Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Wojtecki'][quote name='Ka-ka'][quote name='Wojtecki']hę.....
jak się uprzesz, to i mój adres też Ci się uda jakoś odnaleźć [/quote]

hihi....sądzę, że to nie byłoby bardzo trudne :wink: [size=2] (jak dla mnie)[/size]

ale potem musiałabym stoczyć bój z krwiożerczą bestią pilnującą Waszych kotków, Poświatą Groźną :evilbat: :lol:

[size=1](2 kg mięsa ją przekupią ???? :wink: )[/size][/quote]

[size=1]Poświata ma naturę żebraczą :evilbat: i zaprzyjaźni się z każdym,kto jej da kawałek smakołyka :evil: :wink: [/size][/quote]

[size=1]no to to będzie bardzo duży kawałek smakołyka :evilbat: :evilbat: :evilbat:

mogę nawet policzyć po 2 kg za każdego kota :lol: [/size]

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ka-ka'][quote name='Wojtecki'][quote name='Ka-ka'][quote name='Wojtecki']hę.....
jak się uprzesz, to i mój adres też Ci się uda jakoś odnaleźć [/quote]

hihi....sądzę, że to nie byłoby bardzo trudne :wink: [size=2] (jak dla mnie)[/size]

ale potem musiałabym stoczyć bój z krwiożerczą bestią pilnującą Waszych kotków, Poświatą Groźną :evilbat: :lol:

[size=1](2 kg mięsa ją przekupią ???? :wink: )[/size][/quote]

[size=1]Poświata ma naturę żebraczą :evilbat: i zaprzyjaźni się z każdym,kto jej da kawałek smakołyka :evil: :wink: [/size][/quote]

[size=1]no to to będzie bardzo duży kawałek smakołyka :evilbat: :evilbat: :evilbat:

mogę nawet policzyć po 2 kg za każdego kota :lol: [/size][/quote]

he,he,he 8)

Posted

[quote name='Wojtecki'][quote name='Kika'][quote name='asher'][quote name='Kika'][quote name='asher'][quote name='Kika']To może zboczysz nieco w drodze powrotnej?[/quote]

[quote name='Wojtecki']niewykluczone - :lol: [/quote]

Ja chyba jednak pchnę jakiegos gołębia pocztowego na te Krupówki :roll:
Poświata ledwie wyjechała, a Wojtecki błyskawicznie zaszedł w ciąże, wyzywa dogomaniaczki do walki na gołe klaty, a teraz jeszcze zamierza zbaczać :roll:
No i Baryśkiem handluje :roll:[/quote]

I co?????????????? 8)[/quote]
No ja własnie jestem baaaaardzo ciekawa co na to Poświata 8) :lol:[/quote]

Sądzę ,że ma wreszcie święty spokój i upaja sie wolnością :D[/quote]

Rozumiem ,że to chodzi o mnie ? 8)[/quote]

Ja mówiłam o Beacie, a co Ty tam robisz i czujesz to kto to wie 8) :wink: 8)

Posted

[quote name='Kika']Chociaż chyba Tobie rzeczywiście lepiej - tylko zwierzyniec, a ona pojechała na wywczasy z dwójką dzieci. :roll:[/quote]
i z kotami, o ile wiem :P
[size=1]przezorny zawsze ubezpieczony :wink:[/size]

Posted

[quote name='aga1215'][quote name='Kika']Chociaż chyba Tobie rzeczywiście lepiej - tylko zwierzyniec, a ona pojechała na wywczasy z dwójką dzieci. :roll:[/quote]
[size=1]przezorny zawsze ubezpieczony :wink:[/size][/quote]

To on ma tylko psa przy sobie???????????

Posted

[quote name='Kika'][quote name='aga1215'][quote name='Kika']Chociaż chyba Tobie rzeczywiście lepiej - tylko zwierzyniec, a ona pojechała na wywczasy z dwójką dzieci. :roll:[/quote]

To on ma tylko psa przy sobie???????????[/quote]

Nooo :oops: , ale za to strasznie wymagającego opieki i obecności właściciela 8) :D 8)

Posted

[quote name='Wojtecki'][quote name='Kika'][quote name='aga1215'][quote name='Kika']Chociaż chyba Tobie rzeczywiście lepiej - tylko zwierzyniec, a ona pojechała na wywczasy z dwójką dzieci. :roll:[/quote]

Nooo :oops: , ale za to strasznie wymagającego opieki i obecności właściciela 8) :D 8)[/quote]
bierzesz ja do pracy :o

Posted

[quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='Kika'][quote name='aga1215'][quote name='Kika']Chociaż chyba Tobie rzeczywiście lepiej - tylko zwierzyniec, a ona pojechała na wywczasy z dwójką dzieci. :roll:[/quote]

Nooo :oops: , ale za to strasznie wymagającego opieki i obecności właściciela 8) :D 8)[/quote]
bierzesz ja do pracy :o[/quote]

Pewnie tak - siedzi pod biurkiem i pilnuje PANA zeby sie nie przepracował 8)

Posted

Nawet nasze dziewczyny się z tego śmieją
:wink:
[URL=http://www.imageshack.us][img]http://img37.imageshack.us/img37/8265/kopia10009886wa.jpg[/img][/URL]

Posted

[quote name='Kika'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='Kika'][quote name='aga1215'][quote name='Kika']Chociaż chyba Tobie rzeczywiście lepiej - tylko zwierzyniec, a ona pojechała na wywczasy z dwójką dzieci. :roll:[/quote]

bierzesz ja do pracy :o[/quote]

Pewnie tak - siedzi pod biurkiem i pilnuje PANA zeby sie nie przepracował 8)[/quote]

:lol:
Póki co , do pracy ze mną nie jeździła :wink:
Aczkolwiek, jak wrócimy z krosna - to nie wiem co z nią zrobię :-?

Posted

[quote name='Kika']Nawet nasze dziewczyny się z tego śmieją
:wink:
[URL=http://www.imageshack.us][img]http://img37.imageshack.us/img37/8265/kopia10009886wa.jpg[/img][/URL][/quote]

Qrczę, śmieszne , baardzo śmieszne :evil: :lol:

Posted

No to wróciliśmy :lol:
Jak mówi przysłowie , wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. :D
To był baardzo fajny wyjazd, dużo wrażeń i przygód :wink:
Poświata zachowywała się bardzo dobrze... a jej Pan .... też 8)
Przez kilka dni (przed konkursem) ćwiczyliśmy w lesie m. in. tropienie.
Konkurs Tropowców i Posokowców - , któy niejako wieńczył nasze przygotowania - odbył się wczoraj (w sobotę -16-07-2005).
Miał bardzo dramatyczny (ze względu na pogodę) przebieg.
W ogóle szło to wszystko dosyc ślamazarnie i rozciągało się niemiłosiernie w czasie. Według planów organizatorów Konkursu - o godz. 14,00 miało być jego zakończenie, a my dopiero o 15,00 zostaliśmy wraz z trzema innymi pieskami (m.in Puzonem - Ilony) zawiezieni na szczyt góry z której rozpoczynały się ścieżki tropowe z "farbą".
Na domiar złego - rozpętała się wielka burza z piorunami i ulewnym deszczem - i my przez godzinę siedzieliśmy w jakimś terenowym radzieckim jeszcze gaziku czekając aż przestanie lać deszcz i przejdzie nawałnica. Jak przestało padać - nie wiadomo będzie,czy dojdą sędziowie-gdyż droga tak rozmiękła,że już żaden samochód nie mógł na kilusetmetrową górę wjechać :-?
Po kolejnych 40 minutach czekania - sędziowie doszli - na piechotę.
i ruszyliśmy.... :-?
cdn.....

Posted

[quote name='Wojtecki']No to wróciliśmy :lol:
Konkurs Tropowców i Posokowców - , któy niejako wieńczył nasze przygotowania - odbył się wczoraj (w sobotę -16-07-2005).
W ogóle szło to wszystko dosyc ślamazarnie i rozciągało się niemiłosiernie w czasie. Według planów organizatorów Konkursu - o godz. 14,00 miało być jego zakończenie, a my dopiero o 15,00 zostaliśmy wraz z trzema innymi pieskami (m.in Puzonem - Ilony) zawiezieni na szczyt góry z której rozpoczynały się ścieżki tropowe z "farbą".
Na domiar złego - rozpętała się wielka burza z piorunami i ulewnym deszczem - i my przez godzinę siedzieliśmy w jakimś terenowym radzieckim jeszcze gaziku czekając aż przestanie lać deszcz i przejdzie nawałnica. Jak przestało padać - nie wiadomo będzie,czy dojdą sędziowie-gdyż droga tak rozmiękła,że już żaden samochód nie mógł na kilusetmetrową górę wjechać :-?
cdn.....[/quote]
czy jeszcze jesteście w drodze? :wink: :P
:nono: nie ładnie tak trzymać kibiców w napięciu, Wojtecki - dawaj cd, plizzzzzzzzzzz

Posted

[quote name='aga1215']czy jeszcze jesteście w drodze? :wink: :P
:nono: nie ładnie tak trzymać kibiców w napięciu, Wojtecki - dawaj cd, plizzzzzzzzzzz[/quote]

napięcie trzeba stopniować :lol:
ale teraz to muszę wyprowadzić Poświatkę na wieczorne siq :wink:
niebawem wracam, w takim razie 8)
no i cierpliwości oraz wyrozumiałości dla mnie troszeczkę poproszę :lol:

Posted

[quote name='Wojtecki']No to wróciliśmy :lol:
cdn.....[/quote]

:o i co dalej i co

Posted

[quote name='dbsst'][quote name='Wojtecki']No to wróciliśmy :lol:
cdn.....[/quote]

:o i co dalej i co[/quote]to się czyta jak Pan Samochodzik i coś tam..... :wink:

Posted

Na czym to ja skończyłem ??? , aha...

sędziowie doszli - i ruszyliśmy....
Na samym poczatku usłyszeliśmy od sędziów,że po takiej nawałnicy "farba" jest po prostu wymyta i tylko bardzo dobre psy , ze wskazaniem na polujące - mogą sobie dać radę, poza tym ,że teren jest w tej chwili fatalny do pokonania...
Zakomunikowali nam także, że dają nam po 200 m "szansy" i jeżeli psy na takim dystansie zgubią trop, to zawrócą nas z powrotem...
Jako pierwsza para ruszyliśmy :ja z Poświatą oraz jeden z uczestników konkursu z Gończym Polskim
Aby dotrzeć do miejsca skąd zaczynała się nasza ścieżka tropowa -trzeba było przejść ok. kilometra po rozmokłym zboczu, przez różne naturalne przeszkody terenowe, ale to była tylko przygrywka...

cdn... :wink:

Posted

[quote name='Wojtecki']Na czym to ja skończyłem ??? , aha...

sędziowie doszli - i ruszyliśmy....
Na samym poczatku usłyszeliśmy od sędziów,że po takiej nawałnicy "farba" jest po prostu wymyta i tylko bardzo dobre psy , ze wskazaniem na polujące - mogą sobie dać radę, poza tym ,że teren jest w tej chwili fatalny do pokonania...
Zakomunikowali nam także, że dają nam po 200 m "szansy" i jeżeli psy na takim dystansie zgubią trop, to zawrócą nas z powrotem...
Jako pierwsza para ruszyliśmy :ja z Poświatą oraz jeden z uczestników konkursu z Gończym Polskim
Aby dotrzeć do miejsca skąd zaczynała się nasza ścieżka tropowa -trzeba było przejść ok. kilometra po rozmokłym zboczu, przez różne naturalne przeszkody terenowe, ale to była tylko przygrywka...

cdn... :wink:[/quote]

Wojtecki, czemu Ty się tak nad nami pastwisz :cry:

Posted

Ja się nad Wami nie pastwię :wink:
tylko teraz dopiero wracają do mnie jakieś szczegóły z tamtego dnia :wink:

.....

Szedłem przez te chaszcze i modliłem się w myślach, aby nam się udało i żeby Poświatka podjęła trop...
Nie po to przecież trenowaliśmy tyle czasu , żeby teraz sobie odpuścić.
Pierwszą ścieżkę dostał mój towarzysz niedoli - z Gończym , ja poszedłem z moim sędzią na następną.
Jak doszliśmy do niej, to mi włosy lekko stanęły dęba - strome zbocze i ścieżka , tak jak wynika z kierunku położenia "złomu zestrzałowego" wytyczona jest w poprzek zbocza z lekkim (chyba?) skosem w kierunku spadku zbocza...
Poświata - na szczęście zainteresowała się "złomem" i podjęła trop !!
Ruszyliśmy

