gops Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ekhm tak wiec moja kella ma 6 miesiecy szczeka na wszystkich ludzi obok ktorych przechodzi nie jest najmniejsza i ludzie sie boja a na dodatek jest nie odwolywalna czasami ..jesli zobaczy psa ktory jej sie spodoba bardzo to koniec nie slucha sie biegnie nawet jak jest 500m dalej..zadko to sie zdaza ze biegnie do psow no ale sie zdaza... bardziej boje sie ze kiedys jak na kogos bedzie szczekac to ktos ja kopnie a ona zaatakuje.. niewiem jak ja tego oduczyc ..najpierw ja karcilam..potem nagradzalam jak nie szczekala.ale ona dalej tak robi a nadal rosnie i jak bedzie juz dorosla=duza to bedzie jeszcze wiekszy problem.. :roll: sie rozpisalam..z gory dzieki za rady Quote
WŁADCZYNI Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 -linka do puszczania, żeby zawsze mieć nad nią kontrolę, im mniej razy dane zachowanie wystąpi tym łatwiej je będzie wyeliminować -masz drugiego psa, jeśli Kella przejmuje od niego zachowania niepożądane warto rozdzielić spacery z psami, poświęcić chociaż jeden spacer tylko jednemu psu, aby móc się nad nim skupić i pracować -dobry szkoleniowiec - powinno być na pierwszym miejscu bo najważniejsze Quote
gops Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 linke juz probowalam ona i tak szczeka na lince a to wyglada jak by sie rzucala..a ona nie chce gryzc tylko szczeka i skacze :roll: nie przejela tego po moim drugim psie bo on nigdy takich rzeczy nie robil nie wiem skad ona tak ma :roll: bardzo czesto chodze tylko z nia na spacery bo nie zawsze zdrowko dopisuje drugiemu psiakowi..teraz probuje z zabawka mam nadzieje ze sie uda jak zacznie szczekac zaczne piszczec zabawka i zwracac jej uwage na mmnie ...moze to cos da:roll: dzieki za odp Quote
Kinia Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Karaniem psa tylko pogorszyłaś sutuacje. Najlepiej żebu widok człowieka, kojarzył jej sie z czymś superowym. Poproś znajomych, żeby np. jak idą to dali jej smaczka, innych ludzi też możesz, ale skoro sie boją no to... Co do przywoanie to najlepies z linką tak jak Władczyni pisała. Odwracanie uwagi też pomoże:) Quote
gops Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 ja nie wiem czemu ona szczeka wlasnie..nikt jej krzywdy nie zrobil..a jak zobaczy kogos w kapturze to juz wogole strasznie ..chodzi w kagancu bo niechce zeby kogos ugryzla..sprobuje z tymi smaczkami moze sie uda :) Quote
Kinia Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 A chodzi w kolczatce? Może dlatego, odciągasz ją od ludzi to ją wtedy kuje, źle sie kojarzy itd. Quote
WŁADCZYNI Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Kiniu nie zawsze bodźce negatywne są przyczyną agresji. Linka po to żeby nie mogła do takiej osoby podejść. Spróbuj nakręcić psa na zabawki tak żeby nie interesowało jej nic innego. A może szczeka bo lubi? Su tak wyraża wiele emocji. Quote
gops Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 mozliwe ale najwiekszy problem ze jest spora a ludzie sie boja :roll: chodzi w dlawiku :roll: sprobuje te smaczki i linke kupie dluga :roll: bede probowac na znajomych tez Quote
Kinia Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Kiniu nie zawsze bodźce negatywne są przyczyną agresji. Nie sądze, że zawsze ale często:) Quote
WŁADCZYNI Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Kinia napisał(a):Nie sądze, że zawsze ale często:) nieodpowiednio użyte to może i tak. Gops nie użyjesz skutecznie dławika na lince, lepsza będzie zwykła obroża. Quote
gops Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 ehhh ok jakos dam rade :) sprobuje wszystkiego pokolei mam weekend to moze cos zadzialamy :roll: Quote
Recommended Posts