daria1990 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 kotka dobrze, jeszcze troszeczkę utyka, ale jakbym nie wiedziała to bym nawet nie zauważyła, więc już prawie dobrze, to jednak starsza kotka i zdarza jej się nie trafić np w garaży na jakiś mebel, albo zeskakując :D tym bardziej dziwi mnie to, że jest tak bardzo łowna:D po za tym, kotka gdy się dowiedzieliśmy o jej tłuszczyku została odchudzona, gdy pozbyliśmy się zwałów tłuszczu to była skura i kości, miała bardzo mało mięśni, w tej chwili już nabrała czego trzeba i wygląda jak kot. wymieniła też po sterylce sierść, i ma teraz boską :D jedynie miłość do jedzenia jej została, łapczywa jest, zwłaszcza na jakieś smakołyki:D no i już nie jest taka strachliwa, jedynie obcych się boi i ucieka. a co do gołębia to dziś pod skrzydłem zauważyłam otarcia:/ dalej jest nie kumaty, nie je nie pije. no nie wiem co z nim będzie, choć dziś trochę bardziej reaguje, i jak się podchodzi, mimo, ze oczka zamknięte to na dotknięcie reaguje już ruchem i trochę się płoszy, Quote
magda z. Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 [quote name='daria1990']WYDAJE MI SIĘ ŻE MOŻNA BY NAWET W OGŁOSZENIACH PISAĆ ŻE W TYPIE Petit Basset Griffon, JAK PIES MA JAKĄS RASE W TYLULE TO ZAZWYCZAJ SZYBCIEJ KTOŚ SIE PRZEKONA:([/QUOTE] tylko nie wiem czy jeszce jest, Kasia widziała Pikusia z wybiegu przez okno, bo on na nie wchodzi, jak potwierdzę, że jest to tak zrobię, na razie szkoda komuś nadzieję robić Quote
wiolka1653 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 kurcze no! dalej ma wylaczony ten telefon;/ Quote
kasia310 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='wiolka1653']kurcze no! dalej ma wylaczony ten telefon;/[/QUOTE] wysłałam Ci wiadomość na PW Quote
wiolka1653 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 sama oddzwonila domnie i o 17wysle mi zdjecia wielkie dzieki wam! Quote
kasia310 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='wiolka1653']i piesek jest juz u mnie[/QUOTE] O to super:) Fajnie by było gdybyś mogła wrzucić jakieś zdjęcie malucha, ciekawa jestem jak teraz wygląda;) Quote
wiolka1653 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 szkoda gołąbka jutro postaram sie wrzucic fotki Quote
madziara1983 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 pamiętajcie żeby wysłać mi jakies psiaki na maila do gazety ja nie zaglądam za bardzo bo znów jestem chora :-( Quote
magda z. Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 [quote name='kasia310']O to super:) Fajnie by było gdybyś mogła wrzucić jakieś zdjęcie malucha, ciekawa jestem jak teraz wygląda;)[/QUOTE] pojechał ten brązowy chłopak do Wiolki:) Super będzie miał. Daria przykro mi z powodu gołabka. Madzia ja teraz mam zgryza, bo raz nie wrzuciłaś foty z gazety, a ja przegapiłam - jak Ciebie nerki zaatakowały, wtedy poszły jakieś psiury, czy nie? Bo do tej pory ja mam wycinki z Budrysem, Wilhelmem, Kilerem - już ich nie ma w schronie, Torro, Julek, Miska, Melisa, Czika, Pikuś i koty. Teraz dałabym tego rocznego Mandolinka, Świnkę i może Rudego spod budy - on jest grzeczny Tego jamnikowatego chyba już nie ma, ale kierownik ma Kasi jescze potwierdzić - Potwierdzone, pies poszedł do adopcji Quote
daria1990 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 ja już jak biore psta do domu to od razu bez optymizmu, bo niestety ciężko jest z ptakami. i srednio z tego co sie opiekowałam to ok połowa nie dała rady a połowa wróciła na wolność( poza dwoma,wychowanymi na prawde od maleńkości, które oddałam jednemu gołębiarzowi, bo nie nadawały się na wolność tak mu sie spotkały, że chciał mi parkę rasowych gołabi dać ;) a ja wtedy w bloku mieszkałam:lol: także jeśli chodzi o ptaki to juz bez przywiązywania do tego podchodzę. kolejna zaginiona psina, Jędrzychowice. Zaginęła suczka o umaszczeniu wilczura ,wyglądem przypominająca posokowca!!!!Na znalazcę czeka wysoka nagroda! tel757713363 tel 6668699979 [IMG]http://www.zinfo.pl/imageOgloszenia/3628/big/1.jpg[/IMG] Quote
kasia310 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='daria1990']ja już jak biore psta do domu to od razu bez optymizmu, bo niestety ciężko jest z ptakami. i srednio z tego co sie opiekowałam to ok połowa nie dała rady a połowa wróciła na wolność( poza dwoma,wychowanymi na prawde od maleńkości, które oddałam jednemu gołębiarzowi, bo nie nadawały się na wolność tak mu sie spotkały, że chciał mi parkę rasowych gołabi dać ;) a ja wtedy w bloku mieszkałam:lol: także jeśli chodzi o ptaki to juz bez przywiązywania do tego podchodzę. kolejna zaginiona psina, Jędrzychowice. Zaginęła suczka o umaszczeniu wilczura ,wyglądem przypominająca posokowca!!!!Na znalazcę czeka wysoka nagroda! tel757713363 tel 6668699979 [IMG]http://www.zinfo.pl/imageOgloszenia/3628/big/1.jpg[/IMG][/QUOTE] Daria, a ta suczka to ta sama, którą dałaś kilka postów wcześniej, jeszcze się nie znalazła, szkoda:( bardzo ładna, ktoś ja musiał przysposobić.... a z ptaszkami tak to bywa niestety... Quote
kasia310 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='magda z.']pojechał ten brązowy chłopak do Wiolki:) Super będzie miał. Daria przykro mi z powodu gołabka. Madzia ja teraz mam zgryza, bo raz nie wrzuciłaś foty z gazety, a ja przegapiłam - jak Ciebie nerki zaatakowały, wtedy poszły jakieś psiury, czy nie? Bo do tej pory ja mam wycinki z Budrysem, Wilhelmem, Kilerem - już ich nie ma w schronie, Torro, Julek, Miska, Melisa, Czika, Pikuś i koty. Teraz dałabym tego rocznego Mandolinka, Świnkę i może Rudego spod budy - on jest grzeczny Tego jamnikowatego chyba już nie ma, ale kierownik ma Kasi jescze potwierdzić - Potwierdzone, pies poszedł do adopcji[/QUOTE] Madzia, a Cyrylka była już w tej gazetce? Quote
daria1990 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [B]8 tygodniowa sunia berneńczyk szuka domu [/B] Roxi to przepiękna 8tyg. sunia w typie rasy Bernenskiego Psa Pasterskiego, ktora w dniu wczorajszym została podrzucona do gabinetu weterynaryjnego przez swojego "opiekuna" jako znajda:-(. Miala byc sposobem na zarobienie pieniedzy ale pseudo hodowca nie mogl sie doczekac kupca wiec postanowil ja wyrzucic:-(. Aktualnie mala przebywa pod troskliwa opieka ale PILNIE szuka swojego odpowiedzialnego opiekuna. Roxi jest do ADOPCJI! Pomozcie znalezc dla niej dobry domek. [IMG]http://images8.fotosik.pl/547/5f97c4f240b408a6.jpg[/IMG] [IMG]http://images8.fotosik.pl/547/c31ed2da97f7d209.jpg[/IMG] Quote
daria1990 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 masakra jakaś gościu tej ślicznoty w lecznicy sie pozbył. jej matka to sunia wystawiana na wystawach, nawet miała 2 miejsce:( gośc ją rozmnozył bez uprawnień, szczeniaki i suke musiał słabo karmić, bo choć ma tylko 8 tyg do ma luśne łapki i kuleje chwilami, ale najpewniej by dobrym żywieniu i suplementach na stawy wyrośniena zdrowa i piękną sunie:( jutro bedzie mmiała badania i wyniki Quote
kasia310 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='daria1990']masakra jakaś gościu tej ślicznoty w lecznicy sie pozbył. jej matka to sunia wystawiana na wystawach, nawet miała 2 miejsce:( gośc ją rozmnozył bez uprawnień, szczeniaki i suke musiał słabo karmić, bo choć ma tylko 8 tyg do ma luśne łapki i kuleje chwilami, ale najpewniej by dobrym żywieniu i suplementach na stawy wyrośniena zdrowa i piękną sunie:( jutro bedzie mmiała badania i wyniki[/QUOTE] Jakis psychol:angryy: Ona jest cudowna!!!! Gdybym wiedziała, że moja Bulba ją zaakceptuje to bym ją wzięła, piękna jest:loveu: Moja Busia ma 10 lat, nie wiem czy spodobałaby się jej taka dziewczynka... Quote
daria1990 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 bernole są normalnie uległe i unikają zwady, ta trafiła teraz do na Dt do super hodowli bernoli i dogaduje sie z psiakami:D a twoja da rade. bernole tokochane psiaki. na prawdę wdzięczne. uwielbiają wbić sie na kolana, nawet gdy waża juz te 40-50 kg:D no z tym, że do natanszych w utrzymaniu nie należą, lubią dobrze zjeść, i ważne jest ich suplementowanie na stawy. Quote
daria1990 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 a i co tam u kasi? jak tam ułozyło sie z tym psiną, co u niej został? Quote
kasia310 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Bardzo fajna ta sunia, myślę intensywnie... moja Bulba jest niedobra jeśli chodzi o inne psy, mojej małej Tosi nie akceptuje do dziś, mimo, że Tosia jest u nas już dwa lata, ale przyszła do nas ze schroniska jako już dorosła, a nie szczeniak...póki co rozesłałam ją do znajomych:) Co do Kasiuni to nic nie wiem...nie odzywa się na dogo, do mnie też nie dzwoniła, dziwne.... Spanielka, która pojechała do Wrocławia ma na imię Fibi i wszystko u niej dobrze, we wtorek idzie do weterynarza z oczkami i uszkami, a z chodzeniem radzi sobie całkiem dobrze:) Quote
daria1990 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 sunia warta jest adopcji, to na pewno( zaraz będzie ze nakręcam:D) z tym, że wiadomo, długa sierść, wymaga czesania tak ze 2-3 razy w tygodniu. ale jak sie to robi regularnie nie ma skłonności do plątania. latem można wytrymować i psu lżej i nam z czesaniem. z czesaniem zawsze służę pomocą;) sierśc bernola nalezy do tych wykruszających się, np błotko wyschnie wykruszy sie i pies generalnie czysty. generalnie bernole należą do łagodnych psiaków:D jak obcy przyjdzie to obszczekają zza płotu, gości zawsze tolerują, bardzo łatwo się uczą, zazwyczaj chętnie przebywają w domku, najlepiej na kanapie z włąścicielem. to na prawdę kochane psy, lubiące dzieci. Quote
daria1990 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 jedna osoba z forum zastanawia sie nad adocją małej, jeśli sie nie zdecyduje to mamy tez jedna chetną w lubaniu Quote
magda z. Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Daria ja już wieczorem powinnam skończyć - tylko bibliografię jeszce zrobię, przeczytam całość i koniec:) wtedy poogłaszam, szybko powinna pójść. Dajn jeszcze później namiary jakie do ogłoszenia Daria, a ten nei jest podobny do któregoś z ogłoszeń - szukam? [url]http://www.istotneinformacje.pl/boleslawiec,a5529.php[/url] Quote
badmonique Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Witam! Czy jest ktoś z Bolesławca tu na forum? Chciałabym pomóc zwierzakom, ale ktoś musiałby mi powiedzieć dokładnie czym się zajmujecie?Jak można pomóc itd. Widzę jakieś bazarki, ale nie wiem o co chodzi dokładnie. Najchętniej to bym się spotkała osobiście z kimś z Bolesławca,żeby się jak najwięcej dowiedzieć. Podziwiam to co robicie dla tych psiaków:) Tutaj będe zaglądać, ale możecie napisać tez na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Pozdrawiam! Quote
daria1990 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 na niunie chętnych juz sporo:) teraz ktoś na gg mnie pytał, ale czekamy na decyzje jednej dziewczyny z szwajcarów( forumowicz ma pierszeństwo) ;) Quote
Recommended Posts