Agappe Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Miasto, Data [SIZE="4"]Budapeszt (Węgry), 3-5.10.2008 [SIZE="3"]Europejska Wystawa (CACIB - EURO) Miejsce The Budapest Hungexpo Fair Center Termin przyjmowania zgłoszeń 15.08.2008 - III ostateczny termin Opłaty: 3rd deadline - 16.06.2008. - 15.08.2008. 1st dog - 80 euro 2nd and additional dog - 70 euro Baby, Puppy, Veteran - 60 euro Dog Couples, Dog Groups, Group of Offsprings - 30 euro Junior Handling - 20 euro/day Sędziowanie grup: 3.10.2008 (piątek) - grupy: 3, 6, 7, 10 4.10.2008 (sobota) - grupy: 2, 5, 8 5.10.2008 (niedziela) - grupy: 1, 4, 9 Sędziowie: FCI 5 Basenji - Key Eldred (AUS) Shiba - Key Eldred (AUS) Japanese spitz - David Cavill (GB) Norwegian buhund - David Cavill (GB) Vasgötaspets - David Cavill (GB) Finnish spitz - David Cavill (GB) Samoyed - Eiwind Mjaerum (N) American Akita - Juan de Naveda (E) Chow-chow - Claire Coxall (GB) Alaskan Malamute males - Wendy G. Willhauck (USA) Alaskan Malamute females + BOB - Kari Jarvinen (SF) Siberian Husky males - Paul F. Willhauck (USA) Siberian Husky females + BOB - Carlos-Fernandez Renau (E) Akita Inu - Dr. Roberto Schill (R) Hokkaido - Dr. Roberto Schill (R) Kai - Dr. Roberto Schill (R) Kishu - Dr. Roberto Schill (R) Shikoku - Dr. Roberto Schill (R) Eurasier - Agnes Ganami-Kertes (ISR) Svensk lapphound - Agnes Ganami-Kertes (ISR) Karelian Bear Dog - Agnes Ganami-Kertes (ISR) Lapinporkoira - Agnes Ganami-Kertes (ISR) Suomenlapinkoira - Steffi Kirschbichler (A) Icelandic Sheepdog - Steffi Kirschbichler (A) Jämthund - Steffi Kirschbichler (A) Volpino Italiano - Steffi Kirschbichler (A) Podenco Canario - Steffi Kirschbichler (A) Podenco Ibicenco Kurzhaar - Steffi Kirschbichler (A) Podenco Ibicenco Rauhhaar - Steffi Kirschbichler (A) Pharaoh Hound - Steffi Kirschbichler (A) Norwegian Lundehund - Kirsi Laamanen (SF) Grönlandhund - Kirsi Laamanen (SF) Cirneco dell’Etna - Kirsi Laamanen (SF) Podenco Portugues - Kirsi Laamanen (SF) Perro sin pelo del Perú - Kirsi Laamanen (SF) Mexikói meztelenkutya - Kirsi Laamanen (SF) Xoloitzquintle - Kirsi Laamanen (SF) Koreai Jingo dog - Kirsi Laamanen (SF) Taiwan dog - Kirsi Laamanen (SF) Pomeranian (zwerg) spitz - Dr. Janusz Opara (PL) Canaan dog - Dr. Janusz Opara (PL) West Siberian Laika - Dr. Janusz Opara (PL) Ost siberian Laika - Dr. Janusz Opara (PL) Russian-European Laika - Dr. Janusz Opara (PL) Medium size spitz white - Annamária Tarján (H) Medium size spitz Black/brown - Annamária Tarján (H) Medium size spitz other colours - Annamária Tarján (H) Miniature spitz white - Annamária Tarján (H)) Miniature spitz Black/brown - Annamária Tarján (H) Miniature spitz other colours - Annamária Tarján (H) Norwegian Elkhound grey - Peter Machetanz (D) Norwegian Elkhound black - Peter Machetanz (D) Giant spitz white - Peter Machetanz (D) Giant spitz black/brown - Peter Machetanz (D) Keeshond - Peter Machetanz (D) więcej informacji: http://www.eurodogshow2008.hu/ ------------------------- Miasto, Data [SIZE="4"]Budapeszt (Węgry), 3.10.2008 [SIZE="3"]Specjalistyczna Wystawa Ras Japońskich Termin przyjmowania zgłoszeń 1.09.2008 Opłaty: · 1 dog: 35 € · 2 or more: 30 €/dog · baby, puppy, veteran: 20 €/dog Sędziowie: ? więcej informacji: http://www.akitaklub.hu może ktoś się wybiera?? Quote
Izis Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='Agappe'] więcej informacji: http://www.akitaklub.hu może ktoś się wybiera?? Wszystko fajnie ale nie przypominam sobie abym udzielala im zgody na wykorzystanie wizerunku głowy mojego akity UTSUKUSHII na ich stronie. Niedawno walczyłam z hodowlą włoską i musieli zdjąć użyty bez mojej wiedzy i zgody obraz moich trzech akit ze strony tytułowej, którą wykorzystali na swojej intro. A teraz sytuacja się powtarza. Mogli chociaż zapytać. Zamieszczony jest tam dwukrotnie raz oryginalna a raz odwrócona głowa. Quote
Taishi Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Izis, przepraszam, ale nie rozumiem, w jednym wątku się tym szczycisz a w 2 Ci to przeszkadza? ;) "Gratulacje!!! :loveu: dla córeczki Akita u Izis FCI UTSUKUSHII. Tatuś jest tak piękny, że go na http://www.akitaklub.hu/ umieścili w nagłówku strony klubu... i jak widać córcia też coraz lepiej sobie radzi :smile:))" Quote
Izis Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Czego nie rozumiesz, bo nie bardzo pojmuję? Super, że jest piękny i się podoba i tym można się szczycić, bo wstyd to żaden nie jest. Jednak przyznasz chyba, iż miło byłoby gdyby się spytali czy mogą wykorzystać jego zdjęcie. A może dla Ciebie prawa autorskie się nie liczą... Quote
Taishi Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 z racji samych studiów i zawodu bardzo zwracam uwagę na prawa autorskie :) i też byłabym zła a z 2 strony to miłe, że ktoś wybiera akurat tego a nie innego psa. Izis zobacz, że na końcu zdania jest ;). oj śmiałam się właśnie z tego, że mimo swojej złości jesteś z tego dumna i pewnie nie chciałabyś żeby to zdjęcie usunęli. Quote
Izis Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Chyba jednak wolę, żeby nie było użyte bez mojej zgody. Napisałam już do klubu w tej sprawie. W hodowli włoskiej zażądałam kategorycznie usunięcia moich psów ze strony głównej i musieli usunąć. Quote
Taishi Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 no wiesz co do innej hodowli to się nie dziwię, ale w klubie mogliby zostawić, za to dodać gdzieś podpis z jakiej pies jest hodowli. Quote
Tomonari Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Na stronie wystawy podano, że będą 92 akity: 51 psów, 41 suk. Ciekawe jak będzie się przedstawiała stawka i ile akit będzie z :terazpol: Quote
Agappe Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 troche akitek z pl przybędzie.. wiem przynajmniej o 5 :lol: w końcu jakaś ludzka stawka - duuużo kitek :) Quote
INU Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Agappe napisał(a):troche akitek z pl przybędzie.. wiem przynajmniej o 5 :lol: w końcu jakaś ludzka stawka - duuużo kitek :) A zdradzisz cóż to za kitki? :razz: Quote
