Rybc!a Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Spoglądam tęskno w stronę każdego przechodzącego obok mojego boksu człowieka... Czekam od kilku miesięcy, kiedy trafiłam do schroniska w Elblągu. Ale choć tak bardzo chciałabym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu... Jestem mała, mam już ok 2 lat i nie ukrywam, że w tym wieku w głowie mi tylko wygłupy! Wygodne miejsce na Twojej kanapie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć. W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo. Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Są tu młode, piękne pieski... One mają szansę, dużą szansę na adopcję. A czy ja ją mam? Jestem przyjaznym zwierzakiem, nie ma we mnie cienia agresji. W schronisku jest tyle piesków, są tu z wini ludzi... Tyle się nasłuchałam o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłam. Kochający. Jestem zaszczepiona.Zechciej zamienić kratę przede mną na bezkresny obraz tego świata z Tobą w roli głównej. Po prostu weź mnie stąd!... Czekam - Kaja. Kontakt: Rybcia GG 5722414 email [email protected] GSM 691364660 Quote
Rybc!a Posted July 19, 2008 Author Posted July 19, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1531159.html Quote
Charly Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Sliczna jest. Rybciu mam jedno pytanie dotyczące Twojego opisu suni. Skąd wiesz, że jest idealna do osoby spokojnej? pytam dlatego, bo rózne hece wynikają czasem z takich opisów, a w Elblągu nie ma możliwosci wyprowadzic psa. Zobaczyc jak zachowuje sie poza boksem. Np. w czasie spaceru. poza ogolnym przygnębieniem i tęsknotą..Chyba ze znasz tę sunie prywatnie. Quote
Sabina02 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Jak znajde chwilke, to zrobie jej Allegro (powinnam jeszcze dzisiaj)... Quote
Rybc!a Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Charly, po prostu mam takie przeczucie. Czasami widać, który pies jest spokojny, a który żywotny, rezolutny. Kaja zdecydowanie jest kanapowcem, wydaje mi się, że świetnie nadawałaby się do starszej pani, tak typowo na kolanka. :) Quote
Charly Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Rybc!a napisał(a):Charly, po prostu mam takie przeczucie. Czasami widać, który pies jest spokojny, a który żywotny, rezolutny. Kaja zdecydowanie jest kanapowcem, wydaje mi się, że świetnie nadawałaby się do starszej pani, tak typowo na kolanka. :) no:) to trzeba by jednak sprawdzic. pieski czasem są takie spokojne za kratami, a potem jak się wyluzują to wariują:evil_lol:. Ale rzeczywiscie czasem to widać, ze psiak jest spokojny. ja jej nie widzialam jeszcze. W każdym razie musi wyjśc Quote
Sabina02 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Oto obiecane Allegro Kajuni: :lol: [URL="http://www.allegro.pl/item404941756_przesliczna_mala_biala_kaja_czeka_na_dom_.html"]Allegro[/URL] Quote
Rybc!a Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Ups, to są dwa ;) [FONT=Times New Roman]Kaja:[/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=405071072[/FONT] Quote
Avaloth Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=28938 drugie się aktualizuje ;) Quote
Sabina02 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Kajunia ma obserwatora na Allegro... Ciekawe czy sie odezwie... :roll: Quote
Sabina02 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Rybc!a, dostalam e-maila z pytaniem w sprawie Kaji (z Allegro)... Pani pyta jaka wysoka jest Kaja i prosi o szybka odpowiedz... Wysle Ci jej adres e-mailowy na PM. Prosze odpisz jej.... Quote
Angie :) Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 jutro zrobie ogloszenia - a pisze teraz by mi wpadla na panel uzytkownika :lol: Quote
Sabina02 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Angie :) napisał(a):jutro zrobie ogloszenia - a pisze teraz by mi wpadla na panel uzytkownika :lol: Allegro juz ma... :lol: Quote
Angie :) Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 nie tylko allegro jest na tej Ziemi :cool3: zronie na innych portalach super ze ma allegro to najwazniejsze :cool3: Quote
Sabina02 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Angie :) napisał(a):nie tylko allegro jest na tej Ziemi :cool3: zronie na innych portalach super ze ma allegro to najwazniejsze :cool3: No oczywiscie ze ogloszen jest mnostwo... :lol: Tylko ze myslalam ze nie wiedzialas ze Allegro juz jest i ze oprocz innych ogloszen moglabys zrobic tez Allegro. Chcialam Ci oszczedzic dodatkowej pracy... :cool3: Quote
Angie :) Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 dzieki - przy tak duzej liczbie ogloszen na wielu psow kazda oszczednosc czasu jest dobra :loveu: Quote
Charly Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Sabina02 napisał(a):Rybc!a, dostalam e-maila z pytaniem w sprawie Kaji (z Allegro)... Pani pyta jaka wysoka jest Kaja i prosi o szybka odpowiedz... Wysle Ci jej adres e-mailowy na PM. Prosze odpisz jej.... ludziska, czytajcie dokladnie, także podpisy...np. Rybci Quote
Charly Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Kaja jest do kolanka. nie jest mikroskopijna, ale nie jest wieksza jak przed kolano.. Quote
Sabina02 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Charly napisał(a):ludziska, czytajcie dokladnie, także podpisy...np. Rybci Tak, przeczytalam podpis Rybci zaraz po moim poscie i sama odpisalam tej Pani. Wyslalam jej fotki Tosi u boku ktorej widac troche Kajuni i napisalam tej Pani ze Tosia wazy 5 kg, wiec moze sobie porownac Kaje do Tosi. Podalam tez Pani nr telefonu do Rybci jesli miala by wiecej pytan... ;) Quote
Charly Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 zadzwoniła do mnie pani w sprawie psiaka. jutro chce go odebrac. jeszcze troche niepewna co do wzrostu psiaka i...dzwonila do schroniska gdzie dowiedziala sie ze go w schronie juz nie ma. Ja musze byc w domu, mamy robotnikow. Nie mam jak sprawdzic dzis czy mala jest czy tez jej nie ma. Jutro moge sprawdzic. Quote
Sabina02 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Charly napisał(a):zadzwoniła do mnie pani w sprawie psiaka. jutro chce go odebrac. jeszcze troche niepewna co do wzrostu psiaka i...dzwonila do schroniska gdzie dowiedziala sie ze go w schronie juz nie ma. Ja musze byc w domu, mamy robotnikow. Nie mam jak sprawdzic dzis czy mala jest czy tez jej nie ma. Jutro moge sprawdzic. Wlasnie to jest chyba ta sama Pani, ktora do mnie pisala, bo znowu od niej dostalam az 2 e-maile dzisiaj. Pani jest z Gdanska i mnie tez pytala czy Kaja jest w schronisku. Co mam jej odpisac??? Quote
Charly Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 wiec dzwonilam do schroniska. Kaja tam jest. jutro z pania jestem umowiona przed schroniskiem o 12:00. porobie zdjecia i dam znac jak bede zpowrotem co i jak:) Quote
Recommended Posts