Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='LeCoyotte'][B]Dzidtka_Gl[/B] - wieczorem, przy świetle księżyca, błyśnij sama sobie lapmą błyskową z odległości kilkunasu cm patrząc bezposrednio na nią - może wtedy zmądrzejesz. Zyczę powodzenia![/quote]

nikt ? :) zresztą sama insynuacja, że mogłabym męczyć swoje szczeniaki czy robić im krzywde obraża mnie

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']nikt ? :) zresztą sama insynuacja, że mogłabym męczyć swoje szczeniaki czy robić im krzywde obraża mnie[/quote]

Nie, to jest uwaga osób które mają doświadczenie w fotografowaniu. :cool3::cool3::cool3:

Posted

aha :) :diabloti: zajefajna kwalifikacja :) :razz: no ale mod ma ZAWSZE RACJE :evil_lol:

zresztą ja tych osób nie znam, to że mają dobry aparat i na 100 wyjdzie im fajnych 5 zdjęć to są to eksperci ?????????????

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']sama insynuacja, że mogłabym męczyć swoje szczeniaki czy robić im krzywde obraża mnie[/quote]
Coś w tym musi być, skoro nie tylko ja na to zwróciłam uwagę. W zdaniu [B]Kojota[/B] nie zauważyłam niczego krzywdzącego.

[quote]i by było jasne, na pewno będę takie fotki robić następne za 2-3 dni, jak coś proszę wezwać TOZ[/quote]
Co za ludzka mentalność ...

[quote]to że mają dobry aparat i na 100 wyjdzie im fajnych 5 zdjęć to są to eksperci ????????????? [/quote]
A skąd wiesz, że mają dobre aparaty? Oj, byś się zdziwiła co do niektórych. A co do tych 100 zdjęć - tłumaczyć nie trzeba o co w tym chodzi, dziecko by zrozumiało, a że Ty nie rozumiesz, to trudno.

Pozdrawiam.

P.S. ,,Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości'' - Terry Pratchett :diabloti:

Posted

ogólnie fajna dyskusja ( jak napisała moja koleżanka czytająca ten wątek ;) tu pozdrawiam ) dodając, że zapomnieliście, że obecnie większość aparatów ma ZOOMa i zbliżeń nie robi się z odległości 15 cm, tylko można i z kilku metrów
ja akurat się nie znam na tym ( dlatego mam tyle zdjec z profesjonalnego studia ale nie zawioze tam szczeniat przed 1 szczepieniem ), nie mierze z ilu metrów robię co lepsze nawet nie wiem czy mam włączoną lampe bo mam ustawione na auto a robie w pokoju tzw "dziennym" bo wiem jaki jest efekt gdy brakuje światła, no cóż na dwór nie wyjde z nimi :)
no mam ludzka mentalność a powinnam miec jaka AMEBY ???

a co do reszty poprzedniego postu, to tak w temacie obrażania no ale to za pewne uwagi osób mających doświadczenie bo mod ma zawsze racje :)

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']zapomnieliście, że obecnie większość aparatów ma ZOOMa i zbliżeń nie robi się z odległości 15 cm, tylko można i z kilku metrów[/quote]
Kto zapomniał ten zapomniał. Widząc przepalenia i odblaski mogę mniej więcej stwierdzić z jak bliska zrobiłaś dane zdjęcie (nie wspominając o exif'ie).

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']aha :) :diabloti: zajefajna kwalifikacja :) :razz: no ale mod ma ZAWSZE RACJE :evil_lol:

zresztą ja tych osób nie znam, to że mają dobry aparat i na 100 wyjdzie im fajnych 5 zdjęć to są to eksperci ?????????????[/QUOTE]

widzę, że jednak znasz nas bardzo dobrze skoro wiesz, ile zdjęć nam wychodzi dobrych:diabloti: hmmm policzyłem.. ostatnia sesja mojego psa zaowocowała 68,3-procentowym wskaźnikiem powodzenia:evil_lol: A aparat mam całkowicie amatorski ze starym ręcznym obiektywem za całe 43zł i do tego bez zóóóóma!:evil_lol: Już nie wspominam o niesamowitym sprzęcie jaki ma Bognik - aż niemozliwościa jest, żeby robić takie zdjęcia jak ona tym co ma:evil_lol: cudaaa:multi:

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']a bardziej mniej czy bardziej mniej możesz stwierdzic ?[/quote]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Chyba powinno być ,,mniej czy więcej?’’.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Więcej, widać po sile błysku … Jak tak bardzo lubujesz się w zdjęciach z lampą a nie umiesz ich robić i ,,hulasz'' tylko na trybie zielonym (tj. AUTO), o czym sama wspomniałaś, to kup zewnętrzną lampę, dyfuzor i jakąś książkę fotograficzną, co by mieć podstawowe pojęcie co i jak. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]I tak jak [B]dog_master’ka[/B] napisała: ,,Nie męcz psów”.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Calibri][SIZE=3]Pozdrawiam.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']"osoba pisząca większą czcionka jest mało pewna swojego zdania i chce być zauważona"[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Takie powtarzanie się jest co najwyżej na poziomie podstawówki, do tego nie wnosi nic do tematu. A czy czcionka większa? Ja wiem, [FONT=Verdana]pr[/FONT]ędzej bym napisała, że inna od tej, której dotychczas używałam :razz:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]

Pozdrawiam.[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']"osoba pisząca większą czcionka jest mało pewna swojego zdania i chce być zauważona"

również pozdrawiam[/quote]
:megagrin::megagrin::megagrin: Czyj to cytat? Twój?

Posted

Ale co Ci szkodzi pobawić się lampą, ustawieniami tak żeby wyszły ładne zdjęcia? Wszystko lepiej widać od razu, maluchy sie nie stresują i nie męczą.
Ps. Ja też jestem z Gliwic :cool3:

Posted

matko myślisz, że gdyby szczeniaki sie stresowały , męczyły robiłabym to każdemu kilka razy, i to od 8 lat ???
to ja szykuje moje maluchy do normalnego życia, przyzwyczajam do spacerów przy ulicy, do suszenia suszarką ( co pewnie też je stresuje ? lepiej żeby miały zapalenie płuc, pecherza czy zawiane górne drogi oddechowe ? ) do dotyku przez obcych, do jazdy samochodem ( przed odbiorem przez nowe osoby, każdy maluch minimum 4 razy jechał samochodem , pewnie tez męcze w ten sposób, stresuje, w końcu auto to nie naturalne środowisko... ) a póżniej czytam takie bzdury na dogomanii ( na innych forach nie ) i jakoś dziwnie w 99% przez nieletnich majacych psy z konkurencyjnych hodowli :evil_lol: kiedyś sie strresowałam, wręcz płakałam dziś mam kupe śmiechu z tego, ironi i nic więcej, mimo że to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacy eksperci :)

Posted

[quote name='Dorkaa']Ale co Ci szkodzi pobawić się lampą, ustawieniami tak żeby wyszły ładne zdjęcia? Wszystko lepiej widać od razu, maluchy sie nie stresują i nie męczą.
Ps. Ja też jestem z Gliwic :cool3:[/quote]

a to moje zdjęcia nie są ładne ? ;)

Posted

Bardzo dobrze, że socjalizujesz psy. Powtórzę: błyśnij sama sobie lampą prosto w oczy i sie zastanów co piszesz.
Jak błyśniesz, to powiedz jak tam Twoje wrażenia:razz:

[quote name='Dzidtka_Gl']matko myślisz, że gdyby szczeniaki sie stresowały , męczyły robiłabym to każdemu kilka razy, i to od 8 lat ???