Agappe Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 INU napisał(a):A zdradzisz cóż to za kitki? :razz: nie zostałam upoważniona, więc nic nie pisze.. za kilka dni się dowiecie ;) Quote
Agappe Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 odrobine wieści.. [SIZE="3"]Euro Bimbo Yamamoto - lokata II, res.CAC (kl.championów, pies) Renso-Suru Fuen No Oka Roal - lokata I, Mł.Zw.Europy 2008 (kl.młodzieży, pies) Tera Go Yamamoto - lokata II (kl.szczeniąt, suka) [SIZE="3"]Specjalistyczna Ada... Sensakura - lokata II (kl.szczeniąt,suka) Renso-Suru Fuen No Oka Roal - lokata I (kl.młodzieży, pies) jeszcze kilka było polskich kitek, ale więcej nie wiem i mam nadzieje, że wszystko dobrze zrozumiałam Gratuluje wszystkim obecnym bardzo serdecznie!!!!:multi::multi::multi: Quote
Agappe Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 tak będę jeszcze zbierała wyniki.. Euro Kenshin go kouyazan miyauchi (Włochy) - Zw.Europy 2008, BOB (pies) Izumi Gai V'ASAHI (Rosja) - lokata III (suka) BUSCHIDO Bieżynaki (Litwa) - lokata III (suka) Akaetnakita Go Shun You Kensha (Włochy) - lokata I (suka) Royaru Akita Royaru Atemi - lokata II, res.CAC (kl. pośrednia, pies) Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Agappe']odrobine wieści.. Euro Bimbo Yamamoto - lokata II, res.CAC (kl.championów, pies) Renso-Suru Fuen No Oka Roal - lokata I, Mł.Zw.Europy 2008 (kl.młodzieży, pies) Tera Go Yamamoto - lokata II (kl.szczeniąt, suka) Specjalistyczna Ada... Sensakura - lokata II (kl.szczeniąt,suka) Renso-Suru Fuen No Oka Roal - lokata I (kl.młodzieży, pies) jeszcze kilka było polskich kitek, ale więcej nie wiem i mam nadzieje, że wszystko dobrze zrozumiałam Gratuluje wszystkim obecnym bardzo serdecznie!!!!:multi::multi::multi: "Troszkę" jest inaczej ;) RENSO-SURU FUEN NO OKA Roal nie występował na europejskiej ,a poza tym to szczeniątko :lol: owszem na Specjalistycznej w klasie Puppy uzyskał WO , I lokata Na Specjalistycznej ,gdzie sędziowała akity Angelika Kammerscheid - Lammers oprócz Renso (wł.Halne Wzgórze) wystapiły inne nasze akitki : KAMOSHIKA Halne Wzgórze kl.Młodzieży -Doskonała,lokata IV TAKUMASHISA Halne Wzgórze -doskonala,lokata IV KAKUJITSU Halne Wzgórze ZWYCIĘSTWO MŁODZIEŻY i 3 BIS Junior (BiS sędziował Izumi Awashima) Na Europejskiej (sędziował Dr.Roberto Schill ) i z naszych akitek wystąpiły: TAKUMASHISA Halne Wzgórze w kl.pośredniej i uzyskała dosk,II lokata,R-CAC a KAKUJITSU Halne Wzgórze MŁODZIEŻOWY ZWYCIĘZCA EUROPY 08 [SIZE=3]psy i suczki ktore w oba dni uzyskały Zwycięstwo Młodzieży lub CAC -uzyskiwały tytul Młodzieżowego Championa lub Championa Węgier więc KAKUJITSU także uzyskał Młodzieżowy Championat Węgier :multi: Z tego,co zauważylismy to na Europejskiej ponad połowa akit zeszła z ocenami b.db a może i niżej,pierwszy raz widziałam taki styl sędziowania i tak bezkompromisowe kryteria.Wrażenia niezapomniane :-o :roll: Pozdrawiam wszystkich. Dziękuję za miłe towarzystwo Ani i Piotrowi (Yamamoto) oraz Agnieszce (Sensakura) :lol: Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Agappe']tak