Bejotka Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Mam prośbę do Ciebie Agatko - gdybyś mogła, w miarę możliwości, oprócz fotek nowych psów - zrobić je też też tym, które dramatycznie potrzebują wymiany. Przejrzałam wszystkie psiaki i nowych zdjęć wymagają: Bona, Elza, Misia, Vega, Leosia, Kropka, Abba, Scooby, Roki, Pionek, Ozzy, Mop No i Assankowi i Midaskowi zrób jakieś piękne, ogłosimy je od nowa :) Quote
Atkaaaa Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Wydarzenie Scoobiego: https://www.facebook.com/events/853444761383330 Ogłoszenie na olx odświeżone. Quote
Bejotka Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Czy ktoś szukał tatuażu u Big Bena? To ewidentnie czarny terier rosyjski przecież... Quote
CornflakeGirl Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Tak ma wygolone uszy, w pachwinach też nie ma, było przy kastracji sprawdzane. Quote
Bejotka Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Tak ma wygolone uszy, w pachwinach też nie ma, było przy kastracji sprawdzane. To pewnie z pseudo... Quote
free Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Dziś odszedł na moich kolanach Dino...moj kompan przez 3.5 roku. W schronisku niechcianych serc spedzil 6 lat....nikt nigdy nie spytal,nigdy nie zadzwonił telefon z propozycją adopcji... Był psem niewidzialnym,byl idywidualistą i łakomczuchem... Zapamietam Go dziarsko biegnącego krokiem bujnym i z glową zadartą prosząc o smakołyk nad rzeke by zanurzyc swoje grube futro,a potem wyturlać się w piachu...i znow wzrok proszący o smakołyk....;) Żegnaj przyjacielu...[*] Quote
anetek100 Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 zapraszam na bazarek m.in.na olsztyńskie dziadzie http://www.dogomania.com/forum/topic/145838-od-xs-do-xxl-odzie%C5%BCowy-sza%C5%82-dla-olsztyniak%C3%B3w-i-szczytniak%C3%B3w1603/ Quote
Bejotka Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Tak mnie poruszyło odejście Dina, że popełniłam takie coś: [url=http://olx.pl/oferta/wolanie-o-kawalek-serca-CID103-ID9diyr.html]WOŁANIE O KAWAŁEK SERCA...[/URL] Na Olx i pójdzie dalej. Quote
Bejotka Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 I dzięki temu ogłoszeniu los na loterii prawdopodobnie wygrała ... Rysia!! :) Wszystko wskazuje na to, że będzie miała domek :) Quote
free Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 2 dni temu serce rozpadlo się na okruszki po odejściu Dinusia...a tu o świcie nowiny,ktore stawiaja mnie na nogi i sprawiaja,że odżywam i dostaję energii.. Ta NOWINA TO PROMYK NADZIEJI, Mam nadzieje,ze to chodzi o moją Rysię,tą ,ktora nigdy nie miala domu,ktora nigdy nie zaznała milości na wyłaczność.... Bejotko bede nosila Ciebie na rękach ;) az nie upuszczę ;) Quote
Bejotka Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Bejotko bede nosila Ciebie na rękach ;) az nie upuszczę ;) Ładna perspektywa :) :) Rysia jest tylko jedna i to o tę Rysię chodzi :) To jedna z pierwszych suczek, które ogłaszałam, czeka strrrrasznie długo. Więcej szczegółów na FB :) Quote
CornflakeGirl Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Bejotko suuuuuper:D:D:D Mam nadzieję, że wszystko się powiedzie :) W tym tygodniu zdążyłam zrobić tylko nowości niestety. Właśnie biorę się za obrabianie :) A gdy byłam w schronie do adopcji akurat poszła Ryga :) Quote
CornflakeGirl Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 https://picasaweb.google.com/112642832433711466327/6Marca2015?authuser=0&feat=directlink link do nowych psinek. Niestety zapomniałam o nie wypytać, więc opisy dodam dopiero w weekend albo po :( Quote
Bejotka Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 [URL=http://olx.pl/oferta/schroniskowe-dziewczyny-czekaja-na-domki-CID103-ID9e9oT.html]SCHRONISKOWE PANIENKI[/URL] :) Chłopaki też będą :) Quote
CornflakeGirl Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Opisy do albumu powyżej. Pierwszy psiaczek to mieszaniec w typie yorka o wdzięcznym imieniu Świrek :P Został dostarczony do schroniska, pałętał się po Olsztynie. Jak na yorka przystało jest dość temperamenty, potrafi pokazać swoje ząbki gdy mu się coś nie podoba. Dopiero co skończył kwarantannę, ciężko coś o nim więcej powiedzieć, na pewno do rodziny z doświadczeniem z psami, bezdzietnej. U nas mieszka ze szczeniaczkami. Co ciekawe... wydaje mi się, że to dość istotna informacja, Świrek gdy sika nie podnosi jednej łapki, podnosi obie tylne, stoi tylko na przednich, przez co osikuje sobie cały brzuch. W domu, będzie pewnie musiał być czyszczony