an1a Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 [quote name='GameBoy']ciotka a moze dac poprostu suche dane? ja tak zawsze robie i jakos dziala...[/quote] Można dać :) Quote
GameBoy Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 zrobie im allegro i gumtree poczekamy do jutra i zobaczymy czy cos sie wyklaruje Quote
auraa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 siemie lniane łagodzi podrażnienia jelit i szybciej wychodza resztki robali. Zaparz i Daj im do picia lub jedzenia. Może to byc równiez kokcydioza. Prawie wszystkie szczeniaki jakie miałam ze schronisk to łapały. Kupy mają charakterystyczny "zapach" i mogą byc z krwią ale po podaniu leków jest poprawa. Trzymam kciuki za maluchy:loveu: Quote
an1a Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Zobaczę co powie wet, najmniejszą koniecznie musi obejrzeć bo ma obtarcia od jeżdżenia po podłodze. Aż się boję powrotu do domu :eviltong: TZ będzie pewnie coś ściemniał, żeby nie wrócić przede mną :diabloti: Quote
Rybc!a Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Ja mogę zrobić im Alegratkę, kupsprzedaj i kilka innych ogłoszeń ;) . Quote
an1a Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Byłam z maluchami u weta, mają podejrzenie rota wirusa. Najmniejsza zrobiła pokazową zieloną kupę z krwią :) Mam im podawać antybiotyk (Tylbian), dostały RC Intestinal w puszce i mogę jeszcze dawać kurczaka z ryżem. Jeśli nie będzie poprawy w ciągu 2 dni, trzeba będzie zrobić badanie kału pod kątem koronawirozy. Zostałam potraktowana ulgowo, za wszystko wyszło 40zł. Quote
zulugula Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Ciotka Ty mnie nie strasz, bo ja chorych szczeniaków do siebie zabrać nie mogę :-o Quote
auraa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 biedne maluchy:shake:. W schronisku byłoby po nich. Quote
an1a Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 [quote name='zulugula']Ciotka Ty mnie nie strasz, bo ja chorych szczeniaków do siebie zabrać nie mogę :-o[/quote] Pytałam się czy mój pies może teraz od nich coś złapać. Odpowiedziała, że tak - luźniejszą kupę przez dzień czy dwa ;) Jeśli za 2 dni nie będzie poprawy dostaną już antybiotyk w zastrzyku. Powiem tak - zupełnie nie wyglądają na ciężko chore ;):evil_lol: Ganiają nas po całym mieszkaniu, Nero prawie z łóżka nie schodzi :eviltong: Teraz zjadły i poszły spać, na razie z kupą spokój. A i miały mierzoną temperaturę, wszystkie w normie ;) Rany wymyślcie im jakieś imiona bo oszaleję :eviltong: Quote
halbina Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 trzeba pomóc finansowo? to podajcie numer na pv Quote
an1a Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='zulugula']A jakiej wielkości one mogą być docelowo?[/quote] Hm.. jamnik? :) Nie cierpię określania wielkości małych psów, dla mnie to wszystko małe co będzie miało poniżej 30kg :evil_lol: Quote
an1a Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='auraa']A może Nesca, Tosia,Sonia...[/quote] Albo lizawka, większa lizawka, i największa lizawka :eviltong: Mam jeszcze propozycję Bajka, Bójka i Brawurka z Atomówek :evil_lol: Przedszkole w dużo lepszej kondycji, rano aż bałam się spojrzeć na podłogę, ale... odważyłam się i zobaczyłam... kupy :loveu: piękne, ładne kupy :lol: Żadna nie ma biegunki, mam teraz problem z karmieniem ich, bo każda musi dostać odpowiednią dawkę antybiotyku :) Jedzą z oddzielnych misek, ale wiadomo, że cudze smakuje lepiej :) Quote
Marzena&Gusti Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='an1a']Albo lizawka, większa lizawka, i największa lizawka :eviltong: Mam jeszcze propozycję Bajka, Bójka i Brawurka z Atomówek :evil_lol: Przedszkole w dużo lepszej kondycji, rano aż bałam się spojrzeć na podłogę, ale... odważyłam się i zobaczyłam... kupy :loveu: piękne, ładne kupy :lol: Żadna nie ma biegunki, mam teraz problem z karmieniem ich, bo każda musi dostać odpowiednią dawkę antybiotyku :) Jedzą z oddzielnych misek, ale wiadomo, że cudze smakuje lepiej :)[/QUOTE] Głosuje na atomówki:evil_lol: Rewelacja! Quote
zulugula Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Marzena&Gusti']Głosuje na atomówki:evil_lol: Rewelacja![/quote] Popieram :evil_lol: Quote
zulugula Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='an1a']Byłam z maluchami u weta, mają podejrzenie rota wirusa. Najmniejsza zrobiła pokazową zieloną kupę z krwią :) Mam im podawać antybiotyk (Tylbian), dostały RC Intestinal w puszce i mogę jeszcze dawać kurczaka z ryżem. Jeśli nie będzie poprawy w ciągu 2 dni, trzeba będzie zrobić badanie kału pod kątem koronawirozy. Zostałam potraktowana ulgowo, za wszystko wyszło 40zł.[/quote] Rota to ja się nie boję. Jedna kupka w mieszkaniu więcej, czy mniej... Ty mnie tymi wszelkimi ...wirozami nie strasz. Quote
an1a Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='zulugula']Rota to ja się nie boję. Jedna kupka w mieszkaniu więcej, czy mniej... Ty mnie tymi wszelkimi ...wirozami nie strasz.[/quote] No tak... Przy 9 kupach po nocy 1 więcej to już pryszcz :evil_lol: Więc tak... Bójka :diabloti: (prawdziwy killer, szarpie strasznie siostrzyczki :eviltong:) [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/322/fef41da880713880.jpg[/IMG][/URL] Bajka [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/330/4f989b6349e1e443.jpg[/IMG][/URL] Brawurka [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/253/7c18aaeb8d98fdcd.jpg[/IMG][/URL] Quote
an1a Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Poranny filmik, biedne, ciężko chore szczeniaczki... :shake: [url]http://pl.youtube.com/watch?v=eVjymq8Bluk[/url] :diabloti: Quote
Charly Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 przedszkole hihi:) filmik się ładuje..ale już widzę jak strasznie zaniemogły:cool3::evil_lol: Quote
Charly Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 mam 2 pytania:) Jak myślisz jak długo domek wytrzyma?:evil_lol: a dwa czemu one to leżące tak męczą?:-o:evil_lol: ps. Tina z hero jako super scieżka dzwiękowa:) Quote
an1a Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote]Jak myślisz jak długo domek wytrzyma?:evil_lol:[/quote]Jaki domek? :D [quote] a dwa czemu one to leżące tak męczą?:-o:evil_lol:[/quote] Bo ona jest najmniejsza, ale nie bój się, niezła z niej zadziora :evil_lol: One w ogóle mają manię męczenia tych leżących, jak jedna nie śpi nie ma mowy, żeby pozwoliła reszcie :eviltong: Quote
Rybc!a Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 [quote name='zulugula']A jakiej wielkości one mogą być docelowo?[/quote] Będą naprawdę maciupkie. :crazyeye: Quote
halbina Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 :shake: jak one chore, to nie powinny sie tak męczyć... :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: Quote
Recommended Posts