bognik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Martinee'] Każdy aparat ma taką funkcje pt.zdjęcia seryjne. Polega to na tym ,że aparat robi sam zdjęcia w bardzo szybkim tempie -jedno za drugim.W ten sposób możemy uzyskać naprawde fajny efekt zdjęcia w ruchu. Jak ktoś lubi się bawić w taki sposób to może zrobić poźniej krótkie filmiki, dzięki tej opcji naprawde fajnie to wygląda :) bognik- napewno wiedziała ,że coś takiego jest booo ona jest taka mądra.Wszystkich krytykuje i poucza. ładnie to znaczy lepiej od twojego zdjęcia ,które jest ruszone i nie ostre[/quote] Nadal nie rozumiem :razz: Specem w dziedzinie fotografii nie jestem, ale co nieco wiem, więc staram się innym to przekazać (użytkownicy, którzy udzielają się w tym temacie przecież tego właśnie chcą) ;) Co do zdjęć seryjnych - zapewniam Cię, że [B]dog_master'ka[/B] wie, co to znaczy :lol: A moje zdjęcie poruszone i nieostre? :hmmmm: W którym miejscu? Ciemne i zaszumione to się zgodzę, ale nieostre? Pozdrawiam! Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 a ja lubie szumy - momentami naprawde nadaja wyrazu , przy reporterce najbardziej.:diabloti::cool3: a i na pregach mi szumy wyłazą - dziadskie to juz na maxa akurat:roll::mad: Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 no, wlasnie, kto robi te zdjęcia , aparat czy osoba naciskająca "spust"? Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 poczekaj jeszcze troche az dostane nową zabawke to wtedy pogadamy :) a przykro mi jeśli chcesz zrobić naprawde dobre zdjęcie w ruchu kompaktem polecam tą opcje :D. P.S bognik robi fajne foty ale jeszcze żadna mnie nie zachwyciła :D Jest jedna osoba na dogo która robi fajne zdjęcia :D i to od niej będe się uczyć Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 ostre to ono napewnio nie jest. Mówie teraz o tym zdjęciu [url]http://images34.fotosik.pl/274/8cdbcd6691398588.jpg[/url] zobacz łapy są nie wyraźne. Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Apbt_sól']no, wlasnie, kto robi te zdjęcia , aparat czy osoba naciskająca "spust"?[/QUOTE] jezeli chodzi o zdjęcia seryjne (jeśli chodzi ci o to) to zdjęcia robi aparat ty tylko trzymasz spust :D Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 dobra ,ja Wam dam "pożywke" - mozecie jechać :)(trochu smieci w kadrze):P [IMG]http://i257.photobucket.com/albums/hh221/soranossa/DSCF5155.jpg[/IMG] Quote
Unbelievable Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Martinee']poczekaj jeszcze troche az dostane nową zabawke to wtedy pogadamy :) a przykro mi jeśli chcesz zrobić naprawde dobre zdjęcie w ruchu kompaktem polecam tą opcje :D. P.S bognik robi fajne foty ale jeszcze żadna mnie nie zachwyciła :D Jest jedna osoba na dogo która robi fajne zdjęcia :D i to od niej będe się uczyć[/quote]:evil_lol::evil_lol: [quote name='Martinee']ostre to ono napewnio nie jest. Mówie teraz o tym zdjęciu [URL]http://images34.fotosik.pl/274/8cdbcd6691398588.jpg[/URL] zobacz łapy są nie wyraźne.[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol: to tylko kompakcik. Quote
bognik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Martinee']poczekaj jeszcze troche az dostane nową zabawke to wtedy pogadamy :) a przykro mi jeśli chcesz zrobić naprawde dobre zdjęcie w ruchu kompaktem polecam tą opcje :D. [/quote] ''Zabawka'' sama nic nie zdziała. Najpierw się dokształć, przeczytaj książki fotograficzne, wyciągnij wszystko, co możliwe z Twojego aparatu, a dopiero później zabieraj się za lustro (bo pewnie je masz na myśli). [quote name='Martinee']ostre to ono napewnio nie jest. Mówie teraz o tym zdjęciu [URL]http://images34.fotosik.pl/274/8cdbcd6691398588.jpg[/URL] zobacz łapy są nie wyraźne.[/quote] Bo to kompakt, który dokładnie ruchu nie zamrozi, przecież pisałam o tym :cool1: Przynajmniej przepaleń nie ma (coś za coś). To zdjęcie nawet mi się nie podoba, nie jest do oceny, to miał być tylko przykład (o czym już pisałam). [B]Tinka [/B]- co Ci tak wesoło? :diabloti: Pozdrawiam! Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='bognik']''Zabawka'' sama nic nie zdziała. Najpierw się dokształć, przeczytaj książki fotograficzne, wyciągnij wszystko, co możliwe z Twojego aparatu, a dopiero później zabieraj się za lustro (bo pewnie je masz na myśli). Bo to kompakt, który dokładnie ruchu nie zamrozi, przecież pisałam o tym :cool1: Przynajmniej przepaleń nie ma (coś za coś). To zdjęcie nawet mi się nie podoba, nie jest do oceny, to miał być tylko przykład (o czym już pisałam). [B]Tinka [/B]- co Ci tak wesoło? :diabloti: Pozdrawiam![/QUOTE] nie bądz zamądra ,wiesz to zdjęcie jest robione w samo południe i nie ma się co dziwić,że jest przepalone. P.s ja jakoś ładnie złapałam ruch, aha nie masz bladego pojęcia co ja wiem a czego nie wiem więc prosze nie mów mi ,co mam robić bo pewnie przeczytałam więcej ksiązek i płyt na temat fotografi niż ty ...... nie będe pisać więcej bo nie chce bana Quote
dog_master Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 [quote name='Martinee']poczekaj jeszcze troche az dostane nową zabawke to wtedy pogadamy :) a przykro mi jeśli chcesz zrobić naprawde dobre zdjęcie w ruchu kompaktem polecam tą opcje :D. [/quote] [quote name='Martinee']Każdy aparat ma taką funkcje pt.zdjęcia seryjne. Polega to na tym ,że aparat robi sam zdjęcia w bardzo szybkim tempie -jedno za drugim.W ten sposób możemy uzyskać naprawde fajny efekt zdjęcia w ruchu. Jak ktoś lubi się bawić w taki sposób to może zrobić poźniej krótkie filmiki, dzięki tej opcji naprawde fajnie to wygląda :) bognik- napewno wiedziała ,że coś takiego jest booo ona jest taka mądra.Wszystkich krytykuje i poucza. ładnie to znaczy lepiej od twojego zdjęcia ,które jest ruszone i nie ostre[/quote]Ze niby ja? :D To nie czytaj moich wypowiedzi. Ja niestety Twoich czytac nie zamierzam, gdyz kolą w oczy. A nie bede co post prosila "pisz po polsku". Nie kazdy aparat ma taka funkcje. Moj stary kompakcik nie ma. Poza tym, co ma zamrazanie ruchu i szybkosc ostrzenia AF do zdjec seryjnych? Blagam, wez jakas ksiazke o fotografii... Albo chociaz lustro do reki. Ja pisac nie mam zamiaru, choc wiem. I moze nie najlepsze, bo sprzet slaby, ale jest ruch - mozesz obejrzec w mojej Galerii w Klubie Olympusa - w podpisie... [quote name='Martinee']jezeli chodzi o zdjęcia seryjne (jeśli chodzi ci o to) to zdjęcia robi aparat ty tylko trzymasz spust :D[/quote] Nie, chodzilo jej zapewne o to, ze aparat sam zdjecia za Ciebie nie zrobi. To TY musisz wszystko ustawic i odpowiednio zmierzyc, zeby byl efekt. Nawet Nikonem D3 mozesz nie zrobic zadnego fanego zdjecia bez wiedzy fotograficznej ;p Quote
