Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='LeCoyotte'][B]Dzidtka_Gl[/B] - wieczorem, przy świetle księżyca, błyśnij sama sobie lapmą błyskową z odległości kilkunasu cm patrząc bezposrednio na nią - może wtedy zmądrzejesz. Zyczę powodzenia![/quote] nikt ? :) zresztą sama insynuacja, że mogłabym męczyć swoje szczeniaki czy robić im krzywde obraża mnie Quote
Chefrenek Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']nikt ? :) zresztą sama insynuacja, że mogłabym męczyć swoje szczeniaki czy robić im krzywde obraża mnie[/quote] Nie, to jest uwaga osób które mają doświadczenie w fotografowaniu. :cool3::cool3::cool3: Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 aha :) :diabloti: zajefajna kwalifikacja :) :razz: no ale mod ma ZAWSZE RACJE :evil_lol: zresztą ja tych osób nie znam, to że mają dobry aparat i na 100 wyjdzie im fajnych 5 zdjęć to są to eksperci ????????????? Quote
bognik Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']sama insynuacja, że mogłabym męczyć swoje szczeniaki czy robić im krzywde obraża mnie[/quote] Coś w tym musi być, skoro nie tylko ja na to zwróciłam uwagę. W zdaniu [B]Kojota[/B] nie zauważyłam niczego krzywdzącego. [quote]i by było jasne, na pewno będę takie fotki robić następne za 2-3 dni, jak coś proszę wezwać TOZ[/quote] Co za ludzka mentalność ... [quote]to że mają dobry aparat i na 100 wyjdzie im fajnych 5 zdjęć to są to eksperci ????????????? [/quote] A skąd wiesz, że mają dobre aparaty? Oj, byś się zdziwiła co do niektórych. A co do tych 100 zdjęć - tłumaczyć nie trzeba o co w tym chodzi, dziecko by zrozumiało, a że Ty nie rozumiesz, to trudno. Pozdrawiam. P.S. ,,Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości'' - Terry Pratchett :diabloti: Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ogólnie fajna dyskusja ( jak napisała moja koleżanka czytająca ten wątek ;) tu pozdrawiam ) dodając, że zapomnieliście, że obecnie większość aparatów ma ZOOMa i zbliżeń nie robi się z odległości 15 cm, tylko można i z kilku metrów ja akurat się nie znam na tym ( dlatego mam tyle zdjec z profesjonalnego studia ale nie zawioze tam szczeniat przed 1 szczepieniem ), nie mierze z ilu metrów robię co lepsze nawet nie wiem czy mam włączoną lampe bo mam ustawione na auto a robie w pokoju tzw "dziennym" bo wiem jaki jest efekt gdy brakuje światła, no cóż na dwór nie wyjde z nimi :) no mam ludzka mentalność a powinnam miec jaka AMEBY ??? a co do reszty poprzedniego postu, to tak w temacie obrażania no ale to za pewne uwagi osób mających doświadczenie bo mod ma zawsze racje :) Quote
bognik Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']zapomnieliście, że obecnie większość aparatów ma ZOOMa i zbliżeń nie robi się z odległości 15 cm, tylko można i z kilku metrów[/quote] Kto zapomniał ten zapomniał. Widząc przepalenia i odblaski mogę mniej więcej stwierdzić z jak bliska zrobiłaś dane zdjęcie (nie wspominając o exif'ie). Pozdrawiam. Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 a bardziej mniej czy bardziej więcej możesz stwierdzic ? Quote
LeCoyotte Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']aha :) :diabloti: zajefajna kwalifikacja :) :razz: no ale mod ma ZAWSZE RACJE :evil_lol: zresztą ja tych osób nie znam, to że mają dobry aparat i na 100 wyjdzie im fajnych 5 zdjęć to są to eksperci ?????????????[/QUOTE] widzę, że jednak znasz nas bardzo dobrze skoro wiesz, ile zdjęć nam wychodzi dobrych:diabloti: hmmm policzyłem.. ostatnia sesja mojego psa zaowocowała 68,3-procentowym wskaźnikiem powodzenia:evil_lol: A aparat mam całkowicie amatorski ze starym ręcznym obiektywem za całe 43zł i do tego bez zóóóóma!:evil_lol: Już nie wspominam o niesamowitym sprzęcie jaki ma Bognik - aż niemozliwościa jest, żeby robić takie zdjęcia jak ona tym co ma:evil_lol: cudaaa:multi: Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 "osoba pisząca większą czcionka jest mało pewna swojego zdania i chce być zauważona" również pozdrawiam Quote
