Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Szukam dobrego domu dla 6 letniej suczki rasy cocker spaniel. Jest bardzo udomowiona , grzeczna , czysciutka , słucha własciciela. Bardzo lubi dzieci. Wychowywała się w domu z ogrodem więc troszke ciągnie na smyczy. Oddaje z bólem serca ale niestety nie moge się nia zajmować. Jest to pies mojej zmarłej mamy a ja jestem sama z malutkim dzieckiem , mieszkam w bloku. Dziecko jest asmatykiem. Sunia jest u mnie juz 4 miesiące i naprawde nie moge jej juz dłużej mieć. Szukam dla niej domu .
Nie wiem jaki bedzie jej los jeśli nikt jej nie przygarnie. Ma na imię Figa.......
Bardzo prosze o pomoc
Figa jest z Wrocławia
jesli jest ktoś kto pokocha tego pieska proszę o email
[email protected]

Posted

To straszne. Czasami mi sie wydaje że zwierzęta powinny umierać z właścicielem.:-( A czy nikt z Twojej rodziny nie może jej przygarnąć?
Musisz zamieścić zdjęcia. koniecznie. Potem trzeba ją poogłaszać na róznych portalach typu ale gratka. Czy sunia jest wysterylizowana? Jak nie potrafisz wstawić zdjęć to podeślij mi: [email protected]

Posted

Karen, ale nie napisałaś gdzie sunia mieszka. I jakieś namiary na Ciebie. I zmień w wątku, że Figa to cocer spaniel, są tu miłośnicy tej rasy, może coś komuś wpadnie do głowy. A sunia śliczna, trzeba jej znaleźć dobry dom. Nie sztuka oddać ją byle rozmnażaczowi.

Posted

jest ślicznym grubaskiem to prawda.....ale też bardzo fajny z niej pies. Jesli nie znajdę dla niej domu bede musiała oddac ja do schroniska. Nie moge jej trzymać. Niestety

Posted

karenblue-bede brutalna i przekaze Tobie ,ze jezeli jest to piesek po zmarlej mamie to ze wzgledu na mame nie powinnas tak nawet myslec,szczegolnie o oddaniu do usmiercalni jakie sa schroniska(schronisko to tylko nazwa)
sa org.od spanieli napwewno pomoga w adopcji.
pies nalezy do spadku rodzinnego,!rzeczy po zmarlych sie odziedzicza ,a szczegolnie zywe istoty.mam asthme alergiczna rowniez od 35 lat i mam koty i psy.Po drugie nie chce podwazac ,ze dziecko jest uczulone,ale 99%oddawanych psow ,to "!alergie,"a ja w te bajki nie wierze!!!
Wierze natomiast ,ze znajdzie biedulka domek dom,tym bardziej ,ze jest wychowana z dziecmi.(Mysle ,ze Twoje dziecko tez odwiedzala ,albo mieszkalo z babcia.

Posted

Moje dziecko odwiedzało babcię to prawda nie mieszkało z nią a na psa źle reaguje. Ma ciągłą wysypkę i non stop choruje. Jest uczulony na psa , poza tym mieszkam sama z 1,5 rocznym dzieckiem. Nawet nie jestem w stanie z nia wychodzic na spacery bo boje się same dziecko zostawic w domu. Szukam dla niej domu , nie jestem w stanie się nią zajmować. JUz mi jedna pani w organizacji pewnej powiedziała , że szkoda że moja zmarła mama mnie kiedys do przytułku albo innych ludzi nie oddała...no cóż.
Robie co moge ale nie mam wyjścia , tak się składa , że moje dziecko jest dla mnie wazniejsze niz pies. Przepraszam.

Posted

jestem cierpliwa , szukam juz miesiąc. Wsród znajomych , rodziny i znajomych znajomych......nikt jej nie chce. Za tydzień moje dziecko jedzie na laseroterapię do Katowic , bedzie tam dwa tygodnie i ja razem z nim. Co mam zrobić z psem?

Posted

Nie oddawaj jej do schroniska!!!!! Ona jest ładna i miła i ma spore szanse na dom. Schronisko to dla niej wyrok- jest domowa, nakolankowa, pewnie nie mieszkała z psami- takie psiaki nadzwyczaj często padają ofiarą zagryzień w pierwszych dniach- nie umieją żyć w stadzie psów, więc stado je eliminuje. :-( To niestety częsty scenariusz....

Posted

Karenblue, sunia, która nie jest agresywna do dzieci ma bardzo duże szanse na dom.
Niejednego spanielka wystawiałam już na Allegro i jest naprawdę spore zainteresowanie takimi bezproblemowymi psiakami. :cool3:
Tylko jeśli możesz, to napisz w Allegro, że sunia jest wysterylizowana (nawet jeśli to nieprawda), to odstraszy pseudohodowców. Nie byłoby dla sunieczki dobrze, gdyby trafiła w ręce pseudohodowców. :shake:

Wrzucam info o suni na forum spanielowe, może ktoś się zakocha w tej ślicznotce. :cool3: