mysza30 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Chciałam życzyć powodzenia wszystkim wybierającym się do Opola. :thumbs: My wybieramy się do Bydgoszczy w czwartek, Axel będzie mił jednego konkuręta DENDROBATES POLLUX. Ajrunia jako szczeniaczek tt będzie sama. A w całym naszym ringu będą tylko 3 szczeniaki. Może któraś z was wie co to za pies i jak on wygląda.:???: A co do drapania to jeśli Hadżi drapie się w okolice uszu to może mieć zapalenie uszu. Ale mam nadzieje że nie. A tak w ogóle to pies może się drapać na tle nerwowym lub jak ludzie można powiedzieć bez powodu. Aguś będzie nas oceniał sędzia Andrzej Kazimierski.:Dog_run: www.AxAjra.republika.pl Quote
Baziuta Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Napiszcie jak było w Opolu. Moja Czarusia(Atena Sam Magnetyzm) była dzisiaj na prześwietleniu w kierunku dysplazji stawów biodrowych u dr.B.Blenau.Cieszę się że już po wszystkim bo bardzo bałam się znieczulenia ogólnego.:shake: Wynik oczywiście A, stawy prawidłowe.:multi: Czekam na zdjęcia z Opola. Quote
mysza30 Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Niewiem co się dzieje z forum ale posty znikają , mój ostatni był przez dwa dni . Napiszcie coś jak wam poszło w opolu.Aguś czy wiesz co to za pies DENDROBATES POLLUX bo Axel będzie z nim konkurował. Oceniać będzie sędzia Andrzej Kazimierski. www.AxAjra.republika.pl Quote
rodzice Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 No to do roboty - zaczynam relację . Pierwsze wrazenie - bardzo duszno . Potem kiedy spotyka sie tylu tybeciarzy o wszystkim się zapomina . Zdjęc z klasy posredniej i otwartej psów nie mam bo moj maz czekał na nas nie przy tym ringu co trzeba . w klasie pośredniej wygral Allilah Jackanory- Czechy w otwartej Pam-Zamirin Ibex - Ifii -Czechy.Zaczynam fotorelację od klasy championów wygrywa Ala-Batog Go-Kar - Czechy , pies któremu moja Akira odmówiła swoich wdziekow dwa lata temu . Teraz porównanie psow Porównanie wygrywa Alilah - to ten pierwszy Suczki klasa mlodzieży Anastacia of Darkness - Polska Debbie Masinial - Slowacja Lucy Fluffy Dog - Polska wygrywa suczka słowacka Suki klasa posrednia - Fibi i Pam - Zamirin Noisette -Czechy nasza czeska konkurentka Wygrywa Pam - Czechy Suki klasa otwarta - Dhunga Draka a Akacjowej Doliny konkurentka Dhungi , czeska suczka Dendrobates Lynette Wygrywa suczka Czeska - co już nikogo nie dziwi Rasę wygrywa Alilah Jackanory . Tutaj na romantycznej fotografii z Fibi . Moze za rok coś pięknego z tego wyjdzie ? :razz: Ten buziak dobrze rokuje :calus: Siostry przyrodnie Fibi i Dhunga Rzodkiewka to jest to co Dhungusia lubi najbardziej , na Fibi nie zrobila jednak specjalnego wrazenia . Nasi dogomaniacy trzymali za nas kciuki - dziękujemy . To tyle z soboty . Ta wystawa byla ostatnią zaliczajacą na sukę hodowlaną . Nasza Fibi jest juz dorosła - jak ten czas leci :fadein: Quote
mysza30 Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 Gratulacje dla was wszystkich.:laola: Ale widze że sędziowi nie docenili polskich piesków :confused: ( czyszby byli czechami lub słowakami). My ruszamy jutro do Bydgoszczy, zobaczymy jak nam pójdzie. To nasza pierwsza wystawa.:shock: Quote
Dhunga Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Dajcie mi już spokój z tymi wystawami A to już po wystawie opolskiej, chwila rozluźnienia... Quote
rodzice Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 mysza30 napisał(a):Gratulacje dla was wszystkich.:laola: Ale widze że sędziowi nie docenili polskich piesków :confused: ( czyszby byli czechami lub słowakami). My ruszamy jutro do Bydgoszczy, zobaczymy jak nam pójdzie. To nasza pierwsza wystawa.:shock: Sędzia był Słowakiem - ale to nie powinno mieć znaczenia . Widać nie bylo zadnego polskiego psa który by mu się spodobał . Tak bywa . Mnie osobiscie bardzo podobaly się 2 czeskie psy i uważam ,ze jeszcze niejednokrotnie bedziemy je podziwiac na podium . Daj znać jak wam poszlo i czy mieliscie konkurencję . Dhunga spotkamy sie w Lesznie ? Quote
mysza30 Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Ajrunia dostała wybitnie obiecującą:B-fly: , a Axel bardzo dobrą :loveu: i piewsze miejsce. Ma dobry opis - doskonały format, niemal kwadratowa sylwetka, stabilny mocny grzbiet, doskonała szata. Tylko wykrok kończyn zbyt krutki. Ale na pierwszy raz myśle że było nieżle. Zrobiłyśmy z siostrą kilka zdjęć. Siostra postara się je dzisiaj wsawić. A tak w ogóle to 9 była wystawiana na hali i było tam strasznie brudno i duszno, ciężko było zrobić zdjęcia. Na ring wchodziliśmy o 14.30 a czekałyśmy od 8 rano, także wyszłyśmy z siostrą z tamtąd z tak wiekim bólem głowy że nawet z Ajrą nie byłam w stanie iść do finału. :huh: Quote
rodzice Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Teriery zawsze wchodzą jako ostatnie i my przeważnie przyjeżdzamy na wystawe kolo 11 i nie czekamy tak dlugo . Gratulujemy braciszkowi i Ajrze debiutu :multi: . Wydaje mi się ,że wykrok to kwestia treningu - moze trzeba go nauczyć biegania np przy rowerze ? Jednak czasami jeden sedzia na coś zwróci uwagę a inny nie więc nie ma się czym przejmować . Fibi zawsze miała opisy ,ze rusza się idealnie i ma super katowanie a w Opolu kątowanie było nie takie jak trzeba . Quote
Recommended Posts