Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gadżet to psiak o nieznanej przeszłości. Zobaczyłyśmy go dzisiaj, trafił ze starej wiaty do kojca przy bramie schroniska - i całe szczęście dla niego, bo mógł nigdy nie zostać zauważony :(
Przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Ostródzie.

Wzbudza respekt wyglądem, ale okazało się, że w stosunku do ludzi to pieszczoch - liże dłonie, przytula się, misiek taki :) Jak z innymi psami - nie wiemy.

Skąd drugie imię - no cóż... psiak ma zeza :D I to jakiego... przez niego wygląda jeszcze bardziej słodko :)

Nie udało się zajrzeć mu w paszczę (ciężko to zrobić przez kraty :P ), także nie wiadomo, ile może mieć lat. Staruszkiem na pewno nie jest ;)

Obiecałam mu na uszko, że za tydzień może go wyciągniemy na spacer... Oby się udało.

Zdjęcia nie oddają nawet w połowie jego urody... No i trudno je było zrobić, bo ruszał się misiek cały czas.

kontakt:
[email protected]
gg - 4086818

Posted

Do góry Malutki, cudny z Ciebie psiutek. Może by mu jakies ogłoszenia porobic? Czy moze ma juz jakies?

A może ktoś potrafi zrobić mu banerek? Ja niestety zupełnie nie wiem jak to sie robi :oops:, ale ogłoszenia jak najbardziej moge zrobic dziś wieczorkiem

Posted

ogłoszeń jeszcze nie ma i byłby na pewno bardzo wdzięczny za pomoc w zrobieniu ich (i ja też, hehe) ;)
o banerek zaraz poproszę kogoś :)
za tydzień w sobotę postaram się dowiedzieć o nim coś więcej, określić mniej więcej wiek i zrobić lepsze zdjęcia (może wyprowadzimy go z boksu).

Posted

Obiecane miał i wywiązaliśmy się - Gadżet wyszedł dziś na spacerek :) Na wszelki wypadek na dwóch smyczach, w razie jakby okazał się psem pociągowym, ale... całkiem grzeczne bydlę z niego :) Wie od czego jest smycz :) ożywił się i zaczął trochę ciągnąć, jak zobaczył inne psy, ale można go bez większego problemu opanować.

No właśnie, jeśli chodzi o inne psy - strasznie był rozczarowany, że nikt nie chce się z nim bawić. Chciał się witać, ale niestety ze względu na gabaryty musiał być trzymany z dala od reszty psiaków. Nie zauważyłyśmy żadnej agresji.

Na nasze oko ma około 2 lat :)
Jest w schronisku od niedawna, błąkał się w Ostródzie w Wielkanoc. Nie wiadomo - zgubił się czy został wyrzucony...

• 2 weeks later...
Posted

przepraszam za brak reakcji, nie miałam ostatnio głowy do niczego...
Gadżecik pojechał dziś do nowego domku, trzymamy kciuki za niego, żeby się udało!