Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Suzi:

Suzi jest dużą wilkowatą suką. Obecnie ma ok. 7 lat i mieszka w Mysłowicach (woj. śląskie).
4 lata temu została przygarnięta wraz z gromadką szczeniaków przez obecną panią. Potem sunia została wysterylizowana a szczeniaki trafiły w ręce odpowiedzialnych opiekunów.
Niestety jej pani została sama wraz z dwójką małych dzieci i nie może zapewnić właściwej opieki dla Suzi (przeprowadzka z domu do bloku).

Suzi jest zdrową, zadbaną sunią. Ma wszystkie aktualne szczepienia. Ostatnie cztery lata mieszkała w domu z ogrodem. Jest bardzo łagodna dla małych dzieci. Byłaby idealna jako towarzyszka starszego małżeństwa, którzy chcieliby się nią zaopiekować. Oddanie jej do schroniska skazałoby ją na szybką śmierć.

Sunia musi znaleźć nowy dom do końca lipca!!!

W sprawie jej adopcji proszę dzwonić bezpośrednio do jej pani:
tel. [FONT=Arial]502208213 - Natalia[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Nie ma dominującego charakteru. W przypadku, gdy jakiś pies/suka okazuje agresję, to ucieka. Do obcych psów podchodzi raczej z chęcią zabawy.
W ostatnich latach mieszkała z kotem.

Poza tym, jak mówi Natalia - Suzi jest bardzo pojętną suką. Reaguje ładnie na wszelkie zakazy. Wystarczy jej powiedzieć, że czegoś nie wolno robić. Tak było, gdy przyszła do domu, w którym były koty (początkowo nie akceptowała ich).

Posted

Umówiłam się z p.Natalią, że sunia trafi do mnie na DT jeśli do końca lipca nie znajdzie DS.
Będę potrzebowała pomocy w ogłoszeniach.
To straszne, że nikt tu nie zagląda.

Posted

Ze swej strony mogę obiecać umieszczenie ogłoszeń na innych psich stronach. Zrobię to jutro z samego rana. Szkoda by było, gdyby te ostatnie cztery lata były jedynym dobrym czasem w życiu tej suni.:-(

• 7 months later...
Posted

Rozmawiałam wczoraj z Natalią - po pół roku od adopcji Suzi postanowiła ją odwiedzić.

Suzi bardzo przeżyła rozstanie ze swoją poprzednią rodziną. Przez pierwsze dwa tygodnie chciała uciekać. Doszło do tego, że jej nowy opiekun przywiązywał ją do siebie linką gdy szedł spać :evil_lol:

Teraz Suzi chodzi za nim jak cień :p. Towarzyszy mu na każdym kroku, również w pracy.

Gdy Natalia przyszła w odwiedziny - Suzi przywitała się z nią jak z kimś znajomym a jej oczy mówiły "po coś kobieto przyszła, chyba nie po to, żeby mi zabrać mojego ukochanego pana...":loveu:

Posted

Alojzyna napisał(a):

Gdy Natalia przyszła w odwiedziny - Suzi przywitała się z nią jak z kimś znajomym a jej oczy mówiły "po coś kobieto przyszła, chyba nie po to, żeby mi zabrać mojego ukochanego pana...":loveu:

No i o to właśnie chodzi. :p
Wspaniałe wiadomości. :)