Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Helloł :hand:

[url]http://img19.imageshack.us/img19/33/61010439.jpg[/url]
jakie dwa wariaty kochane :loveu: :evil_lol:

Spotkanko udane widzę, Simba coraz więcej znajomych ma :razz:

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Ale mieli zabawę :lol:[/QUOTE]
Oj mieli mieli, więcej takich dni :loveu:

[quote name='C&B']A ja tu przychodzę, bo z tobą fajnie się gada:loveu:
Szczególnie na temat psów:diabloti:[/QUOTE]

A dziękuję, służę uprzejmie :multi:

[quote name='Cavy']Helloł :hand:

[url]http://img19.imageshack.us/img19/33/61010439.jpg[/url]
jakie dwa wariaty kochane :loveu: :evil_lol:

Spotkanko udane widzę, Simba coraz więcej znajomych ma :razz:[/QUOTE]

Dokładnie :loveu: A najlepsze jest to, że mieszkamy z Kisses na tym samym osiedlu, a poznałysmy się dopiero przez dogo :lol:

Posted

[quote name='McDzik']A dziękuję, służę uprzejmie :multi:[/quote]

To może dziś dowiem się od ciebie czegoś o tybeciakach ?:loveu:

Posted

[quote name='C&B']To może dziś dowiem się od ciebie czegoś o tybeciakach ?:loveu:[/QUOTE]

W zasadzie to tu na dogo w zakładce tybetów "Spaniele tybetanskie wszem i wobec" zostalo juz naprawde wiele powiedziane :-) Zapraszam do degustacji i rozglądnięcia się po dziale tej rzadkiej, aczkolwiek bardzo niezwykłej rasy... w Polsce urodziło się ich około...140 osobników :lol: (od początku hodowli)

Posted

[quote name='McDzik']W zasadzie to tu na dogo w zakładce tybetów "Spaniele tybetanskie wszem i wobec" zostalo juz naprawde wiele powiedziane :-) Zapraszam do degustacji i rozglądnięcia się po dziale tej rzadkiej, aczkolwiek bardzo niezwykłej rasy... w Polsce jest ich około...140 osobników :lol:[/quote]

oj to malutko:placz:
Prawdziwych pekińczyków też wiele nie jest:shake:

Posted

[quote name='C&B']oj to malutko:placz:
Prawdziwych pekińczyków też wiele nie jest:shake:[/QUOTE]

Liczę od początku hodowli (tam edytowałam posta ale mnie wyprzedzilas) zle sie wypowiedzialam. Tych ktore są obecnie w Polsce, mozna zliczyc-garstka.

Niestety prawdziwych, rodowodowych pekinow tez jest niewiele.. slyszalam, ze niegdys to byl zupelnie inny pies, europejczycy zmienili typ - teraz to pies-kaleka, ciężki, bogactwo włosa, zwarta budowa utrudniająca ruch, płaski pysk do granic mozliwosci -przez co problemy z kanalikami i oddychaniem, wypadanie oczu , choroby ukladu oddechowego, oczu... to przykre co zrobiono "dla piękna"..

Posted

[quote name='McDzik']Liczę od początku hodowli (tam edytowałam posta ale mnie wyprzedzilas) zle sie wypowiedzialam. Tych ktore są obecnie w Polsce, mozna zliczyc-garstka.

Niestety prawdziwych, rodowodowych pekinow tez jest niewiele.. slyszalam, ze niegdys to byl zupelnie inny pies, europejczycy zmienili typ - teraz to pies-kaleka, ciężki, bogactwo włosa, zwarta budowa utrudniająca ruch, płaski pysk do granic mozliwosci -przez co problemy z kanalikami i oddychaniem, wypadanie oczu , choroby ukladu oddechowego, oczu... to przykre co zrobiono "dla piękna"..[/quote]

A weź mi nie mów teraz o tych "idealnych" pekinach:shake:
Płakać się chce
Wygrywają te, które mają najbardziej "słomiasty" włos, najkrótszy pysk( nawet można powiedzieć wklęśnięty) i budowe jak banan:shake:
A kieyś to były naprawdę piękne psy:loveu:

Posted

[quote name='C&B']A weź mi nie mów teraz o tych "idealnych" pekinach:shake:
Płakać się chce
Wygrywają te, które mają najbardziej "słomiasty" włos, najkrótszy pysk( nawet można powiedzieć wklęśnięty) i budowe jak banan:shake:
A kieyś to były naprawdę piękne psy:loveu:[/QUOTE]

Kiedyś mnie do nich ciągnęło, ale zostałam przy tybetach, właśnie przez te pare powodów.. Tybety to ""zdrowa" rasa. No i protoplasta pekina :lol:

Posted

[quote name='McDzik']Kiedyś mnie do nich ciągnęło, ale zostałam przy tybetach, właśnie przez te pare powodów.. Tybety to ""zdrowa" rasa. No i protoplasta pekina :lol:[/quote]

Pekiny kiedyś były bardzo podobne do tybeciaków, może trochę mniejsze i krótsze pyski... Ale porównaj teraz te obie rasy do siebie:shake:

Posted

[quote name='C&B']Pekiny kiedyś były bardzo podobne do tybeciaków, może trochę mniejsze i krótsze pyski... Ale porównaj teraz te obie rasy do siebie:shake:[/QUOTE]

A laicy na wystawach wciąż krzyczą mi za plecami "o, pekińczyk dlugopyski!"

