Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W górę mała, Rossa nadaje się do domu z dzieciakami, z osobami niepełnosprawnymi i innymi zwierzakami( równie dobrze dogaduje się z psami jak i z suczkami)

• 2 weeks later...
Posted

Tak jak napisala Erazm Rossa jest juz u mnie. Jest troche wystraszona nowa sytuacja. Pierwszy test -ktory przechodza u mnie wszystkie psy to zapoznanie z szynszyla- przeszla pomyslnie, ogolnie nie byla nia zainteresowana=]
Nastepnie dostalam troche suchej karmy do miski i probowalam jej zabrac- rowniez nie bylo problemow, uwzam ze to wazne zeby pies nie atakowal za jedzenie czy jakakolwiek swoja rzecz. Teraz Rossa lezy na nowym legowisku i gryzie kosc. Pozniej bedzie kapiel ale najpierw spacer

Posted

Byla kapiel! Na poczatku bylo trudno- Rossa jest naprawde niemala i silna. Ale pozniej juz stala grzecznie. Przed kapiela zrobila silu- ze strachu i to moze byc problem o ile bedzie sie powtarzal ale nie z takimi rzeczami mialo sie do czynienia =] Ogolnie Rossa jest wystraszona, wiec bedzie ze mna chodzila gdzie tylko i jak tylko czesto sie da zeby szybko nabrala zaufania do ludzi i do wszystkiego co ja otacza i przede wszystkim przyzwyczaila do nowego zycia...lepszego oczywiscie :multi:

Posted

Erazm, mówiłaś że ona źle wychodzi na fotkach - a na tych Siemionkowych przecudne suczydło! Taka dostojna i spokojna! :loveu:
Siemionka raz dwa postawi sunię na 4 pewne, "niezestrachane" łapy!

Posted

Rossa ma sie coraz lepiej, pewnie chodzi juz po calym mieszkaniu, polubila nowe poslanko i spi tylko na nim. Z tym sikaniem jest problem bo robi to ze strachu i z radosci, mysle ze trzeba dac jej troche czasu, na oswojenie, nabranie zaufania i te sikanie tez zniknie. Boi sie tez samochodow, ogolnie jest stroche wycofana ale wszystko da sie naprawic, dobrze ze wyszla ze schronu. Dzis zostala na troche sama i ogolnie byla grzeczna poza tym ze dorwala sie to torby z sucha karna- na szczescie nie pochlonela calej =] i musze przyznac ze jest lakomczuchem =]

Posted

Czy ma ktos pomysl jak postepowac z psem ktory sika pod wplywem emocji? Zarowno strachu jak i radosci, i nie jest to takie "popuszczanie" jak czasem maja suki, tylko normalnie sika wielka kaluze. Na moj widok juz przestala sikac ale wczoraj weszla ze mna kolezanka i od razu sik. Rano jak sie cieszy ze mnie widzi ze juz wstalam to tez sika...

Posted

Może zadzwonić do tej behawiorki do której sama podawałaś mi namiary...
Jest jeszcze jedna możliwość - może jest jakaś przyczyna medyczna, osłabienie zwieraczy i drobne rozluźnienie (np. z radości lub strachu) i kałuża...

Nie znam się, ale kombinuję ;)
Siemionko - głaski dla małej!