Jump to content
Dogomania

Dwie amerykanki Gabcia i Inarcia + moja wesoła twórczość przyrodnicza :))

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek'][B]bety[/B] - czy Ty masz jakieś fotki z Klubowej? Konkretnie chodzi mi nie tyle z ringu, ale z finałów...?

Pzdr.[/QUOTE]

Cosik mam z finałów, ale ja mam teraz cały dom na głowie, więc nawet jeszcze nic nie przerabiałam.
Pzdr

Posted

[quote name='Matagi']Aaaaaa...to rozumiem,że reszta domu złapała kosze i wybyła w moje strony;) A Ty ostałas sie na posterunku:lol:[/QUOTE]

Dobrze rozumiesz, ja się samiusieńka ostałam na włościach (no nie licząc psów). A Beata z ojcem we wtorek przytargali 4 kosze (takie duże wiejskie) grzybów, cały wieczór je oprawiali. Tylko mówią, że moich ulubionych kurek malutko już teraz jest.

A Gabiśka z tych nerwów, że 90% domowników nie ma dostała rozwolnienia i całą dzisiejszą noc spędziłam z nią na dworzu - także pół dnia byłam nieprzytomna. :shake:

Pzdr

Posted

[quote name='bety']Dobrze rozumiesz, ja się samiusieńka ostałam na włościach (no nie licząc psów). A Beata z ojcem we wtorek przytargali 4 kosze (takie duże wiejskie) grzybów, cały wieczór je oprawiali. Tylko mówią, że moich ulubionych kurek malutko już teraz jest.

A Gabiśka z tych nerwów, że 90% domowników nie ma dostała rozwolnienia i całą dzisiejszą noc spędziłam z nią na dworzu - także pół dnia byłam nieprzytomna. :shake:

Pzdr[/QUOTE]

Kurek o tej porze roku juz mało-wydrapali wcześniej:p
4 kosze....to ja im nie zazdraszczam tej poźniejszej obróbki:evil_lol::shake: Ja to zbierac mogę i mogę,ale czyścić :shake: Moje grzybstwo juz zamrożone ,dzis pozostałe poszły do woreczka /ususzone/,więc chyba trzeba ruszac do lasu....:roll::lol:

Oj ta Gabiska wrażliwiec i uczuciowiec,trzeba było jej dać Reasec,przeszłoby po godzinie na amen,nie latałybyście.A Inari co na to wasze bieganie?też chciała wychodzić razem?

Posted

[quote name='Matagi']Kurek o tej porze roku juz mało-wydrapali wcześniej:p
4 kosze....to ja im nie zazdraszczam tej poźniejszej obróbki:evil_lol::shake: Ja to zbierac mogę i mogę,ale czyścić :shake: Moje grzybstwo juz zamrożone ,dzis pozostałe poszły do woreczka /ususzone/,więc chyba trzeba ruszac do lasu....:roll::lol:

Oj ta Gabiska wrażliwiec i uczuciowiec,trzeba było jej dać Reasec,przeszłoby po godzinie na amen,nie latałybyście.A Inari co na to wasze bieganie?też chciała wychodzić razem?[/QUOTE]

A ja tam nawet lubię i potem obierać grzyby, nie tylko zbierać - tylko ciężko czasem łapki domyć np: po maślakach. :p

Dawałam jej węgiel, bo nic innego w domu nie mam - a zaczęła w nocy, więc nawet nie miałam gdzie kupić co innego. Tylko, że na nią ten węgiel nie działa. :shake: Inari to tylko na nas patrzyła z wyrzutem, że jej spać nie dajemy, tylko latamy w te i nazad. :evil_lol:

Dzisiaj zrobiłam im głodówkę tzn. nie dostały śniadania. I poskutkowało, na kolację Gabiśka dostała trochę kleiku ryżowego z dodatkiem mięska - no i zobaczymy co będzie tej nocy.:roll:

Pzdr

Posted

[quote name='bety']Cosik mam z finałów, ale ja mam teraz cały dom na głowie, więc nawet jeszcze nic nie przerabiałam.
Pzdr[/QUOTE]
OK, poczekam.

Następnym razem, jak stado wyjedzie, to od razu przygotuj wiaderko kleiku ryzowego... hahaha.

Jak tam dzisiaj - noc przespana...?

Pzdr.

Posted

[quote name='Matagi']Ja żadnych obierac nie CIERPIĘ!!!:diabloti: a maślakow nie zbieram właśnie dlatego:p

A w razie czego to masz juz jakis klajster z apteki?[/QUOTE]

Ale maślaki-ślimaki są takie pyszne.

Nie mam klajstra - jakoś czysta chemia dla mojej starowinki mnie odstrasza. Lekka głodówka + kleik zawsze skutkuje. Zresztą nie było tak źle - gdyby ją czyściło dłużej niż noc to bym poszła do weta.

[quote name='Asiaczek']OK, poczekam.

Następnym razem, jak stado wyjedzie, to od razu przygotuj wiaderko kleiku ryzowego... hahaha.

Jak tam dzisiaj - noc przespana...?

