aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Wojtecki']....Pies się zatrzymuje... Wydaje mi się ,że trop powinien iśc wzdłuż jaru, w gęstych jeżynach,ale przecież nie widać nawet kropelki farby , bo deszcz wszystko wymył... Próbuję nakierować Poświatę w te chaszcze (mój błąd - że nie zdałem się na psi węch,tylko na ludzki pomyślunek :oops: ) - sunia wchodzi w nie bez przekonania - wydaje nam się ,że nie lubi jeżyn... Poświata zawraca - staje nad brzegiem jaru - ma trop !! .. Trop idzie w dół - zjeżdżamy jak na nartach - po błocku - po zboczu na samo dno jaru - przechodzimy przez potok - i wspinamy się w górę - chwytam się jakichs wystających korzeni drzew oraz kamieni aby w ogóle wejść pod górę Mam wrażenie, że jestem na jakimś cholernym obozie przetrwania dla popieprzonych survival-owców Pot leje się ze mnie równo Z drzew cały czas kapie woda, robi się parno, bo gdzieś tam na górze zaczęło świecić słońce... Ziemia zaczyna parować. Ścieżka ciągle gdzieś skręca , raz czy dwa Poświata schodzi ze ścieżki - tę cholerną farbę totalnie wymyło, zwłaszcza w miejscach gdzie zbocze jest kamieniste. Natomiast jak wchodzimy na miękki teren - Poswiatka od razu idzie jak po sznurku.Ale za każde zejście ze scieżki - punkty się odejmuje :evil: Idziemy i idziemy. Ta ścieżka chyba nie ma końca.... cdn[/quote] [color=red][size=7]??????????????????????[/size][/color] Quote
Camara Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 ktoś tu zapierał się, że sie nie znęca nad biednymi czytelnikami :evilbat: a niby co jest??? zawsze w najlepszym momencie przerywa niczym w brazylijskiej telenoweli :evil: :wink: :D Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Camara']ktoś tu zapierał się, że sie nie znęca nad biednymi czytelnikami :evilbat: a niby co jest??? zawsze w najlepszym momencie przerywa niczym w brazylijskiej telenoweli :evil: :wink: :D[/quote] tam to wtedy przynajmniej leci reklama :wink: :lol: Quote
Camara Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Camara']ktoś tu zapierał się, że sie nie znęca nad biednymi czytelnikami :evilbat: a niby co jest??? zawsze w najlepszym momencie przerywa niczym w brazylijskiej telenoweli :evil: :wink: :D[/quote] tam to wtedy przynajmniej leci reklama :wink: :lol:[/quote] :roflt: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']no i znów przerwa w odbiorze :evilbat:[/quote] raczej w nadawaniu :wink: i to chyba do późnego wieczoru :cry: odbiór jest zwarty i gotowy :lol: [size=1]z obgryzionymi z nerwów pazurami :evilbat: [/size] Quote
Alicja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Alicjarydzewska']no i znów przerwa w odbiorze :evilbat:[/quote] raczej w nadawaniu :wink: i to chyba do późnego wieczoru :cry: odbiór jest zwarty i gotowy :lol: [size=1]z obgryzionymi z nerwów pazurami :evilbat: [/size][/quote]no mnie już paluch od klikania boli :wink: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 No przepraszam ,już jestem ! :wink: , musiałem wreszcie trochę we firmie popracować :fadein: żebym mógł mieć pieniążki na opłaty za internet chociażby.... :lol: Hmm, na czym to skończyłem moją opowieść ??? Aha, -" Idziemy i idziemy. Ta ścieżka chyba nie ma końca.... " Wreszcie pośród gąszczu wielkich, chyba ponadstuletnich drzew - zaczyna przebijać jakieś światło - zbliża się koniec naszego marszu... Jeszcze kilka zakrętów i dochodzimy do miejsca, gdzie powinien leżeć martwy zwierz.... Ale co to ? - koziołka nie ma - a miejsce na pewno właściwe..... Poświata doprowadziła mnie do miejsca, gdzie leżała zastrzelona zwierzyna !!! Ta ścieżka miała chyba z 1,5 km.... Idziemy z sędzią na skraj lasu, gdzie stała grupka innych sędziów -obserwatorów - okazało się ,że koziołka przełożyli na koniec innej ścieżki :evil: Musimy tam jeszcze dojść z Poświatką, aby zaobserwowali (sędziowie) i ocenili jak pies zachowuje się przy zwierzynie.... Poświata podeszła do truchła - obwąchała, polizała co trzeba - ale bez jakichś specjalnych emocji. Wracamy do sędziów, gdzie trwa ożywiona dyskusja nad oceną mojej i Poświaty pracy na ścieżce tropowej (ocenie podlagają tu zarówno pies jak i przewodnik psa - zwany menerem ) Decyzja sędziów jest następująca: ocena nasza to w sumie 58 pkt... :evil: pomimo tego,że podczas porannej konkurencji "odłożenie" - tj. próba strzału - Poświata uzyskała maksymalną ilość punktów ! Do dyplomu - zabrakło nam tylko 2 !!!! punkty..... Ale się wkurzyłem....,cholera 0X Widzę,że komisja sędziów próbuje nakłonić "mojego sędziego" aby podniósł nieco ocenę - ale ten jest nieugięty.... Chyba nie za bardzo lubi ogary, zresztą na ścieżce, jak byliśmy w lesie - orzekł,że pies w mieście się marnuje a prawdziwy pies myśliwski służy do zabijania zwierzyny... :evilbat: Ten Pan akurat nie bardzo chyba się zna na niuansach rasy Ogar Polski. Nasze psy nie są killerami, to przede wszystkim tropowce i w niektórych przypadkach dzikarze. :-? Ale cóż - z sędziami się nie dyskutuje. Pomimo,iż wracamy z konkursu bez dyplomu - jestem bbbbaaaardzoo ale to baaaaaaardzo zadowolony, że wzieliśmy w nim udział Zarówno dla mnie a chyba przede wszystkim dla Poświaty - było to wspaniałe , nowe doświadczenie. Po Konkursie - jeden z bywalców takich imprez powiedział nam, że te właśnie konkursy, organizowane tu w Krośnie - są najtrudniejsze w Polsce !! Sportowa złość siedzi we mnie jeszcze do dzisiaj - że może mogłoby być lepiej, ale cóż - był to raptem dopiero nasz drugi Konkurs ! Nie mogę doczekać się już następnych.... My im pokażemy - tak Poświatko ??? 8) :lol: cdn........ :fadein: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Dzielna Poświata! Ale co tam, do trzech razy sztuka! A może by tak jakieś sierpniowe treningi, dla utrzymania kondycji? Głupio się ten "psi prowadzacz" nazywa - a jak ktoś nie wymawia "r" :o :wink: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='aga1215']Dzielna Poświata! Ale co tam, do trzech razy sztuka! A może by tak jakieś sierpniowe treningi, dla utrzymania kondycji? [/quote] Oj dzielna,dzielna - w nagrodę dostała WIEEEELKIEE ŚWIŃSKIE UCHO !! A,że do trzech razy sztuka - ależ oczywiście :lol: Pod koniec sierpnia planujemy jakiś Konkursik -kolejny-zaliczyć , ha,ha :wink: [quote name='aga1215'] Głupio się ten "psi prowadzacz" nazywa - a jak ktoś nie wymawia "r" :o :wink:[/quote] he,he śmieszne, baaardzo śmieszne.... :D :D :D Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 A na "deser" moich wspominków z pobytu na Podkarpaciu mam jeszcze jedną niespodziankę dla sympatyków Poświatki !!! :lol: Hania Łuczak oraz Jurek Dyło , którzy byli organizatorami kilkudniowych Warsztatów Ogarów i Gończych - przygotowali bardzo ciekawy i profesjonalny program zarówno pod kątem szkolenia piesków (a może nawet bardziej ich właścicieli) jak i pod kątem umożliwienia rozwoju zwierzaków poprzez sport !! :lol: Jednym z elementów "usportowienia" naszych psów - były Zawody Obedience dla Ogarów i Gończych Polskich W zawodach wzięło udział aż 18 psów ! Poświata startowała dopiero z numerem 16 - i niestety bez żadnego przygotowania przed imprezą ... :oops: Emocji było co niemiara, gdyż widoczne było,że niektórym bardzo zależało na zwycięstwie... :-? Po kilkunastu startujących przed nami psach przyszła kolej na nas.... Weszliśmy na plac boju.... cdn... Quote
Alicja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Wojtecki']A na "deser" moich wspominków z pobytu na Podkarpaciu mam jeszcze jedną niespodziankę dla sympatyków Poświatki !!! :lol: Hania Łuczak oraz Jurek Dyło , którzy byli organizatorami kilkudniowych Warsztatów Ogarów i Gończych - przygotowali bardzo ciekawy i profesjonalny program zarówno pod kątem szkolenia piesków (a może nawet bardziej ich właścicieli) jak i pod kątem umożliwienia rozwoju zwierzaków poprzez sport !! :lol: Jednym z elementów "usportowienia" naszych psów - były Zawody Obedience dla Ogarów i Gończych Polskich W zawodach wzięło udział aż 18 psów ! Poświata startowała dopiero z numerem 16 - i niestety bez żadnego przygotowania przed imprezą ... :oops: Emocji było co niemiara, gdyż widoczne było,że niektórym bardzo zależało na zwycięstwie... :-? Po kilkunastu startujących przed nami psach przyszła kolej na nas.... Weszliśmy na plac boju.... cdn...[/quote] ale kiedy? Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Poświata zachowywała się rewelacyjnie !! W lot wykonywała wszystkie komendy.... Publiczność czekająca już na koniec imprezy - w pewnym momencie zaniemówiła...widząc jak nam idzie na placu... Poświatka wykonywała kolejne komendy i zadania z wielkim entuzjazmem Dotychczas prowadzącym w zawodach - zaczęły rzednąć miny.... "Nasi fani" zaczęli coraz głośniej kibicować :lol: Na trybunach zaczęło się skandowanie "Poświata ! Poświata !" Jeszcze jedna konkurencja i ..... iiiiiiiii [b]"POŚWIATA" JEEEEEESSST THEEEEEE BEEEEESSST!!! [/b] Żałujcie, że tego nie widzieliście - ryk z tysięcy gardeł na stadionie Legii, to nic w porównaniu z aplauzem i wrzawą jaka podniosła się po zakończeniu przez Poświatę (oczywiście pod moją komendą :oops: ) jej występu .... :lol: Poświata zdobyła aż [b] 97,5 [/b] pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła [b]I miejsce [/b] A na dowód tego , co tu napisałem - załączam poniższy dyplomik : [img]http://img327.imageshack.us/img327/4408/dyplom8lh.jpg[/img] 8) Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil:[/quote] sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8) Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Aha, z tych emocji nie podałem daty zawodów obedience - miały one miejsce we czwartek 14-07-2005 :lol: Quote
Alicja Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Wojtecki'][quote name='Alicjarydzewska']Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil:[/quote] sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)[/quote]wybaczam.. :lol: dotrwałam ...no i nie załuję :wink: Poświata i Wojtecki :laola: GrAtUlAcJe :angel: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='Wojtecki'][quote name='Alicjarydzewska']Kurka ...Wojtecki , a ja już chciałam iść spać :evil:[/quote] sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)[/quote]wybaczam.. :lol: dotrwałam ...no i nie załuję :wink: Poświata i Wojtecki :laola: GrAtUlAcJe :angel:[/quote] Dzięki,wielkie dzięki !!! :wink: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Wojtecki'] Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce [/quote] :klacz: Poświata :BIG: :laola: [quote name='Wojtecki']sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)[/quote] rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'] Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce [/quote] :klacz: Poświata :BIG: :laola: [quote name='Wojtecki']sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)[/quote] rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol:[/quote] No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P Quote
asher Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Gratulacje!!! :klacz: :klacz: :klacz: :laola: A zdjęcia jakieś som? :evilbat: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'] Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce [/quote] :klacz: Poświata :BIG: :laola: [quote name='Wojtecki']sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)[/quote] rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol:[/quote] No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P[/quote] A kiedy będą obiecane fotki z wyprawy? Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='asher']Gratulacje!!! :klacz: :klacz: :klacz: :laola: A zdjęcia jakieś som? :evilbat:[/quote] Dzięki za gratulacje !!! 8) Cyfrówka jest w Zakopanem z Beatą i dzieciakami, tak więc czekam na jakieś zdjęcia od innych uczestników tych zawodów. Jak tylko coś będę miał - zaraz wklejam !! :wink: Quote
Wojtecki Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'] Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce [/quote] :klacz: Poświata :BIG: :laola: [quote name='Wojtecki']sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)[/quote] rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol:[/quote] No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P[/quote] A kiedy będą obiecane fotki z wyprawy?[/quote] Miałem ze sobą tzw. klasyczną lustrzankę , jeszcze kilka fotek muszę pstryknąć i dam film do wywołania... Coś tam pod koniec tygodnia powinno z tego być :fadein: Quote
aga1215 Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 [quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'] Poświata zdobyła aż 97,5 pkt na 100 możliwych ocenę doskonałą i zajęła I miejsce [/quote] :klacz: Poświata :BIG: :laola: [quote name='Wojtecki']sorry, wybacz, już się kończę :lol: 8)[/quote] rety, Wojtecki - Ty sie nie kończ :nono: - kto będzie się zajmował Poświatką zanim wróci Beata? :wink: :lol:[/quote] No fakt, to się nie będę jeszcze kończył - ze względu na psicę :P[/quote] A kiedy będą obiecane fotki z wyprawy?[/quote] Miałem ze sobą tzw. klasyczną lustrzankę , jeszcze kilka fotek muszę pstryknąć i dam film do wywołania... Coś tam pod koniec tygodnia powinno z tego być :fadein:[/quote] no to czekamy :P Quote
Recommended Posts