_bubu_ Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Pączek ma ok 2 lat. Niedawno starcił koleżankę. Szukam dla niego dobrego domku , najlepiej u kogoś kto ma juz jakiegoś paputka. Pączek musi miec mozliwośc latania po pokoju lub wolierze bo do takich warunków jest przyzwyczajony NIe chcę aby był całymi dniami zamknięty w małej klatce. Jeśli jest wśród dogomaniaków jakis milośnik skrzdlatych , chętny do pokochania Pączka - prosze o kontakt. tel. 515242723 , [email protected] lub przez priwa. Quote
Marlena:) Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Śliczny.... Sama mam trzy nimfy. Papugi to naprawdę kochane ptaki ;). Pokaż się słodki Pączku:loveu: Quote
_bubu_ Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Pączuś wyskubuje sobie piórka z samotności :( pilnie potrzebuje domku z innymi ptaszkiem .. Quote
alispo1 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 moze oglos tutaj: http://papuzki.webd.pl/forum/index.php/board,35.0.html Quote
alispo1 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 a nie myslisz o adopcji jakiegos paputka do pary?;) Quote
_bubu_ Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 alispo1 napisał(a):moze oglos tutaj: http://papuzki.webd.pl/forum/index.php/board,35.0.html ogłaszałam w takich miejscach.. ale zgłaszają się sami napaleńcy żeby wykorzystać papużke do hodowli.. dlatego pomyślałam że tutaj może ktoś się znajdzie.. Quote
Marlena:) Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Kurcze jeśli dogadałaby się z moimi nimfami mogłabym pomyśleć,ale kurcze to okropnie daleko :roll:.... Szkoda ptaszka. Quote
_bubu_ Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 alispo1 napisał(a):a nie myslisz o adopcji jakiegos paputka do pary?;) jeśli szybko nie znajdzie sie dom dla Pączka to bede musiala mu załatwic jakies towarzystwo. tylko ze wtedy bedą razem szukac domu bo u mnie na dluższy czas nie mogą zostac. Quote
_bubu_ Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Marlena:) napisał(a):Kurcze jeśli dogadałaby się z moimi nimfami mogłabym pomyśleć,ale kurcze to okropnie daleko :roll:.... Szkoda ptaszka. podobno ludzie trzymaja nimfy razem z falistymi.. szkoda ze tak daleko. Nie wiem jak pączek zniósłby taką podróż. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 jeśli nikt się nie znajdzie, to ja go mogę wziąć do moich dwóch potworów. ale nie mam woliery. teraz paputki mieszkają na balkonie, ale czasem latają po pokoju i rozrabiają okrutnie. mam parę ale nie daję im budki, żeby się nie rozmnażały:diabloti: Tutsi jest z ogłoszenia, miał być do towarzystwa do Rozelli, ale mu odbiło, więc dokupiłam mu samiczkę. Do niedawna był z nimi młody samczyk. Samce falistych żyją w zgodzie, samice się tłuką o względy samca. z tym że narazie nie mogę im zafundować większej klatki. w okresie jesienno-zimowym wypuszczam je częściej. wiem że ten błękitny spodobałby się Tutsi, bo Tusi kocha swoje odbicie. to ten na 1 planie, żółta to samica Cytryna, Młody (złapany jesienią w parku) za TM, niestety. Quote
Marlena:) Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Falista do rozelli? :roll: Takiej mieszanki to ja jeszcze nie widziałam :-o ... Bubu wejdź proszę na forum cockatiel :roll: .. tam znalazłam dom dla jednego z moich przygarniętych maluchów :roll: Super dom. Jeśli nie masz tam konta i chcesz to zamieszcze tam Twoje ogłoszenie ;). Nie ma problemu. P.S. Moje nimfiątka wszędzie się pchają,latają po całym domu i nie wyobrażam sobie,żeby nie wypuścić ich przynajmniej raz dziennie, a o trzymaniu na balkonie nawet nie myśle (bałabym się,że coś im sie stanie) . No ale ja czasem przewrażliwiona jestem:p Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Marlena:)']Falista do rozelli? :roll: Takiej mieszanki to ja jeszcze nie widziałam :-o ... bo to jest tak, że rozelle są uważane za agresywne papugi. ale ten mój rozelek złagodniał, on ma jakieś 17lat. rzadko bywa agresywny, raz złapał Tutsi za nogę, ale jak falek wrzeszczał, to go puścił. ale to dlatego że mu małe dokuczają. on jest bardzo niezdarny, to taka kura. nie złapał by nigdy w życiu falistej. on nawet nie lata, tylko chodzi. czasem jak je wypuszczę to falki wpadają do klatki rozelka, i mu robią demolkę:wyrzycają owoce, pojemnik. nieraz zastałam je śpiące na osobnym patyku z rozelkiem w klatce. stąd moje przypuszczenie, że może by się jednak nie pozabijały. kiedyś wypróbuję. a to groźny rozelek z wizytą u świnki, piętro niżej: podaję link do bloga ptasiego, świetnie napisany: http://ja-marusia.blog.onet.pl/ Quote
Doda_ Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Piękna falista :) Mam nadzieję ze znajdzie wspaniały domek :) Ja niestety nie mogę ją wziąc do siebie - mam 2 falistki, przygarnięte z palmiarni - małe zoo. :) Quote
Marlena:) Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Blog super..:) .. A co do rozelli vs nimfy to niedoświadczona jestem w mieszaniu :p .. Osobiście musiałabym dłużej to przestudiować,żeby dopuścić do kontaktu :roll:.. A to wszystko przez to,że widziałam nimfiątko,której Ara oderwała dziób :-o :razz:... i teraz przewrażliwona jestem :cool1:. Quote
_bubu_ Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Doda_ napisał(a):Papużka znalazła domek?? :roll: tak! Pączek zamieszkał w końcu u Alfa i Zuzia ! Chyba zapomniałam tu o tym napisać :) Quote
Doda_ Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 _bubu_ napisał(a):tak! Pączek zamieszkał w końcu u Alfa i Zuzia ! Chyba zapomniałam tu o tym napisać :) Super :loveu: Alfa, dawaj zdjęcia :evil_lol: Quote
Recommended Posts