Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Bzdury Dorota wypisujesz. Anatomię jak to wet - ma akurat w małym palcu.

Byłam wielokrotnie sędziowana, za każdym razem elegancka i miła atmosfera na ringu. Bardzo duża kultura. Wspaniały i rzetelny sędzia.

Przede wszystkim patrzy na danego psa jako na "całość". Rozmawia, uzasadnia ocenę. Lubi psy raczej masywne acz doskonałe w ruchu.

Posted

[quote name='bea100']Bzdury Dorota wypisujesz. Anatomię jak to wet - ma akurat w małym palcu.

Byłam wielokrotnie sędziowana, za każdym razem elegancka i miła atmosfera na ringu. Bardzo duża kultura. Wspaniały i rzetelny sędzia.

Przede wszystkim patrzy na danego psa jako na "całość". Rozmawia, uzasadnia ocenę. Lubi psy raczej masywne acz doskonałe w ruchu.[/QUOTE]
Zgadzam się w 100%.
A jako, że sędziuje rasy myśliwskie to nic dziwnego w tym, że woli masywne zwierzęta - dla mnie pies myśliwski powinien być porządnie zbudowany - co wiąże się z jego użytkowością.

Posted

Wystawiałam u niego seterke irl., bardzo miły pan, do wystawcy podchodzi z kulturą, dla psa też jest bardzo miły, atmosfera na ringu przemiła, także moje wrażenie zdecydowanie na +.

• 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

Nie mam pojecia jak wyzly.Widzialam ocene cockerow i springerow(z ktorym bylam na ringu)
Maca psa,zaglada w zeby,jest wetem wiec wie czego szukac.Kazda wade anatomiczna zobaczy jesli ktos ma cos do ukrycia :pW kontakcie bardzo przyjemny,taki "normalny",jak cos powie to z sensem,raczej nie popelnia wiekszych bledow.
Bardzo mily poza ringiem,podobal mu sie pies ktorego wystawialam ale ze byl szalony w ruchu to nie dostal lokaty:lol:
Sedzia na pewno lubi dobry ruch,energiczny.Lubi dobrze pokazane psy.Raczej nie zwraca uwagi na grooming.

• 6 years later...
Posted

Sędzia z prawdziwego zdarzenia wysoki poziom w czasie oceny psa,nadmieniam że mam więcej niż jednego psa w ciągu roku kalendarzowego jestem kilkakrotnie na wystawach nie piszę dlatego że mój pies wygrał/otrzymał wszystko co najlepsze itd.Poziom ocen pana Ryka jest bardzo wysoki zna się na hodowli jest z wykształcenia weterynarzem ocenia bardzo wysoko tak jak sędziowie zagraniczni na wystawach międzynarodowych w Europie.