Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Upalny, duszny dzień… nagrzane boksy, psy chowają się w budach wystawiając łebki na powietrze. W jednej z nich dojrzeć można śliczny, malutki, biszkoptowy pyszczek. Malutka suczka nieśmiało spogląda w stronę krat.
Malutki psi dzieciak w tych tragicznych Orzechowskich warunkach nie przeżyłby długo… pomoc nadeszła w samą porę.
Bambi zabrałyśmy do Rzeszowa, gdzie oczekuje swojego pana w DT, u naszej niezastąpionej Agnes. Jest przekochana… przytula się do swojej współlokatorki, z którą również przebywała w Orzechowskim boksie, przyzwyczaja się już do ludzi i bacznie obserwuje każdy ruch.
Lecz niestety tragiczne warunki schroniska zdążyły już odbić swój ślad na malutkiej suni. Weterynarz podejrzewa u maleństwa straszną chorobę, jaką jest PARWOWIROZA… :-( Dalsze badania pozwolą dokładnie określić stan zdrowia Bambisi.
Teraz musimy wszyscy jak najmocniej trzymać kciuki za zdrowie maluszka…
MUSI SIĘ UDAĆ !

kontakt:
tel. 604 084 754
e-mail:[email protected]

(po prawej)

banerek !

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj Bambisia była u weta. Niestety, nie wygląda to najlepiej :roll: Nie udało się wycisnąć z małej tyle krwi, żeby starczyło na pełne badania, zrobiono tylko morfologię- silna leukocytoza, bardzo prawdopodobna parwowiroza, ale być może.... oby !!! tylko silne zapalenie jelit. Malutka dostała kroplówkę, parwoglobulinę, antybiotyk i witaminy, musi być nawadniana 3x dziennie. Zaraz jedziemy z ciocia Becią do lecznicy, z następnymi kroplówkami mam nadzieję, że poradzę sobie sama.
Maleńka waży tylko 1,25 kg.

Posted

Maleńka dzisiaj między kroplówkami została w lecznicy na obserwacji. Pani wet mówi, ze nie jest tak źle, że nie było biegunki i wymiotów, że ożywiła się i "dała popalić", bo nie podobała jej się klateczka, w której ja zamknięto, i że to raczej nie to. Ja ufam tej wetce, jest chyba najlepsza w Rz-wie, ale widzę Bambisię słabiutką, śpiącą, nie zainteresowaną jedzeniem, popuszczajacą lepki śluz na oba końce i bardzo sie o nia boję :-(

Posted

Gunia 22:57:10
Spisz?
Ja1 23:10:11
Gotuję-przecieram- zmywam podłogę- karmię-wyprowadzam-zmywam podłogę- czyszcze kuwety- zmywam podłoge.....
Ja1 23:10:38
Trochę padłam, bo wczorajszej nocy wcale nie spałam
Ja1 23:10:56
Obudziło mnie.....
Ja1 23:11:11
szczekanie psa <wow>
Ja1 23:11:25
Ba- ujadanie !!
Ja1 23:11:50
To mała walczy ze swińskim uchem :loveu:

Posted

Jestem Bambisia

Dziś rano poczułam się głodna, więc poszłam budzić Tą, co Daje Jeść. A ona na to: "Bambisia, zlituj się, dopiero piąta!" i wzięła mnie na coś, co się nazywa ŁÓŻKO, pod coś, co się nazywa KOŁDRA :crazyeye: Jeszcze w życiu nie było mi tak cieplutko i mięciutko :loveu: Więc pospałam sobie jeszcze z godzinkę. Ale potem to już naprawdę miałam dość i powiedziałam: "Jak natychmiast nie wstaniesz, to ci zjem kota!!!!!" Hau!!!

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
:D a to smyk mały
Agnes jestes wielka, nasze orzeszki zyja dzieki Tobie :)

zgadzam się w 101%:loveu:
Czy 2 fota to z odwiedzin ciotki Neczki ;)

nie inaczej :razz:

Posted

Ktoś mi chyba podmienił psy :crazyeye: Mam dwie ruchliwe, poszczekujące bestyjki :loveu:
Bambisia nie dość, że pełna życia, to jeszcze zdrowieje w oczach: brzuszek się zaokrąglił, boczki wypełniły, łapeczki nabrały siły i już się tak nie wyginają na wszystkie strony, a Bambisia nadrabia zaległości w jedzeniu :lol:. Uwielbia leżeć na rękach, jak niemowlę: z brzuszkiem wypiętym do miziania, z rozkoszą we wpół przymkniętych oczkach i z wpół otwartym pyszczkiem "słucha" pieszczot. Budzi to niezwykłą czułość, wczoraj Ciocia Becia omal sie nie rozpłynęła, siedząc z małą pod kroplówką :loveu:

Wczoraj miała ostatnią już chyba kroplówkę, mam wprawdzie "zapas" w domu, na wszelki wypadek, ale chyba nie będzie potrzebny. Dziś jeszcze dostanie antybiotyk, jutro do kontroli i .... można się rozglądać za domkiem ( :roll:)
Boniaczek jeszcze wprawdzie czmycha do swojej "dziupli" na mój widok, ale jak przerwę mizianie, to podniesieniem łebka sygnalizuje, że chce więcej.
Dziś mamy dla siebie więcej czasu, będziemy się oswajać.