Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='EZOGHUL']Mi akurat sie podoba, a z reszta nie wiadomo nigdy co wyrosnie z malego stworka :)

[quote name='Gosica']No prosze , akita długowłosa cudna , naprawde ,moim zdnaiem jest piękan , (taka istana kobitka).

Cieszę, że moja Dziewczynica spodobała się Wam. Czas jakiś zastanawiałam się, czy mogę umieszczać tu jej zdjęcia - nie jest przecież tzw. wystawową akitą. I zgadzam się - z tymi małymi gałganami nigdy nic nie wiadomo.;)

[quote name='Asiunia02']Witamy nowego "akitomaniaka". Szkoda tylko ze takie nie miłe powitanie
jak dobrze widze to Pani sunia pochodzi z hodowli Akita od IZIS prawda??

Nie pomyliłaś się Asiu z tym "akitomaniakiem" - rzeczywiście uwielbiam Akity, choć regularnego hopla mam na punkcie tylko jednej z nich:-).
Dobrze widzisz - mój Sunison pochodzi z hodowli Akita u Izis.

[quote name='sh maniak']W galerii akitek umieszcza się rózne zdjęcia, bo po to jest własnie galeria Przepraszam jezeli mój post cie uradził, ale nie napisałam nic nie typowego jak dla psiarzy
Faktycznie sunka fajnie wyrosła.
Możesz wstawic tutaj jej zdjęcia http://www.akita.pl/akita-pol.htm to specjalna galeria akitek długowłosych

Twój post mnie nie uraził, wydaje mi się tylko, że cel powstania galerii był taki:
[quote name='Taysha']
Chciałabym aby wszyscy właściciele Akit pochwalili sie tutaj zdjęciami swoich pupili
Być może kiedyś też sie tu wkleje Pozdrawiam serdecznie
Taysha

A do wczoraj nie chwaliłam się w galerii zdjęciami mojego pupila. I naprawdę bardzo uważnie przeczytałam te wszystkie posty sprzed roku.

Czy mam rozumieć, że jednak nie powinnam umieszczać tutaj zdjęć swojej Suni?:-o

[quote name='Matagi']
Iwona&Wiki !!!
Witam w galerii akitowej!

Witam Matagi. I miałaś rację - zajrzałam.:lol: Nie widziałyśmy się hmm... to już prawie rok?

[quote name='Matagi']
Mnie również wyraz kufy Wiki przypomina pewną akitę.

To dobrz czy też źle?! Bo ja nie wiem.

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agappe napisał(a):
plan sedziowania już widziałam, ale szczerze mówiąc nie przyszło mi do głowy sprawdzenie kto sędziuje ;p no to może wpadne jak znajde transport ;)

Ty mnie tu o transporcie nie gadaj,masz BYĆ i tyle!:angryy: :angryy: :angryy: Ja już zaczęłam się cieszyć ,więc wątpiami mnie tu nie rzucaj!:p :eviltong:
Możesz przyjechać Peksem ,pociągiem jakim albo i autostopem tyż- MASZ BYĆ !!!!;) :lol:

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Cieszę, że moja Dziewczynica spodobała się Wam. Czas jakiś zastanawiałam się, czy mogę umieszczać tu jej zdjęcia - nie jest przecież tzw. wystawową akitą. I zgadzam się - z tymi małymi gałganami nigdy nic nie wiadomo.;)

Nie pomyliłaś się Asiu z tym "akitomaniakiem" - rzeczywiście uwielbiam Akity, choć regularnego hopla mam na punkcie tylko jednej z nich:-).
Dobrze widzisz - mój Sunison pochodzi z hodowli Akita u Izis.

Twój post mnie nie uraził, wydaje mi się tylko, że cel powstania galerii był taki:

A do wczoraj nie chwaliłam się w galerii zdjęciami mojego pupila. I naprawdę bardzo uważnie przeczytałam te wszystkie posty sprzed roku.

Witam Matagi. I miałaś rację - zajrzałam.:lol: Nie widziałyśmy się hmm... to już prawie rok?

