Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Hey pamiętacie jak pisałam że chcemy zrobić stronke schroniska? to powiem wam że już zaczęła się robić góra za dwa tygodnie będzie na chodzie ale potrzebujemy pomocy bo chcemy zrobić ją w dwóch językach polskim i niemieckim i właśnie do tego drugiego czyli do tłumaczenia tekstu będziemy potrzebowały pomocy oraz chciałybyśmy żeby ktoś nam pomógł robił zdjęcia i krótkie opisy psów jaki charakter jak reagują na koty dzieci inne zwierzęta wiek itd. Jak trafiły do schronu… my niestety nie mamy szans być często w schronie ponieważ obie się uczymy i bynajmniej ja jeszcze pracuje więc czasu mam mało ale podjęliśmy się prowadzenia i codziennego aktualizowania stronki która powstanie i w taki sposób chcemy właśnie pomóc. Jakby się ktoś znalazł chętny do pomocy bylibyśmy naprawde ogromnie wdzięczni.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]pozdrawiamy :))[/FONT][/COLOR]

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='kasiek0502']mam rozdwojenie jaźni - cieszę się, że sunia ma dobrze:lol:, ale bardzo żałuję że nie pojawi się u nas:-(. ale super, że jej się udało!
\[/quote]

:evil_lol: zdążyłam tylko napisać pierwszy post i właśnie zadzwoniła Kasia z płaczem,że oddała sunię:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='mrófffcia'][COLOR=black][FONT=Verdana]Hey pamiętacie jak pisałam że chcemy zrobić stronke schroniska? to powiem wam że już zaczęła się robić góra za dwa tygodnie będzie na chodzie ale potrzebujemy pomocy bo chcemy zrobić ją w dwóch językach polskim i niemieckim i właśnie do tego drugiego czyli do tłumaczenia tekstu będziemy potrzebowały pomocy oraz chciałybyśmy żeby ktoś nam pomógł robił zdjęcia i krótkie opisy psów jaki charakter jak reagują na koty dzieci inne zwierzęta wiek itd. Jak trafiły do schronu… my niestety nie mamy szans być często w schronie ponieważ obie się uczymy i bynajmniej ja jeszcze pracuje więc czasu mam mało ale podjęliśmy się prowadzenia i codziennego aktualizowania stronki która powstanie i w taki sposób chcemy właśnie pomóc. Jakby się ktoś znalazł chętny do pomocy bylibyśmy naprawde ogromnie wdzięczni.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]pozdrawiamy :))[/FONT][/COLOR][/quote]

to super, kasia jedzie w poniedziałek do schro to porobi nowe fotki.........jedynie będzie problem z informacjami jak psiaki reagują na koty małe dzieci, tam po prostu nie ma możliwości tego sprawdzenia

mróffcia jeśli masz możliwość popytaj wszystkich wokoło czy nie wzieliby na póltora tygodnia szczeniaczka po operacji srubowania kości.....chodzi o ten pierwszy najtrudniejszy okres kiedy mały nie bedzie mógł chodzic i trzeba bedzie mu dawac lekarstwa i całowac po nosku.........jest to bardzo ważne aby sliczny szczeniaczek szybciutko doszedł do siebie abysmy mogły jak najszybciej poszukac mu domku

niunius ma 2 miesiące i jest kochaniutki, grzeczny i spokojny a pewnie po operacji to wogóle nie będzie się odzywał...........

Posted

Hi,

dredulę? Jaky pies to byl?

[IMG]http://s6b.directupload.net/images/081114/vo2wij53.jpg[/IMG] ?

Czy ten szczeniak jest zaszczepiony na wścieklizna?
By musiala byz 21 dni szczepona. posukam kogos, ale nie wiem czy snaide domek...

@ zuziaM

mieszkam w Hochheim / Frankfurt am Main. To sam 600 km do Görlitz...
adress ci dalam na pw

czy masz Chip i Lp od tych pswo na foto?

Posted

[quote name='Shawnee']Hi,

dredulę? Jaky pies to byl?

[IMG]http://s6b.directupload.net/images/081114/vo2wij53.jpg[/IMG] ?

Czy ten szczeniak jest zaszczepiony na wścieklizna?
By musiala byz 21 dni szczepona. posukam kogos, ale nie wiem czy snaide domek...

@ zuziaM

mieszkam w Hochheim / Frankfurt am Main. To sam 600 km do Görlitz...
adress ci dalam na pw

czy masz Chip i Lp od tych pswo na foto?[/quote]

na zdjęciu to jest właśnie dredula która jest u mnie i w następnym tygodniu odbiera ją kobieta z gdańska

szczeniaczek niestety nie zaszczepiony, on jeszcze za malutki na szczepienia:-(

czipów nie mam:oops:.........musimy pojechać we dwójkę żeby to zrobić, bo tam na miejscu nikt nie ma czasu nam tych numerów na gotowo podac

Posted

[quote name='Shawnee']dredula ma domek? Ok, bo ja chialam dredula do germany wziąć.

szczeniaczek ma miejsce :multi::multi::multi:
Karina jedzie do schroniska i wesmie 4 psy![/quote]

tak dredulka już zaklepana, kobieta która ja zabiera jest teraz w szpitalu ale jak wyjdzie przyjeżdża po sunie.........już nie może się doczekać na niunie

jezuu naprawdę zabieracie połamanego szczeniaczka??????........mamo jak się cieszę to cudowna wiadomość, mam kierownika o tym powiadomić czy już wie?
kamień spadł mi z serca, dziękuje kochana:loveu::loveu::loveu:

Posted

a to mały glizduś..........głupia pinda ze mnie, nie wiedziałam, że ma tak pogruchotaną łopatkę i szochrałam go jak szalona....a on bidulek tak bardzo był szczęśliwy ze ma przy sobie człowieka że nawet nie płakał

[IMG]http://images34.fotosik.pl/399/0f50e9d5be134fb2med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images26.fotosik.pl/295/bd93464fcbe00273med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/30/b830d08158205baamed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images33.fotosik.pl/405/fc598e787ffc7c2bmed.jpg[/IMG]

Posted

jaka lapa jest złamana i kiedy piotr jego bende operować? a to samiec albo sunja?

lolka czy w schronisku jest jesze taka suka jak dredula? to znaczy taka mala i mloda? Karina mosze 4 psiaki sabrac, bez dredule to tylko mamy 3...

Pan Kula jesze nic niewie (napisalam ze wesme dredule, biszkopta i innego samca).

Posted

[quote name='Shawnee']jaka lapa jest złamana i kiedy piotr jego bende operować? a to samiec albo sunja?

lolka czy w schronisku jest jesze taka suka jak dredula? to znaczy taka mala i mloda? Karina mosze 4 psiaki sabrac, bez dredule to tylko mamy 3...

Pan Kula jesze nic niewie (napisalam ze wesme dredule, biszkopta i innego samca).[/quote]

szczeniak to samiec........ma złamaną przednią lewą łapkę a dokładnie pogruchotaną łopatkę, operację miał dziś a może jeszcze trwa, śrubowanie kości ..........jutro rano będę wszystko wiedziała

jest taka jedna mała kudłata sunia podobna do jamnika długowłosego, siedzi w izolatce z kołnierzem, nie wiem ale przypuszczam że jest po sterylizacji
to jej fotka, niezbyt wyraźna ale sunia sliczna i do tego łagodna, typ kanapowca
[IMG]http://images40.fotosik.pl/30/3e4b7f65cc8617a6m.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='OLUTKA55']Lalunia zjadła kolacyjkę była na spacerku w tej chwili lezy na kanapie tam gdzie jej miejsce:loveu:[/quote]

cudownie:loveu::loveu:
Kasia była dziś u mnie pomóc mi poobcinać dredule i non stop opowiadała o laluni........ płakała za nią całą noc , mimo tesknoty bardzo jest szczęsliwa,że niunia trafiła do tak cudownego domku

Posted

dziewczyny znacie kogoś sensownego od bernardynów...........mamy takiego bidula, wychudzony z biegunką siedzi w izolatce............jest bardzo duży i mimo swojej nędzy nieziemsko silny:crazyeye:, pracownik nie mógł go dosłownie utrzymać

[IMG]http://images36.fotosik.pl/30/40d46060984eeb50med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images34.fotosik.pl/398/b004b4a44feecefdmed.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='lolka']dziewczyny znacie kogoś sensownego od bernardynów...........mamy takiego bidula, wychudzony z biegunką siedzi w izolatce............jest bardzo duży i mimo swojej nędzy nieziemsko silny:crazyeye:, pracownik nie mógł go dosłownie utrzymać

[IMG]http://images36.fotosik.pl/30/40d46060984eeb50med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images34.fotosik.pl/398/b004b4a44feecefdmed.jpg[/IMG][/quote]
lolka a możesz cos o nim więcej napisać, pyta anetta-
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f757/bernardyny-w-potrzebie-115718/index19.html#post11252547[/URL]

Posted

[quote name='Toffina']Derdulka to jest ta w kojcu Conny czy tam koło owczarków bo są dwa podobne pieski...
Stronka w trakcie... rama już jest, teraz potrzebuje małej pomocy.. mam zdjęcia psów (przynajmniej większości z nich) ale przydałyby się jeszcze jakieś foty to by się wybrało te najlepsze no i jeszcze... jakieś info o tych psiakach, no i jeszcze... jakby ktoś dał rade skołować, przeskanować i wysłac mi regulamin schroniska, no i jeszcze:shiny:... nie wiem... jakieś ważne informacje dotyczące schroniska???:roll:

Lolka wrzuciłaś go na benki?? bardzo mizernie wygląda jak na bernardyna:shake:[/quote]
jest taka strona Zwiazek Gmin Ziemi Zgorzeleckiej i tam mozna znalezc
Schronisko dla Zwierzat Małych W Dłużynie Górnej moze skorzystasz z tego:cool1:

Posted

[quote name='Toffina']z tego co zauważyłam jest łagodny i... lubi jabłka:lol:

Jeszcze jedna sprawa, tzn pytanie bo tak nie do końca załapałam o co chodzi z tymi dwiema mastifkami jedna jasno brązowa, druga pręgowana, podobno sa agresywne i nie sa do adopcji, ale jakoś nie zauważyłam u nich oznak agresji...:roll: to prawda?[/quote]

mastiffki? hm a nie chodzi czasem o cane corso? bo jeśli tak to niestety są to psy nie do adopcji, sprawa sadowa z jego właścicielem ciągnie się już z dwa lata i dziad nie chce się zrzec do nich praw.........ludzie chcieli je nawet wykupic od faceta jednak ten sk...... :angryy: nie chce ich równiez sprzedac.........ich było 5 jednak 3 nie wytrzymały warunków w schroo u umarły:placz:.........tragiczna aytuacja:shake:
a dredula to juz u mnie w domu, w nastepnym tygodniu odbiera ją babeczka z gdańska
jesli chodzi o regulamin schroo to nigdy nie wnikałam w szczególy, pieski zabiera się za opłata, dorosłe 40-50 , szczeniaki 20 o ile dobrze panmietam, nie ma żadnych umów, po prostu wypisują wydanie psa i tyle:roll:

o bernusiu nic nie wiem......dowiem sie wszystko na jego temat w poniedziałek

Posted

[quote name='Toffina']tak właśnie myślałam, ze kiedyś było ich więcej... straszne, wiadać ze sie męczą w tych warunkach:-( a chyba takie z nich cani corso jak mastify:eviltong: ta jedna pręgowana to wcześniej bała sie z budy wyjrzec, a ostatnio nawet sie osmieliła i zaczeła nas zapraszac do zabawy...[/quote]

no kurcze jeśli mówimy o tych samych to rodowodowe cc

Posted

prawda nawet chciała się bawić fakt że uciekła na chwilkę do budy ale zaraz wyszła i znowu aż skakała i zaczepiała... szkoda suki a właściciela powinno sie pozbawić praw opieki nad nimi! a jakie były powody że psy trafiły do schronu?

lolka jak widać przeskakują jak Ty to robisz?

Posted

[quote name='mrófffcia']prawda nawet chciała się bawić fakt że uciekła na chwilkę do budy ale zaraz wyszła i znowu aż skakała i zaczepiała... szkoda suki a właściciela powinno sie pozbawić praw opieki nad nimi! a jakie były powody że psy trafiły do schronu?

lolka jak widać przeskakują jak Ty to robisz?[/quote]

facet prowadził pseudohodowlę i trzymał je w straszliwych warunkach ..........mam znajomą, która kupiła od niego sunie kilka lat temu, i jak pojechała po psa to dostała zawału na widok warunków tych psów....do tego stopnia to ją przeraziło, że zaczęła szukać po znajomych chetnych którzy by wykupiły resztę szczeniaków
a te sunie sa kochane, zupełnie nie agresywne.........jedynie wycofane i z totalnie złamaną psychiką

Posted

szkoda ich :-( psychikę da się jeszcze naprostować ale nie w takich warunkach :shake: nie ma szans.... szkoda że faceta nie można złamać za żadną cene nie chce sprzedać czy teraz nie może ich ruszyć? bo może jakieś bazarki by się zorganizowało żeby zebrać jak największą ilość pieniędzy na nie?

Posted

[quote name='mrófffcia']szkoda ich :-( psychikę da się jeszcze naprostować ale nie w takich warunkach :shake: nie ma szans.... szkoda że faceta nie można złamać za żadną cene nie chce sprzedać czy teraz nie może ich ruszyć? bo może jakieś bazarki by się zorganizowało żeby zebrać jak największą ilość pieniędzy na nie?[/quote]

mróffcia ale tu niestety nie ma na co zbierać:-(..........one nie mogą opuścić schroniska....to jest bardzo skomplikowana sprawa, sam kierownik mówił, że już brakuje mu sił na kolejne rozprawy, ten sk...... się wiecznie dowołuje, zakłada schronisku sprawy i tak w kółko......a sunie po kolei umierają:placz:
dostają dobre jedzonko, mają pojedyncze w miare wygodne boksy, chodza na spacerki.......co można wiecej robić w takiej sytuacji?????
jak juz mówiłam było kilka osób co chcieli je kupic, najpierw odmawiał, potem dawał zaporowe ceny a teraz nawet nie może ich sprzedac bo sprawy w bezustannym toku