Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to jest ich rzeczywisty wiek , to 8 i 11 lat, czy tylko po zebach sprawdzaliscie. Jezeli chodzi o kastracje, to tutaj ona jest bardzo wazna. Wlasciwie nie adoptuje sie psow nie wykastrowanych.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Koss[/B], moje sunie są sterylizowane. Jedna tylko staruszka nie została pocięta.
Poza tym te kurduple będą sięgać im do łokci :diabloti: to co mogłyby zwojować ? :evil_lol:

Najważniejsza sprawa : ja mam małe dzieci, psy muszą przyjechać do mnie odrobaczone i to porządnie ! Pratel nie wystarczy. :shake:

Posted

[quote name='Fortuna']A to jest ich rzeczywisty wiek , to 8 i 11 lat, czy tylko po zebach sprawdzaliscie. Jezeli chodzi o kastracje, to tutaj ona jest bardzo wazna. Wlasciwie nie adoptuje sie psow nie wykastrowanych.[/quote]

to jest ich rzeczywisty wiek,one byly juz w schronisku,jako mlode psy (zdjecia na wątku).
Dlaczego ja tak boje sie o ta kastracje? bo je wtedy rozdzielic bedzie trzeba.Wykastrowany Tino poszedlby do pojedynczego boksu,a do spokojniutkiego,spolegliwego Tobiego wrzucono by jakiegos psa,bo brak miejsca,a tu caly kojczyk dla jednego psa by sie "marnował".
O to sie boje.
A potem mogloby sie okazac,ze w kojczyku zmieszcza sie 3-4 psy,wiec Tino zostalby juz w pojedynczym,malutkim,a do Tobiego tylko by dosztukowywano kolejne psy.

Posted

Brazowa,:-(-na razie nie mamy zadnego nawet przypuszczenia,ze Panowie pójdą do " zagramanicznej "adopcji- ,która wymagałaby w sposób restrykcyjny kastracji, a a to o czym piszesz przeraża mnie-pomyślmy raczej o odrobaczywieniu -jestem specem od robali toksocara sp.-walcze od roku z tym u Antka-dobry jest DRONTAL PLUS, ,Zypiran,..co o tym myślisz???( masz kase ,aby kupić??)

Posted

[quote name='koss']Brazowa,:-(-na razie nie mamy zadnego nawet przypuszczenia,ze Panowie pójdą do " zagramanicznej "adopcji-...[quote]

[B]Koss[/B], trafiłaś w sedno. :fadein:
Nikt tu nie pisał, że one[U] [B]muszą[/B][/U] być wyadoptowane za granicę.

Zipyran jak najbardziej.

Posted

[quote name='koss']Brazowa,:-(-na razie nie mamy zadnego nawet przypuszczenia,ze Panowie pójdą do " zagramanicznej "adopcji- ,która wymagałaby w sposób restrykcyjny kastracji, a a to o czym piszesz przeraża mnie-pomyślmy raczej o odrobaczywieniu -jestem specem od robali toksocara sp.-walcze od roku z tym u Antka-dobry jest DRONTAL PLUS, ,Zypiran,..co o tym myślisz???( masz kase ,aby kupić??)[/QUOTE]
Koss! dopiero na tym wątku rozumiem twoje obawy o Panów Dwóch. ja się w ogóle na psach nie znam, mam suczkę.

Posted

Rozsądnie byłoby poddac je ( jego ) zabiegowi KIEDY BEDZIE PEWNOŚC,CO DO ZAGRANICZNEJ ADOPCJI-a w ogłoszeniu pisac,że istniejie mozliwość-jeżeli ,to będzie decydowało o wzięciu psa....ale nie na zapas.....:shake:

Posted

dokladnie tak...
chlopaki byly dzis na spacerku (sluchajcie,na zywo Tino jest o wiele ladniejszy niz na fotkach),zjadly odrobine lepszej karmy (oj,nawet w warunkach schroniskowych pozostały książętami:)

Posted

przeprazam, ale uśmiałam się po pachy...chciałam młodemu pokazać filmik, zawołałam go, tłumaczę, że to ciocia Wiola, że to są dwa porzucone pieski, a tu nagle słychać :"by ktoś je wziął, są takie zaje****"

nelonik jam am w Gdańsku gdzieś jeszcze Twoje gfilmy:( ale był remont, nie wiem nawet gdzie są, bo Sodoma odbywała się beze mnie:( dopiero jak wrócę spróbuję to odgrzebaći jakoś Ci dostarczyć:(

Posted

Dlatego ja skasowalam informacje , ze nie sa wykastrowane.

Natomiast przeraza mnie wasz brak entuzjazmu. To nie sa jedyne psy, ktorym szukam domu , tutaj wedlug mnie dosyc szybko znajduje sie dom.
Odnosnie Lusi np. mialam ostatnio dwa telefony i dwa domki chca ja zaadoptowac pomimo tego, ze jest chora na cukrzyce i ma 8 latek.
Tak samo znajdzie sie domek i dla nich , troche wiecej wiary.

Posted

Fortuna,ale wg Twojego doswiadczenia,czego im brakuje do adopcji?
Czy info,ze Tino rzuca sie do innych psow,tak moze odstraszac ludzi?
Myslisz,ze filmik cos pomoze? ( w koncu rozmow nie zrozumieja-mozna pokazywac :oops:)

Posted

Witam!
Moim zdaniem to nie jest dobry pomysl, zeby psy w tym wieku kastrowac.
Wiem, ze trudno zanlezc im dom, bo juz dlugo sledze ich losy ale ta kastracja ....., nie podoba mi sie to specjalnie. Przeciez nie jest powiedziane, ze musza znalezc dom, w ktorym sa juz suczki. Trzyman kciuki Fortuna!
W Niemczech nie jest to zadnym specjalnym wymogiem. Dla mnie przy adopcji Fiony nie gralo to zadnej roli. Przedtem mialam Sare - owczarka niemieckiego, ktora przezyla 15 lat bez kastracji i nie bylo to zadnym problemem. Moja siostra ma dwa psy - rowniez nie kastrowane. To zalezy od ludzi, jak odpowiedzialni sa za swoje psy.
Zycze tym slicznym braciom szczesliwego konca tej historii w postaci dobrego domku!
Pozdrawiam Was wszystkich i powodzena!

Posted

ELZA-czy to nie Toyota deklarowała sie zabrac panów-prosze przypomnij,mi kiedy to miało byc-wiesz ja juz w szkole na pełnych obrotach-mam urwanie głowy z maturą miendzynarodową , trochę sie pogubiłam...:shake::oops:
Brazowa -hhhhhhhalo,gdzie jesteś???:crazyeye:

Posted

Kastracja i sterylizacja to jedyny skuteczny i pewny srodek zapobiegania niechcianym szczeniakom. KAŻDY pies czy suka wydane do adopcji powinne przejść taki zbieg, ponieważ nawet przy najlepszych chęciach właściciela czasem sprawy wymykają się spod kontroli.
W przypadku samców dochodza jeszcze dodatkowe korzyści.

Skoro już oswoiliśmy zwierzęta i ingerujemy w ich świat, to jestesmy zobowiązani podejmować działania zmierzające go ograniczenia populacji zwierząt bezdomnych.

z tego co kojarzę, dopiero co kastrowano naszego poschroniskowego...hm 18-letniego Angela? Nawet jesli go troszkę postarzyłam, to wiem że zabiegł przeszedł rewelacyjnie.