Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siemie lniane łagodzi podrażnienia jelit i szybciej wychodza resztki robali. Zaparz i Daj im do picia lub jedzenia. Może to byc równiez kokcydioza. Prawie wszystkie szczeniaki jakie miałam ze schronisk to łapały. Kupy mają charakterystyczny "zapach" i mogą byc z krwią ale po podaniu leków jest poprawa. Trzymam kciuki za maluchy:loveu:

Posted

Zobaczę co powie wet, najmniejszą koniecznie musi obejrzeć bo ma obtarcia od jeżdżenia po podłodze. Aż się boję powrotu do domu :eviltong: TZ będzie pewnie coś ściemniał, żeby nie wrócić przede mną :diabloti:

Posted

Byłam z maluchami u weta, mają podejrzenie rota wirusa. Najmniejsza zrobiła pokazową zieloną kupę z krwią :) Mam im podawać antybiotyk (Tylbian), dostały RC Intestinal w puszce i mogę jeszcze dawać kurczaka z ryżem.
Jeśli nie będzie poprawy w ciągu 2 dni, trzeba będzie zrobić badanie kału pod kątem koronawirozy.
Zostałam potraktowana ulgowo, za wszystko wyszło 40zł.

Posted

[quote name='zulugula']Ciotka Ty mnie nie strasz, bo ja chorych szczeniaków do siebie zabrać nie mogę :-o[/quote]
Pytałam się czy mój pies może teraz od nich coś złapać. Odpowiedziała, że tak - luźniejszą kupę przez dzień czy dwa ;) Jeśli za 2 dni nie będzie poprawy dostaną już antybiotyk w zastrzyku. Powiem tak - zupełnie nie wyglądają na ciężko chore ;):evil_lol: Ganiają nas po całym mieszkaniu, Nero prawie z łóżka nie schodzi :eviltong:
Teraz zjadły i poszły spać, na razie z kupą spokój.

A i miały mierzoną temperaturę, wszystkie w normie ;)

Rany wymyślcie im jakieś imiona bo oszaleję :eviltong:

Posted

[quote name='zulugula']A jakiej wielkości one mogą być docelowo?[/quote]
Hm.. jamnik? :) Nie cierpię określania wielkości małych psów, dla mnie to wszystko małe co będzie miało poniżej 30kg :evil_lol:

Posted

[quote name='auraa']A może Nesca, Tosia,Sonia...[/quote]
Albo lizawka, większa lizawka, i największa lizawka :eviltong: Mam jeszcze propozycję Bajka, Bójka i Brawurka z Atomówek :evil_lol:

Przedszkole w dużo lepszej kondycji, rano aż bałam się spojrzeć na podłogę, ale... odważyłam się i zobaczyłam... kupy :loveu: piękne, ładne kupy :lol: Żadna nie ma biegunki, mam teraz problem z karmieniem ich, bo każda musi dostać odpowiednią dawkę antybiotyku :) Jedzą z oddzielnych misek, ale wiadomo, że cudze smakuje lepiej :)

Posted

[quote name='an1a']Albo lizawka, większa lizawka, i największa lizawka :eviltong: Mam jeszcze propozycję Bajka, Bójka i Brawurka z Atomówek :evil_lol:

Przedszkole w dużo lepszej kondycji, rano aż bałam się spojrzeć na podłogę, ale... odważyłam się i zobaczyłam... kupy :loveu: piękne, ładne kupy :lol: Żadna nie ma biegunki, mam teraz problem z karmieniem ich, bo każda musi dostać odpowiednią dawkę antybiotyku :) Jedzą z oddzielnych misek, ale wiadomo, że cudze smakuje lepiej :)[/QUOTE]

Głosuje na atomówki:evil_lol: Rewelacja!

Posted

[quote name='an1a']Byłam z maluchami u weta, mają podejrzenie rota wirusa. Najmniejsza zrobiła pokazową zieloną kupę z krwią :) Mam im podawać antybiotyk (Tylbian), dostały RC Intestinal w puszce i mogę jeszcze dawać kurczaka z ryżem.
Jeśli nie będzie poprawy w ciągu 2 dni, trzeba będzie zrobić badanie kału pod kątem koronawirozy.
Zostałam potraktowana ulgowo, za wszystko wyszło 40zł.[/quote]

Rota to ja się nie boję. Jedna kupka w mieszkaniu więcej, czy mniej...

Ty mnie tymi wszelkimi ...wirozami nie strasz.

Posted

[quote name='zulugula']Rota to ja się nie boję. Jedna kupka w mieszkaniu więcej, czy mniej...

Ty mnie tymi wszelkimi ...wirozami nie strasz.[/quote]
No tak... Przy 9 kupach po nocy 1 więcej to już pryszcz :evil_lol:

Więc tak...

Bójka :diabloti: (prawdziwy killer, szarpie strasznie siostrzyczki :eviltong:)
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/322/fef41da880713880.jpg[/IMG][/URL]

Bajka
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/330/4f989b6349e1e443.jpg[/IMG][/URL]

Brawurka
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/253/7c18aaeb8d98fdcd.jpg[/IMG][/URL]

Posted

mam 2 pytania:) Jak myślisz jak długo domek wytrzyma?:evil_lol:

a dwa czemu one to leżące tak męczą?:-o:evil_lol:

ps. Tina z hero jako super scieżka dzwiękowa:)

Posted

[quote]Jak myślisz jak długo domek wytrzyma?:evil_lol:[/quote]Jaki domek? :D
[quote] a dwa czemu one to leżące tak męczą?:-o:evil_lol:[/quote]
Bo ona jest najmniejsza, ale nie bój się, niezła z niej zadziora :evil_lol:

One w ogóle mają manię męczenia tych leżących, jak jedna nie śpi nie ma mowy, żeby pozwoliła reszcie :eviltong: