Kudłata Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Taki psiak kochany, a jakieś paskudztwa ciągle się ciągają za nim :mad:. Jejku 25 kg, moja suka dobija 40, a pamiętam, że jak się bawiły razem to wydawał się dwa razy większy. Quote
karusiap Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 [quote name='Jagienka']No to zaczynamy ciułać na badania... 30 zł mam... część ode mnie z bazarku karusiap z książeczkami od agamiki :evil_lol: i część do zuziaM z bazarku[/quote] dziekuje:loveu: Kudlata bo z Hektora kawal psa...powinien byc:( Quote
karusiap Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Mamy kolejne pieniazki,22 zl od AniB z moich bazarkow:) Quote
SZPiLKA23 Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Dzisiaj zrobie bazarek wreszcie bo ostatnio weselowałam ;) Quote
karusiap Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 [quote name='SZPiLKA23']Dzisiaj zrobie bazarek wreszcie bo ostatnio weselowałam ;)[/quote] super:):)dziekuje Quote
SZPiLKA23 Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Bazarek z rzeczy od Kudłatej:multi: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11050654#post11050654[/URL] Quote
Jagienka Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='Jagienka']No to zaczynamy ciułać na badania... 30 zł mam... część ode mnie z bazarku karusiap z książeczkami od agamiki :evil_lol: i część do zuziaM z bazarku[/quote] jednak 32zł, bo zuziaM zrobiła 2 złote nadpłaty przy zaokrągleniu :loveu: Quote
agamika Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 kuń i gryzoń = para idealna?! [IMG]http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/01DSCN7361.jpg[/IMG] [IMG]http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/z1DSCN7359.jpg[/IMG] Quote
NaamahsChild Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 :loveu: Jeszcze 3 sekundy będę na niego dłużej patrzeć, a wsiądę w pierwszy pociąg do Krakowa, daję słowo! Jaki on jest cudowny.. Quote
Kudłata Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 O i skoki przez przeszkody są :evil_lol:. Quote
karusiap Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Hektor dzis sie wyszalal na dlugiej lince,skakal jak sarenka,mial taka radoche:loveu::loveu:wygonil sie za wszytskie czasy i Kore (czyt,gryzonia) podrywal:cool3: Naamahs ...wiesz ...ja planuje wyprawe do Wroclawia....wiesz,,,jakby co:cool3::evil_lol: Quote
NaamahsChild Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Karusiu, ja byłam przekonana, że jeśli będzie drugi pies, tu też suka.. Ale okazało się, że moja, mała suk nie znosi. Teraz ma cieczkę i do samców jest nastawiona przyjaźnie, przynajmniej dzisiaj była. Muszę ją posprawdzać dokładnie. Wizja Hektora we Wrocławiu..:loveu: Jeśli chcesz przyjechać na dłużej - masz gdzie gościć:razz: Quote
karusiap Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Dziekuje Ci slicznie:) Tak powaznie to bede prawdopodobnie jechala z innym duuzym samcem,ale moge polubic te wycieczki:cool3: Quote
NaamahsChild Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Nie ma za co:razz: Wizja cudownych psiaków w mieszkaniu- :loveu: Gdybym tylko miała lepsze warunki, swój własny wielki dom z ogrodem.. To miałabym kilka dobków, bo mam dreszcze jak widzę takie cuda! W Bytomskim schronisku jest drugi czekoladowy przystojniak, ale starszy. Oddała go pani, która po prostu nie dawała sobie rady z jego osobowością - zdominował ją. Ale jeden spacer, sprowadzenie do parteru i przystojniak był przecudowny! Quote
karusiap Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 bo to cudne stworki sa,tylko zbyt czesto trafiaja do nieodpowiednich osob;/ Quote
NaamahsChild Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='karusiap']bo to cudne stworki sa,tylko zbyt czesto trafiaja do nieodpowiednich osob;/[/quote] Masz absolutną rację! Ludzie niestety nie rozumieją, że taki pies, szczególnie samiec, nie ułoży im się sam, to nie jest psiak w typie ONka ani goldenka (choć wbrew pozorom, retrievery wcale nie są łatwe w wychowaniu). Uwielbiam charakter dobermanów, nie mówiąc już o eksterierze. Pasujemy do siebie, choć znajomi się śmieją, że ja, mała czarna, prawie zawsze w szpilkach, idealnie nadaję się jako obiekt do strzeżenia dla takiego psa:eviltong: Może coś w tym jest, bo w wakacje dobki znajomych nie pozwalały nikomu nawet się o mnie otrzeć:eviltong: Quote
agamika Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 ja tylko chciałam zaznaczyc ZADEN pies sie sam nie wychowa/ułozy :roll: niewychowany/nieułozony ONek, labek, itd ...brrrr .... znam pełno takich sorki ze tak sie wtrącam, ale nielubie takiego uogulniania i "spłaszania temnatu :eviltong: Hektor tak na dobra sprawę nie jest trudnym psem , on słucha, tylko nie zna jeszze częsci "zasad" i niestety w warunkach hotelowych cięzko mu (i innym) psom zapewnić odpowiednią ilość ruchu ... robimy co możemy z małymi o tyle prościez ze małe, to njzwyczej za szelki i w góre ... tak niejaka Fredka lata :diabloti: Quote
NaamahsChild Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Chodzi mi o charakter tych psów. Psy uległe w zasadzie nie wymagają tresury, same się podporządkowują, natomiast dominujące - w żadnym wypadku. Quote
agamika Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 ale Hejktor sie bardzo łatwo podporządkowywuje :roll: :roll: :roll: a doberman .. Kora ONek .. nie radziłabym jej "podorządkowywac " sobie rasa nie daje zadnej gwarancji ze ten będzie słuchał, a ten to na pewno będzie dominował :shake: ... Quote
karusiap Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 [quote name='agamika'] z małymi o tyle prościez ze małe, to njzwyczej za szelki i w góre ... tak niejaka Fredka lata :diabloti:[/quote] hmmm coz to za slynna Fredka sie znowu przewija:crazyeye::diabloti:a lata lata....reka z barku tez juz wylatuje ...bo to to jedyne 14 kg:loveu:i tak najlzejsze z ferajny...na razie:evil_lol: Quote
lunarmermaid Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Hektorek nadal bez domku?Taki przystojniak! A dobermany rzeczywiście trzeba wychować i nie dać się im zdominować,co zresztą każdy pies może zrobić.Miałam pięknego dobermana,niestety w wieku 18 miesięcy musiałam go uśpić z powodu...agresji.Pomimo odpowiedniego wychowania,odpowiednich zasad panujących w domu.Okazało się,że sprawa nie do wyleczenia - choroba psychiczna i ataki agresji skierowane do każdego,kto znalazł się w pobliżu a potem pies padał na kilka godzin,prawie nieprzytomny.Pomimo tego nadal kocham dobki i na 100% będę kiedyś go mieć,ale na razie mam malutkie dziecko.A dobusie lubią biegać....Zastanawiałam się nawet nad Hektorkiem,ale to żywiołowy pies. Mam nadzieję,że znajdzie swojego człowieka. Quote
karusiap Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 [quote name='SZPiLKA23']Hektor ponownie na allegro[/quote] dziekuje:) Quote
Recommended Posts