bognik Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']a bardziej mniej czy bardziej mniej możesz stwierdzic ?[/quote] [FONT=Calibri][SIZE=3]Chyba powinno być ,,mniej czy więcej?’’.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Więcej, widać po sile błysku … Jak tak bardzo lubujesz się w zdjęciach z lampą a nie umiesz ich robić i ,,hulasz'' tylko na trybie zielonym (tj. AUTO), o czym sama wspomniałaś, to kup zewnętrzną lampę, dyfuzor i jakąś książkę fotograficzną, co by mieć podstawowe pojęcie co i jak. [/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]I tak jak [B]dog_master’ka[/B] napisała: ,,Nie męcz psów”.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Pozdrawiam.[/SIZE][/FONT] Quote
LeCoyotte Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']"osoba pisząca większą czcionka jest mało pewna swojego zdania i chce być zauważona" również pozdrawiam[/QUOTE] [SIZE="5"]czyżby?[/SIZE]:evil_lol: Quote
bognik Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']"osoba pisząca większą czcionka jest mało pewna swojego zdania i chce być zauważona"[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Takie powtarzanie się jest co najwyżej na poziomie podstawówki, do tego nie wnosi nic do tematu. A czy czcionka większa? Ja wiem, [FONT=Verdana]pr[/FONT]ędzej bym napisała, że inna od tej, której dotychczas używałam :razz:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana] Pozdrawiam.[/FONT][/COLOR] Quote
Diablica Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dzidtka_Gl']"osoba pisząca większą czcionka jest mało pewna swojego zdania i chce być zauważona" również pozdrawiam[/quote] :megagrin::megagrin::megagrin: Czyj to cytat? Twój? Quote
LeCoyotte Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Diablica']:megagrin::megagrin::megagrin: Czyj to cytat? Twój?[/QUOTE] no właśnie? "hehehehehehehehehe" (cyt. Waldek z wątku Fotografia) :evil_lol: Quote
bognik Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Zapomniałam dodać - ostatnio ktoś mądry porównał błyskanie po oczach lampą do spawania bez specjalnych okularów. Coś w tym jest :cool1: Pozdrawiam. Quote
Dorkaa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ale co Ci szkodzi pobawić się lampą, ustawieniami tak żeby wyszły ładne zdjęcia? Wszystko lepiej widać od razu, maluchy sie nie stresują i nie męczą. Ps. Ja też jestem z Gliwic :cool3: Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 matko myślisz, że gdyby szczeniaki sie stresowały , męczyły robiłabym to każdemu kilka razy, i to od 8 lat ??? to ja szykuje moje maluchy do normalnego życia, przyzwyczajam do spacerów przy ulicy, do suszenia suszarką ( co pewnie też je stresuje ? lepiej żeby miały zapalenie płuc, pecherza czy zawiane górne drogi oddechowe ? ) do dotyku przez obcych, do jazdy samochodem ( przed odbiorem przez nowe osoby, każdy maluch minimum 4 razy jechał samochodem , pewnie tez męcze w ten sposób, stresuje, w końcu auto to nie naturalne środowisko... ) a póżniej czytam takie bzdury na dogomanii ( na innych forach nie ) i jakoś dziwnie w 99% przez nieletnich majacych psy z konkurencyjnych hodowli :evil_lol: kiedyś sie strresowałam, wręcz płakałam dziś mam kupe śmiechu z tego, ironi i nic więcej, mimo że to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacy eksperci :) Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Dorkaa']Ale co Ci szkodzi pobawić się lampą, ustawieniami tak żeby wyszły ładne zdjęcia? Wszystko lepiej widać od razu, maluchy sie nie stresują i nie męczą. Ps. Ja też jestem z Gliwic :cool3:[/quote] a to moje zdjęcia nie są ładne ? ;) Quote
