Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej ;) doczytałam dopiero teraz. Ale i tak nie mogłabym się spotkać, przez cały weekend jestem poza Krakowem.
A fakt, że mieszkam w okolicy ;)

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kazan wcale nie dobrze znosi kojec. I nie jest najlepszym rozwiązaniem dla niego umieszczenie go w kojcu.

[B]Ada-jeje[/B], co z kwarantanną, ona już minęła w sobotę. Rozumie ze jest potrzebne uregulowanie tego?

Posted

Tak kwarantanna minela w sobote i to juz jest uregulowane, jezeli mozesz teraz pokazac Kazana wetowi bedziemy wdzieczne, chodzi o jego wyproznianie sie z czym ma problemy. Kasie dane do wystawienia faktury na fundacje, sa na naszej stronce, po otrzymaniu faktury wyslij ja prosze na adres siedziby fundacji a my zaplacimy przelewem.

Posted

Ok, dzięki.
Kazan jest wstępnie umówiony na sobotę na prześwietlenie i badania krwi. Prześwietlenie pod katem tych łapek, co w nich tam piszczy.
A krew z naciskiem na wątrobę i właśnie te problemy z jelitami.
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze :cool1:

Posted

W kojcach psy moga przebywac i Kazan tez, ale zeby nie bylo to stale lokum przez 24h tak jak bylo to w przypadku Kazana u jego pierwszych wlascicieli, i chyba dlatego Kazan tak bardzo nie lubi kojca w ktorym zyl przez dwa lata zamkniety zas wypuszanie go z kojca nalezalo do rzadkosci.

Posted

Ostatnio znowu mam niewiele czasu...
U Kazana wszystko w porządku. Byliśmy u weta. Miał zrobione prześwietlenie pod katem dysplazji. I czysto. Stawy biodrowe wyglądają prawidłowo.
Ten jego dziwny chód to efekt tego że miał zbyt mało ruchu, był niewybiegany, jest zbyt ciężki. Mamy wiele chodzić, nie zmuszać go do biegu i obserwować co będzie dalej.
Uszy też ok, były po prostu koszmarnie brudne. Teraz już są fachowo i do końca wyczyszczone.
Jest na karmie weterynaryjnej dla jelitowców. Z kupkami już lepiej troszkę. Ma dostawać jeść regularnie.

kazan nie nadaje sie do kojca. Wiem, że są psy, dla których to jest bez znaczenia. Ale on akurat znosi to kiepsko. I dlatego optowałabym za domem dla niego gdzie nie byłby zamykany. I domem z doświadczeniem, nie jako pierwszy pies.
A zresztą trzymajcie lekko kciuki ;) bo tak piszę i piszę o nim do mojej znajomej, az ją chyba lekko zainteresowałam... został jeszcze mąż do przekonania. I właśnie Kazan nie byłby w kojcu... Może się uda?

Posted

Kazanka jednak trzeba dokładnie opisać, nieudanych adopcji przeżył już dość. Musi trafić tam gdzie będzie chciany, taki jaki jest...