Jump to content
Dogomania

Gdzie Po Fila Brasileiro ? Do jakiej hodowli? Gdzie najlepiej kupić?

Recommended Posts

Posted

Witam! Mam parę pytań. A więc - Zdecydowaliśmy się na kupno rodowodowego psa rasy Fila Brasileiro, najlepiej pręgowany. Chodzi o małego szczeniaka. Kupić możemy dopiero za miesiąc góra dwa. Bo narazie mamy spore wydatki. Suma, za którą kupimy małego FILETA:loveu: Nie gra roli. I właśnie, kupno? A gdzie mamy kupić? Może ktoś poleci jakąś dobrą HODOWLE z filetami?:loveu: Z góry, bardzo dziękujemy.:p

Posted

Tak nawiasem mowiac, najpierw moze pomysl, ustal cos z rodzicami, potem rzucaj temat. Najpierw szukalas psow dla babci, gdzie juz sporo psow, potem dogi Ci przypasowaly, teraz pomysl na takiego specyficznego psa... I mam nadzieje, ze i tym razem skonczy sie na uroczym popisaniu postow.

Posted

[quote name='karjo2']Tak nawiasem mowiac, najpierw moze pomysl, ustal cos z rodzicami, potem rzucaj temat. Najpierw szukalas psow dla babci, gdzie juz sporo psow, potem dogi Ci przypadowaly, teraz pomysl na takiego specyficznego psa... I mam nadzieje, ze i tym razem skonczy sie na uroczym popisaniu postow.[/quote]

Po: 1. Jest wszystko ustalone, a z kąd taki pomysł? Zastanowiliśmy się już tydzień temu. I wszytsko wiemy i Filach. Mamy kontakty z hodowcami.2. Nie skończy się na urczym popisaniu postów.3. A czy ktoś kto kocha psy nie może wziąść następnego? Znam panią z TOZ - u która ma 11 psów.4. Tak, chcieliśmy zaadoptować Doga. Ale tata zgadza się tylko i wyłącznie na rasowego psa ( rasowy=rodowodowy ).

Posted

No cóż, nie jestem już zorientowana w filetach, ale mam nadzieję, że wybierzecie dobrze. Ja mam cztery psy i nie ilość a podejście do nich jest najważniejsze ;)

Posted

Nie chodzi o ilosc psow, raczej o przemyslenie decyzji. Ale skoro po tygodniu juz wiesz wszystko o Fila. to co sie bede wypowiadac:evil_lol:. A dogi, oczywiscie to kundelki, tak nazwane, bo duze uszy maja..

Posted

Je3sli po tygodniu wiesz wszystko na temat Fili- to hm,mam nadzieje,ze te 2 hodowle z ktorymi masz kontakt powaznie i porządnie Cie zlustrują.
Super,ze Tata zdecydowal sie wylącznie na rasowego-rodowodowego!!!
Ale Fila jest bardzo cięzką rasą- ma bardzo mocny charakter,wspaniale strozuje,nie jest to pies,ktory bedzie wylewny do znajomych,dla Twoich gosci,ba nawet rodziny dalszej.Bedzie staral sie na kazdym kroku pilnowac Twojej rodziny.
Jesli mieszkasz w bloku(bo niedoczytalam) zrezygnuj odrazu!! Aby biedny psiak pozniej nie szukal domu nowego.
Jesli masz dom z ogrodkiem,musisz wiedziec,ze jesli nie macie jakiegokolwiek doswiadczenia z MOlosami oraz psami o naprawde specyficznych charakterze- z serca Ci radze,nie kupuj Fili!!
To wspaniala rasa ale wylącznie dla wybranych!

Posted

ta dziewczynka "lata" po wielu tematach, dpiero co mial byc dog - jak bedzie grzeczna, kundelek teraz filet, przejzyjcie jej posty, strata czasu

najlepiej kup w zabawkowym - pluszowa file