Squ Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [FONT=Verdana][quote name='ewelinabuck'] [URL]http://img301.imageshack.us/img301/7392/obraz237ef6.jpg[/URL][/quote][/FONT][FONT=Verdana]Super! Śliczne oczka ma :lol: Czy zna ktoś sklep japanfoto.pl ? [/FONT] Quote
dog_master Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Ewelina, Ty robisz piekne makra! Nie znam sie na owadach [czy beda ;p], ale moze rano/wieczorem bedzie lepsze swiatelko. Squ, z tego, co wiem, jest to nowy sklep, z forum Olympusa nikt jeszcze nie odwazyl sie zamowic ;) Quote
Martinee Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 ja mam zamiar kupić najnowszą zabawke Olympusa 510 :):) ciekawe jak się będzie sprawować Quote
PATIszon Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [quote name='dog_master']Ol[B]y[/B]mpusa... ;][/quote] A skad wiesz co chce kupic [B]Martinee :eviltong:[/B] Quote
polciuaa Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Dog_Master - wcześnie rano jest najlepsze światło do robienia zdjęć macro i pozatym owady są jeszcze zaspane.;P Przynajmniej tak czytałam,ale jeszcze nie praktykowałam.;D Quote
LeCoyotte Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Ewelina niezłe makra:cool3: jakim sprzętem robione? co do światła to można robić z lampą z dyfuzorem-samoróbką;) przyjemne delikatne światełko można uzyskać:) albo w pochmurny dzień.. tylko wtedy jest dość ciemno i można poruszyć fotkę Quote
dog_master Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 ;) [quote name='ewelinabuck']canon 350D + 18-55+ konwert DCR-250 Raynox[/quote] Taa, ja mam pseudosoftboxa, nawet dziala, ale dyfuzora skutecznego zrobic juz nie umiem... Any wzorys? ;) Quote
Unbelievable Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [url]http://www.allegro.pl/item364776269_super_okazja_minolta_dynax_5_sigma_28_105.html[/url] pytam drugi raz, o zupełnie inny aparat ale warto? głównie do nauki... Quote
bognik Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Byłam dzisiaj w Fotojoker'ze z rodziną. Przeliczyliśmy ile wyjdzie do zapłacenia, jeżeli D80 z Nikkor'em 50mm/1.8 weźmiemy na raty. Wszystko ustaliliśmy, sprzedawczyni zapisała dane mamy i czekaliśmy ok. 15 minut na odpowiedź z banku, czy dadzą raty. Odpowiedź banku była pozytywna, przyszło do podpisywania umowy a tu ... bank na siłę daje kartę kredytową :mad: :angryy: Niby nieaktywna, trzeba aktywować, ale w umowie podpisuje się, że zgadza się na kartę. Żeby ją aktywować trzeba zadzwonić. Jeżeli jej się nie chce, to po prostu przecina się ją i wysyła razem z pismem do banku, że się jej nie chce. Oszuści, bo taka sprawa była kiedyś opisywana, czytałam to. Ktoś otrzymał na takich samych zasadach kartę, nie była aktywna, a po 3 latach bank przysłał rachunek za kartę. Przez 3 lata nabijali kasę mimo, iż karta nie była aktywna. Nie było możliwości wzięcia na raty bez podpisywania w umowie, że zgadza się na kartę. Chcieliśmy też dać pismo sprzedawczyni, żeby karty nie przysyłali, ale tak też nie można było :roll: I tym sposobem muszę nadal czekać na lustro ... :shake: Tata się wkurzył i powiedział, że chyba weźmie ,,od ręki'', bo nie ma zamiaru brać na takich warunkach sprzętu ... [B]Polna[/B] - Ty brałaś u nich na raty? Pozdrawiam! Quote
Vectra Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Bognik , jestem w szoku , nigdy się z takim czymś nie spotkałam.Owszem , można wziąć dodatkowo kartę , ale nigdy nie był to warunek podpisania umowy kredytowej. Quote
bognik Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [quote name='Vectra']Bognik , jestem w szoku , nigdy się z takim czymś nie spotkałam.Owszem , można wziąć dodatkowo kartę , ale nigdy nie był to warunek podpisania umowy kredytowej.[/quote] Jestem taka zła, że nie da się tego opisać :angryy: I pomyśleć, że za tydzień już bym miała D80 ze szkiełkiem ... Pozdrawiam! Quote
BBeta Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [B]bognik[/B], dlaczego nie kupicie aparatu na raty przez internet? Quote
