Kati Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 mnie tez sie bardzo podobaja bouviery, chociaz maja kila zasadniczych wad i dlatego raczej nigdy nie bede miala psa tej rasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donna Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 [quote]maja kila zasadniczych wad[/quote] Z ciekawości... rozwin myśl, proszę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florka_xyz Posted September 13, 2006 Share Posted September 13, 2006 [quote name='Kati']mnie tez sie bardzo podobaja bouviery, chociaz maja kila zasadniczych wad i dlatego raczej nigdy nie bede miala psa tej rasy.[/quote] Fajnie :) A czy mogła byś mi powiedzeć jakie Bouviery maja te zasadnicze wady ....?? Mysle ze w porownanu z Amstaffem sa jak "Baranki"!! Wiem jakie sa z charakteru AST'e i porownujac obie rasy to Bouviery sa "Święte":cool3:Miałam Ast i byłam w nich zakochana ale jak sie przekonałam jakie sa naprawde to juz nigdy nie będe miała AST :) A Bouviery sa naprawde świetnymi psami i do dzieci i do psow:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gazuś Posted September 21, 2006 Share Posted September 21, 2006 [quote name='Florka_xyz']Fajnie :) A czy mogła byś mi powiedzeć jakie Bouviery maja te zasadnicze wady ....?? Mysle ze w porownanu z Amstaffem sa jak "Baranki"!! Wiem jakie sa z charakteru AST'e i porownujac obie rasy to Bouviery sa "Święte":cool3:Miałam Ast i byłam w nich zakochana ale jak sie przekonałam jakie sa naprawde to juz nigdy nie będe miała AST :) A Bouviery sa naprawde świetnymi psami i do dzieci i do psow:)[/quote] Florka - tutaj można polemizować. Ja znam ASTy, które są łagodniejsze od wzorcowych goldenów - noworodka bym przy nich zostawiła :) Wsyztsko zależy z jakiej pies pochodzi hodowli, jakich ma rodziców, jak przebiegla socjalizacja, jak został wychowany, w jakich warunkach żyje... No i od charakteru poszczególnych psów :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florka_xyz Posted September 22, 2006 Share Posted September 22, 2006 [quote name='Gazuś']Florka - tutaj można polemizować. Ja znam ASTy, które są łagodniejsze od wzorcowych goldenów - noworodka bym przy nich zostawiła :) Wsyztsko zależy z jakiej pies pochodzi hodowli, jakich ma rodziców, jak przebiegla socjalizacja, jak został wychowany, w jakich warunkach żyje... No i od charakteru poszczególnych psów :)[/quote] Ja też znam dużo Astów ktore sa jak "baranki" ale ja mowie na podstawie swoich przeżyć z Astem w domu :-(i miałam okazje porównac Asta i Bouviera :) Mowiąc ogolnie ciekawi mnie jakie Bouviery maja te zasadnicze wady o ktorych mowi Kati :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneta...i..bouvier Posted September 26, 2006 Share Posted September 26, 2006 fakt ja tez jestem ciekawa co to za wady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouvcia Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Miałam kiedyś bouvika, angażowałam się w wystawy, utrzymywałam kontakt z hodowcami... i jedyną wadą, jaka przychodzi mi do głowy, jest gęsta sierść, wymagająca regularnej pielęgnacji. I wszystko, co się z tym wiąże, więc masa śmieci naniesionych do domu przez psa, stosy piasku w każdym miejscu, w którym pies poleży choćby chwilę. Charakter odpowiadał mi bardzo, choć mój bouvier nie był jakoś super "bystry". Pod tym względem przewyższała go ONka, z którą dorastał. Ale inne wady? Nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donna Posted December 21, 2006 Share Posted December 21, 2006 Bouvcia :) dawno Cię tu nie było.. Pozdrawiam świątecznie! Sylwia&Bil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackSheWolf Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 ja bardzo lubie bouviery :D to sa takie slodkie psy :D choc sama nie mam psiaka tej rasy ale mam duzo z nimi doczynienia, ponieważ jeżdże na wystawy z panem, który wystawia Bouvierke :D jest taka miła :D na wystawie grzyczna i wogołe :) sądzę, że ich wada moze też być to że ciężko znoszą upały ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaron01 Posted August 30, 2007 Share Posted August 30, 2007 [FONT=Franklin Gothic Medium][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=darkolivegreen]:multi: To ja się pochwalę swoją młodą bouvi:ma na imię Jiji(dżidżi) i moim zdaniem nie ma wad! Pielęgnacja siersci :cool3: dotyczy chyba każdego czworonoga:lol: [/COLOR][/FONT][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=darkolivegreen][SIZE=4]To są naprawdę wyjątkowe psiaki!:roll: [/SIZE] [/COLOR][/FONT][/FONT] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouvik Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Jeeeejuuuu:multi: Forum Bouvierowe....:loveu: Witam wszystkich bouvierowo-zakręconych:multi::multi: Bardzo sie ciesze, że wreszcie sie wszyscy odnajdziemy:loveu: Ja uważam, ze bouvier to pies bez wad:loveu::loveu: Charakter cudny:loveu: a pielęgnacje sierści da się przeżyć, wystarczy tylko trochę systematyczności:razz: A jeśli chodzi o wnoszenie róznych skarbów z dworu to....hmm wierzcie mi ale w porównaniu np. z nowofundlandem:lol: to bouvik jest czyścioszkiem:crazyeye::cool1: Wiem z doświadczenia bo mam teraz w domu taką bandę KUDŁACZY... 2 bouviery (Homer i Vanessa) i dorastająca szalona niufica:evil_lol: Pozdrawiam wszystkich ciepło:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouvi.buzi Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 a ja wypowiem się tak: miałam wiele ras sznaucery, dobermany, foxterierki ale bouvier wszystkie je pokonał. BOUVIER BEZ WAD. co tam siersc jaka tam znowu pielegnacja raz w tygodniu przeczesac 15 min max. A JAK SIE DAJE SUCHE JEDZENIE NIE MA BRUDNEJ BRODY. zreszta nie znam tak kochanego i slodkiego psa jak bouviery. BOUVIER JEST DOŚĆ DUŻY ALE MA JESZCZE WIEKSZE SERDUCHO !!!!!!!!!!!!!!!! a moja hodowla nie darmo nazywa sie [url]www.bouvi-buzi.pl[/url] FCI zresztą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouvi-buzi Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 upsssssssss pomylka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulina_s Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 to i ja się pochwalę moim buvikiem,zdjęcie już wkleiłam do galerii.Bouviery to chyba najmądrzejsze i najkochańsze psy na świecie,jak dla mnie nie mają żadnych wad,swojego Zoranka kocham nad życie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts