IKA & SONIA Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Rozumiem, że Kazanek zareagował pozytywnie na tego pana? A może p. Tomek zgodziłby się na hotelik dla niego w Wieliczce? Z tego co pamiętam nie chciał pieniązków za dziadzia na wstepię, więc byłoby troszkę czasu na zebranie kasy. Quote
paros Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='Ada-jeje']:placz::placz::placz: ...........Pan nie moze go zabrac w tej chwili bo sunia ktora maja ma cieczke. :placz:[/QUOTE] No to co, że ma cieczkę, przecież Kazan jest wykastrowany więc suni nic nie grozi :roll: Coś nie przekonuje mnie to tłumaczenie skoro jak pisałas pan już jechał i czekałaś na niego :cool3: Ulaa tak naprawdę nie wiemy jak to było z ugryzieniem :shake: znamy tylko relację pana .... I jeszcze jedno, zaufania w pełnym tego słowa znaczeniu tak szybko nie zdobywa się :shake: w tak krótkim czasie jakim Kazan tam był. Kazan mógł zaakceptować nową rodzinę, być posłusznym ..... ale chyba jakiś facet skrzywdził go kiedy był mały i dlatego jest czujny na faceta. I nie wiemy czy jakis przedmiot czy sytuacja mu o tej krzywdzie przypomina i wtedy się broni. A ponieważ teraz jest duży i silny to może obronić się i uprzedza fakt i rzuca się. Mam wieloletnie doświadczenie z psami dominantami, wiem ile pracy wymaga wyszkolenie takiego psa ........ zresztą wcześniej sama miałam rottweilera. Quote
Ulaa Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Kazan nie jest w żadnym wypadku dominantem! Na smyczy nie dyktuje swoich warunków, nie wyrywa z ręki jedzenia, w przejściach i ciasnych pomieszczeniach jest ok. Fajnie się bawi w szarpanie, ale nie jakoś obsesyjnie, puszcza bez problemu. KWL mam nadzieję, że nie odejdziesz z tego wątku, bo faktycznie u Kazana da się zauważyć pewne elementy kaukaziej psychiki. Z każdą chwilą coraz bardziej odnoszę wrażenie, że jego zachowanie to skutki braku zrozumienia ze strony człowieka, samotności, zagubienia. Brak umiejętności budowania więzi i relacji z ludźmi - dokładnie tak jak pisała KWL. Prosimy o info jak kaukazy lubią koegzystować z ludźmi :) Może te rady nam nieco oświetlą. [SIZE=6]A Kazan ma czas do jutra do 12:00!!!!!!!!![/SIZE] Quote
paros Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='Ulaa']................ [SIZE=6]A Kazan ma czas do jutra do 12:00!!!!!!!!![/SIZE][/QUOTE] Co to znaczy? A co stanie się o 12:00??? :cool3: Quote
Ada-jeje Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Paros ja nie napisalam ze pan juz jedzie, bylam umowiona na telefon po 14.00 i sie nie doczekalam, a to ze zona w zadnym wypadku sie nie zgadza na zabranie psa do nich dowiedzialysmy sie jak bylysmy odbierac Terierka od p. Kasi ktora jest szwagierka pana. Nie mozemy ingerowac w sytuacje rodzinne, zdajesz sobie sprawe tak jak i my ze do podjecia decyzji musi wyrazic zgode cala rodzina. A ze nie chcemy oddac Kazana do schroniska a chcemy dac mu jeszcze szanse pozostaje nam tylko oddac go do hoteliku, tylko potrzebna nam kasa. Bazarki tez mile widziane. Quote
hanek Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='paros']Co to znaczy? A co stanie się o 12:00??? :cool3:[/quote] Rozbrzmi hejnał z Wieży Mariackiej? Quote
Ada-jeje Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Hejnal tez rozbrzmi o tej godzinie, ale musi opuscic boks w lecznicy na dluzej nie wyrazili zgody, sami wiecie ze nie jest to boks dla przetrzymywania psow oczekujacych na DS i tak mozemy byc wdzieczni ze sie wczoraj wieczorem zgodzili, bo bylybysmy ugotowane siedzac z nim chyba na zmiane w parku na laweczce. Quote
paros Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='Ada-jeje']Bylysmy dzis wyprowadzic Kazanka, nie wykazal zadnej agresji, ladnie z nami spacerowal a teraz czekamy na pana ktory ma przeyjechac popatrzec na Kazana.[/QUOTE] Z tego postu wywnioskowałam, że pan już zdecydowany ma przyjechać (oczywiście sądziłam, że wcześniej uzgodnił z rodziną) :cool3: [B][COLOR="Black"]To smutne, bo teraz Kazanowi trzeba pilnie szukać tymczasu :-([/COLOR][/B]:-( Quote
Ulaa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 [IMG]http://img329.imageshack.us/img329/2227/kazan16nq8.jpg[/IMG] Quote
Weronikaa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Śliczny. A może DT u Aniuli ??? Ma tam już jakiegoś tymczasa ? Pytałyście ? Quote
Ada-jeje Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Weronika a moze wreszcie ty poszukasz jakiego DT wsrod swoich znajomych i przestaniesz w koncu nami kierowac. :angryy: Quote
Kasie Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 DZiewczyny, ja miałabym tymczas dla niego. :multi: U mojej cioci, w domu obok jakieś 3 tygodnie temu odszedł pies. Nie chcą innego, ale rozmawiałam z nimi i zgodzili się ze bez zobowiazań, ze pies na zawsze itd. na jakis czas moga go przyjąć. Jest kojec z budą. Porzadne. Kojec ma jakieś 5 metrów długości i ze 3 metry szerokości, pies wieczorami i w soboty i niedziele jest wypuszczany do ogrodu (jak nie ma pracowników). W domu jest jeszcze jeden mały psiak, taki pokojowy. A ja miałabym go na oku ;) bo to za siatką. Dajcie mi tylko znać czy to pasuje. Quote
Ada-jeje Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Kasie Jestes[SIZE=4][COLOR=red][B] ANIOLEM[/B][/COLOR][/SIZE], a nad tym psem opatrznosc czuwa, podaj mi prosze na PW twoj nr. tel. zebysmy mogly omowic reszte telefonicznie. Quote
Weronikaa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [quote name='Ada-jeje']Weronika a moze wreszcie ty poszukasz jakiego DT wsrod swoich znajomych i przestaniesz w koncu nami kierowac. :angryy:[/quote] Nie kieruję Wam przecież. To, że zaproponowałam żeby zapytać Aniulę, to był jeden z moich pomysłów, a zresztą ja pytam znajomych, ale ciągle mówią NIE. Quote
Doda_ Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Jaki piękny kazan.. Kasie, spadlas nam z nieba! :loveu: Quote
Ulaa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 [SIZE=5]Kasie to cud!!!! Dzięki ogromne!!!!![/SIZE] Weronika pytałyśmy Aniule i kogo tyko było można, to chyba oczywiste. Ale Kazan nie lubi dzieci i facetów, więc chyba łatwo wpaść na to, że taki tymczas odpada!!! Quote
KWL Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Lepsze rozwiązanie trudno sobie wyobrazić. Dziękujemy ci Kasiu bardzo. Dzięki tobie Kazan otrzyma szansę na sprawiedliwą ocenę i diagnozę ! Quote
Weronikaa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [B]Kasie[/B] - jesteś cudowna !!! :loveu::loveu::loveu: Dziękujemy Ci !! :multi::multi: Quote
paros Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [quote name='Weronika13'][B]Kasie[/B] - jesteś cudowna !!! :loveu::loveu::loveu: Dziękujemy Ci !! :multi::multi:[/quote] Kasie :Rose: Quote
Ulaa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 [IMG]http://img65.imageshack.us/img65/8341/kazan11iy0.jpg[/IMG] [IMG]http://img65.imageshack.us/img65/4411/kazan10ur2.jpg[/IMG] Quote
IKA & SONIA Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Piękny jest Kazanek, ale jakże skrzywdzony przez ludzi:-( Najważniejsze, że dostał szansę!!! Quote
Ada-jeje Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Relacje na watku od Kasie bedziemy mialy dopiero w poniedzialek ale ja bede z Kasie w kontakcie telefonicznym. I jak juz bede wiedziala cos nowego to napisze. Jeszcze raz serdeczne podziekowania dla Cibie Kasie :loveu: i twojego kolegi :loveu: z kolezanka :loveu: ktorzy przyjechali po Kazana do Chrzanowa. Quote
Recommended Posts