[COLOR="Red"][B]w koncu się dowiedziałaś! Lepiej później niż wcale:p Wiesz, kieeeeeeedyś niektórzy nie mieli pojęcia, że pies odczuwa jakikolwiek ból... myśleli, że pies to instynktownie działająca maszyna nie odczuwająca bólu. I chyba masz z nimi coś wspólnego. [/B][/COLOR]

to ja szykuje moje maluchy do normalnego życia, przyzwyczajam do spacerów przy ulicy,
[COLOR="#ff0000"]tu nie ma analogii do lampy błyskowej
[/COLOR]
do suszenia suszarką ( co pewnie też je stresuje ? lepiej żeby miały zapalenie płuc, pecherza czy zawiane górne drogi oddechowe ? )

[COLOR="#ff0000"]tu też[/COLOR]

do dotyku przez obcych, do jazdy samochodem ( przed odbiorem przez nowe osoby, każdy maluch minimum 4 razy jechał samochodem , pewnie tez męcze w ten sposób, stresuje, w końcu auto to nie naturalne środowisko... )

[COLOR="#ff0000"]i tu też. Dlaczego porównujesz socjalkę do błyskania lampą prosto w oczy? Ze niby przyzwyczajasz je do tego błysku? A do bicia też przyzwyczajasz? Tak można wywnioskować.[/COLOR]

a póżniej czytam takie bzdury na dogomanii ( na innych forach nie ) [B]i jakoś dziwnie w 99% przez nieletnich majacych psy z konkurencyjnych hodowli[/B] :evil_lol: kiedyś sie strresowałam, wręcz płakałam dziś mam kupe śmiechu z tego, ironi i nic więcej, mimo że to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacy eksperci :)[/QUOTE]

że niby ja? Chefrenek? Dog_master? Dorkaa? Diablica i inni? My nie mamy lhasaków:eviltong: I my podobno nieletni? Oj źle nas oceniasz:eviltong: Zanim napiszesz cos takiego to najpeirw to sprawdź

Posted

Ładne zdjęcie tego typu z lampą jest wtedy kiedy autor potrafi tą lampę "ukryć". Zalezy co się rozumie pod słowem "ładne".
Ekspertem nie jestem :razz:
Cały czas mówimy o tym żeby psom w oczy lampą nie błyskać, no. Co za problem tego nie robić?

Posted

ja nie umiem lampy ukrywać, po prostu robie takie zdjęcia jakie mi wyjdą, jak jest w pomieszczeniu dużo światła lampa nie wyjdzie jak za mało błyśnie ( ustawnienie auto )...
zobacz ile stron na ten temat... jeśli nie jesteś w lhasakowym temacie będzie Ci łatwiej to wszystko przemyśleć, a jak jesteś z Gliwic zapraszam na kawe, przy Tobie będę robić fotki takie jak zawsze ( albo się właczy ta lampa albo nie ) zarówno lhasaczkom jak i małym kociakom mają półtora tygodnia ( mówie serio, zapraszam na kawe, termin do ustalenia ) i ciekawa jestem Twoich wrażeń...myśle że wtedy zrozumiesz o co chodzi ;)

Posted

Kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrde, NICZEGO NIE ROZUMIESZ! :angryy:

BLYSK = ENERGIA = CIEPLO!

Dlatego tak wazne jest, zeby jak najmniej dotarlo go do psich oczu!

[QUOTE]będę robić fotki takie jak zawsze ( albo się właczy ta lampa albo nie ) [/QUOTE]
Wchodząc na ulicę też masz takie podejscie? Albo mnie samochod przejedzie albo nie? ZART?

Kurde, NAUCZ SIE robic zdjecia! Tak samo z psami bylo? Kupie jakiegokolwiek psa, zrobie szczylki z czymkolwiek, albo wyjda, albo nie...

KPINA. O, przepraszam. LENISTWO.

[quote name='Dzidtka_Gl'][B]czytam takie bzdury na dogomanii ( na innych forach nie )[/B][/quote]
To co tu jeszcze robisz?