bognik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote]wiesz to zdjęcie jest robione w samo południe i nie ma się co dziwić,że jest przepalone. [/quote] To po co robisz zdjęcia w południe jak wiesz, że będą przepalenia? Pewnie, łatwiej się wytłumaczyć za ostrym słońcem. [quote name='Martinee']pewnie przeczytałam więcej ksiązek i płyt na temat fotografi niż ty ...... [/quote] Właśnie widać. [B]dog_master'ko[/B] - widzę moje ulubione zdjęcie Kubusia w Twoim avatarze :loveu: Pozdrawiam! Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [QUOTE]Nie, chodzilo jej zapewne o to, ze aparat sam zdjecia za Ciebie nie zrobi. To TY musisz wszystko ustawic i odpowiednio zmierzyc, zeby byl efekt. Nawet Nikonem D3 mozesz nie zrobic zadnego fanego zdjecia bez wiedzy fotograficznej ;p[/QUOTE] dokladnie tak;] ojoj, nam się tu profesjoalistka objawiła a tu tacy nielaskawcy- fuj! nie ładnie;) ps.moglby ktos w wolnej chwili zernac na moje wypocinki? i konskruktywnie srobnac cosik? :P Quote
bognik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Apbt_sól'] ps.moglby ktos w wolnej chwili zernac na moje wypocinki? i konskruktywnie srobnac cosik? :P[/quote] Chodzi Ci o [URL="http://i257.photobucket.com/albums/hh221/soranossa/DSCF5155.jpg"]TO[/URL] zdjęcie? Szkoda tego bałaganu w tle, przydałaby się mniejsza GO ;) Dzieci są fajnymi modelami, więc na co czekasz? Fotografuj :-) Pozdrawiam! Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Już ci mówie po co po to ,żeby się nauczyć (wyprobować jak wogóle takie zdjęcia wychodzą ) to chyba proste każdy wie ,że zdjęc w południe nie wolno robić tylko najlepiej wieczorem (to napewno wiesz) Ten wątek jest bezsensu, wiecie co potakujcie sobie ,wszyscy robićie super zdjęcia naprwde. Niczego z wami przeanalizować nie można bo odrazu (ty jesteś głupia, ja jestem mądra). Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 a jaka z toba analiza, zapierasz sie ze ISO nie masz... tlumacza ci ludzie ze iso jest nieodzowną czescią fotografii itp a ty dalej swoje... a teraz tupiesz nozką boś zła.... ech... bognik - dzieki za uwgi ,musze jaiegoś dziaciaka od znajomych wypozyczyć czasem ;p Quote
LeCoyotte Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Martinee']nie bądz zamądra ,wiesz to zdjęcie jest robione w samo południe i nie ma się co dziwić,że jest przepalone. [/quote] ale to nikogo nie interesi:cool1: [quote] przeczytałam więcej ksiązek i płyt na temat fotografi niż ty ...... nie będe pisać więcej bo nie chce bana[/QUOTE] czytać każdy może trochę lepiej, lub trochę gorzej...:diabloti: [quote name='Helga&Ares'] i powtarzam, że zdjęcia robione bez pomocy tej czułości;) Praktycznie nigdy nie używam :p [/QUOTE] :hmmmm: ps. ten wątek potrafi poprawić humor:lol: Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Bo tu się nikt nie zna!!!!!!!!!!!!!!!! ech... co Wy wiecie o fotografii....:evil_lol: wiesz co....Martinee , kurcze ja tam nic , zadnych ksiazek nie czytalam... wszystko robie metodą prob i błędow , chlone rady i kazda krytyka ..... ale widać czas juz czytac, bo kurde ISO mam :shake::shake: Quote
