Kasia_i_Łukasz Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Na Halnej Górce druga Japonia, co za różnica, czy kwitnąca wiśnia, czy czereśnia kwitnąca :loveu::loveu::loveu: Quote
Agappe Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Taishi napisał(a):ale u Was pięknie...ja też zazdroszczę...Daria, może my po prostu zamiast zazdrościć...na jakieś ferie zimowe pojedziemy gdzieś w okolice Halnego? no ja to już od kilku lat myśle o odwiedzeniu halnej górki.. tylko czemu ona jest tak strasznie daleko :/ w Zakopanym byłam w w ostatnim pół roczu 3 razy.. w Bielsku-Bialej 2.. a w rejony Kotliny Kłodzkiej ani razu przez 22 lata mojego życia nie udało mi się zawędrować (chyba, że byłam, ale byłam tak mała, ze nie pamiętam ) od pewnego czasu niesamowicie mi doskiera brak tunelu teleportacyjnego :evil_lol: i kolejne piękne zdjęcia.. chociaż te zimowe klimaty bardziej mi się podobały :) Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 parę fotek z majowkowego wypadu w górki widok na Halne Wzgórze z przeciwleglej góry zwanej Młyńskiem Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 nie dokazuj miła nie dokazuj ,nie jest z Ciebie znowu taki cud ,nie od razu mila nie od razu stopisz serca mego lód :lol: -nie zadzieraj nosa,nie rób takiej miny,nie udawaj Greka .... NEKINEKO - po jap. -Kotek z podniesiona łapką :lol: więcej fotek niebawem ,pozdrawiam wszystkich serdecznie Quote
Mimbla Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Piękne widoczki, piękne akitki, a nas tam nie ma! Trzeba zorganizować kolejny wypad w góry, większą akicio-ludzką ekipą! Pozdrowienia dla wszystkich Halniaczków! Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='weihaiwej']Jolu, kot jest genialny! :) To nasz Cudowniak ! :lol: po tym jak wstawiłam tę fotkę tutaj miał niemiłą przygodę ugryzło go coś w łapkę -spuchła mu wielce i istniała obawa,ze to żmija -strach był wielki ,kontakt z wetem ,leki (najprawdopodobniej byl to trzmiel,to coś ,co Silvera użądliło) już czuje sie dobrze :lol: tak wyglądała jego łapka i widać,jak żle się czuł ktoś z naszych domowników zażartował,że moze koteczek nie powinien podnosić swych zacnych łapeczek na akitki :lol: ponieważ jak już zeszło na kotki to przedstawię drugiego naszego koteczka Pana Mrau ,zwanego też Mamrotem :lol: jest to niezwykle zwariowany kotek ,w chwilach największej aktywności wyczynia rózne akrobacje z akitkami droczy się przez furtkę i w kazde miejsce się wdrapie Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 dzieci można podzielić na Czyste i Szczęśliwe ... ...a akity? Quote
adriatom Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 No super ! Rewelacyjna zabawa w błotku. I jeszcze pytanko, czy na którymś zdjęciu jest może tatuś KAMEYO Mori No Kodomo ? Pozdrawiam. Quote
Shirai - Koki Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']dzieci można podzielić na Czyste i Szczęśliwe ... ...a akity? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Skad my to znamy Akita morka i brudna = Akita szczesliwa !!! Quote
Agappe Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 ojojoj a ile potem prania!!:diabloti::diabloti::diabloti: Jolu powiedz mi jak Wy nakłoniliście akitki do agility.. ja z Anatą probowałam.. po tygodniu Anata wchodziła do 3/4 wejścia na kladkę.. po 2 tygodniach "przechodziła" całą - przechodziła=przestawiało się jej łapę po łapie :evil_lol::evil_lol: o wchodzeniu na tą "piramidkę" nie było nawet mowy.. a sh mojej koleżanki zrobił to za 1 razem.. Anata do dziś nie wejdzie po schodach które nie są zabudowane - tzn tylko deski z prześwitami.. nie czuje się na takich rzeczach wystarczająco