Pzdr.[/QUOTE]

Noc przespana przez całą naszą trójce. :)

Pzdr

Posted

To Ci Gabcia zafundowała nocną rozrywkę, szaleje kobieta oj szaleje, a tak poważnie to niech sunieczka zdrowieje jak najszybciej

Te kwiatuszki mnie zauroczyły :loveu:
[URL]http://img13.imageshack.us/img13/5817/v03ef.jpg[/URL]

I gratki dla Inarci szampionatki :multi::multi::multi:
[URL]http://a.imageshack.us/img90/5595/inari.jpg[/URL]

Posted

może nowe grzybki obierają?

Ja też mogę obierać tylko nikt mi ich nie chce przynieść ;) My niezmotoryzowani, a PKS nie chce mi się nigdzie wybierać.
A wszędzie się słyszy, że grzyby w tym roku obrodziły. Mniam, zjadłabym sobie pierogów z grzybami :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Super, to i humor od razu lepszy, prawda?

pzdr.[/QUOTE]

Dużo lepszy :)

[quote name='M&S']Cześć!!!!

Super foty, tylko trochę mało:roll:

Głaski dla futer i masuj brzuszek panience!!!![/QUOTE]

Nie no - u mnie fotek kwiatków i robaków to jest, tylko nie chciało mi się tego przerabiać.

Wygłaskane i wymasowane. :)

[quote name='Izabela124.']Witaj :)
Co tu taka cisza nastała?[/QUOTE]

Bo ja zajęta ostatnio jestem.

[quote name='jamnicze']może nowe grzybki obierają?

Ja też mogę obierać tylko nikt mi ich nie chce przynieść ;) My niezmotoryzowani, a PKS nie chce mi się nigdzie wybierać.
A wszędzie się słyszy, że grzyby w tym roku obrodziły. Mniam, zjadłabym sobie pierogów z grzybami :)[/QUOTE]

Na grzyby to moja ferajna jutro idzie. Grzybów jest baaaaaardzo dużo - wystarczy spojrzeć nawet na osiedlowe trawniki - różne takie "psie grzybki" rosną.

Ja siedzę w domu, z nimi nie pojechałam - no i wszystko na mojej jednej głowie jest i stąd brak czasu na dogo.

Pzdr

Posted

[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Uwielbiam róże... szczególnie takie mało rozwinięte :loveu:
[/FONT][/B][URL]http://img831.imageshack.us/img831/3861/v02y.jpg[/URL]
[B][FONT=Comic Sans MS]Lubię tu zaglądać, bo tu tak kolorowo-naturowo :loveu:[/FONT][/B]
[/CENTER]

Posted

[quote name='NATKA']To Ci Gabcia zafundowała nocną rozrywkę, szaleje kobieta oj szaleje, a tak poważnie to niech sunieczka zdrowieje jak najszybciej

Te kwiatuszki mnie zauroczyły :loveu:
[URL]http://img13.imageshack.us/img13/5817/v03ef.jpg[/URL]

I gratki dla Inarci szampionatki :multi::multi::multi:
[URL]http://a.imageshack.us/img90/5595/inari.jpg[/URL][/QUOTE]

Dopiero teraz zauważyłam, że dogo mi Cię wcześniej nie zacytowało.

Dzięki za gratki w imieniu Inarci. :)

[quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Uwielbiam róże... szczególnie takie mało rozwinięte :loveu:[/FONT][/B][/CENTER]

[CENTER][URL]http://img831.imageshack.us/img831/3861/v02y.jpg[/URL]
[B][FONT=Comic Sans MS]Lubię tu zaglądać, bo tu tak kolorowo-naturowo :loveu:[/FONT][/B][/CENTER]
[/QUOTE]

Ja też lubię róże, ta akurat to najstarsza róża na działce ma ok 20 lat - to jakaś stara odmiana co roku zimą mi marźnie, ale odbija na wiosnę. Najatrakcyjniejsza jest w pączku, bo potem jakoś dziwnie się rozwija, ale za to cudnie pachnie.

Jak nam miło, że lubisz tu wpadać. :):oops:

[quote name='Asiaczek']I jak tam wyprawa na grzyby? Pewnie znowu masz co robić...

Pzdr.[/QUOTE]

Przytargali do domu w sumie 5 koszy i jeszcze więcej by uzbierali ale nogi ich już zabolały. :) Dzisiaj Beata wróciła z wiochy i przywiozła 4-ro litrowe wiaderko grzybków już wstępnie obrobionych tzn. ugotowanych. Część zamrozimy, część zjemy a reszta pójdzie do słoiczków (jak coś zostanie - ha ha ha).

Pzdr

Posted

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][B]Ja fanką grzybów wielką nie jestem, pieczareczki lubię... no i jakieś siakieś co mama wrzuca do bigosiku na święta... mniam mniam !! aż bym zjadła :evil_lol::loveu:[/B][/FONT]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Angelika_Roser'][CENTER][FONT=Comic Sans MS][B]Ja fanką grzybów wielką nie jestem, pieczareczki lubię... no i jakieś siakieś co mama wrzuca do bigosiku na święta... mniam mniam !! aż bym zjadła :evil_lol::loveu:[/B][/FONT]
[/CENTER][/QUOTE]
Ja za grzybami nie przepadam w ogóle, ale uwielbiam zbierać :loveu: