Lara Posted June 21, 2004 Posted June 21, 2004 Czy wiecie moze jak zdobyc / kupic numery archiwalne czasopisna ZwK "PIES"? Quote
JustynaJK Posted June 21, 2004 Posted June 21, 2004 Trudna sprawa,jeżeli chodzi Ci o pierwsze nr,sama od dawna ich poszukuję.Z młodszymi powinnaś się prędzej czy pózniej zetknąć.Zapytaj w swoim ZK np. Quote
Kati Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Jest wielu zapalonych kynologów, którzy mają numery archiwalnne, ale trudno ich spotkać, a też jest mało prawdopodobne, że ktoś chciałby je sprzedać. Ja miałam kiedyś stare numery, pożyczone, wiele ciekawych rzeczy można się z nich dowiedzieć. Powodzenia w poszukiwaniach. :) Quote
Mona Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Pamiętam że kiedys w związku kynologicznym w Krakowie było duzo starych numerów ,,PSA,,.Rozdawali je na imprezach ,ja sama mam kilka z tych numerów....Ale to dawno było i nie wiem jak teraz jest... Quote
JustynaJK Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 U nas w trakcie przeprowadzki i remontu ZK całę mnóstwo archiwalnych nr Psa poszło na makulaturę,z powodu braku chętnych na nie.Wielka szkoda. Quote
Asiaczek Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Czy wiecie moze jak zdobyc / kupic numery archiwalne czasopisna ZwK "PIES"? Skontaktuj się z redakcją tego czasopisma. Może mają jakieś archiwalne numery. Ewentualnie podaj na forum "DGM", o jakie numery pytasz, jakich potrzebujesz; ja np. mam numery PSA od ok. 1997 czy 1998 r., nie zawsze są to kompletne roczniki, ale a nuż będę miała te numeru, o które Ci chodzi. To tez jest jakieś wyjście, prawda? Pzdr. Quote
JustynaJK Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Osobiście poszukuję nr 5 z 1987r (209) oraz 6 z 1989r (222). Jeżeli ktoś miałby za zbyciu byłabym bardzo wdzięczna! Quote
JustynaJK Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Acha moge się zamienić na kilka starszych roczników lub odkupić plisssss Quote
Asiaczek Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 A może powieś ogłoszenie w swoim oddziale? Zawsze to jakaś szansa na zdobycie tych brakujących 2 numerów, prawda? Pzdr. Quote
Szamanka Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Wiem, ze to pytanie trochę trywialne ale co to za gazeta? co ciekawego można w niej przeczytać? czy tylko dotyczy działalnośći ZK czy w ogóle wychowania i wszystkiego co dotyczy psiaków? Quote
JustynaJK Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Niestety oddział mam już obcykany,nie ma nikt tych nr. Co do tego jaka to gazeta to tytuł "Pies " mówi sam za siebie.Jest to czasopismo firmowane przez ZK i moim zdaniem w przeszłości była ciekawsza,aczkolwiek teraz jest lepsza szata graficzna,co zapewne wynika z postępu cywilizacyjnego. Poruszane są wszystkie tematy związane z psem no i oczywiście nasze ukochane wystawy! Quote
Asiaczek Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Rzeczywiście, można powiedziec, że w czasopismie tym można znaleźć wszystko to, co dotyczy psów. Nie będę wyliczała szczegółowo, czego w nim można się dowiedzieć, ale jest też trochę historii, są ogłoszenia, bardziej "naukowe artykuły". Ale, nie patrząc na nasze wykształcenie i wiedzę kynologiczną, jest to czasopismo "do czytania". Nie bez znaczenia jest tez szata graficzna na dobrym poziomie. Kup jeden numer (zawsze do kupienia w oddziałach) i wszystko będzie jasne. Pzdr. Quote
bachar Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Mogę zkserować te numery, ale odstąpić niestety nie. Zresztą one są czarno-białe więc dużej straty na jakości by nie było. Quote
Asiaczek Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Justyna JK, a więc udało się znaleźć właściciela tych archiwalnych numerów. Super. Ja sama widzisz, wszystko jest do załatwienia. Nasze forum dobrze działa. Pzdr. Quote
JustynaJK Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 dzięki,ale nadal poszukam oryginałów,bo tylko tyle mi brakuje i mam komplet! Quote
Asiaczek Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Ale z propozycji skserowania tych dwóch numerów, skorzystaj. Zawszeć to namiastka brakujących oryginałów. Bo sama wiesz najlepiej, że na oryginały możesz jeszcze długo czekac, prawda? Pzdr. Quote
JustynaJK Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 dzięki bardzo za chęci,ale moja koleżanka też ma te oryginały,więc nie bedę głowy zawracać,ale może się ktoś chetny jeszcze znajdzie.Mogę się zamienić na starsze numery lub jakąś książkę. Quote
Asiaczek Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 No to powodzenia w poszukiwaniach i oczekiwaniach :) Poza tym, od czasu do czasu rzucaj hasło na DGM, bo sama wiesz najlepiej, że do forum dochodzą nowi ludzie i maja różne archiwa domowe;)) Powodzenia. Pozdr. Quote
Asiaczek Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 Przykro mi, u mnie nic się nie zmieniło. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 I tak trzymać! A ja dodatkowo trzymam kciuki. Pzdr. Quote
JustynaJK Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 chyba dodam jeszcze raz,iz mogę dać nr z lat 50-tych lub zamienić się na cos innego. Może znajdzie się jednak jakiś chętny??? Quote
Recommended Posts