Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taishi napisał(a):
ale u Was pięknie...ja też zazdroszczę...Daria, może my po prostu zamiast zazdrościć...na jakieś ferie zimowe pojedziemy gdzieś w okolice Halnego?

no ja to już od kilku lat myśle o odwiedzeniu halnej górki.. tylko czemu ona jest tak strasznie daleko :/ w Zakopanym byłam w w ostatnim pół roczu 3 razy.. w Bielsku-Bialej 2.. a w rejony Kotliny Kłodzkiej ani razu przez 22 lata mojego życia nie udało mi się zawędrować (chyba, że byłam, ale byłam tak mała, ze nie pamiętam )

od pewnego czasu niesamowicie mi doskiera brak tunelu teleportacyjnego :evil_lol:

i kolejne piękne zdjęcia.. chociaż te zimowe klimaty bardziej mi się podobały :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

akita-halne.plnie dokazuj miła nie dokazuj ,nie jest z Ciebie znowu taki cud ,nie od razu mila nie od razu stopisz serca mego lód :lol:
-nie zadzieraj nosa,nie rób takiej miny,nie udawaj Greka ....

nie-zadzieraj-nosa1.jpg

NEKINEKO - po jap. -Kotek z podniesiona łapką :lol:
nekineko2.jpg

więcej fotek niebawem ,pozdrawiam wszystkich serdecznie
Posted

Piękne widoczki, piękne akitki, a nas tam nie ma! Trzeba zorganizować kolejny wypad w góry, większą akicio-ludzką ekipą! Pozdrowienia dla wszystkich Halniaczków!

Posted

akita-halne.pl[quote name='weihaiwej']Jolu, kot jest genialny! :)

To nasz Cudowniak ! :lol: po tym jak wstawiłam tę fotkę tutaj miał niemiłą przygodę ugryzło go coś w łapkę -spuchła mu wielce i istniała obawa,ze to żmija -strach był wielki ,kontakt z wetem ,leki (najprawdopodobniej byl to trzmiel,to coś ,co Silvera użądliło) już czuje sie dobrze :lol:
tak wyglądała jego łapka i widać,jak żle się czuł

ktoś z naszych domowników zażartował,że moze koteczek nie powinien podnosić swych zacnych łapeczek na akitki :lol:

ponieważ jak już zeszło na kotki to przedstawię drugiego naszego koteczka Pana Mrau ,zwanego też Mamrotem :lol:

mamrot5.jpg

jest to niezwykle zwariowany kotek ,w chwilach największej aktywności wyczynia rózne akrobacje

z akitkami droczy się przez furtkę
akrobata.jpg

i w kazde miejsce się wdrapie

mrau.jpg

mrau-zeskok.jpg

srebrzynek-spuch-lapka.jpg

Posted

ojojoj a ile potem prania!!:diabloti::diabloti::diabloti:

Jolu powiedz mi jak Wy nakłoniliście akitki do agility.. ja z Anatą probowałam.. po tygodniu Anata wchodziła do 3/4 wejścia na kladkę.. po 2 tygodniach "przechodziła" całą - przechodziła=przestawiało się jej łapę po łapie :evil_lol::evil_lol:

o wchodzeniu na tą "piramidkę" nie było nawet mowy.. a sh mojej koleżanki zrobił to za 1 razem..

Anata do dziś nie wejdzie po schodach które nie są zabudowane - tzn tylko deski z prześwitami.. nie czuje się na takich rzeczach wystarczająco pewnie

Posted

akita-halne.pl[quote name='adriatom']No super ! Rewelacyjna zabawa w błotku.
I jeszcze pytanko, czy na którymś zdjęciu jest może tatuś KAMEYO Mori No Kodomo ?
Pozdrawiam.

witaj adriatom :) w tej galerii jest wiele fotek Kaku
np.na poprzedneij stronie jest tu
http://akita-halne.pl/akita-z/nie-zadzieraj-nosa1.jpg
i tu
http://akita-halne.pl/akita-z/bawmy-sie.jpg
tu jest na YouTube
YouTube - AKITA INU Japanese Akita "Halne Wzgórze"

a na akita-halne na wielu podstronach:

kakujitsu
WORLDSHOW

budapest08

New Page 1

pozdrawiam :lol:

Posted

[quote name='Agappe']

Jolu powiedz mi jak Wy nakłoniliście akitki do agility.. ja z Anatą probowałam.. po tygodniu Anata wchodziła do 3/4 wejścia na kladkę.. po 2 tygodniach "przechodziła" całą - przechodziła=przestawiało się jej łapę po łapie :evil_lol::evil_lol:

o wchodzeniu na tą "piramidkę" nie było nawet mowy.. a sh mojej koleżanki zrobił to za 1 razem..

Anata do dziś nie wejdzie po schodach które nie są zabudowane - tzn tylko deski z prześwitami.. nie czuje się na takich rzeczach wystarczająco pewnie

Witaj Agappe :lol:
-z każdym żywym stworzeniem,czy to pies,czy człek ,czy jakikolwiek inny stworek jest tak,że jak zazna wiele doświadczeń w dzieciństwie i te doswiadczenia są pozytywne to sie wiele uczy w myśl prostej zasady-"czego Jaś się nauczy to Jan będzie umiał" to najprostsze(uproszczone tu bardzo) wytlumaczenie :lol: -jeśli w tym czasie malec wiele pozna=polubi, to w przyszłości będzie otwarty na nowości i będzie się uczył pzez całe życie,jeśli nie =będzie uczyl się z trudem lub niemalże wcale

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']Witaj Agappe :lol:
-z każdym żywym stworzeniem,czy to pies,czy człek ,czy jakikolwiek inny stworek jest tak,że jak zazna wiele doświadczeń w dzieciństwie i te doswiadczenia są pozytywne to sie wiele uczy w myśl prostej zasady-"czego Jaś się nauczy to Jan będzie umiał" to najprostsze(uproszczone tu bardzo) wytlumaczenie :lol: -jeśli w tym czasie malec wiele pozna=polubi, to w przyszłości będzie otwarty na nowości i będzie się uczył pzez całe życie,jeśli nie =będzie uczyl się z trudem lub niemalże wcale

-oczywiście najważniejsze dla rozwoju i przyszlych możliwosci przyswajania są najwcześniejsze okresy w dzieciństwie ,dla pieskow to 4-9 tydzień życia,dla ludzi 7-9m-c do 3 roku zycia i analogiczne dla innych stworkow(ssaków) -różne

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']Witaj Agappe :lol:

-oczywiście najważniejsze dla rozwoju i przyszlych możliwosci przyswajania są najwcześniejsze okresy w dzieciństwie ,dla pieskow to 4-9 tydzień życia,dla ludzi 7-9m-c do 3 roku zycia i analogiczne dla innych stworkow(ssaków) -różne oczywiście,jak różne są ssaki i ich powiedzmy naturalne,czy wynaturzone środowiska ,w ktorych wzrastają,a pożniejsze okresy życia też są ważne i nieco zróżnicowane i zależne od środowiska i osobniczych doświadczeń i możliwości