To dobrz czy też źle?! Bo ja nie wiem.

W galerii akit jest miejsce na zdjęcia WSZYSTKICH akit!!!:loveu: I nie tylko akit,gościły tutaj i inne rasy,był drób,kociki i czego to tu nie było....a no właśnie-CZEGO?/podpowiedzcie/.
Jejku!Iwona&Wiki!przeczytałas WSZYSTKO OD 1-SZEJ STRONY?:crazyeye: Ile czasu to Ci zajęło?:roll: Wklejaj zdjęcia Wiki,napisz coś o niej....tu wszyscy ciekawscy są bardzo...:evil_lol: :eviltong:
A co do tej kufy,co taka podobna,to ani dobrze,ani źle,kufa,jak kufa,tyle,że podobna....:evil_lol:

Posted

może zatrudnie mojego prywatnego kierowce (i nie chodzi tu o tego dorosłego faceta z kucykiem, który co jakiś czas może być widywany na wystawach z Anatą;p, zwany potocznie moim tatą ;p ), tylko nie wiem czy sie da, bo chyba ma uczulenie na psy (no przynajmniej tak mówi), ale jakoś Anata mu nie przeszkadza i nie reaguje na nią uczuleniowo, wiec kto wie.. :)

Posted

Witaj Iwona! My tu wszyscy akitofile! każde zdjęcia zooo są jak mi się wydaje są tu mile widziane (chociaż stażem jestem tu "młoda") więc zapraszamy:-)
Ja jestem taki akitofill, że mam tzry:-)
Agappe: rodowodowe Kitki to Fara Rilaf (lepsze chyba Kitka...coooooooo) ma całe sześć latek, jest przesłodka, usłuchana i wredna, delikatnie mówiąc.... dyrektorka całej wsi... niestety-po horyzont! Boi się tylko mnie:-?
Co do wystaw... czemu w legionowie ciekawe sędziowanie? Pan Henryk ciekawy - nie znam sędziego?
Do łodzi chyba się wybiorę, na wystawę przy okazji... ze względu na szybowce bardziej... żeby zobaczyć co nieco już może:-?
Współczuję zarządzania, ale ciesz się Daria że nie masz ekonomii socjalizmu! ja się załapałam na pierwszym roku na drugim miałam jiż makro i mikroekonomie - to były pionierskie lata.... ech łezka się kręci w oku!
acha! co do cięcia to kto tnie swoje akity.... very interesting...

Posted

abigail napisał(a):
Współczuję zarządzania, ale ciesz się Daria że nie masz ekonomii socjalizmu! ja się załapałam na pierwszym roku na drugim miałam jiż makro i mikroekonomie - to były pionierskie lata.... ech łezka się kręci w oku!

Agnieszka Ty sie nie śmiej, ale dziś słuchałam o teorii przywództwa według Hitlera ;p

Posted

abigail napisał(a):
Niech Agnieszka pilnuje walizek i pamięta o wystawach:-)
A kto się wybiera do Szczecina... piękny stadion, okropne parkowanie

i cholernie daleko :/ a po za tym nie mam psa z którym bym mogła pojechać.. ktoś chce mi jakiegoś oddać? ;p

Posted

Witam,
Od jakiegos czasu, za przyczyną znajomych, sledzę ten watek uważnie.
Dzisiaj widziałam Kitaro, jest pieknym psem. To akita amerykański. Spisałam sobie z metryki: jest po oj. Ch. Askino z Komornickiej Fermy i m. BI JOSEJ
FILAKAS.
Niestety, nie pomyslałam i nie pstryknęłam fotki ale umówię się i nastepnym razem ufocę. Oni wybieraja sie do Inowrocławia na rekonesans, bez Kitaro, żeby popytać, zobaczyć jak taka impreza wygląda. Są zupełnie zieloni, nie byli nigdy na wystawie psów. Mysle jednak,że powinni spróbować, każdy kiedys zaczynał. Kitaro dał sobie zobaczyc zeby, nabiał pomacać, wiec jest spokojnym psem, bo mnie widzial drugiraz w życiu. Pancio przy nim stał, a za pana oddałby pewnie życie. Gorzej reaguje na psy, nie zaczepia ich ale nie lubi jak warcza albo na niego ujadają. Acha, Kitaro jest bialo-czerwony?, taki podobny do Waszych na fotach.
Asiunia02, może jednak zanazłabyś chwilę czasu dla zielonych?

