szajbus Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Alleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udało się!!!!!!!!!!! Sunia ma domek!!!!!!!! Pani super, ze zdecydowała się przyjąć ją w takim stanie! Quote
_Tosia_ Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 szajbus napisał(a):Alleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udało się!!!!!!!!!!! Sunia ma domek!!!!!!!! Pani super, ze zdecydowała się przyjąć ją w takim stanie! pani jest naprawdę super miłą osobą, nie powinno być niespodzianek. Kropka będzie miała przyjaciela jamnika :razz:. jamnik był przygarnięty z ulicy Quote
_Tosia_ Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 tu Kropusia juz po wyciągnięciu z boksu. jeszcze trochę oszołomiona Quote
Anetka83 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 super !!!! :multi::multi::multi: trzymamy kciuki aby wszystko było już dobrze:) I czekamy na wiesci z nowego domku :) Quote
szajbus Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Wyjatkowa sunia, i bardzo urodziwa. los sie do niej uśmiechnął i bardzo dobrze! Nie wiem jak ona poradziłaby sobie w schronie! Quote
_Tosia_ Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 dzisiaj pani napisala mi, ze Kropka już zaaklimatyzowała się i że nawet jest zaskoczona, ze tak szybko. napisała tez, ze jest bardzo szczęsliwa, ze sunia jest z nimi!! Quote
szajbus Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Brawo dla pani. Szkoda, ze takich domków jest tak mało! Quote
_Tosia_ Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 CIOTKI I WUJKOWIE!! POTRZEBNA JEST POMOC DLA KROPKI I JEJ PANI. niektóre z Was już wiedzą, co się stało. Kropka miała wyznaczony termin sterylizacji na 27 maja (przy zabieraniu jej ze schroniska okazało się, że sunia jest w ciąży). 26 maja Kropka zaczęła rodzić na łózku nowej Pani. Decyzja, która zapadła była bardzo trudna, ale wydaje się, że jedyna rozsądna: eutanazja ślepego miotu. Pani Ilona poprosiła o pozostawienie jednego szczeniaczka (ma już na niego chętnego). nie będę już wypowiadać się na temat kompetencji schroniskowego lekarza, który tak świetnie rozpoznał wielkość płodów, przewidział termin porodu i naraził kobietę i jej dzieci na stres (z psem w czasie uśmieracania szczeniąt był 16-letni syn, ponieważ matka załatwiała sprawy pogrzebowe - dzień wczesniej zmarł jej ojciec) i mnie na koszty (zawiezienie lekarza, opłata za eutanazję). w zaistniałej sytuacji chcemy zrobić zrzutkę na karmę dla suni, żeby choć trochę odciązyć tę kobietę. CO WY NA TO? Quote
Jo37 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Podaj numer konta to zrobię przelew . Niestety niewiele ale może ktoś jeszcze się dołączy . Quote
_Tosia_ Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Jo37 napisał(a):Podaj numer konta to zrobię przelew . Niestety niewiele ale może ktoś jeszcze się dołączy . wielkie dzięki, wysłałam PW Quote
_Tosia_ Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Jo37 napisał(a):Podaj numer konta to zrobię przelew . Niestety niewiele ale może ktoś jeszcze się dołączy . wpłynęło 20 zł, dzięki!! Quote
Lemoniada Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Tosiu, to niekoniecznie musi być wina weta. Może sunia poczuła się wreszcie bezpieczna i czym prędzej oszczeniła się w nowym domu, często tak się zdarza. W połowie miesiąca wyślę choć 20zł. Quote
