Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do Rzeszowskiego Stowarzyszenia Ochrony Zwierzat zgłosił sie Pan ktory nie może juz znieśc widoku psa swojego znajomego na łancuchu ktory więzi w ten sposób 3 letnia suczkę colli .
Wymusił na dotychczasowym włascicielu przyzeczenie ze odda sunie gdy uda sie nam znależc mu dom ........

/ wczesniej chciał przywiezc ja do nas do schroniska ale to niestety nie jest mozliwe bo przyjmujemy tylko bezdomne rzeszowskie psiaki a sunia jest w Sanoku i jakby nie patrzec ma tzw. pozal sie Boże "dom"......./

Dlatego prosze Was o pomoc w uwolnieniu suni z łancucha !!!

Posted

Zacytuje kawałek maila od pana Damiana ktory bedzie pilotował ewentualna adopcje :

Suczka owczarka collie (3lata), suczka nie była kotna.
W miejscu gdzie ona jest przechowywana niema odpowiednich warunków dla psa tej rasy (moim zdaniem nie powinna być na łańcuchu i spać w budzie.....).
Rozmawiałem z bezpośrednim właścicielem "Saby" i zgodził się ją oddać w dobre ręce.
Pies jest zdrowy, dobrze odżywiany, szczepiony regularnie przeciw wściekliźnie aczkolwiek prawie wcale nie czesany...
jest koloru biało-czarno-żółta.

Piszę więc do Państwa czy pomoglibyście "Sabie" ,

KONTAKT :

[SIZE=4]tel.608 036 065

[email protected]

Sunia jest w Sanoku

Posted

Jak tylko została spuszczona z tego łancucha:mad:
to na dzien dobry wyłozyła sliczne koła do gory :evil_lol:

I biegała biegała biegała .............

Posted

Ewatr, a daloby sie wysterylizowac suczke? Nie wiem, czy nie wpadnie w rece jakiegos rozmnazacza, jesli bedziemy szukac jej domu bez sterylki?
Moze w Jamniku daloby sie zrobic po preferencyjnej cenie?

Posted

Ja narazie nic wiecej o niej nie wiem :shake: poza tym co napisane !
Z wlascicielem nie mamy wogole kontaktu i tak dobrze ze sie zgodził na zabranie suni .........
Mysle ze wszystko jakos bysmy wspolnymi siłami załatwili ale najpierw trzeba ja zabrac i zobaczyc jak sie zachowuje i ewentualnie wysterylizowac ..........
Jednym słowem Dom Tymczasowy potrzebny jak zdrowie ...
takie jest moje zdanie .......:oops:
Ja bardzo nie lubie zakładac watków jak nie widze na własne oczy psa i własciwie niewiele moge o nim powiedziec :shake: no ale to dosc specyficzna i trudna sytuacja a pomoc jakos trzeba !

Posted

Pewnie, ze buda to nie warunki dla collie. Ja urabiam na nowego psa dom, w którym sheltie dozyła 16 lat i państwo długo nie mogli sie pozbierać po jej smierci... a le na razie nie i nie :shake:

Posted

Mam dodatkowe info od pana ktory zgłosił nam tą sprawe :

"Suczka ma na imię Saba. Właścicielem psa jest osoba ktora, niestety nie interesuje się za bardzo swoim psem. O Sabe troszczy się moja mama. Sprawia to trochę kłopotu mamie (mama ma już swoje lata), codziennie musi gotować jedzenie dla dwóch psów (mama ma już jednego dużego psa), działka jest nieogrodzona więc Saba siłą rzeczy żyje na łańcuchu (w domu nie ma warunków dla psa). Jedzenia jej napewno nie brakuje, bude osobiście jej zrobiłem (solidna, ocieplona), ale ten pies moim zdaniem zasługuje na lepsze traktowanie. Osoba, która jest właścicielem Saby dała się przekonać, żeby Sabe oddać (gratis oczywiście) w LEPSZE ręcę. Saba ma 3 lata, nie miała szczeniaków, jest bardzo wesołym psem, lubi dzieci, słucha podstawowych komend (nigdy nie była tresowana), jak idziemy na spacer to idzie z tyłu (krok w krok) dopóki nie powiem "Saba gdzie Wiki ?" (Wiki to drugi pies mojej mamy) Saba natychmiast biegnie za Wikim, jak krzykne "Saba, Saba" momentalnie jest przy mnie, jak przykucnę chwilę w jednym miejscu Saba siada obok w ten sposób, że całym ciężarem opiera się o mnie (jak córka idzie z nią lub żona to robi to samo), to opieranie się o człowieka jest najfajniejsze i bardzo ciekawe - nikt ją tego nie uczył ! Na obcych oczywiście szczeka, ale jak przychodzi ktoś obcy z kimś z nas (z kimś kogo Saba zna) to ona akceptuje tego kogoś jak swojego członka rodziny i szybko się przyzwyczaja. Szczepiona przeciw wściekliźnie była regularnie, innych szczepionek nigdy nie brała bo nie było takiej potrzeby, nigdy nie chorowała, boi się jednej rzeczy - błyskawic i piorunów, ojcem saby był pies "z papierami" tak twierdzi właściciel Saby. Jak odwiedzamy mame to aż żal serce ściska jak patrzę na tę psinę na łańcuchu, to nie jest żaden mieszaniec tylko rasowy pies.

