Niewiasta_21 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jest w łódzkim schronisku sunia, która mieszka tutaj od 2002 roku. Tak bardzo nieśmiała i delikatna, że prawie niewidoczna, przetrwała w schronisku tak długi czas prawie przez nikogo nie zauważona. Po tylu latach ktoś w wielkiej konsternacji zobaczył sunieczkę, która nieśmiało przypatrywała się człowiekowi. Data przyjęcia wydaje się katastrofalna dla życia psa. Sześć długich lat w niewoli, sześć lat bez trawy i naturalnego zachowania dla psa, bez wąchania i biegania, bez czułej dłoni. Czas, który upłynął w stresie i samotności. Pojawiły się guzy pod brzuchem suni, szczególnie jeden dość duży. Decyzję o operacji podjęliśmy w momencie gdy pewnego dnia kobieta zobaczyła zdjęcie Channel na stronie schroniska i zaproponowala jej dom. Radość nasza była ogromna, po tylu latach ktoś chce ofiarować dom Channell. Sunia zniosła operację bardzo dobrze i czekała aż jej nowa Pani przyjedzie po nią do schroniska. Pani nie przyjechała, Pani zrezygnowała. Channell, już nie ma tak dużo czasu, ona wie, że jej szanse nie są wielkie, a jednak prosi. Channell, co pewien czas wychodzi ze swej budy, podnosi pysio do góry i patrząc w niebo błaga o odrobinę szczęscia i miłości. Hania " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
rita60 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Chanell jestes sliczna:lol:moze teraz ktos cie wypatrzy i pokocha,tyle lat w schronie:-( Quote
ewatonieja Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 a ile sunia ma lat?bo wejście na strone schroniska graniczy z cudem :/ Quote
hanka456 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 To prawda, na stronę schroniska niestety nie udaje sie wejść, albo z wielkim trudem. Jej wiek oceniono na ok. 10 lat, do dziesięciu. Quote
ciapuś Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Sunia jest cudowna i mimo że tak długo czeka cały czas ufa ludziom Quote
agata51 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 ciapuś napisał(a):Sunia jest cudowna i mimo że tak długo czeka cały czas ufa ludziom Dodałam ją do Ulubionych. Wciąż mam na DT Bafusia. Dopóki go mam (ja się chyba nie nadaję na DT - wcale nie chcę, żeby pojechał do Wrocławia), nie mogę. Jak Chanell znosi obecność dużej ilości psów (na codzień - dwa duże kudłacze; w porywach, zakładając, że Bafka już u mnie nie będzie :placz: - cztery (do końca sierpnia - pięć) No i z TŻ muszę jeszcze negocjować. Dużo od niego zależy. Quote
hanka456 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Mam nadzieje, że suni się uda i wyjdzie ze schroniska, że ktoś się zdecyduje. Quote
anovip1 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 :-( Zapomniana od lat ,ukryta gdzieś w zimnym kącie okrutnego schroniska ,przepiękna, łagodna, cudowna sunia Channell oczekuje na swojego człowieka :-( Czy jest gdzieś ktoś, kto ją pokocha ? Quote
hanka456 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Trzymam kciuki aby Chanell wyjechała, nawet jesli to miałoby być krótko, to jednak choć tyle. Quote
ciapuś Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Cioteczki i wujkowie bardzo potrzebujemy waszej pomocy Mamy możliwość wybudowania boksu w którym będą dochodziły do sił najcięższe przypadki. Boks powstanie dzięki pracy osób pomagającym zwierzętom i trzeba zebrać fundusze jedynie na materiały.Po wyliczeniu wyszło nam że koszt takiego boksu to 1500 zł.Mamy już zapewnioną lokalizację i pomoc w budowie potrzebujemy jedynie a może aż wsparcia finansowego. KTO POMOZE NAM W RATOWANIU TYCH NAJBARDZIEJ POTRZEBUJąCYCH Quote
ciapuś Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Chanell zapomniana od tak dawna na dogo też zaczyna być niewidoczna :-( Quote
rita60 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 ciapuś napisał(a):Chanell zapomniana od tak dawna na dogo też zaczyna być niewidoczna :-( Nie pozwolimy:shake:w gore malenka........... Quote
hanka456 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Jak się ma pecha to choćby się było pięknym i dobrym, na nic to wszystko. Zapomnienie i kropka. Quote
anovip1 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Chanell - nieśmiała łagodna sunia tak długo czeka na swojeg człowieka. Kto da jej szansę, by mogła mu okazać swoje wierne, kochające serduszko? Quote
rita60 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Chanell pokazuj sie sunieczko,przeciez musi byc gdzies,ktos kto cie pokocha. Quote
anovip1 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 ewatonieja napisał(a):ten pies woła o ratunek To bardzo łagodna ,subtelna sunia . Czy jest gdzieś człowiek ,który okaże serce i da domek tej niesamowitej sunieczce? Nie wiadomo w jaki sposób udało jej się przeżyć sześć długich lat w niewoli ,strachu i samotności? Quote
Recommended Posts