Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana][quote name='ewelinabuck']
[URL]http://img301.imageshack.us/img301/7392/obraz237ef6.jpg[/URL][/quote][/FONT][FONT=Verdana]Super! Śliczne oczka ma :lol:

Czy zna ktoś sklep japanfoto.pl ?
[/FONT]

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewelina, Ty robisz piekne makra! Nie znam sie na owadach [czy beda ;p], ale moze rano/wieczorem bedzie lepsze swiatelko.

Squ, z tego, co wiem, jest to nowy sklep, z forum Olympusa nikt jeszcze nie odwazyl sie zamowic ;)

Posted

Dog_Master - wcześnie rano jest najlepsze światło do robienia zdjęć macro i pozatym owady są jeszcze zaspane.;P Przynajmniej tak czytałam,ale jeszcze nie praktykowałam.;D

Posted

Ewelina niezłe makra:cool3: jakim sprzętem robione?
co do światła to można robić z lampą z dyfuzorem-samoróbką;) przyjemne delikatne światełko można uzyskać:) albo w pochmurny dzień.. tylko wtedy jest dość ciemno i można poruszyć fotkę

Posted

;)
[quote name='ewelinabuck']canon 350D + 18-55+ konwert DCR-250 Raynox[/quote]

Taa, ja mam pseudosoftboxa, nawet dziala, ale dyfuzora skutecznego zrobic juz nie umiem... Any wzorys? ;)

Posted

Byłam dzisiaj w Fotojoker'ze z rodziną. Przeliczyliśmy ile wyjdzie do zapłacenia, jeżeli D80 z Nikkor'em 50mm/1.8 weźmiemy na raty.
Wszystko ustaliliśmy, sprzedawczyni zapisała dane mamy i czekaliśmy ok. 15 minut na odpowiedź z banku, czy dadzą raty. Odpowiedź banku była pozytywna, przyszło do podpisywania umowy a tu ... bank na siłę daje kartę kredytową :mad: :angryy: Niby nieaktywna, trzeba aktywować, ale w umowie podpisuje się, że zgadza się na kartę. Żeby ją aktywować trzeba zadzwonić. Jeżeli jej się nie chce, to po prostu przecina się ją i wysyła razem z pismem do banku, że się jej nie chce.
Oszuści, bo taka sprawa była kiedyś opisywana, czytałam to. Ktoś otrzymał na takich samych zasadach kartę, nie była aktywna, a po 3 latach bank przysłał rachunek za kartę. Przez 3 lata nabijali kasę mimo, iż karta nie była aktywna.

Nie było możliwości wzięcia na raty bez podpisywania w umowie, że zgadza się na kartę. Chcieliśmy też dać pismo sprzedawczyni, żeby karty nie przysyłali, ale tak też nie można było :roll:

I tym sposobem muszę nadal czekać na lustro ... :shake:
Tata się wkurzył i powiedział, że chyba weźmie ,,od ręki'', bo nie ma zamiaru brać na takich warunkach sprzętu ...

[B]Polna[/B] - Ty brałaś u nich na raty?

Pozdrawiam!

Posted

Bognik , jestem w szoku , nigdy się z takim czymś nie spotkałam.Owszem , można wziąć dodatkowo kartę , ale nigdy nie był to warunek podpisania umowy kredytowej.

Posted

[quote name='Vectra']Bognik , jestem w szoku , nigdy się z takim czymś nie spotkałam.Owszem , można wziąć dodatkowo kartę , ale nigdy nie był to warunek podpisania umowy kredytowej.[/quote]
Jestem taka zła, że nie da się tego opisać :angryy:
I pomyśleć, że za tydzień już bym miała D80 ze szkiełkiem ...

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='BBeta'][B]bognik[/B], dlaczego nie kupicie aparatu na raty przez internet?[/quote]
Nie myśleliśmy o tym. Byliśmy w RTV EURO AGD, bo tam są raty 0%, jednak body kosztuje mniej więcej tyle, ile w Fotojoker'ze D80 z 50/1.8. Poszliśmy do Fotojoker'a i to był taki spontan mimo, iż raty oprocentowane to nie wyszło drogo.

Jutro pomyślę nad ratami w Internecie, mam mętlik w głowie znowu :shake:

Pozdrawiam!

Posted

Nie ostre jest.
Dwa psa bym trochę w prawo przesunęła i troszkę może lewej stronty więcej by było widac na do sie gapi.

Jessooo jak fajnie sie po mądrzyć :diabloti:

Posted

[quote name='bognik']Nie myśleliśmy o tym. Byliśmy w RTV EURO AGD, bo tam są raty 0%, jednak body kosztuje mniej więcej tyle, ile w Fotojoker'ze D80 z 50/1.8. Poszliśmy do Fotojoker'a i to był taki spontan mimo, iż raty oprocentowane to nie wyszło drogo.

Jutro pomyślę nad ratami w Internecie, mam mętlik w głowie znowu :shake:

Pozdrawiam![/QUOTE]

Mój tata zdecydował się na kredyt w mbanku bodajze. ;)

Posted

[quote name='BBeta'][B]bognik[/B], dlaczego nie kupicie aparatu na raty przez internet?[/QUOTE]
nooo właśnie w normalnych sklepach nie ma sensu czego kolwiek kupować booo wszytko masakrycznie drogie w necie o wiele taniej

Posted

[B]LeCoyotte[/B] - poszło ;)

[B]Polna [/B]- i co, przyślą Wam kartę?

[quote name='betty_labrador']to niezle bognik ... :-o dobrze wiedziec takie rzeczy..[/quote]
Gdyby nie tata, to mama pewnie by umowę podpisała po tym, jak pracownica przekonywała, że odsyła się przeciętą kartę z pismem.

[quote name='BBeta']Nie wiem ile D80 kosztuje teraz w fj, ale jak dobrze poszukasz to możliwe, że w internecie znajdziesz jeszcze taniej ;)[/quote]

[quote name='dog_master']Bognik, w fotozakupach maja D80 za 2100, maja raty Zagiel z tego co pamietam.[/quote]
W Fotojoker'ze body kosztuje 2179 zł., więc nie wiele więcej. Z Nikkor'em 50/1.8 i ratami wyszło nam trochę ponad 2500 zł., więc porównywalnie z ofertami w Internecie ;)

[quote name='Martinee']nooo właśnie w normalnych sklepach nie ma sensu czego kolwiek kupować booo wszytko masakrycznie drogie w necie o wiele taniej[/quote]
Pewnie, że taniej, dlatego zapłaciłabym za sprzęt tyle, ile kosztuje w internetowym sklepie Fotojoker'a (można u nich zamówić przez Internet na miejscu, załatwić sprawę z ratami i odebrać sprzęt w sklepie) ;)

[B]BTW:[/B] tata dzisiaj dzwonił do banku (swoją drogą dodzwonienie się do nich graniczy z cudem) i powiedzieli mu, że miał rację mówiąc pracownicy, że zostawi pismo w którym da jasno do zrozumienia, że nie chce żadnej karty kredytowej.

Pozdrawiam!

Posted

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img296.imageshack.us/img296/7458/taskanaforum640fw2.jpg[/IMG][/URL]

Prawda, że piękna ta bezłapka ?

Umie się ustawić do aparatu aby ukryć swoje kalectwo, a mnie do artykułu potrzebne jest jej zdjęcie akurat z drugiej strony .... spryciula.