Toffikowa Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 We wszystkim, jeśli znam jakiś Onkowcow to tylko prywatnie, na forum Onkowcow to jest pierwsza odpowiedz jaką dostalam ! Zobaczcie co sie dzieje na forum u Grzywaczy, mam porównanie - mój grzywacz ma masę korespondencyjnych przyjaciół, a Onek żadnego :( jest samotna. Inne owczarki np. Belgi też sa bardziej aktywne. Pewnie to ktoś dostrzegł i dlatego powstal ten wątek.... [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img19.imageshack.us/img19/9863/rina1ahm8.jpg[/IMG][/URL][/IMG] Zobaczcie jaka samotność w oczach..... Quote
asher Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Hahahahha, nie ma sprawy, jak chcesz moje burki mogą zostać korespondencyjnymi przyjaciółmi twojej onki :megagrin: :cool2: Quote
monisieczka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='Toffikowa']We wszystkim, jeśli znam jakiś Onkowcow to tylko prywatnie, na forum Onkowcow to jest pierwsza odpowiedz jaką dostalam ! Zobaczcie co sie dzieje na forum u Grzywaczy, mam porównanie - mój grzywacz ma masę korespondencyjnych przyjaciół, a Onek żadnego :( jest samotna. Inne owczarki np. Belgi też sa bardziej aktywne. Pewnie to ktoś dostrzegł i dlatego powstal ten wątek..../quote] jakos tak zgłupiałam, że nie wiem co napisac.... do tej pory myślałam, że jestesmy dosyc aktywni i jakos takoś zaprzyjaźnieni.... ale moze z boku to wyglada zupełnie inaczej... matrix jakis czy co....:cool3::cool3: Quote
14ruda Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Oświadczam,że grupa z wawy jest bardzo aktywna.I na forum a tymbardziej na szkoleniach(co poświadczy ayshe).Poswiecaja onkom cały swój czas. Innomiastowe ONki i onkarze to nie wiem.Zielonogórskich ONkow nie znam wiec sama se jestem aktywna na forum tym i innych,a spotykamy sie z innymi piesami.Kofana Muszką(gdzieś tak ONka może ma 5 pokoleń temu),Tarunią-jamniczkiem,Aisem-huskim,czasem z hovkiem i w tym tygodniu poznamy sie z belgiem-Kiarą-znana z belgów.teraz ma szczenmiaczki :)i długo nie mogłysmy się spotkać. Bardzo bym chciala mieć w swoim mieście taką grupę Onkową i takiego naszgo terserka,ale musimy sie zadowolic tym co mamy i znamy:) Quote
Ewa-Jo Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='Toffikowa']We wszystkim, jeśli znam jakiś Onkowcow to tylko prywatnie, na forum Onkowcow to jest pierwsza odpowiedz jaką dostalam ! Zobaczcie co sie dzieje na forum u Grzywaczy, mam porównanie - mój grzywacz ma masę korespondencyjnych przyjaciół, a Onek żadnego :( jest samotna. Inne owczarki np. Belgi też sa bardziej aktywne. Pewnie to ktoś dostrzegł i dlatego powstal ten wątek.... [/QUOTE] No jeżeli nasza grupa jest nieaktywna ...... proponuje żebyś w takim wypadku weszła na inne tematy 1.wyjazd onkarzy organizacyjno-sladowy 2.nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi 3.cel hodowli 4.SKARB - wspanialy ON ma DOM!!!! 5.Historia rasy ON 6.Wspólnie ćwiczenie śladów, Warszawa. KTO CHĘTNY? poza tym o ile pamiętam szlajamy się po innych wątkach takich jak Ile zapłaciliście za swojego ONka. Owczarki Niemieckie Długowłose no i jeszcze niektórzy CAVANO Dream Team ja pamiętam tyle ale sądze że jest tego więcej. Jeżeli ci będzie mało to wejdż na forum [url]www.owczarek.pl[/url] tam też bywamy a najwięcej na temacie spotkania onków na polach mokotowskich. No do tego spotykamy się po 4 razy w tygodniu na szkoleniu. No i niektórzy dodatkowo na spacerach. Jak dla mnie to chyba wystarczy . hehehehe ale może się myle??????:evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: Może po prostu/ bez obrazy/ to ty nie nawiązałaś znajomości z owczarkami skupiając sie na grzywaczach.:eviltong: No i zaszokowałaś Monisieczkę tak że jej języka w gębie zabrakło ,a to się wydawało niemożliwe !!!!!! Quote
Toffikowa Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 No wlasnie z boku wyglada to chyba troche inaczej....moze i matrix :) ALE CHYBA NIE TYLKO JA ODNIOSLAM TAKIE WRAZENIE BO KTOS JEDNAK WSTAWIL NA FORUM TAKI TEMAT. JA SIE TYLKO W NIM WYPOWIEDZIALAM. Przegladam Wasze forum regularnie i czytam tematy ktore mnie zainteresuja, ale np. ostatnio interesujacy mnie temat zakupu Onka (za ile kupiliscie...) konczy sie niestety wymiana pogladow we wlasnym gronie :( zupelnie nie w temacie :( Ale ogolnie ciesze sie, ze moja wypowiedz zostala zauwazona, bo moze ta droga zdobedziemy z moją Riną jakiś nowych sympatycznych znajomych ? Możemy sie nawet blizej przedstawic.... Quote
monisieczka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='Toffikowa']No wlasnie z boku wyglada to chyba troche inaczej....moze i matrix :) ALE CHYBA NIE TYLKO JA ODNIOSLAM TAKIE WRAZENIE BO KTOS JEDNAK WSTAWIL NA FORUM TAKI TEMAT. JA SIE TYLKO W NIM WYPOWIEDZIALAM. Przegladam Wasze forum regularnie i czytam tematy ktore mnie zainteresuja, ale np. ostatnio interesujacy mnie temat zakupu Onka (za ile kupiliscie...) konczy sie niestety wymiana pogladow we wlasnym gronie :( zupelnie nie w temacie :( Ale ogolnie ciesze sie, ze moja wypowiedz zostala zauwazona, bo moze ta droga zdobedziemy z moją Riną jakiś nowych sympatycznych znajomych ? Możemy sie nawet blizej przedstawic....[/quote] po pierwsze nie chcę zebyś na mnie krzyczała(kapitaliki w tekście), po drugie gdzies mam czyjeś zdanie na temat mojego zaangazowania badź nie w cokolwiek, po trzecie jakos mi sie wydaje ze niedokładnie czytasz forum a sie czepiasz a po czwarte cos mi tu pachnie paskudnym trollem. Wsadzasz kij w mrowisko i z zachwytem patrzysz. OK, twoje prawo. Co rozumiesz poprzez własne grono? Też źle? Twój biedny pies nie ma kolegów w necie tez źle? Łoj, wziełabyś się do jakiejś pracy najlepiej w jakimś hospicjum to myslenie wróciłoby na właściwe tory. jak widzisz nikogo nie sprowokowałaś a jedynie rozbawiłaś. Nie interesi mnie jak wygląda to co robimy z boku, przodu a nawet tyłu, wazne dla mnie jest to, że robimy to w gronie (chyba mogę tak powiedzieć) zaprzyjaźnionych osób. Aaaa zapomniałabym, sympatycznych znajomych nie poznaje sie poprzez atakowanie, pewnie powiesz, że to nie był atak, ale to juz twój problem. Wiecej nie będę się na ten temat wypowiadać bo chyba szkoda czasu. Quote
Toffikowa Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 DROGA MONISIECZKO! JEŚLI ROBISZ NA TYM FORUM ZA STRASZAKA, KTÓRY MA ODSTRASZAĆ Z NIEGO WSZYSTKICH "NOWYCH" TO WYWIĄZUJESZ SIĘ Z TEJ ROLI ZNAKOMICIE. ALE TWOJA AGRESJA TO TWÓJ PROBLEM. FAKTYCZNIE NA FORUM W KTÓRYM TY UCZESTNICZYSZ TO SZKODA CZASU. Pozdrawiam wszystkich innych Quote
monisieczka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='Toffikowa']DROGA MONISIECZKO! JEŚLI ROBISZ NA TYM FORUM ZA STRASZAKA, KTÓRY MA ODSTRASZAĆ Z NIEGO WSZYSTKICH "NOWYCH" TO WYWIĄZUJESZ SIĘ Z TEJ ROLI ZNAKOMICIE. ALE TWOJA AGRESJA TO TWÓJ PROBLEM. FAKTYCZNIE NA FORUM W KTÓRYM TY UCZESTNICZYSZ TO SZKODA CZASU. Pozdrawiam wszystkich innych[/quote] no comments jak mawiaja rosjanie :lol::lol: Quote
BeataG Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='Toffikowa']No wlasnie z boku wyglada to chyba troche inaczej....moze i matrix :) ALE CHYBA NIE TYLKO JA ODNIOSLAM TAKIE WRAZENIE BO KTOS JEDNAK WSTAWIL NA FORUM TAKI TEMAT. JA SIE TYLKO W NIM WYPOWIEDZIALAM.[/quote] To jeszcze spójrz, kiedy ten temat został wstawiony - ponad 2 lata temu. :cool3: Od tego czasu jednak trochę się zmieniło. :evil_lol: Ciekawe, są tu tematy, w których jest po kilkanaście, kilkadziesiąt, a nawet kilkaset stron - sa Ty uważasz, że nic się nie dzieje? Wiesz, hmmm, żeby się nie wyrazić niegrzecznie - dziiiiiiiwna jesteś. :cool3: Quote
Ewa-Jo Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [B][COLOR="Blue"]Toffikowa Od: 08/2004 Miasto: Poznań Postów: 69 MY tez chcemy dolaczyc, ale ONkowcy jakos tak malo aktywni jestescie[/COLOR][/B] Należysz do dogo od 2004 roku i masz 69 wypowiedzi do dzisiaj -pozwolisz że nie będę cię naśladować w aktywności!!!!! Quote
Alix Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 lojezu:crazyeye: dziewczyny tylko spokojnie bo normalnie zaczynam sie Was bac:evil_lol: Tak apropo aktywnonosci to przyszlam wczoraj na bezczela na zajecia nie swojej grupy:diabloti: mialam nadzieje co poniektorych tam spotkac bo dawno nie widzialam ale jakos frekwencja nie dopisala:eviltong::mad: Dostalam newsa ze pojechali juz po dostawe gappaya z czech wiec niedlugo powinno juz do mnie dotrzec zamowienie. Monisieczka gryzaczek dla Norci tez przyjedzie. Domowilam go z wielka radoscia bo Ayshe bedzie sie smiala i z Ciebie ze piszczysz i sie miotasz przy poscigu:diabloti::cool1: Quote
asher Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ło matko, ludzie, co was ugryzło? :-o Przecież Toffikowa raczej nie miała zamiaru ani was obrażac, ani mącić :-o Być może w porównaniu np. z belgomaniakami, czy miosnikami innych ras owczarkarze wydają sie jakos mało aktywni :niewiem: Ipewnie nie miała na myśli tylko nas, ale owczarkarzy, jako ogół. I tu już trzeba przyznac jej rację, nie jesteśmy jakoś szczególnie zintegrowanym środowiskiem. A, że zauwazyła, że offujemy prawie każdy temat? Toż to prawda :oops: Nam się to fajnie czyta, bo piszemy swoje własne bzdurki, które nas bawią, czy interesują, ale nie oznacza to, że ludziom "z zewnątrz", spoza naszego grona tez musi podobać, że czytając jakikolwiek owczarkowy topik muszą przebrnąć przez nasze wynurzenia nie mające wiele z tematem wspólnego ;) :diabloti: [B]Toffikowa[/B], nie zrażaj się, naprawde nie jesteśmy tacy straszni ;) Potraktuj swoje wejście jako falstart i zacznij od nowa ;) A ja witam w gronie owczarkarzy :hand: ps. [B]Alix[/B], ja pamiętam, że wisze ci dychę. Nie wiem, czy dzis będe na szkoleniu (o ile jest w ogóle), bo koleżanka kupiła mi karmę i musze ja jakoś odebrac, możliwe, że własnie dziś wieczorem. Czy mogę oddać ci w sobotę? Quote
Alix Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='asher'] ps. [B]Alix[/B], ja pamiętam, że wisze ci dychę. Nie wiem, czy dzis będe na szkoleniu (o ile jest w ogóle), bo koleżanka kupiła mi karmę i musze ja jakoś odebrac, możliwe, że własnie dziś wieczorem. Czy mogę oddać ci w sobotę?[/quote] Szkolonko dzisiaj jest a jak chcesz mozesz oddac w sobote, bo za zamowienie juz zaplacilam wiec z tego powodu dostawa sie nie opozni;) Nie wiem tylko czy w piatek po pracy nie pojade na weekend na dzialeczke, ale to pewnie okaze sie dopiero w piatek popoludniu ( musze sie dogadac z rodzinka by sie tam nie wybierala bo raczej z kotkiem na dzialce to Barosz sobie nie pobiega:diabloti:) Quote
Żmija Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Stęskniłam się za wami. Wczoraj wrociłyśmy z nad morza. Wrażenia z zawodów świetne. Jakiś miły człowiek zrobił nam na zawodach ładne fotki:lol: : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28512&page=12"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28512&page=12[/URL] Quote
monisieczka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='Żmija']Stęskniłam się za wami. Wczoraj wrociłyśmy z nad morza. Wrażenia z zawodów świetne. Jakiś miły człowiek zrobił nam na zawodach ładne fotki:lol: : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28512&page=12"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28512&page=12[/URL][/quote] zdjecia super!! a jak wam poszło?????? Quote
asher Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Żmija, gratuluję! :klacz: Na psachsportowych oglądałam zdjęcia i czytalam wyniki i własnie tak mi się wydawało, że na zdjęciach widze Ciebie z Żamcią. Ale zgłupiałam, bo w stawce was nie znalzałam :crazyeye: Tylko jakąś Benię z Autostrady Słońca :-o :hmmmm: :niewiem: :lol: Quote
Żmija Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 No, Benia to Żamcia:lol: Sędziowanie super, średnio lagodne, czyli OK. Komendy optyczne dozwolone tylko przy zmianie pozycji, dozwolony lekki ruch ręką przy przeszkodzie. Połowę ćwiczeń oceniała Inki, połowę Lewkowicz. Bardzo mi sie podobalo. Mala pracowała ładniej niż w Łącku, ale wolniej, niż na treningach. Do doskonałej zabrakło 0,5 punkta. Nie była ostatnia:lol: ale oczywiście miałam pierwszy numer startowy. Poniżej pełne wyniki z psow sportowych. [B]1. - 97,5 - JOGA - NGAURUHOE Bohemia Alke, border collie, wł. I. Dawidowicz - MISTRZ POLSKI OBEDIENCE w KLASIE 0 2. - 96 - GUTEK, mix, wł. T. Jakubowski [/B] [B]3. - 95,5 - BIRMA, mix, wł. A. Sarzyńska[/B] 4. - 93,5 - CHMURA, owczarek niemiecki, wł. M. Czajkowska 5. - 91,5 - Myriad Y’ALL BETTER HURRY, owczarek australijski, wł. M. Kędziorek 6. - 88 - LORD LUDWIG von Erikson, airedale terrier, wł. J. Hewelt 7. - 88 - Heartland BAJKA, border collie, wł. E. Łukasik 8. - 86,5 - KUBUŚ, pudel miniaturowy, wł. A. Matejuk [COLOR=red]9. - 79,5 - BENIA z Autostrady Słońca, bullterrier, wł. M. Żmijewska- czyli Żamcia:lol: [/COLOR] 10. - 79 - LAMBI, staffordshire bull terrier, wł. I. Bollin 11. - 76 - WEKTOR - WITO Tensor, owczarek niemiecki, wł. G. Wawrzyniak 12. - 72,5 - LUKA, bolończyk mix, wł. M. Koszlak 13. - 71,5 - WISH ME LUCK Gang-Staff, jack russell terrier, wł. A. Leśniak 14. - 69 - Never Never Land FCI CATCH THE SUN, border collie, wł. A. Garbacka 15. - 56,5 - POLLY, border collie, wł. D. Kotowska Quote
asher Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Czekaj, bo się pogubiłam :lol: Ja myslałam, że Żamcia to Jamais Rewelacja z Galicji? :crazyeye: :lol: Quote
Żmija Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Nie, tam jest spór między współwłaścicielami Isi i cały ten miot poszedł na przydomek z Autostrady Słońca. Długa i niesmaczna historia.:roll: jamias natomiast znała swoje imię, to jej nie zminiałam , w papierach jest Benia, a w domku Jamais/Żamcia. Quote
Ewa-Jo Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='Żmija']Nie, tam jest spór między współwłaścicielami Isi i cały ten miot poszedł na przydomek z Autostrady Słońca. Długa i niesmaczna historia.:roll: jamias natomiast znała swoje imię, to jej nie zminiałam , w papierach jest Benia, a w domku Jamais/Żamcia.[/QUOTE] Joshua z pańcią winszują :multi: :multi: i mają nadzieje że będziecie nas jeszcze poznawać na ulicy:eviltong: Quote
Żmija Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='Ewa-Jo']Joshua z pańcią winszują :multi: :multi: i mają nadzieje że będziecie nas jeszcze poznawać na ulicy:eviltong:[/quote] Ty mnie nie denerwuj, bo stracę panowanie i status emeryta Ci nie pomoże:lol: :lol: :lol: Byłam w Sopocie, to wystartowałam i tyle.:roll: Quote
Ewa-Jo Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='Alix']lojezu:crazyeye: dziewczyny tylko spokojnie bo normalnie zaczynam sie Was bac:evil_lol: Tak apropo aktywnonosci to przyszlam wczoraj na bezczela na zajecia nie swojej grupy:diabloti: mialam nadzieje co poniektorych tam spotkac bo dawno nie widzialam ale jakos frekwencja nie dopisala:eviltong::mad: Dostalam newsa ze pojechali juz po dostawe gappaya z czech wiec niedlugo powinno juz do mnie dotrzec zamowienie. Monisieczka gryzaczek dla Norci tez przyjedzie. Domowilam go z wielka radoscia bo Ayshe bedzie sie smiala i z Ciebie ze piszczysz i sie miotasz przy poscigu:diabloti::cool1:[/QUOTE] Bać się nas -nieszkodliwego emeryta i nieagrysewnego sercowca????:shake: to chyba nie o nas!!! Alix a nie ma możliwości żeby do tego gryzaka dołączyli piesa ,którego uda mi się podnieśc na tym gryzaczku czyli coś o wadze do 15 kg??? Ewentualnie jakiś dzwig do podniesienia Josha???:cool1: Quote
Recommended Posts