będę jeszcze zbierała wyniki.. Euro Kenshin go kouyazan miyauchi (Włochy) - Zw.Europy 2008, BOB (pies) Izumi Gai V'ASAHI (Rosja) - lokata III (suka) BUSCHIDO Bieżynaki (Litwa) - lokata III (suka) Akaetnakita Go Shun You Kensha (Włochy) - lokata I (suka) Royaru Akita Royaru Atemi - lokata II, res.CAC (kl. pośrednia, pies) Te wyniki nie są prawdziwe :shake: KENSHIN uzykal na Specjalistycznej BOS i BOB ,na Europejskiej wyszedl z niższą niż doskonała BUSCHIDO na pewno na Europejskiej nie zajeła żadnej lokaty o ile w ogóle była AKAETNAKITA zajęła w kl.posr.lokIII ,a na specjalistycznej była I Izumi Gai V'ASAHI nie zajęła zadnej lokaty na europejskiej,nie pamiętam ile dokladnie wystąpilo suczek w tej klasie(pośred.),ale z oc.dosk zostaly 3 -I -pręgowana suczka z Węgier ,II -nasza TAKUMASHISA i III AKAETNAKITA Quote
Agappe Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 hmmm to ja chyba jeszcze raz musze doczytać co jest napisane na rosyjskich forach.. a po za tym się wyspać.. Jolu serdecznie gratuluje!!! i bardzo prosze o staweczke i reszte wyników!!! Quote
INU Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Wow, gratulacje! :multi: Ktoś jeszcze z Polski był, czy to by było na tyle dobrych wieści? :cool3: Quote
Agappe Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 jeszcze kolejny polski akcent Euro B'MITSUKUNI de la Vallee Des Dragons (hod. Roal) - lokata IV Quote
Mitsu Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Witam, Spróbuję napisać powoli całą stawkę na Klubówce i potem na Europejskiej - Klubówka Psy Klasa baby 18. Aikuchi go Sensakura - 4 miejsce 19. Atsude go Sensakura 20. Bandou-Go Shoun'you Kensha - 3 miejsce 21. Doushi No Samurai Abunai - 2 miejsce 22. Tokugawa-Go Dell Antico Oriete - 1 miejsce Psy Szczenięta 23. Fujiyama-Yokozuna Akemi 24. Miyoshi-Go Dell'Antico Oriente 25. Renso-Suru Fuen No Oka Roal - 1 miejsce 26. Shouta Of Sho-Ha-Go Psy Młodzież 27. Biryuu Go Hakuryuusou27. Biryouu Go Hakuryuusou 28. Dei Laghi Tailly Dansei No D'artagnan 29. Kakujitsu Halne Wzgórze - 1 miejsce 30. Kensei-Go Samurai Yashiki - 2 miejsce 31. Pusztadombi-Surka Fantom - 3 miejsce Pośrednia 32. amaterasu Imu Yoko Zuna Habano - 4 miejsce 33. Izumi Gai Busi-Do - 3 miejsce 34. Kajitsu No Urazuki Go - 5 miejsce 35. Kotarou Go Musashi Aiwa 36. No Tabi Taisei 37. Pusztadombi Surka Dojo - 2 miejsce 38. Royaru Akita royaru Atemi 39. Yumenoshima No Banzai Go - 1 miejsce Otwarta 40. Akasiro matagi Bokenbogo 41. Materasu Imu Yoko Zuna Natsumi 42. Dei laghi Tailly Zentrei Kazemchi No Ken 43. Gold Stella Bashiro 44. Isamu-Go Samurai yashiki - 3 miejsce 45. Iuemon Go Kyuberu JP 46. Kenshin Go Kouyauchsou - 1 miejsce 47. KojiroGo Dell Antico Oriente 48. Pusztadombi-Surka Cunami 49. Soutou Go Yahata Kensha 50 UshiwakaGo Dell Antico Oriente - 2miejsce championy 51. Amaterasu Inu Yoko Zuna Tamaki 52. akasiro Matagi 255 Akane 53 Ashrakuma Go Seijitsu Tamashii 54. Bandou Tarou Go Saginum kensha - 3 miejsce 55. Bay Kumade 56. Bimbo Yamamoto 57. Unshou go shunyou