bognik Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [quote name='BBeta'][B]bognik[/B], dlaczego nie kupicie aparatu na raty przez internet?[/quote] Nie myśleliśmy o tym. Byliśmy w RTV EURO AGD, bo tam są raty 0%, jednak body kosztuje mniej więcej tyle, ile w Fotojoker'ze D80 z 50/1.8. Poszliśmy do Fotojoker'a i to był taki spontan mimo, iż raty oprocentowane to nie wyszło drogo. Jutro pomyślę nad ratami w Internecie, mam mętlik w głowie znowu :shake: Pozdrawiam! Quote
betty_labrador Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 to niezle bognik ... :-o dobrze wiedziec takie rzeczy.. Quote
BBeta Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Nie wiem ile D80 kosztuje teraz w fj, ale jak dobrze poszukasz to możliwe, że w internecie znajdziesz jeszcze taniej ;) Quote
dog_master Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Bognik, w fotozakupach maja D80 za 2100, maja raty Zagiel z tego co pamietam. Quote
betty_labrador Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 co myslicie o tym zdjeciu? [IMG]http://img210.imageshack.us/img210/3991/dscf9713ya3.jpg[/IMG] Quote
Vectra Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Nie ostre jest. Dwa psa bym trochę w prawo przesunęła i troszkę może lewej stronty więcej by było widac na do sie gapi. Jessooo jak fajnie sie po mądrzyć :diabloti: Quote
Polna Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 [quote name='bognik']Nie myśleliśmy o tym. Byliśmy w RTV EURO AGD, bo tam są raty 0%, jednak body kosztuje mniej więcej tyle, ile w Fotojoker'ze D80 z 50/1.8. Poszliśmy do Fotojoker'a i to był taki spontan mimo, iż raty oprocentowane to nie wyszło drogo. Jutro pomyślę nad ratami w Internecie, mam mętlik w głowie znowu :shake: Pozdrawiam![/QUOTE] Mój tata zdecydował się na kredyt w mbanku bodajze. ;) Quote
Martinee Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 [quote name='BBeta'][B]bognik[/B], dlaczego nie kupicie aparatu na raty przez internet?[/QUOTE] nooo właśnie w normalnych sklepach nie ma sensu czego kolwiek kupować booo wszytko masakrycznie drogie w necie o wiele taniej Quote
bognik Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 [B]LeCoyotte[/B] - poszło ;) [B]Polna [/B]- i co, przyślą Wam kartę? [quote name='betty_labrador']to niezle bognik ... :-o dobrze wiedziec takie rzeczy..[/quote] Gdyby nie tata, to mama pewnie by umowę podpisała po tym, jak pracownica przekonywała, że odsyła się przeciętą kartę z pismem. [quote name='BBeta']Nie wiem ile D80 kosztuje teraz w fj, ale jak dobrze poszukasz to możliwe, że w internecie znajdziesz jeszcze taniej ;)[/quote] [quote name='dog_master']Bognik, w fotozakupach maja D80 za 2100, maja raty Zagiel z tego co pamietam.[/quote] W Fotojoker'ze body kosztuje 2179 zł., więc nie wiele więcej. Z Nikkor'em 50/1.8 i ratami wyszło nam trochę ponad 2500 zł., więc porównywalnie z ofertami w Internecie ;) [quote name='Martinee']nooo właśnie w normalnych sklepach nie ma sensu czego kolwiek kupować booo wszytko masakrycznie drogie w necie o wiele taniej[/quote] Pewnie, że taniej, dlatego zapłaciłabym za sprzęt tyle, ile kosztuje w internetowym sklepie Fotojoker'a (można u nich zamówić przez Internet na miejscu, załatwić sprawę z ratami i odebrać sprzęt w sklepie) ;) [B]BTW:[/B] tata dzisiaj dzwonił do banku (swoją drogą dodzwonienie się do nich graniczy z cudem) i powiedzieli mu, że miał rację mówiąc pracownicy, że zostawi pismo w którym da jasno do zrozumienia, że nie chce żadnej karty kredytowej. Pozdrawiam! Quote
Waldek Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img296.imageshack.us/img296/7458/taskanaforum640fw2.jpg[/IMG][/URL] Prawda, że piękna ta bezłapka ? Umie się ustawić do aparatu aby ukryć swoje kalectwo, a mnie do artykułu potrzebne jest jej zdjęcie akurat z drugiej strony .... spryciula. Quote
polciuaa Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Waldek Ty to masz talent.!Normalnei cudo.!:loveu: I koteczka też śliczna.Gdybyś nie powiedział to bym się nei kapła,że bezłapka z niej.;P Quote
Recommended Posts