, ze wszystkie psy sprowadzone z Japonii w większości są małe.
Nawet Zwycięzcy Swiata mają po 64 cm w klebie.
Poza tym jakoś bardzo wątpię, żeby w Japonii hodowali typ amerykański ;-)
Ale cóż póki sama go na żywo nie zobaczę nie będę toczyć bojów.. ale dlugonogie akity sa coraz bardziej nie w modzie ;-) Akita ma byc zwarty a nie wysokonożny... a juz wysokonożny samiec wygląda hmm...

Posted

nie o to mi dokladnie chodzilo
poprostu nie ma np. takiego wyrazu jak np. daichi na twoich fotach -oczy , uszka i ogolne wrazenie a do tego jest niski i troszke masywny

wiadowo ze wysokonozny tez nie ma byc -wiem cos o tym bo akuma ma z tym problem

Posted

[quote name='cleo2000']nie o to mi dokladnie chodzilo
poprostu nie ma np. takiego wyrazu jak np. daichi na twoich fotach -oczy , uszka i ogolne wrazenie a do tego jest niski i troszke masywny

wiadowo ze wysokonozny tez nie ma byc -wiem cos o tym bo akuma ma z tym problem[/quote]

Ja akurat nie Akume mialam na mysli ;-)
Raczej tego na pregusa co CWC dostal w Katowicach podobno ;-) tylko nie wiem za co... ;-) ale wiadomo od kogo, wiec nie dziwi nic...

Posted

[quote name='Matagi'][quote name='Izis']Lilka no nie mow, ze nie poznajesz. ;-) Na tej fotce jest ATO - ojciec Ashiego. Chociaz w koncu mogl przekazac idealnie taka sama glowe synowi no nie :-)[/quote]

:P :P :P Coś mnie tu właśnie nie pasowało.... :wink: I stąd pytanie do Kl@udii :wink: Jakoś tak jest,że w avatarze każdy zamieszcza fotkę swego psa :) Przyjrzałam się zdjęciom Ashiego i nie pasowała mi głowa do głowy :wink: Podejrzewałam,że to Ato,choć Bos jest też podobny :D[/quote]

Tak to jest ATO. Nie wiedziałam, że taka zasada tu panuje, ale skoro tak to zmieniam, bo mnie pewnie posądziliście, że chce wcisnąć kit, że to Ashi, a ja sobie chciałam dać ładną głowę akitki, bo jedyne zdjęcie Ashika na kompi jakie miałam, to to które widnieje na forum, a ona mi sie nie podoba. Mam tereaz trochę zdjęc w kompie z Katowic (jak mi Izis pomoże to wstawie ;) ) i tereaz w avatorze to mój Brysiu (tak na niego czasem wołam i już nawet reaguje hehe). :P

Posted

[quote name='cleo2000']a jedzie jeszcze ktos do berlina

bo jedzie bos i my i jeszcze ktos ... wiecie cos ?[/url][/quote]
Jeśli chodzi o Berlin, to pytanie. Bos i my tzn. Bos i kto? Ludzi już znam, ale który pies ma jechać? Tego nie wiem. A tak na poważnie na wystawie w Katowicach dowiedziałem się, że do zobaczenia w Berlinie:
Ja i mój pies - klas pośrednia
poza tym p. Iwona Miśkiewicz
Krzysztof Durski
Ale czy to wszyscy, tego nie wiem.

Posted

[quote name='cleo2000']tak przypuszczalem :)

a co tam nowego slychac w hodowli
bo u nas rosnie mniejmy nadzieje godna nastepczyni chikaki[/quote]

Nie narzekam. :-) Mam mały dylemat, bo urodzily mi sie cztery pregowane suki, z czego jedna bedzie koloru jak UTA ale z slicznymi znaczeniami, jedna rudo-pregowana no i dwie na dzien dzisiejszy wydaja mi sie blekitne-pregowane... no i ktora sobie zostawic???

Ps.
I dobra rada zrob cos z tym podpisem, bo jest wiekszy nic cala tresc wiadomosci. Moze wstaw leb do loga a na dol daj banerek zanim sie mod wkurzy ;-)

Posted

izis jestes wizjonerka!(wiedzialas ze sedzia w katowicach sie zmieni)
zrobilem sie fanem twojej swietnej produkcji
i bede ci kibicowal.na razie wybieram sie do warszawy obejrzec twoje sliczne inaczej.

Posted

Ojej! co tu sie dzieje.. wysyp akitowych zdjęć, ale fajowo :))
Oczywiście wszystkim uczestnikom katowickiej wystawy składamy gratulacje... :laola:

My nie jesteśmy wybredni i według nas każda akita ma coś takiego w sobie, że przyciąga wzrok... w końcu przecież to psiaki z charakterem, pełne dostojeństwa, dumy i.. no wiecie przecież :) Więc spoglądając na nie czasami można przymrużyć oczko na pewne defekty i podziwiać tę lepszą część, no nie???

Posted

[quote name='56565656']izis jestes wizjonerka!(wiedzialas ze sedzia w katowicach sie zmieni)
zrobilem sie fanem twojej swietnej produkcji
i bede ci kibicowal.na razie wybieram sie do warszawy obejrzec twoje sliczne inaczej.[/quote]

Powodzenia! I podziekuj swojej przyjaciolce za to, ze masz co podziwiac...
I martw sie raczej o swoja produkcje, bo u mnie nie fabryka

Posted

Mam pytanie do osob wybierajacych sie do Wawy.
Czy wkurzyloby Was gdyby po przybyciu na miejsce okazalo sie, ze nie sedziuje sedzia co mial sedziowac a zamiast tego sedziuje ... no zgadnijcie kto ;-)
Nie wiecie. Spytajcie tajemniczego 5656 ;-)

Posted

izis izis ta zazdrosc cie zjada hehehe :D
wiesz jedni maja klase a inni obmawiaja kogos za jego plecami.no ale tak to jest jak sie zazrosci..ach..zawisc nie zazdrosc.zawisc az ci nerwy puszczaja:D
widac jak bardzo cie ta zazdrosc meczy:D
no coz nie kazdy moze byc tak swietny jak ja.pozycji zazdroscisz psow pieniedzy.no ale nie mozna miec wszystkiego:D
ja ci zazdroszcze fabryki pieskow:D
i sie tak nie denerwuj..te nerwy cie zjedza juz spac pewnie nie mozesz:D
pisz sobie pisz daj upust swej zazdrosci:D

Posted

[quote name='56565656']izis izis ta zazdrosc cie zjada hehehe :D
wiesz jedni maja klase[/quote]

Heheh jasne :-)))
jakas nowa klasa ANONIMOWYCH ODWAZNYCH WAZNIAKOW....
Powodzenia w przynaleznosci do niej ;-)
ANONIM na prezydenta hehe ;-)

Poczytaj co piszesz o sobie sam anonimie i z reka na sercu powiedz czegoz ja moglabym Ci zazdroscic??? ;-) no bo chyba nie braku gustu czy tez moze mam Ci zazdroscic braku znajomosci rasy, ktorej znajomoscia sie szczycisz... glownie dzieki znajomosciom hehe

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...