_Tosia_ Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Lemoniada napisał(a):Tosiu, to niekoniecznie musi być wina weta. Może sunia poczuła się wreszcie bezpieczna i czym prędzej oszczeniła się w nowym domu, często tak się zdarza. W połowie miesiąca wyślę choć 20zł. mam nadzieję, ze to nie jego wina... Kropka na pewno czuła się bezpiecznie, bo rodzila w łóżku p. Ilony.. dziękuję, każda złotówka się liczy!! chcę odciążyć chociaż w ten sposób nową panią Kropki, to naprawdę wspaniała osoba - nie pozwoliła dłużej zostać ciężarnej Kropce w schronisku Quote
Lemoniada Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Tosiu, jak się miewa to cudo i jej pani o wielkim sercu? Ja wciąż czekam na przelew z firmy, powinien być na koncie około 15, wtedy coś suni podeślę. Quote
_Tosia_ Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 sunia ma się bardzo dobrze. te dwa pierwsze zdjęcia są jeszcze zanim Kropka urodzila, ostatnie z maluszkiem. Pani Ilona przesłała mi te fotki mmsem i podpisała 'nasze szczęscia' :loveu:jutro jadę na zakupy Dziękuję Lemoniado. jutro idę na zakupy, kupić dla suniek jakieś prezenty Quote
_Tosia_ Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 wczoraj byłam z Kropusią na sterylce w schronisku. poki co, wszystko jest ok Quote
Lemoniada Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Cudnie, oby teraz żyła długo i szczęśliwie ze swoją nową pańcią:lol: Quote
szajbus Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Ale ona piekna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
_Tosia_ Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 szajbus napisał(a):Ale ona piekna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! piękna i jaka kochana!! poznała mnie, liznęła po ręce, Kropusia słodka. bardzo spokojnie zniosła sterylkę, nawet jednego piśnięcia po zabiegu nie słyszałam (jak już wiozłam do domu). leżała sobie cichutko na tylnym siedzeniu i ani mru mru Quote
_Tosia_ Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 MUSZĘ ODNOWIĆ WĄTEK KROPKI, TO CO SIĘ STAŁO JEST NIEWYOBRAŻALNE ! Wczoraj odebrałam telefon ze schroniska w Pabianicach, ze odnalazł się mój pies.. Kompletnie nie wiedziałam o co chodzi, dopiero po imieniu psa skojarzyłam. Kropka- sunia, ktorej udało się znaleźć dom, została zachipowana na moje dane (pewnie jak ją zabierałam ze schroniska by zawieźć do tej baby). Na szczęście odnalazłam umowę, ktorą z nią spisałam. Podałam jej dane schronisku w Pabianicach, zadzwonili do niej. I co?? Babsko powiedziało, ze nigdy nie miała nic wspólnego z takim psem i ze nie podpisywała żadnej umowy!!!! A umowa z jej danymi z dowodu i podpisem leży przede mną! Na razie jestem jeszcze w szoku, trudno mi coś napisać bez używania słów, ktore uznane są za obelżywe :angryy: Kropka ma w tej chwili około 10 lat. Czy ma szanse na adopcję?? Wierzę, ze ma, będziemy jej szukać domu! Musi jej się udać. Nie mogę uwierzyć. Quote
Marycha35 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Asiu jestem:) Biedna sunieczka, w głowie się nie mieści, że ludziska są tacy bezwzględni!!! Nie martw się, pomożemy mądrej, kochane Kropce:) Jak ona się czuje, daje radę w schronie????? Jak reaguje na koty???? W jakim jest stanie? Była bita? Jest agresywna? Edit: ASIU, ZMIEŃ TYTUŁ! Quote
_Tosia_ Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Marysiu, dziękuję za odzew. mam nadzieję mieć więcej informacji o suni juz na dniach, potrzebne to będzie do ogłoszeń. A tytułu nie mogę edytować, napiszę do admina, mogę tylko dopisać podtytuł.. Zaraz wyślę zapytanie. Quote
rita60 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Tosiu tu jest wątek pabianicki,może warto poprosić dziewczyny o pomoc. http://www.dogomania.pl/forum/threads/101446-Pabianicki-w%C4%85tek-og%C3%B3lny-og%C5%82oszenia-allegro-potrzeby-i-inne-aktualno%C5%9Bci-str-1?p=20990375#post20990375 Quote
Recommended Posts