Kensha - 1 miejsce 58.VOosaka De Dan Jourdain - 4 miejsce 59. Yumenoshima No eiran Go - 2 miejsce Porównanie wygrał pies nr 46 - Suki baby 61. Adeyaka Go Sensakura - 2 miejsce 62. D'Sayuzi of Shinsen En - 3 miejsce 63. Doushi No Samurai amatsu - 64. Toshko Go Casa Saporito - 1 miejsce 65. Yumiko Go Dell Antico Oriente Suki szczenięta 66. Dei Laghi Tailly Enami Go Asa 67. Deil Laghi Tailly Fuyumi Svimen Shirayori 68. Mitsuo-Go Dell Antico Oriente - 1 miejsce 69. Tera Go Yamamoto - 2 miejsce - i tylko dlatego, że nie pobiegła 70. Yumitory Heiku Suki młodzież 71. Akasiro Matagi Daikichi 72. Buch The Bear Killer Son Geiko 73. Kamoshika Halne Wzgórze - 4 miejsce 74. Mika Go Hakuryuusou - 2 miejsce 75. Askurahime Go Shoun you Kensha - 3 miejsce 76. Sayuri Go Shunyou Kensha 77. Yumenoshima No Chizu go - 1 miejsce Suki pośrednia 78. Akaetnakita Go of Shounyou Kensha - 1 miejsce 79. amamei-Go 80. Amaterasu Inu Yoko Zuna Hayato 81. Buch The Bear Killer son Dayko - 2 miejsce 82. E'Nekineko Halne Wzgórza 83. Izumi Gai V'Asahi - 3 miejsce 84. Sake No Uchi Encji 85. Thakumashisa Halne Wzgórze - 4 miejsce Suki otwarta 86. Akasiro Matagi 255 Cunami 87. Buch The Bear Killer son Bifu - 4 miejsce 88. Dei Laghi Tailly Ziamu No Sakuramboo 89. Fumiko Delle Bianche Vallate - 3 miejsce 90 Kochikara Shounyou Kensha 91. Kumi 92. Mitsuko go Dell Antico Oriente - 2 miejsce 93. Rosia Kara Hozumi 94 . Sanae Go 95. Torahime Shoun You Kensha 96. Yoshimi Go Sogagorouen - 1 miejsce 97. Zanshin Tora Hana Championy 98. Haruka Go Iyokawasou 99. amaterasu Inu Yoko Zuna Tomumi 100 No Tabi Osekkai 101 Shirakami-Sado Asanu 102 T'Eika go of Kamino Ken 103 V'Yumi De Dan Jourdan Niestety nie mam wszystkich wyników zapisanych. Generalnie było na czym oko zawiesić:lol: bardzo mi się podobało, mimo, że organizacja wystawy dramatyczna - Węgrzy nie podołali - o czym pewnie będzie głośno już niebawem. Polacy godnie reprezentowali się na obu wystawach. Wszystkim bardzo gratuluję !! Nie ukrywam, że trudno mi było obserwować, robić zdjęcia i czuwać nad moim psem, więc mogły się wkraść błędy. Rzeczywiście na Europejskiej sędzia dał kilka b. dobrych ocen. Z Europejskiej nie zapisałam wyników. Mam tylko stawkę. No i sporo piesków było nieobecnych. Pozdrawiamy wszystkich , Beata Quote
Olovo Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] RENSO-SURU FUEN NO OKA Roal na Specjalistycznej w klasie Puppy uzyskał WO , I lokata Gorąco gratulujemy naszego białego brata z doskonałym występem! Rona Roal Quote
wani Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Gratulacje dla wszystkich... :lol: Mam nadzieje i pewnie nie tylko ja, ze bedzie jakas chociazby mala fotorelacja? ;) 57. Unshou go Shun'you Kensha - 1 miejsce <- szczegolnie tego delikwenta :P Quote
lady_m Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Oj tak... Organizacja byla do bani :roll: Dobrze, ze bylam tylko widzem, bo jako wystawca bylabym niezle zirytowana i to zarowno na Specjalistycznej jak i na Europejskiej :evil_lol: Quote
Recommended Posts