pewnie Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='adriatom']No super ! Rewelacyjna zabawa w błotku. I jeszcze pytanko, czy na którymś zdjęciu jest może tatuś KAMEYO Mori No Kodomo ? Pozdrawiam. witaj adriatom :) w tej galerii jest wiele fotek Kaku np.na poprzedneij stronie jest tuhttp://akita-halne.pl/akita-z/nie-zadzieraj-nosa1.jpg i tuhttp://akita-halne.pl/akita-z/bawmy-sie.jpg tu jest na YouTubeYouTube - AKITA INU Japanese Akita "Halne Wzgórze" a na akita-halne na wielu podstronach:kakujitsuWORLDSHOWbudapest08New Page 1 pozdrawiam :lol: Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='Agappe'] Jolu powiedz mi jak Wy nakłoniliście akitki do agility.. ja z Anatą probowałam.. po tygodniu Anata wchodziła do 3/4 wejścia na kladkę.. po 2 tygodniach "przechodziła" całą - przechodziła=przestawiało się jej łapę po łapie :evil_lol::evil_lol: o wchodzeniu na tą "piramidkę" nie było nawet mowy.. a sh mojej koleżanki zrobił to za 1 razem.. Anata do dziś nie wejdzie po schodach które nie są zabudowane - tzn tylko deski z prześwitami.. nie czuje się na takich rzeczach wystarczająco pewnie Witaj Agappe :lol: -z każdym żywym stworzeniem,czy to pies,czy człek ,czy jakikolwiek inny stworek jest tak,że jak zazna wiele doświadczeń w dzieciństwie i te doswiadczenia są pozytywne to sie wiele uczy w myśl prostej zasady-"czego Jaś się nauczy to Jan będzie umiał" to najprostsze(uproszczone tu bardzo) wytlumaczenie :lol: -jeśli w tym czasie malec wiele pozna=polubi, to w przyszłości będzie otwarty na nowości i będzie się uczył pzez całe życie,jeśli nie =będzie uczyl się z trudem lub niemalże wcale Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']Witaj Agappe :lol: -z każdym żywym stworzeniem,czy to pies,czy człek ,czy jakikolwiek inny stworek jest tak,że jak zazna wiele doświadczeń w dzieciństwie i te doswiadczenia są pozytywne to sie wiele uczy w myśl prostej zasady-"czego Jaś się nauczy to Jan będzie umiał" to najprostsze(uproszczone tu bardzo) wytlumaczenie :lol: -jeśli w tym czasie malec wiele pozna=polubi, to w przyszłości będzie otwarty na nowości i będzie się uczył pzez całe życie,jeśli nie =będzie uczyl się z trudem lub niemalże wcale -oczywiście najważniejsze dla rozwoju i przyszlych możliwosci przyswajania są najwcześniejsze okresy w dzieciństwie ,dla pieskow to 4-9 tydzień życia,dla ludzi 7-9m-c do 3 roku zycia i analogiczne dla innych stworkow(ssaków) -różne Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']Witaj Agappe :lol: -z każdym żywym stworzeniem,czy to pies,czy człek ,czy jakikolwiek inny stworek jest tak,że jak zazna wiele doświadczeń w dzieciństwie i te doswiadczenia są pozytywne to sie wiele uczy w myśl prostej zasady-"czego Jaś się nauczy to Jan będzie umiał" to najprostsze(uproszczone tu bardzo) wytlumaczenie :lol: -jeśli w tym czasie malec wiele pozna=polubi, to w przyszłości będzie otwarty na nowości i będzie się uczył pzez całe życie,jeśli nie =będzie uczyl się z trudem lub niemalże wcale -oczywiście najważniejsze dla rozwoju i przyszlych możliwosci przyswajania są najwcześniejsze okresy w dzieciństwie ,dla pieskow to 4-9 tydzień życia,dla ludzi 7-9m-c do 3 roku zycia i analogiczne dla innych stworkow(ssaków) -różne oczywiście,jak różne są ssaki i ich powiedzmy naturalne,czy wynaturzone środowiska ,w ktorych wzrastają,a pożniejsze okresy życia też są ważne i nieco zróżnicowane i zależne od środowiska i osobniczych doświadczeń i możliwości Quote
adriatom Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ale macie fajnie ! U Was Wisona ! A unas Jesień :placz:Nie dziwię się , że akitki szczęśliwe biegają ;)! Pozdrawiamy czekając z Kameyo na słońce. Quote
Recommended Posts