Posted

Białych Kitek u nas niedużo więc niech Kitka ma... kariery wystawowej już nie robi, choć wciąż jest w niezłej formie
a powyżej 5,5 latka, świeżo wykąpana na letnim trawniczku:cool3: z moją Madzią
Hitlera musisz Daria po prostu zaliczyć i już:evil_lol:

Posted

No jak nabiał dał sobie pomacać to chłop zrównoważony. A żadna akita nie znosi jak na niego warczy coś.... zwłaszcza inna akita....

Daleko to ja mam wszędzie . Nie wybrzydzajcie! Daria, ale Ty masz psa! suczkę, przepraszam. A jak bardzo chcesz to właśnie dziś moja wiejska że się tak wyraże znajoma zarejestrowała w oddziale białą suczkę 1,5 roczną i marzy o jej wystawieniu... bardzo kochana Hasima!(mnie uwielbia!) ja ją trochę poduczę a Ty ją wystawisz, chcesz????? odbiorę Cię z pociągu :-) Co Ty na to?

Posted

abigail napisał(a):
Niech Agnieszka pilnuje walizek i pamięta o wystawach:-)
A kto się wybiera do Szczecina... piękny stadion, okropne parkowanie

Ja do Szczecina poshibuję!;) :eviltong:

Posted

abigail napisał(a):
przyshibuj, przyshibuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapraszamy

tak też i uczynię!:lol: O ile mnie pamięć nie myli,to sędzia zagramaniczny,cieszy mnie to bardzoooo!:multi: :lol:
Mam nadzieję,że BABA będzie pokojowo nastawiona do innych psów....,że nie będzie śpiewała "pieśni wojennych":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Matagi napisał(a):
Ja do Szczecina poshibuję!;) :eviltong:

ja tez będę w szczecinie na 100 % :lol: bede z malamutką w otwartej (nasza pierwsza wystawa)

Posted

Ja to czytałam ale to już dość stara sprawa (ponad m-c temu). Czy ten piesek wciąż jest w schronisku? niewątpliwie to akita... tak może być, że gdy się nikt po niego nie zgłosił to albo panu się coś stało albo go wyrzucili:-(

Posted

Musha!!!!!!!!!! Jeszcze nie doszly? :placz::placz::placz: Faktycznie, niektore akity dlugowlose wygladaja b.fajnie, ale nie wszystkie, oj nie wszystkie. Rozumiem, ze dlugi wlos moze sie pojawic tu, czy tam, ale zeby go z premedytacja produkowac????????

Posted

GR napisał(a):
Musha!!!!!!!!!! Jeszcze nie doszly? :placz::placz::placz:

GR dzięki bardzo doszły , są świetne
Aga potwierdzam jeszcze raz Szczecin na 99 %
poza tym kona zgłoszona na Opole ,u siebie i prawdopodobnie Leszno oraz Kraków

Posted

Jak ładnie te pręguski powyżej jeden po drugim wyglądają!!!:-)
Ja nie planuję szaleć wystawowo bo mamy inne szaleńcze plany...
Ale do Was chetnie się wybierzemy(jedynie łódź)... zawsze jest tak sympatycznie i zawsze dostaję z Zumą "w KOŚĆ:-("
A w Szczecinie pokaże się jedynie mój Toshi (z moich futrzaków). A czy znana jest już łódzka stawka... do ANGIELSKIEGO zdaje się SĘDZIEGO????????????

Posted

[quote name='abigail']Jak ładnie te pręguski powyżej jeden po drugim wyglądają!!!:-)
Ja nie planuję szaleć wystawowo bo mamy inne szaleńcze plany...
Ale do Was chetnie się wybierzemy(jedynie łódź)... zawsze jest tak sympatycznie i zawsze dostaję z Zumą "w KOŚĆ:-("
A w Szczecinie pokaże się jedynie mój Toshi (z moich futrzaków). A czy znana jest już łódzka stawka... do ANGIELSKIEGO zdaje się SĘDZIEGO????????????

Hiii hiii!Pręguski wyglądaja ładnie!Właśnie 5 minut temu przefasowałam oblicze Mushy!;) Może jeszcze dziś pokaże swe nowe oblicze....:eviltong: :lol:
Agnieszko!A dlaczego nie masz jeszcze avatarka?:roll: Trzecia mordka pręgowana wyglądała by jeszcze lepiej.!:loveu: Wstawiaj szybciutko!:multi:
Zgłoszenia na "Łódź"przyjmowane są do jutra,jakoś nikt się nie wychyla i nie potwierdza swojej obecności.Ja zgłosiłam dzisiaj!:eviltong:

Posted

No dobra, my jedziemy :lol:

A co do walizek - tak przeprowadzamy się do Podkowy Leśnej ale kiedy to nikt nie wie :niewiem: , wiem tylko, że do 18.04 mamy się ostatecznie wyprowadzic z miezkania :cool1:

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):

Wklejaj jak najwiecej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cieszymy sie z kazdego zdjecia. Jak sama pewnie zauwazylas :) :)
Ja tak samo jak juz ktos na dogo popieram pomysl zamieszczenia jej zdjec na stronie hodowczyni w dziale akita długowłosa, bo tam ich mało, a one takie słodziaki :) :) :loveu: :loveu: :loveu:

Co do mysli o stworzeniu rasy Akita długowłosa to juz kiedys gdzies czytałam, ze moze cos kiedys takiego powstanie, ale jest pewien problem, bo kiedys z naszej pierwszej lini, jeszcze tej DJP, urodziła sie lekko długowłosa a po pierwszym linieniu do dzis dnia jest juz normalna suczka :) Ciekawe prawda?? Gdyby rok temu mi sie nie zepsuł dysk i gdybym nie straciła wszystkich zdjec to bym Wam pokazała.

Posted

[quote name='donya']No dobra, my jedziemy :lol:

A co do walizek - tak przeprowadzamy się do Podkowy Leśnej ale kiedy to nikt nie wie :niewiem: , wiem tylko, że do 18.04 mamy się ostatecznie wyprowadzic z miezkania :cool1:
Aga! to u Was wielkie zmiany!!!!!!!!!!!! wyprowadzka, przeprowadzka to wielki stres - sama to już przeżyłam naprawdę wiele razy!!! Mam nadzieję że zmiany TYLKO na LEPSZE:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: tego Ci życzę!
Co do zdjęć na komputerze... Szczerze wszystkim polecam (zalecam) archiwizowanie. znam osoby które straciły bardzo dużo przy okazji komputerowej katastrofy:diabloti: ... a tak Cd nr....:razz:

Posted

No! to zgłosiłam Zumę do Łodzi (chyba na ostatnią chwilę!!!-pocztą)
Ja się spotkam w klasie z Bu Y., może odkryjecie karty kto jeszcze zgłoszony .... żeby móc się trochę podenerwować:placz: w zeszłym roku było przewesoło:multi: :multi: :multi:
Halniacy się nie odzywają bo dużo z pewnością roboty mają, ale pewnie wystąpią ze swoją ekipą. A jak reszta?????
Z Południa przyjedzie Gr, ciekawe czy ktoś jeszcze....:cool3: do ANGIELSKIEGO sędziego:roll: ......
Matagi, czy Ty szibujesz do Łodzi??????? czy akitujesz też?
A co do avatara, to może być nasza ogródkowa Tekla ?(przewspaniała do deptania przez psie łapki, bo żaden mądry pies po jednym upolowaniu jej pyskiem, nie zrobi tego więcej!)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...