Rybc!a Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Spoglądam tęskno w stronę każdego przechodzącego obok mojego boksu człowieka... Ale choć tak bardzo chciałbym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu... Wygodne miejsce na Twojej kanapie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć. W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo. Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Jestem przyjaznym zwierzakiem. Tyle się nasłuchałem o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłem. Kochający. Jestem zaszczepiony i zachipowany. Mam około 5 lat. Teddy całe życie spędził u boku starego, obleśnego pijaka handlującego szczeniętami na targowisku miejskim. Wraz z 3 innymi psami trafił do schroniska. Jest spokojny. Wydaje mi się, ża nada się do domu do osób starszych, lub po prostu zrównoważonych. Jest bardzo kochanym psem. W ciągu swojego niedługiego życia naprawdę wiele przeszedł.. Akceptuje inne psy, z kotami też nie powinno być problemu, ponieważ handlarz niekiedy miał też te zwierzęta.. Kontakt: Rybc!a GG 5722414 email [email protected] GSM 691364660 Quote
gops Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 a kiedy on go przywiozl do schronu? ja go wczesniej u niego nie widzialam..teraz ma takiego podobnego psiaka do tego (wczoraj z nim gadalam) mowi ze go znalazl na szczescie to pies a nie suczka .. i 4 szczeniaki w tym 3 beda duze bo juz sa sporawe i mu sie na rower ledwo mieszcza a wpychal je na sile do kartonu ehh:roll: Quote
Rybc!a Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 A pijany był? Teddy przyszedł do schroniska razem z Birmą i 2 szczeniakami, Birma wyadoptowana, szczeniaki same znalazły domy, a Teddy czeka dalej. Quote
gops Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Rybc!a napisał(a):A pijany był? Teddy przyszedł do schroniska razem z Birmą i 2 szczeniakami, Birma wyadoptowana, szczeniaki same znalazły domy, a Teddy czeka dalej. niee wlasnie byl trzezwy ale szczeniaki mial juz takie wieksze okolo 4 misieczne pewnie za jakis czas jak nie kupia to odda do schronu.. :roll: we wtorek jeszcze mial wszystkie psy ..teraz na rynek ide w piatek to napewno bedzie podejde sprawdze czy ten pies dorosly jeszcze z nim jest :roll: Quote
gops Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Rybc!a napisał(a):I sprawdź koniecznie, czy nie jest pijany. Jak będzie, to zgłoś tą sprawę KONIECZNIE do straży miejskiej- wszystkie psy wtedy zostaną mu zabrane i oddane do schroniska. Co jak co, ale tam będą bezpieczniejsze i najedzone! ja zawsze kupuje w zoologu obok karme i mu daje zeby dawal szczeniaka :roll: wiem jak bedzie piajny to na rynku jest jakas straz to tam pojde ;) ale niewiem czy zechca pomoc bo widzialam juz jak sobie z nimi rozmawial i sie smieli z czegos..ehh no niewiem ale postram sie cos zadzialac tez :roll: Quote
Rybc!a Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 gops napisał(a):niee wlasnie byl trzezwy ale szczeniaki mial juz takie wieksze okolo 4 misieczne pewnie za jakis czas jak nie kupia to odda do schronu.. :roll: we wtorek jeszcze mial wszystkie psy ..teraz na rynek ide w piatek to napewno bedzie podejde sprawdze czy ten pies dorosly jeszcze z nim jest :roll: I sprawdź koniecznie, czy nie jest pijany. Jak będzie, to zgłoś tą sprawę KONIECZNIE do straży miejskiej- wszystkie psy wtedy zostaną mu zabrane i oddane do schroniska. Co jak co, ale tam będą bezpieczniejsze i najedzone! Quote
xxxx52 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 eddy-jaki on jest slodziutki Nie rozumiem ludzi ,ze nikt nie chce sie nim opiekowac:placz: Quote
Rybc!a Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Teddy to bardzo spokojny, zrównoważony piesek. Dobrze byłoby mu chyba u starszej osoby. Quote
Rybc!a Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 Ze względu na to, że nie zostałam wpuszczona na teren schroniska, nie widziałam, czy psiak nadal tam jest. Mimo to proszę o dalszą pomoc w szukaniu mu schronienia. Więcej info. na ogólnym, elbląskim wątku. Quote
Natussiaa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Ogłoszenia: http://www.eoferty.com.pl/id77583.html http://elblag.olx.pl/item_page.php?Id=10064389&g=6 Quote
Rybc!a Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Hej, smutasku,twój los też się odmieni-zobaczysz! Quote
Gonitwa Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Proszę o przypomnienie to umieszczę na kupsprzedaj.... Quote
Recommended Posts