taxelina Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ty masz jeszcze o tyle "lepiej" ze masz wielokolorowego psa a nie jasnego albo ciemnego jednokolorowego, czarnego w takie slonce albo jasnego to juz w ogole trzeba uwazav zeby nie przeswietlic a na raz jasny i ciemny nie dziekuje :D Quote
Illusion Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 [quote name='deer_1987']Ty masz jeszcze o tyle "lepiej" ze masz wielokolorowego psa a nie jasnego albo ciemnego jednokolorowego, czarnego w takie slonce albo jasnego to juz w ogole trzeba uwazav zeby nie przeswietlic a na raz jasny i ciemny nie dziekuje :D Moim zdaniem najlepsze do fotografowania są czekolady :lol:. Tak się chłodzimy w gorące dni (a w planach mam bardziej efektowne chłodzenie :evil_lol:) Quote
Kashdog Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Fifke w upały chłodzę w ten sam sposób :diabloti: A jaki inny sposób chłodzenia planujesz? :cool3: Quote
Illusion Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Kashdog napisał(a):Fifke w upały chłodzę w ten sam sposób :diabloti: A jaki inny sposób chłodzenia planujesz? :cool3: Ten sam, co rok temu, czyli przekonywanie Tosi do głębszego zanurzania się w wodzie :). Jak znów wrócą wyższe temperatury, to poklikamy trochę miski, a potem wanienkę :lol:. Mam zdjęcia z dzisiejszego spaceru :). Quote
Bartiśkowa_ Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Świetne zdjecia zlotowe i Tosia w kocyku cud miód ;) Quote
Czarna_Owieczka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 http://img832.imageshack.us/img832/7679/img0449.jpg aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale boskie !! :loveu: Quote
Zuzia&Snoopy Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 RCookie napisał(a):Ten sam, co rok temu, czyli przekonywanie Tosi do głębszego zanurzania się w wodzie :). Jak znów wrócą wyższe temperatury, to poklikamy trochę miski, a potem wanienkę :lol:. Haha widzę że Tosia ma taki sam stosunek do wody co Snoopy :evil_lol: ostatnio kupiłam mu basenik dla dzieci i na początku za nic nie chciał do niego wchodzic ale stopniowo nalewalam wodę i wprowadziłam komendę "basen" i teraz jakoś bardziej chętnie wchodzi :evil_lol: ale sam z siebie to chyba nigdy nie wskoczy Quote
puchu Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Pięknie jej w ręczniku :) Wracając jeszcze do zdjęć. Najgorsze połączenie to czarny i biało czarny pies na śniegu... Quote
Unbelievable Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 puchu napisał(a):Pięknie jej w ręczniku :) Wracając jeszcze do zdjęć. Najgorsze połączenie to czarny i biało czarny pies na śniegu... ja jeszcze dodam- biały w czarne i rude łaty :evil_lol: Quote
Illusion Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 [quote name='deer_1987']No to jak masz zdjecia to dawaj!! Siedzą jeszcze w aparacie :eviltong:. [quote name='Bartiśkowa_']Świetne zdjecia zlotowe i Tosia w kocyku cud miód ;) [quote name='Czarna_Owieczka']http://img832.imageshack.us/img832/7679/img0449.jpg aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale boskie !! :loveu: Dziękujemy :). [quote name='Zuzia&Snoopy']Haha widzę że Tosia ma taki sam stosunek do wody co Snoopy :evil_lol: ostatnio kupiłam mu basenik dla dzieci i na początku za nic nie chciał do niego wchodzic ale stopniowo nalewalam wodę i wprowadziłam komendę "basen" i teraz jakoś bardziej chętnie wchodzi :evil_lol: ale sam z siebie to chyba nigdy nie wskoczy Oni nie wiedzą, co tracą :evil_lol:. Mi się wydaje, że jak Toś będzie tak stopniowo przekonywana do tego, jaka to woda jest fajna, to może w końcu sama będzie do niej wchodzić, zobaczymy. Jak byłyśmy na Polach Mokotowskich i wydałam jej komendę "wejdź" to weszła do wody i zaczęła z niej pić, więc wnioskuję, że nie czuła się raczej specjalnie zmuszana, czy zastraszana :lol:. [quote name='Feigned']hahahhah niezłe jest to zdjęcie :evil_lol: :diabloti: [quote name='puchu']Pięknie jej w ręczniku :) Wracając jeszcze do zdjęć. Najgorsze połączenie to czarny i biało czarny pies na śniegu... [quote name='Unbelievable']ja jeszcze dodam- biały w czarne i rude łaty :evil_lol: Teraz to pojechałyście :evil_lol:. Ale to jest dosyć ciekawa kwestia (w tym momencie pewnie wyjdę na jakąś niedouczoną w kwestii robienia zdjęć, ale ja caaaały czas się uczę i wiem naprawdę niewiele :lol:), bo teoretycznie jeśli tło wygląda dobrze i powiedzmy białe partie (czarno białego psa) wyszły dobrze (nie są przepalone) to czarne partie sierści też takie powinny być, a jednak wychodzi czarna plama. W ogóle ja nie umiem robić zdjęć, jak świeci słońce, nawet swojego psa potrafię przepalić :cool3: :evil_lol:, a co dopiero mówić o takim westiku :shake:. I mam jeszcze problem z ustawieniem jasności wyświetlacza w aparacie, bo teoretycznie jest ustawiona dobrze, ale mam wrażenie, że po zgraniu na komputer zdjęcia są jaśniejsze/ciemniejsze, ale to ma pewnie związek z ustawieniami obu sprzętów. Dzisiaj rano zaliczyłyśmy wizytę u weta. Toś została zaszczepiona, a jej ząbki przejrzane, dostałyśmy dentastixy (nasza klinika bierze udział w tej akcji "miesiąc zdrowych zębów", czy jakoś tak) i nowy pojemniczek na siuśki, więc w tym tygodniu znów będę musiała jechać do weta, ale już bez psa, a z samym moczem do badania. Toś jest strasznie wstrętna :angryy:. Quote
Zuzia&Snoopy Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 RCookie napisał(a):Oni nie wiedzą, co tracą :evil_lol:. Mi się wydaje, że jak Toś będzie tak stopniowo przekonywana do tego, jaka to woda jest fajna, to może w końcu sama będzie do niej wchodzić, zobaczymy. Jak byłyśmy na Polach Mokotowskich i wydałam jej komendę "wejdź" to weszła do wody i zaczęła z niej pić, więc wnioskuję, że nie czuła się raczej specjalnie zmuszana, czy zastraszana :lol:. Jeśli chodzi o jezioro to Snoopy też sam do niego wchodzi ale jakoś tak nieporadnie :evil_lol: najpierw musi łapą sprawdzic temperaturę wody a później wchodzi powoli, łapa za łapą (kurcze, to jest facet!) aż ewentualnie sam się zamoczy. Włazi też jak wrzucę mu kija a to jest dziwne, bo na lądzie kijem rzadko się interesuje a w wodzie to za każdym razem przyniesie :evil_lol: Ale chciałabym miec psa dzikusa, który włazi do każdej wody (nie tylko jeziora i tej bardzo śmierdzącej):evil_lol: RCookie napisał(a): i nowy pojemniczek na siuśki, więc w tym tygodniu znów będę musiała jechać do weta, ale już bez psa, a z samym moczem do badania. Toś jest strasznie wstrętna :angryy:. Uwielbiam to łapanie moczu:evil_lol: Quote
Illusion Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Zuzia&Snoopy napisał(a):Jeśli chodzi o jezioro to Snoopy też sam do niego wchodzi ale jakoś tak nieporadnie :evil_lol: najpierw musi łapą sprawdzic temperaturę wody a później wchodzi powoli, łapa za łapą (kurcze, to jest facet!) aż ewentualnie sam się zamoczy. Włazi też jak wrzucę mu kija a to jest dziwne, bo na lądzie kijem rzadko się interesuje a w wodzie to za każdym razem przyniesie :evil_lol: Ale chciałabym miec psa dzikusa, który włazi do każdej wody (nie tylko jeziora i tej bardzo śmierdzącej):evil_lol: A Toś właśnie nie bardzo chce wchodzić tam, gdzie jest głębiej, ale mam jeszcze jeden pomysł, żeby ją przekonać :evil_lol:. Tylko nie wiem czy to wypali, bo w okolicy chyba nie mam żadnego takiego stawu/jeziora gdzie pies mógłby popływać, a wymyśliłam, żeby po prostu wejść kawałek do wody, mieć w rękach kurę albo inne smakowitości i zawołać do siebie psa, wydaje mi się, że to mogłoby podziałać w wypadku Tosi :). Zuzia&Snoopy napisał(a): Uwielbiam to łapanie moczu:evil_lol: Za pierwszym razem poszło szybko i bez większych problemów, a dzisiaj Tośce coś odwaliło i nie chciała się za bardzo wypróżnić na spacerze, a jak szłyśmy do kliniki to ciągle posikiwała :mad:. Na spacerze coś tam udało mi się złapać, ale było tego za mało, żeby zrobić pełne badanie :shake:. Quote
Unbelievable Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='RCookie'] Teraz to pojechałyście :evil_lol:. Ale to jest dosyć ciekawa kwestia (w tym momencie pewnie wyjdę na jakąś niedouczoną w kwestii robienia zdjęć, ale ja caaaały czas się uczę i wiem naprawdę niewiele :lol:), bo teoretycznie jeśli tło wygląda dobrze i powiedzmy białe partie (czarno białego psa) wyszły dobrze (nie są przepalone) to czarne partie sierści też takie powinny być, a jednak wychodzi czarna plama. W ogóle ja nie umiem robić zdjęć, jak świeci słońce, nawet swojego psa potrafię przepalić :cool3: :evil_lol:, a co dopiero mówić o takim westiku :shake:. I mam jeszcze problem z ustawieniem jasności wyświetlacza w aparacie, bo teoretycznie jest ustawiona dobrze, ale mam wrażenie, że po zgraniu na komputer zdjęcia są jaśniejsze/ciemniejsze, ale to ma pewnie związek z ustawieniami obu sprzętów. między białym a czarnym jest tak duży kontrast, że chyba nie da rady ustawić tak, żeby było widać cienie na czarnym i biały był nieprzepalony : P ewentualnie przy baaardzo miękkim świetle ;) ładnie to widać na zdjęciach szczura i Cuddy(która nie jest czarna czarna, tylko czarna czekoladowa, ale też się liczy) szczur przepalony, aczkolwiek nie tragicznie, kaduszka ma cienie: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/zlot%202010/DSC_9763.jpg szczurzy ładnie naświetlony, kaduszka plama: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/zlot%202010/DSC_9761.jpg Quote
taxelina Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 my sie nauczylismy zeby nie kasowac zdjec po obejrzeniu na wystawietlaczu canon 40d bo wyswietlacz przeklamuje Quote
Ppx Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Ile trwał ten zlot w sumie ^^ ? czekamy na zdjęcia :) Quote
kameralna Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Fantastyczna galeria :multi: Jestem pod wrażeniem :) Quote
Illusion Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 [quote name='Unbelievable']między białym a czarnym jest tak duży kontrast, że chyba nie da rady ustawić tak, żeby było widać cienie na czarnym i biały był nieprzepalony : P ewentualnie przy baaardzo miękkim świetle ;) ładnie to widać na zdjęciach szczura i Cuddy(która nie jest czarna czarna, tylko czarna czekoladowa, ale też się liczy) szczur przepalony, aczkolwiek nie tragicznie, kaduszka ma cienie: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/zlot%202010/DSC_9763.jpg szczurzy ładnie naświetlony, kaduszka plama: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/zlot%202010/DSC_9761.jpg To dosyć logiczne wyjaśnienie, dzięki ;). [quote name='deer_1987']my sie nauczylismy zeby nie kasowac zdjec po obejrzeniu na wystawietlaczu canon 40d bo wyswietlacz przeklamuje Teoretycznie wyświetlacz powinien pokazywać dobrze (jeśli jego jasność jest właściwie ustawiona), więc to raczej monitor "przekłamuje" i chyba powinien zostać skalibrowany :razz:. [quote name='Ppx']Ile trwał ten zlot w sumie ^^ ? czekamy na zdjęcia :) 5 dni ;) [quote name='kameralna']Fantastyczna galeria :multi: Jestem pod wrażeniem :) Dziękuje :) Quote
taxelina Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Nie monitor mamy dobrze ustawiony - o tym problemie w canon 40d juz troche osob pisalo :) np. http://canon-board.info/showthread.php?t=40679 albo http://www.digart.pl/forum/temat/1072293/problem_z_Canon_40D.html Wyswietlacz w 40D to kupa...nie da sie na tym ocenic ostrosci foty wiec nawet nie probujcie tego robic i pare innych :) Quote
Illusion Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Nie wiedziałam, że ta puszka (a właściwie wyświetlacz) "tak ma", chociaż nie przypominam sobie, żeby zdjęcia wyglądały jakoś tragicznie... bo raz właśnie robiłam zdjęcia tym aparatem. Quote
Illusion Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 ..................................... Quote
Shetanka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Ona ma takie świetne, duuuuuuuuuże oczy :33' Quote
Daga&Maks Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 rewelacyjne fotki :loveu: jak ty to robisz :D Quote
Recommended Posts