Posted

....Ruszyliśmy po tropie...
Poświatka z nosem przy ziemi, wącha i pieknie - jak mi się wydaje - idzie... przeszliśmy kilkadziesiąt metrów .
Nad nami - wyżej na zboczu zauważyliśmy jakiś ruch - to już wracał z powrotem nasz towarzysz niedoli z Gończym - sędzia ich zawrócił jak pies zgubił kilka razy trop - dla nich Konkurs już się zakończył...
Ja zawierzyłem w Poswiatki talenty i staram się ją jakoś mobilizować do tropienia...
Teren cholernie trudny - mam wrażenie , że jak w jakimś rezerwacie przyrody - wiatrołomy (poprzewracane drzewa), głazy omaszałe, wielkie krzaki pokrzyw i gąszcze kolczastych jeżyn - pies czasami niknie mi z oczu... potykam się co chwila o jakieś wystające karpy , nogi ślizgają się na kamieniach (jesteśmy przecież w górach)
To nie Puszcza Kampinoska...
Zastanawiam się , kto kładł te ścieżki....
Poświata pracuje raz "dolnym" a często także "górnym wiatrem"
Widać ,że burza i ulewa naprawdę wymyły farbę...
Nagle dochodzimy do głębokiego na jakieś 8-10 m jaru, na dnie którego płynie potok.Ściana prawie pionowa zarówno po naszej jak i po drugiej stronie...
Pies się zatrzymuje.....
cdn

Posted

[quote name='Wojtecki']Ja się nad Wami nie pastwię :wink:
tylko teraz dopiero wracają do mnie jakieś szczegóły z tamtego dnia :wink: [/quote] :o :o :o :hmmmm: , jakby tu delikatnie napisać :hmmmm: .....

.....

[quote name='Wojtecki']Szedłem przez te chaszcze i modliłem się w myślach, aby nam się udało i żeby Poświatka podjęła trop...
Nie po to przecież trenowaliśmy tyle czasu , żeby teraz sobie odpuścić.
Pierwszą ścieżkę dostał mój towarzysz niedoli - z Gończym , ja poszedłem z moim sędzią na następną.
Jak doszliśmy do niej, to mi włosy lekko stanęły dęba - strome zbocze i ścieżka , tak jak wynika z kierunku położenia "złomu zestrzałowego" wytyczona jest w poprzek zbocza z lekkim (chyba?) skosem w kierunku spadku zbocza...
Poświata - na szczęście zainteresowała się "złomem" i podjęła trop !!
Ruszyliśmy[/quote] i co ???? dokończ wreszcie, bo nie mogę iść spać, lecę z nóg :( a jutro zaczynamy malowanie :-?

:bigcry: jest już 00:06 - nie jestem w stanie dotrwać do ostatniego odcinka pasjonującego serialu - może zakończenie przyśni mi się - DOBRANOC :sleep2: :hand:
[size=1]liczę na zakończenie serialu - lekturę do śniadania [/size]

Posted

....Pies się zatrzymuje...

Wydaje mi się ,że trop powinien iśc wzdłuż jaru, w gęstych jeżynach,ale przecież nie widać nawet kropelki farby , bo deszcz wszystko wymył...
Próbuję nakierować Poświatę w te chaszcze (mój błąd - że nie zdałem się na psi węch,tylko na ludzki pomyślunek :oops: ) - sunia wchodzi w nie bez przekonania - wydaje nam się ,że nie lubi jeżyn... Poświata zawraca - staje nad brzegiem jaru - ma trop !! ..
Trop idzie w dół - zjeżdżamy jak na nartach - po błocku - po zboczu na samo dno jaru - przechodzimy przez potok - i wspinamy się w górę - chwytam się jakichs wystających korzeni drzew oraz kamieni aby w ogóle wejść pod górę
Mam wrażenie, że jestem na jakimś cholernym obozie przetrwania dla popieprzonych survival-owców
Pot leje się ze mnie równo
Z drzew cały czas kapie woda, robi się parno, bo gdzieś tam na górze zaczęło świecić słońce...
Ziemia zaczyna parować.
Ścieżka ciągle gdzieś skręca , raz czy dwa Poświata schodzi ze ścieżki - tę cholerną farbę totalnie wymyło, zwłaszcza w miejscach gdzie zbocze jest kamieniste. Natomiast jak wchodzimy na miękki teren - Poswiatka od razu idzie jak po sznurku.Ale za każde zejście ze scieżki - punkty się odejmuje :evil:
Idziemy i idziemy. Ta ścieżka chyba nie ma końca....

cdn