LeCoyotte Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Bardzo dobrze, że socjalizujesz psy. Powtórzę: błyśnij sama sobie lampą prosto w oczy i sie zastanów co piszesz. Jak błyśniesz, to powiedz jak tam Twoje wrażenia:razz: [quote name='Dzidtka_Gl']matko myślisz, że gdyby szczeniaki sie stresowały , męczyły robiłabym to każdemu kilka razy, i to od 8 lat ??? [COLOR="Red"][B]w koncu się dowiedziałaś! Lepiej później niż wcale:p Wiesz, kieeeeeeedyś niektórzy nie mieli pojęcia, że pies odczuwa jakikolwiek ból... myśleli, że pies to instynktownie działająca maszyna nie odczuwająca bólu. I chyba masz z nimi coś wspólnego. [/B][/COLOR] to ja szykuje moje maluchy do normalnego życia, przyzwyczajam do spacerów przy ulicy, [COLOR="#ff0000"]tu nie ma analogii do lampy błyskowej [/COLOR] do suszenia suszarką ( co pewnie też je stresuje ? lepiej żeby miały zapalenie płuc, pecherza czy zawiane górne drogi oddechowe ? ) [COLOR="#ff0000"]tu też[/COLOR] do dotyku przez obcych, do jazdy samochodem ( przed odbiorem przez nowe osoby, każdy maluch minimum 4 razy jechał samochodem , pewnie tez męcze w ten sposób, stresuje, w końcu auto to nie naturalne środowisko... ) [COLOR="#ff0000"]i tu też. Dlaczego porównujesz socjalkę do błyskania lampą prosto w oczy? Ze niby przyzwyczajasz je do tego błysku? A do bicia też przyzwyczajasz? Tak można wywnioskować.[/COLOR] a póżniej czytam takie bzdury na dogomanii ( na innych forach nie ) [B]i jakoś dziwnie w 99% przez nieletnich majacych psy z konkurencyjnych hodowli[/B] :evil_lol: kiedyś sie strresowałam, wręcz płakałam dziś mam kupe śmiechu z tego, ironi i nic więcej, mimo że to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacy eksperci :)[/QUOTE] że niby ja? Chefrenek? Dog_master? Dorkaa? Diablica i inni? My nie mamy lhasaków:eviltong: I my podobno nieletni? Oj źle nas oceniasz:eviltong: Zanim napiszesz cos takiego to najpeirw to sprawdź Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 no jak patrze na Diablicy psa tez czasami mam te watpliwości co Ty ;) no ale co do wieku Diablicy i Bognik które Was tu sciagneły juz nie ;) Quote
Dorkaa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ładne zdjęcie tego typu z lampą jest wtedy kiedy autor potrafi tą lampę "ukryć". Zalezy co się rozumie pod słowem "ładne". Ekspertem nie jestem :razz: Cały czas mówimy o tym żeby psom w oczy lampą nie błyskać, no. Co za problem tego nie robić? Quote
Dzidtka_Gl Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ja nie umiem lampy ukrywać, po prostu robie takie zdjęcia jakie mi wyjdą, jak jest w pomieszczeniu dużo światła lampa nie wyjdzie jak za mało błyśnie ( ustawnienie auto )... zobacz ile stron na ten temat... jeśli nie jesteś w lhasakowym temacie będzie Ci łatwiej to wszystko przemyśleć, a jak jesteś z Gliwic zapraszam na kawe, przy Tobie będę robić fotki takie jak zawsze ( albo się właczy ta lampa albo nie ) zarówno lhasaczkom jak i małym kociakom mają półtora tygodnia ( mówie serio, zapraszam na kawe, termin do ustalenia ) i ciekawa jestem Twoich wrażeń...myśle że wtedy zrozumiesz o co chodzi ;) Quote
dog_master Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrde, NICZEGO NIE ROZUMIESZ! :angryy: BLYSK = ENERGIA = CIEPLO! Dlatego tak wazne jest, zeby jak najmniej dotarlo go do psich oczu! [QUOTE]będę robić fotki takie jak zawsze ( albo się właczy ta lampa albo nie ) [/QUOTE] Wchodząc na ulicę też masz takie podejscie? Albo mnie samochod przejedzie albo nie? ZART? Kurde, NAUCZ SIE robic zdjecia! Tak samo z psami bylo? Kupie jakiegokolwiek psa, zrobie szczylki z czymkolwiek, albo wyjda, albo nie... KPINA. O, przepraszam. LENISTWO. [quote name='Dzidtka_Gl'][B]czytam takie bzdury na dogomanii ( na innych forach nie )[/B][/quote] To co tu jeszcze robisz? Quote
Chefrenek Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Dzidce nie chciało się ruszyć 4 literek i przeczytać wątku, który podałam. A tam [B]hodowcy[/B] tłumaczyli dlaczego nie robi się zdjęć z lampą.:razz: Quote
Recommended Posts