Kinia Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/224/94cfffd127282fbb.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/224/0fdf35ad5bcbf63f.jpg[/IMG][/URL] Nie wiem czy te przepalenia bardzo psują dlatego pytam ludzi bardziej doświadczonych:) W ogóle jestem bardzo zaskoczona, że tym aparatem udało się zrobić tak rozmazane tło, wcześniej myślałam, że to nie możliwe. Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Apbt_sól']a jaka z toba analiza, zapierasz sie ze ISO nie masz... tlumacza ci ludzie ze iso jest nieodzowną czescią fotografii itp a ty dalej swoje... a teraz tupiesz nozką boś zła.... ech... bognik - dzieki za uwgi ,musze jaiegoś dziaciaka od znajomych wypozyczyć czasem ;p[/QUOTE] co takiego, soryy wypraszam sobie nie powiedziałam ,że nie mam ISO chyba ci się coś pomyliło albo wogole nie czytasz kto co pisze ! Quote
Apbt_sól Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 anu popalone i nie ostre, proboj stanać inaczej w momencie mocnego slonca, przyslonić, chocby torebką"zrodlo" swiatla, albo pocekac az slonce z lagodnieje. pobaw sie ustawieniami w paracie:) takie dla smiechu ;) , zasadniczo dla kumpeli robione;) [IMG]http://i257.photobucket.com/albums/hh221/soranossa/DSCF5118.jpg[/IMG] ps.Edit [QUOTE]Więc ono jest, ale go nie ma[/QUOTE]???????????????? Quote
bognik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Martinee']Już ci mówie po co po to ,żeby się nauczyć (wyprobować jak wogóle takie zdjęcia wychodzą ) to chyba proste każdy wie ,że zdjęc w południe nie wolno robić tylko najlepiej wieczorem (to napewno wiesz) Ten wątek jest bezsensu, wiecie co potakujcie sobie ,wszyscy robićie super zdjęcia naprwde. Niczego z wami przeanalizować nie można bo odrazu (ty jesteś głupia, ja jestem mądra).[/quote] Pewnie, próbuj sobie (też tak robię), tylko nie wstawiaj potem przepalonych zdjęć z tłumaczeniem, bo to się mija z celem. Próbuj dla siebie i wyciągaj wnioski (tylko już przeczytałaś, że na pewno dużo wiesz). Nikt Ci nie każe czytać i pisać w tym temacie. [quote]ps. ten wątek potrafi poprawić humor:lol:[/quote] Zgadzam się :evil_lol: [B]Apbt_sól[/B] - [URL]http://i257.photobucket.com/albums/hh221/soranossa/DSCF5118.jpg[/URL] - pomysł świetny! Pozdrawiam! Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Apbt_sól']Bo tu się nikt nie zna!!!!!!!!!!!!!!!! ech... co Wy wiecie o fotografii....:evil_lol: wiesz co....Martinee , kurcze ja tam nic , zadnych ksiazek nie czytalam... wszystko robie metodą prob i błędow , chlone rady i kazda krytyka ..... ale widać czas juz czytac, bo kurde ISO mam :shake::shake:[/QUOTE] ja też je mam i wiem ,że je mam. Na temat tego ,że nie mam ISO ja nic nie pisałam widać -jak pisała [B]LeCoyotte[/B] czytać każdy może trochę lepiej, lub trochę gorzej... :D:D:D Quote
Martinee Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Apbt_sól']anu popalone i nie ostre, proboj stanać inaczej w momencie mocnego slonca, przyslonić, chocby torebką"zrodlo" swiatla, albo pocekac az slonce z lagodnieje. pobaw sie ustawieniami w paracie:) takie dla smiechu ;) , zasadniczo dla kumpeli robione;) [IMG]http://i257.photobucket.com/albums/hh221/soranossa/DSCF5118.jpg[/IMG] ps.Edit ????????????????[/QUOTE] soryy ja tego nie napisałam zobacz sobie jeszcze raz i uważnie kto to napisał. Quote
Recommended Posts