po każdym spacerze, chyba, że to jakaś chwilowa fanaberia. Kolejny psinek, czarny podpalany to Bakier. Do schroniska trafił z interwencji, ma około 4 lat. Chłopak dopiero co zszedł z kw. Póki co jest przestraszony, przy zakładaniu smyczy kłapał zębami na mnie, ale na wybiegu nie wykazywał agresji. Jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że kilka spacerów i chłopak się zaaklimatyzuje. Jeśli możesz poczekajmy z tydzień z jego ogłaszaniem, aż chłopak pokaże chociaż trochę charakteru, chociaż wydaje się być fajnym psiakiem, tylko przestraszonym. Ta kolejna wilczasta sunia to Kala. Dzieciak jeszcze, ma około roku. Została dostarczona do schroniska. Fajna, żywiołowa, przyjazna, towarzyska, lubi ludzi i psy. Dla aktywnych ludzi jak znalazł :) Nie znamy jeszcze jej stosunku do dzieci, podejrzewam, że jest okej, tylko pewnie zbyt szalona, skacze na człowieka, mogłaby niechcący zrobić krzywdę. Mi weszła przy wyjmowaniu na głowę :D Ostatnia sunia to owczarkowata Pigwa. Mieszka obecnie z Hektorkiem i Pascalem. Została dostarczona do schroniska. Młodziutka, około roczna, jak na mieszańca ONka uwielbia aportowanie, taki typ pracujący. Myślę, że ma spory potencjał do psich sportów. Do człowieka przyjazna, otwarta, lubi kontakt, przydałby się aktywny, chcący popracować trochę z psem dom. Nie znamy jej stosunku do dzieci. Na pewno zna komendę siad i podaj łapę. Podejrzewam, że miała właściciela, może się zgubiła... No ale niestety nikt się nie zgłosił przez całą kwarantannę... :( Quote
Bejotka Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 [url=http://olx.pl/oferta/kala-cudna-suczka-dla-aktywnych-CID103-ID9glzP.html]KALA[/URL] [url=http://olx.pl/oferta/pigwa-najpiekniejsza-owczareczka-w-polsce-polnocnej-CID103-ID9glI3.html]PIGWA[/URL] olx.pl, alegratka.pl, zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl dodatkowo obie na "Owczarek w potrzebie" Z Bakierkiem się wstrzymam, również chwilę poczekamy może ze Świrkiem? Może przestanie sikać na dwóch łapkach? :( Quote
CornflakeGirl Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Poczekajmy, poczekajmy. Zobaczymy co się będzie działo w tym tygodniu. Może i to straszenie zębami już im minie. Quote
Bejotka Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 W ostatnią sobotę strasznie się Świrek na nas wydzierał :) Natomiast razem ze Świrkiem mieszka szczeniak, na którego nie mogłam się napatrzeć :) Brązowy z uszyskami jak radarki :) Mój Piotrek zakochał się natychmiast i namawiał, żebyśmy mieli 3 psy :) Odeszłam stamtąd szybko, bo kto wie co mi do durnej łepetyny by strzeliło, gdybym dłużej się pogapiła :))))) Wyprowadziliśmy: Misia, Finkę (to chyba Finka, co? Z Misiem w boksie?) oraz Basketa, Kamę i Ogryzka :) Quote
CornflakeGirl Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Tak Misio siedzi z ulubienicą Moni - Finką :) A Kamusia za to mi zapadła w serduchu, chcę ją połączyć z Assankiem, bo biedak sam siedzi. A szczeniaki omija się szerokim łukiem :D Quote
Bejotka Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Rysia jutro jedzie do domku!! :) Hurrrrrrrraaaaaa!!!! :):) Mam prośbę - napiszcie mi czy Goldi, Mi, Krisa i Kikę (są w dt) też mam ogłaszać? Jeśli to w jakiś sposób jest możliwe potrzebuję też najnowszych informacji na temat innych piesków, które są w domach tymczasowych, a które ogłaszam. Jaki jest ich obecny stan, co nowego o nich, jak się mają? Są to: Lalo, Szoki, Badi, Maks, Korek, Buba. Czy ogłaszać Kokę (owczarek) i Bertę (labradorkę), czy nie (ost. były na rehabilitacji z dysplazją)? Quote
free Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Kokę proszę zdejmij ogloszenia ;) Kikę oglaszaj dalej,może Pani Wanda niebawem dojrzeje do adopcji stalej ;) Kika jest wspanialą ,domowa sunia,..psi ideał .. Gdy Pani zajęta jest rozmowa z gościem...malutka zwraca na siebie uwagę.;''.szczeka,podgryza..ej no ja tu jestem '' Mieszka z 2 kotami i'' szanuje'' ich obecnosc ;) Wybredna co do strawy jak przystoi na bylą schroniskowa damę. Co do Krisa wypowie sie Ola-Amalthea..;) Quote
Bejotka Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Kokę przestałam ogłaszać jakiś czas temu. Kiki wcale nie ogłaszałam, bo nie miałam info i zdjęć, od razu poszła do dt. A inne? Quote
Bejotka Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Pozostają: Lalo, Szoki, Badi, Maks, Buba, Goldi, Kris, Berta. Chodzi po prostu o to - czy One szukają domów, czy nie? Czy jestem potrzebna w ogłaszaniu tych psiaków, czy nie? :) Quote
Recommended Posts