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Więc wstępnie:jeśli to psiątko z Sosnowca znajdzie dla siebie miejsce,będę w stanie dać suńce awaryjny DT.Awaryjny,bo mam dwa swoje psy,a mają do mnie przyjechać dwa psy na DT.Tyle,że nie wiadomo,kiedy przyjadą,bo jest duży problem z transportem.Myślę,że wstępnie mogę zaproponować suczce miejsce na dwa-trzy miesiące.Może przyjechać w każdej chwili.Jedyne,o co proszę-to karma dla niej.
Jeśli znajdą się pieniążki-mogę suńke wysterylizować podczas pobytu u mnie,opieka pooperacyjna zapewniona(jestem pomocą wet...)Myślę,że koszt zabiegu nie byłby większy niż 100-150zł...
Suńka będzie mieć do dyspozycji ogródek,mieszkać będzie albo w mieszkaniu,albo w takim fajnym schowku pod schodami-BEZ łańcucha,mam ogrodzenie...

Mysle ze to byłoby bardzo dobre rozwiazanie .Pisz prosze jak tylko bedziesz wiedziec na 100 % , że to jest mozliwe i bedziemy działac dalej :loveu: Dziękuje bardzo za pomoc :Rose:

Ja juz wstepnie deklaruje wpłate na karme dla Saby 50 zł
/ jak mi sie uda to moze wiecej ;) /

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Czy mogę posłać komuś na PW mój numer telefonu?W razie czego?

Podaj mi telefon na PW to bedziemy w kontakcie :lol:

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Jeśli znajdą się pieniążki-mogę suńke wysterylizować podczas pobytu u mnie,opieka pooperacyjna zapewniona(jestem pomocą wet...)Myślę,że koszt zabiegu nie byłby większy niż 100-150zł...
Suńka będzie mieć do dyspozycji ogródek,mieszkać będzie albo w mieszkaniu,albo w takim fajnym schowku pod schodami-BEZ łańcucha,mam ogrodzenie...

Pieniazki na pewno sie znajda. Ja sie tez doloze na sterylizacje.
Na forum collie tez na pewno znajdziemy pomocnikow w finansowaniu sterylki.
Super byloby, gdyby sunia przed adopcja trafila do Ciebie Wet-Siostra.

Ewatr, aukcja cieszy sie wielkim powodzeniem :crazyeye: Mam nadzieje, ze zglosza sie tylko rozsadni ludzie. Bylabym jednak za DT u Wet-Siostry, nie wierze zadnym zapewnieniom i deklaracjom, ze ktos wysterylizuje suczke samodzielnie po jej adopcji.

Posted

Na ten moment musimy sie wstrzymac z akcja DT bo jeszcze nie dostałam odpowiedzi od Pana ktory cała sprawe pilotuje ...........
a z tego co wiem miał juz pierwsze propozycje domów stałych .
Moze akurat sie uda ze sunia pojedzie odrazu do stałego domu
kciuki zaciskamy :kciuki:

Posted

Ss napisał(a):
Czy wszyscy już o niej zapomnieli?:-(

Nie zapomnieli :shake: tylko zdałam sie na pana ktory ma pilotowac ewentualna adopcje ........ odpisał mi , ze kotresponduje z obiecujacym domem , ja zreszta tez podesłałam mu kilka maili z allegro .......

Narazie nie pisze tak , że wystawiłam sunie dalej :

Colli trikolor 3 lata szuka dobrego domu !

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Wet-siostra']A tu nadal cisza...cisza...
Widziałam,że suńka jest na www.allegro.pl...
Może ktoś się odezwie...

pisałam maila do pana juz dwa razy moze sie odezwie ......
niestety innego kontaktu nie ma jak tylko z nim ..allegro wystawiam nadal ale tez bym chciała wiedziec co dalej !:roll:

Posted

na Forum collie pewna osoba napisala ze jest w kontakcie z tym Panem i jesli jeden potencjalny domek sie nie zdecyduje to sunka trafi do niej. Ta osoba jest z Lublina i ma juz jedna suczke collie... wiec narazie trzymamy kciuki:roll:

Posted

Juz mam odpowiedz od pana :lol:

Faktycznie obecnie juz ma dwa potencjalne domy dla suni
jeden ma sie po nia zglosic 31 maja z Raciborza a jakby cos tu nie wyszło to Saba pojedzie do Jarosławia :lol:

Ponoc było wielu chetnych i nawet z Niemiec dzwoniono ........tak ze DT nie bedzie chyba potrzebny .Dziekuje Wetsiostro za chec pomocy :loveu:.

Pan jeszcze da znac jak juz suczka pojedzie .

Dom z duzym ogrodem i druga collie do towarzystwa .

Posted

Mam dobre wiesci :multi::multi::multi:

Saba juz od ponad tygodnia jest w swoim nowym domu koło Biecza
Panstwo mieli juz pieska ze schroniska .....sa zachwyceni sunia :loveu:
nawet sasiedzi ja polubili ze taka jest grzeczna i mądra :lol:

ona ma wlasny ogrod do biegania oczywiscie luzem .........
Pan jest w stałym kontakcie z Panstwem tak ze mysle ze mozemy juz przeniesc watek do szczęsliwych psów ;)