Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kochani przeklejam na prośbę Milki87, która jest zbanowana a bardzo mi pomaga...

Opowiem wam po krótce historię Żabki.
Żabka trafiła do mnie 27.03.08 jako 4 tygodniowy szczeniak parę dni później zabrałam jej brata ale ona ma wspaniały domek. Żabki chcieli się pozbyć. Suczka państwa się oszczeniła ich 13letnia córka szukała im domu jednak ojciec dał jej 3 dni na znalezienie domu inaczej miał to sam "załatwić" i tak Żabka zamieszkała u mnie. Była u mnie prze niecały miesiąc i pewnego dnia zadzwoniła do mnie p. Monika gotowa zaadoptować Żabkę, wszystko było w porządku warunki super umowa podpisana aż do zeszłego tygodnia. Córka p. Moniki zaczęła chorować lekarka podejrzewała alergię jednak p. Monika nie przyjmowała tego do wiadomości jednak wczorajszej nocy stan dziewczynki strasznie się pogorszył i trafiła do szpitala okazało się że to silna alergia. Pani Monika zadzwoniła do mnie głos jej drżał ledwo powstrzymywała łzy decyzja, muszą oddać Żabkę. Na początku myśleli że znajomy weźmie psiaka jednak jego narzeczona sprzeciwiła się twierdząc że ona chce mieć niedługo dziecko i nie chce przechodzić przez to samo i tak od 15 min Żabka jest u mnie z powrotem Problem głównie polega na tym że w domu mam Mozę która boi się wszystkiego i wszystkich i źle reaguje na psy(chodzi o bronienie terytorium)Natomiast Żabka jest radosnym ok 3 miesięcznym szczeniakiem, wszędzie jej pełno, bryka wariuje itp a to dopiero 15 minut. Nie dam sobie rady na 40m z 3 psami w tym jednym autystycznym a drugim tryskającym energią. Żabka posiada komplet szczepień za tydzień dostanie kolejną porcję tabletki na odrobaczenie, jest zaszczepiona ma książeczkę zdrowia, spsikana preparatem na pchły i kleszcze. Ma swoją obróżkę miseczki zabawki itp. Umie załatwiać się na dworze choć czasem jak to szczeniakowi zdarzy się narobić w domu umie siadać na komendę. Jest wspaniała jednym słowem i bardzo energiczna ciągle wszystkich całuje mnie non stop skakała do buzi by pocałować.Mama Żabki jest przerośniętym pinczerem, ojciec kundelek ale wielkości również przerośniętego pinczera. Żabka pilnie szuka nowego domku lub chociaż domu tymczasowego w którym spokojnie mogłaby poczekać na ten jedyny wymarzony.Oczywiście warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz wykonanie zabiegu sterylizacji w wyznaczonym w umowie czasie.
A oto najnowsze zdjęcia Żabki jeszcze z poprzedniego domku(sprzed około 2 tygodni):

http://images23.fotosik.pl/212/eb9796f0e42f4249.jpg
http://images31.fotosik.pl/252/e8d0810a27c867e7.jpg
http://images31.fotosik.pl/252/de9fba048e9cd5c3.jpg

więcej zdjęć i bieżące informacje TUTAJ, prosze pomóżcie!

Posted

Alergia dzieci to ostatnio jakaś plaga...mam znajomą,której córka ma bardzo silną aż dusi sie...szukałam sama jakiś leków :( chyba będą musieli szukać domu do 5 letniego psiaka...:( Dobrze, że ten szczeniaczek jest jeszcze mały, ma większe szanse na domek...

Posted

mmm musze pokopać na drugim forum za linkiem, nie wiem czy jest odzew ale chyba nie bardzo :(
ja dzis mojej koleżance o niej powiedziałam, jej znajomi szukają dla siebie psiaka, tylko nie wiem czy chcą szczeniaka czy dorosłego.

Posted

7 czerwca, w Bytomiu odbędzie się "psiarska" impreza, na którą została zaproszona Fundacja SOS dla Zwierząt (mam nadzieję, że nie pokręciłam) i możemy na niej zaprezentować naszych tymczasowiczów. Czyli kto ma pod opieką tymczasowicza (niekoniecznie ze schronu) i ma czas oraz ochotę na wyprawę do Bytomia, to niech do piątku napisze smsa do Amikat (722 394 982), a ona odpisze podając dokładny adres.