Posted

[quote name='McDzik']A laicy na wystawach wciąż krzyczą mi za plecami "o, pekińczyk dlugopyski!"[/quote]

To ty nie wiesz, że to taka rasa jest?:crazyeye::evil_lol:
Nie znasz się, oni są bardziej obcykani:evil_lol:

Posted

[quote name='C&B']To ty nie wiesz, że to taka rasa jest?:crazyeye::evil_lol:
Nie znasz się, oni są bardziej obcykani:evil_lol:[/QUOTE]

No to przepłaciłam za Arniego, a myślałam, że kupuje span iela tybetanskiego :evil_lol:

Posted

[quote name='McDzik']No to przepłaciłam za Arniego, a myślałam, że kupuje span iela tybetanskiego :evil_lol:[/quote]

Oj, przepłaciłaś:shake: Wciskali ci kity, że spaniel, a to Pekińczyk odmiana długoryjkowa xD

Posted

[quote name='C&B']Oj, przepłaciłaś:shake: Wciskali ci kity, że spaniel, a to Pekińczyk odmiana długoryjkowa xD[/QUOTE]

jeszcze słyszałam:
- pekińczyk podchalański
- pekińczyk amerykański

:-( to ja juz nie wiem co ja kupiłam :placz:

Posted

[quote name='McDzik']jeszcze słyszałam:
- pekińczyk podchalański
- pekińczyk amerykański

:-( to ja juz nie wiem co ja kupiłam :placz:[/quote]

Jak to nie wiesz?
Mixa pekińczyka długoryjkowego z pochalańskim , amerykańskim i normalnym:diabloti: I wyszedł jak tybeciak:evil_lol:

Posted

[quote name='C&B']Jak to nie wiesz?
Mixa pekińczyka długoryjkowego z pochalańskim , amerykańskim i normalnym:diabloti: I wyszedł jak tybeciak:evil_lol:[/QUOTE]

A rodowód drukowany w domu zwykłą drukarką, troche bajeru z photoshopa i mam :-( dałam się oszukać :-(

edit:
a tak moj prawie-pekin śpi po calym dniu :
[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/3149/eeeeeeeeaxz.jpg[/IMG]
..ależ go Simbek wymęczył ! :diabloti:

Posted

[url]http://img10.imageshack.us/img10/3149/eeeeeeeeaxz.jpg[/url]
Arni
[url]http://images47.fotosik.pl/157/ba95417a6e7e4a65med.jpg[/url]
Czika
:diabloti::diabloti::diabloti:
Masz pekina i tyle xD

Posted

[quote name='C&B'][url]http://img10.imageshack.us/img10/3149/eeeeeeeeaxz.jpg[/url]
Arni
[url]http://images47.fotosik.pl/157/ba95417a6e7e4a65med.jpg[/url]
Czika
:diabloti::diabloti::diabloti:
Masz pekina i tyle xD[/QUOTE]

Dobre :crazyeye: haha :evil_lol:

Posted

[quote name='McDzik']Dobre :crazyeye: haha :evil_lol:[/quote]

Moja też uwielbia pokazywać swoje wdzięki :diabloti:
Ale twój pewnie nie chrapie:evil_lol:

Posted

[quote name='C&B']Moja też uwielbia pokazywać swoje wdzięki :diabloti:
Ale twój pewnie nie chrapie:evil_lol:[/QUOTE]

No nie, nie chrapie :lol: a czika chrapie? :lol: no to dlatego mam pseudo-pekina :lol: moj nie chrapie :lol: prawdziwy pekin tak :lol:

Posted

[quote name='McDzik']No nie, nie chrapie :lol: a czika chrapie? :lol: no to dlatego mam pseudo-pekina :lol: moj nie chrapie :lol: prawdziwy pekin tak :lol:[/quote]

Pekiny chrapią przez te mordy:evil_lol:
Jakbyś miała prawdziwgo pekina, a nie długoryja to byś poczuła co to znaczy mieć pekińczyka:diabloti:

Posted

[quote name='C&B']Pekiny chrapią przez te mordy:evil_lol:
Jakbyś miała prawdziwgo pekina, a nie długoryja to byś poczuła co to znaczy mieć pekińczyka:diabloti:[/QUOTE]

I to jest wlasnie komfort z posiadania dlugoryja :evil_lol:

Posted

[quote name='McDzik']I to jest wlasnie komfort z posiadania dlugoryja :evil_lol:[/quote]

Ale ty nie możesz przełączać w nocy kanałów :diabloti: