Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Merci i Maniuś - to wspaniała para pięknych burasków. Niestety, to kolejne "euro-sieroty". Ich opiekunka wyjechała do Wielkiej Brytanii, a plan był taki, że koty pojadą razem z nią. Mają paszport, szczepienia... Niestety zabrakło badań z Puław. Teraz my musimy znaleźć im dom. We dwójkę. Maniuś "dostał" małą Merci pod opiekę jak miał rok. Ona była wtedy malusim kociakiem, nie można ich rozdzielić.

Maniuś to śliczny, duży i puchaty kocur. Jego reakcją na schronisko jest płacz i nawoływanie. Jak tylko zobaczy człowieka w zasięgu wzroku krzyczy tak bardzo, żeby tylko zwrócić na siebie uwagę. Garnie się do każdego człowieka, zagaduje, przytula się i mruczy. Prosi ...

Merci jest rok młodsza. Też jest bura, ale dużo drobniejsza od Maniusia. Jej reakcją na schron było zakopanie się jak najgłębiej pod szufladę, pod kołdrę. Dopiero niedawno Merci, głaskana, potrafi wyjść spod kołdry. Wtedy idzie jeść. Nie można przestać głaskać, bo zaraz odejdzie od miski, by znowu zakopać się pod kołdrą. Póki głaszczesz ją, mruczy, potrafi wejść na kolana.

Koty oczywiście są odrobaczone, szczepione i kastrowane. Gotowe do domu na już, na wczoraj...

Posted

Isabel napisał(a):
Biedaki:-(
Tak ciężko o dom dla jednego kotka, a cóż dopiero dla parki. Ale może się uda, musi się udać!

Oj, bardzo ciężko.

Ale kiedyś mieliśmy takiego dwu-paka - Wenus i Amora - znalazły dom w Holandii. :)

Mamy nadzieję i wierzymy, że i tym razem uda się znaleźć jeden dom dla dwóch kotów.

Merci

Maniuś

Posted

[quote name='Isabel']Żeby się ten domek znalazł:modla:
Znalazł. :)

Dzisiaj nasz kochany Dwu-pak pojechał do swojego nowego domku. :)

Nic nie pisałam, bo dla mnie samej było to ogromną niespodzianką. Patrycja dopiero dzisiaj rano powiedziała mi, że wczoraj w Ich sprawie dzwonił domek.